Alya35 tşk ler, dr a 1 hafta sonra g,d,cem o zaman sorarım,
bende ilk defa bir yere yazıyorumbaktım bizden başka bu sorunları yaşayanlarda varmış,Allah herkese nasip etsin.
benimde 2.si ikiz gebeliktiBEnde Erz dayım Yakup Hoca ya gidiyorum ama pek etkili olamıyor, deniyecez diyor, şuanki ve bundan önceki onun öncülüğünde oldu ama olumsuzluk devam ediyor işte...Sen Metin Beye mi gidiyorsun, ben hftaya ona gitmeyi düşünüyorum.Senin yaşayan bebeğin var mı? Birde ben hiçbirinde kalp atışı duymadım
canım sağol paylaşımın için. Bana da bir doktor MTHFR 1298 heterozigot önemli değil dedi, ama bende ayrıca paı 4g/4g homozigot mutasyon da var. Bu yüzden kan sulandırıcı tedavi gerekli olduğunu söyledi iki doktor da:26:
Bi arkadaşıma da iğne kullandığı halde yine düşük yaşayınca 1 ünite kan nakli yaptılar, mantığı kan hücrelerini uyarmakmış. Ama dekortu duymamıştım, aslında dekort daha mantıklı geldi bana. İğne kullandıkları halde yine de düşük yapanları okuyunca korkularım çok daha fazla artıyor
Allah hepimize yardım etsin inşallah
Ben de folbiol kullanıyorum, diğer folik asitlere göre dozu daha yüksek diye. Bir de ilaveten Benexol de kullanıyorum ben, aspirinle birlikte. Hamilelik başlayınca da iğneye başlayacağım. İnşallah Rabbim bu sefer güldürür yüzümüzü. Senin de kesen gelişir ve bebeğin oluşur inşallah sağlıklı bir şekilde...
Merhaba, geçmiş olsun. Ben de sonuncusunda iğne kullanırken olmak üzere 4 kayıp yaşadım. Ama şimdi oğlum 10 gün sonra 1 yaşına girecek. Yapılan test sonuçlarını ve uygulanan tedavini yazarsan belki önerilerde bulunabilirim.
Kan nakli degilde kendi kanindaki antikorlari temizleyip tekrar verdiklerinde saglikli sinuclr aliyormus bazi dr lar ama benim aklima yatmadi acikcasi.bende dekortu mantikli buluyorum burada bir arkadasim var onlarda ayni dr a gidiyor 3-4 kaybi var en son kurtajdan 2 ay sonra hamile kaldi tesadufen..igne folikasit ve dekortla basariya ulastilar bende ondan bu kadar cesaretliuim 5. Bebege belki bu kez olur dedim dualar, ovulasyon testi ve bu ilaclarla bir kez daha deneyecegim Rabbim hepimizin yuzumuzu guldursun ins.bu da olmazsa galiba bir sure bebek konusundan uzaklasirim hayirlisi artik ins bana da sira gelmistir artik
Merhaba;
Bende ilk defa siteye yazıyorum,Öncelikle allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin.
Bende 4 tane bebeğimi kaybettim, hepsi 6-7 haftalıkken,Kan pıhtılaşması var denildi.son 2 sinde iğne kullandım ama yine kaybettim,kese gelişmedi ve bozuldu, kürtaj omak zorunda kaldım,Psikolojimi tahmin edebilirsiniz. Formu okuduğumda bebk sahibi olanalrı görüyorum ama ben umudumu kaybettim.
Özel de bakan olsun para alsın ama yeterki nedenini iyi çözebilsin ama yok
Sizce ne yapmam gerek önerilerinizi merakla bekliyorum.
Cnm selam, öncelikle Allah sabır versin tatlım benimde ilk kaybımdan sonra ortaya çıktı. bende iğne kullanıyorum. ben gebe kalmadan önce detaylı bi checkup yaptırdım yani toritlerime baktırdım, rahmime baktırdım, kanıma baktırdım, prolaktin hormonundan tutta yumurta kalitesine kadar. bunlarda çok önemli gebe kalmak ve gebeliği devam ettirmek için. mesela ben troit hapı içiyorum bu sonuçlarda ortaya çıktı gebelik için gerekli olduğu gözlemlendi. senin belki başka bi sebeptende olabilir. folikasit kullanımı çok öenmli mesela. kansızlık keza öyle. ayrıca 2 hafta geride gelen ve şuanda arayı 3 güne indirmiş bi arkadaşımda varburcu_gen slm,
Kan sonuçlarıma baktığımda heterezigot 677 t/c var,
birde romotoloji sonuçlarında göre de Antifosfolipid sendrom düşünüldü diye not var.
,
4 tane gebeliğim gelişmedi ilk kontrolde kese normal göründü, 10 gün sonraki kontrollerimde kese bozulmuş göründü,hepsinde aynıydı.
