Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Mrb arkadaslar, aranıza yeni katıldım ve hoşbuldum şimdiden :)
Yaşadığım üzüntü ve soru işaretleri sanırım sizin aranıza itti beni çünkü biliyorum ki en iyi siz anlarsınız :)

2 hafta önce 8 haftalık bebeğimi kalp atışlarının durması sonucu malesef kürtajla aldırmak zorunda kaldım yeni yeni atlattım ve toparlıyorum sanırım... Kürtaj sonrası çok beklememe gerek olmadığnı, normal adetimden sonra tekrar deneyebilceğimi söyledi bu beni rahatlattı :) Doktorum bişeylerden şüphelecek olsa gerek ki normalde tekrarlayan düşüklerde yapılan Trombosit Paneli testlerini yaptırmamı rica etti tekrar aynı şüphe ve korkuda olmamam için...TeStlerimi yaptırdım, sonuçlar aşağıdaki gibi :)

MTHFR MUTASYON ANALİZİ (C677T): HETEROZİGOT 677CC
PROTROMBİN MUTASYON ANALİZİ: NORMAL
FAKTÖR V : HETEROZİGOT 1691GA
MTHFR MUTASYON ANALİZİ (A1298C) HETEROZİGOT 1298AC

Test sonuçlarımı pazartesi günü göstereceğim ve ben o zamana kadar saberedemiycem sanırım affınınza sığınarak soruyorum, biraz açıklama yapar mıısınız sonuçlar üzerinden, az-çok bilgi sahibi olduğunuzu görüyorum... Biçok sey okudum ve kafam karıştı o yüzden sorma gereği duydum :)
şimdiden çok teşekkür ederim arkadaslar :) Biraz uzun oldu kusura bakmayın

Son düzenleme:

Oglusum sukurler olsun ki cok iyi 9 aylik yurumeye b asladik surekli hareket halinde :) bazen cok yorullsamda her gunum rabbime sukrederek geciyo bu duyguyu yasadigim icin bizimde 5 disimiz var :) tekrar bebis dusunuyomusun

Merhaba ge c mis olsun 3 geninde pihtilasma var benim 1 tanesinde vardi igne ve aspirin kullandim

Merhaba ge c mis olsun 3 geninde pihtilasma var benim 1 tanesinde vardi igne ve aspirin kullandim

Çok teşekkür ederim,
Bu durumda iğne ve diğer ilaçlar benim içinde kaçınılmaz oluyor anladığım kadarıyla :18:
En azından erkenden öğrendim diye seviniyorum bi yandan, bi yandan da hem korku hem endişe oluştu

selam canım 3 gende pıhtılaşman var bende mthfrlerin ikisinde heterozigotum iğne yapıyorum hergün muhtemelen sana da verecekler gebe kaldığında kafan karışmasın bunun tek tedavisi iğne

canım merhaba,
bende mthfrlerin ikisinde heterozigotum. hamilemisin şuanda?

canım merhaba,
bende mthfrlerin ikisinde heterozigotum. hamilemisin şuanda?

merhaba canım hayır değilim ama ilaç kullanmıyorum kullanmam gerekiyor mu hamile kalmadan önce? doktorumla hafta sonu görüşmeye gideceğim.ben tüp bebek yaptırdım ilkinde düşük oldu ikincisi negatif sonuç aldım.sonra normal yolla hamile kaldım ve dokuz haftalıkken kalbi durdu ama o zaman iğne kullanmadım.çünkü genetik doktoru bir problem yok demişti ama varmış bunu bu kadar olaydan sonra öğrendim.

selam arkadaşlar ben daha yeniyim burda ve bir kaç sorum olacak anladığım kadarıyla baya bilgili bir topik bu konuda. ben 4 kere kimyasal gebelik geçirdim doktorum hiç bir sorunum olmadığını söylüyor test yapmadan. eşim sperm testi yaptırdı ve sperm yapısının bozukluğu %65 hareket %10 üroloji doktoru normal yolla olur dedi. benim kimyasal gebelik geçirmemin nedeni sadece eşimden kaynaklımıdır bu hala soru işareti kafamda benim bir tane 8 yaşında oğlum var.şimdi bu kimyasal gebeliklerimin nedenini araştırıyorum her ay çift çizgi görüp düşük olması çok zor gelyor artık. ve doktorlarımızda nedensiz kimyasal gebelik diyor denemeye devam edin diye. siz kan pıhtılaşmasını hangi testle öğrendiniz doktorumdan isteyeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim.

selam canım 3 gende pıhtılaşman var bende mthfrlerin ikisinde heterozigotum iğne yapıyorum hergün muhtemelen sana da verecekler gebe kaldığında kafan karışmasın bunun tek tedavisi iğne

sağol canım, sen böyle rahat olunca bana da bi rahatlık geldi nedense... :) Dünyanın sonu değil, en azından tedavisi var öyle düşünmeliyim dimi :) umarım herşey yolunda gider, pazartesi günü doktorumla görüşmek için sabırsızlanıyorum...

benim de her iki mthfr degerim.heterozigot.dr una kizma.cunku pihtilasma konusunda kesin tedavi yontemi kan sulandirici ignedir diye birsey yok.yani dr larin.yarisi bunu kabul