Bu seferde 6 haftalık gebelik 4 hafta görünüyor, muhtemelen oda diğerleri gibi olacak
o kadar mutsuzum ki, böyle olup bebeğine kavuşan var mı ?
Birde son 2 gebeliğimde iğne kullandım hiçmi faydası olmaz ya, olmadı işte
Sanırım sorun faklı bişey ama bulamıyorlar,bizi oyalıyorlar...
hopefulll .!.:Allah hepimizin yardımcısı olsun adet söktürücüyle geldi adetim bismillah diyip yeniden başlıycam .bende 4 heterozigot mutasyon var,ayrıca derin ven trombozu geçirdim.ayyyyyylaaardıırr tedaviler.. bebişlerimi bekliyorum tutunsunlar diye..folbiol ve sadece coraspin 150mg verdi bu sefer clexane 0.6 yok bıraktık.hamile kalınca başlıycaz iğneye.cesaret sabır ümit heyecan umut o kadar çoook şeye ihtiyacım varki.. olmuyo değerlerim bi yerde kalıyo yükselmiyor..napalım bu sefer ovi testimi alsam ? hangi duayı sureyi okusam?napsam napsak? nası tutunsa bebişlerimiz?
gerçekten ne okusak? hangi sureyi..
Çok geçmiş olsun, peki son hamileliğinde farklı olarak ne yapıldı da oğlunu kucağına aldın canım? hangi mutasyonlar var sende?Merhaba, geçmiş olsun. Ben de sonuncusunda iğne kullanırken olmak üzere 4 kayıp yaşadım. Ama şimdi oğlum 10 gün sonra 1 yaşına girecek. Yapılan test sonuçlarını ve uygulanan tedavini yazarsan belki önerilerde bulunabilirim.
canım hangileri heterozigot mutant sende? ne kadarlıkken düşüyor bebeklerin senin? ben hergün meryem suresini okuyorum ama başka ne okunur bilmiyorum canım ya:26:Allah hepimizin yardımcısı olsun adet söktürücüyle geldi adetim bismillah diyip yeniden başlıycam .bende 4 heterozigot mutasyon var,ayrıca derin ven trombozu geçirdim.ayyyyyylaaardıırr tedaviler.. bebişlerimi bekliyorum tutunsunlar diye..folbiol ve sadece coraspin 150mg verdi bu sefer clexane 0.6 yok bıraktık.hamile kalınca başlıycaz iğneye.cesaret sabır ümit heyecan umut o kadar çoook şeye ihtiyacım varki.. olmuyo değerlerim bi yerde kalıyo yükselmiyor..napalım bu sefer ovi testimi alsam ? hangi duayı sureyi okusam?napsam napsak? nası tutunsa bebişlerimiz?
yok o antikor olayı başka, benim arkadaşıma direkt aynı kan grubundan 1 ünite kan verildi hamile kalmadan önce. ve ondan sonra hamile kaldı. Aspirin olmadan, sadece clexanla kızını kucağına aldı bu sefer. hee bide crinone jel ve folik asit..Kan nakli degilde kendi kanindaki antikorlari temizleyip tekrar verdiklerinde saglikli sinuclr aliyormus bazi dr lar ama benim aklima yatmadi acikcasi.bende dekortu mantikli buluyorum burada bir arkadasim var onlarda ayni dr a gidiyor 3-4 kaybi var en son kurtajdan 2 ay sonra hamile kaldi tesadufen..igne folikasit ve dekortla basariya ulastilar bende ondan bu kadar cesaretliuim 5. Bebege belki bu kez olur dedim dualar, ovulasyon testi ve bu ilaclarla bir kez daha deneyecegim Rabbim hepimizin yuzumuzu guldursun ins.bu da olmazsa galiba bir sure bebek konusundan uzaklasirim hayirlisi artik ins bana da sira gelmistir artik
ya çinkoyu hergün mü kullanıyorsun? ben hem folik asit hem de b vitamini kullanıyorum, bir de çinko girerse işin içine çok mu gelir acaba? bir zamanlar bence çinko eksikliği vardı. acaba yine mi eksik ki, bi baktırsam iyi olacak sanırım.Öncelikle günaydınlar olsun herkese..... Canım mesajını tekrar okuduğumda keseler gelişmiyor şekilleri bozuluyor demişsin benim de 2 düşüğüm bu şekîlde olmuştu bana o zaman doktorum yumurtanın yada spermîn kalitesinin düşüklüğünden kaynaklanıyor demişti bir süre vitamin kullandım folik asitin yanısıra çinko kullandım yediklerime içtiklerime dikkat ettîm.. Çok iyi gelmiş olmalı ki melek duru ya hamileliğimde hep 10 gün önden gitti :))) yani senin de böyle olabilir doktoruna konuş istersen eğer o sana böyle bîr durumdan bahsetmediyse..
pıhtılaşma yoksa boşuna kullanma iğneyi, zaten çok da iyi birşey değil yani canım ...Selam arkadaslar bende ilk gebeliğimde bebeğimin kalp atışları durması sebebiyle kurtaj oldum şimdi tekrar gebeyim. tum taramalar yapıldı hatta pihtilasmasina var mı diye defalaca kan âlindi her sey normal görünüyor yalnız Dr zorla kan sulandirici verdi ne yapmam gerek bilmiyorum. Iki Dr a gittim biri asla kullanma dedi digeri kullanman gerek dedi offf feci kafam karıştı aynı derdi yaşayanlar var mı?? Bu kan sulandiricilarin zararı var mı ? Hic bir sey bilmiyorum ben yaaa
sigara sadece yumurta kalitesini bozmakla kalmıyor, kanın pıhtılaşma eğilimini daha da arttırıyor. Zaten pıhtılaşma problemi olan insanlarız, o yüzden sigara içmek bile bile lades demek olur canım...Arkadaşlar hep takip ediyorum ancak sık yazamıyorum aranızda sigara kullanan var ise derhal bıraksın çünkü yumurta kalitesini mahfediyor
Çok geçmiş olsun, peki son hamileliğinde farklı olarak ne yapıldı da oğlunu kucağına aldın canım? hangi mutasyonlar var sende?
canım hangileri heterozigot mutant sende? ne kadarlıkken düşüyor bebeklerin senin? ben hergün meryem suresini okuyorum ama başka ne okunur bilmiyorum canım ya:26:
yok o antikor olayı başka, benim arkadaşıma direkt aynı kan grubundan 1 ünite kan verildi hamile kalmadan önce. ve ondan sonra hamile kaldı. Aspirin olmadan, sadece clexanla kızını kucağına aldı bu sefer. hee bide crinone jel ve folik asit..
Peki dekortu ne zaman başlamak gerekiyor hamile kalmadan önce mi? ve sürekli mi kullanılacak, nasıl oluyor anlatır mısın biraz?
ya çinkoyu hergün mü kullanıyorsun? ben hem folik asit hem de b vitamini kullanıyorum, bir de çinko girerse işin içine çok mu gelir acaba? bir zamanlar bence çinko eksikliği vardı. acaba yine mi eksik ki, bi baktırsam iyi olacak sanırım.
pıhtılaşma yoksa boşuna kullanma iğneyi, zaten çok da iyi birşey değil yani canım ...
sigara sadece yumurta kalitesini bozmakla kalmıyor, kanın pıhtılaşma eğilimini daha da arttırıyor. Zaten pıhtılaşma problemi olan insanlarız, o yüzden sigara içmek bile bile lades demek olur canım...
evet o kan transfüzyonu yapılan arkadaşımın eşi de kardiyolog ve o yüzden ona aspirin kullandırmamış, kalpteki foramen ovalenin kapanmasını engellitormuş bebekte...Hamileligi ögrenir ögrenmez 3 kez kan testi yapilacak eger yukselisim iyi olursa yani saglikli bir gebeligin baslangiciyla iğneyle birlikte hemen kullanmaya baslayacagiz.ins bu kez ise yarar arkadasim bu sekilde oglunu aldi kucagina (gerci bebegin bobrekleriyle ilgili surekli sikinti yasiyorlar acaba dekortlami alakali diye dusunuyorum o da ayri tabii enfeksiyondan kurtulamiyorlar)
ne kadar sure kullanilacak bilmiyorum tahminimce doguma kadar sonra devam ettirmi bir sure bilmem igneyi devam ettiriyorlar bir sure.aspirinde 32. Haftada kesilmeli(bebeklerde kalple ilgili sikintilar olusuyormus- bunu bebek kardiyologlari soyluyormus)
merhaba kızlar net bir cevaba ihtiyacım var. 2 düşük yaptım. ikisine de kalp atışı olmadı. araştırma hastanesine gideceğim. bu test için ne yapılıyor? sadece kan mı veriyoruz? adetli olup olmamak etkiler mi? herkes yaptırmış ama tam bi açıklama yapmamış. bana kendi doktorum bir dahaki gebelikte adetin 1 gün geçince kandan tet yaptır hamileysen hemen gel dedi. 9 ay iğne kullancaksın dedi. test yapılmadan niye o kadar iğneyi yiyeyim. çok içim daralıyor...
merhaba kızlar net bir cevaba ihtiyacım var. 2 düşük yaptım. ikisine de kalp atışı olmadı. araştırma hastanesine gideceğim. bu test için ne yapılıyor? sadece kan mı veriyoruz? adetli olup olmamak etkiler mi? herkes yaptırmış ama tam bi açıklama yapmamış. bana kendi doktorum bir dahaki gebelikte adetin 1 gün geçince kandan tet yaptır hamileysen hemen gel dedi. 9 ay iğne kullancaksın dedi. test yapılmadan niye o kadar iğneyi yiyeyim. çok içim daralıyor...
Canım özel mesaj kutun dolu sana mesaj attım ama iletilemiyor ok??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?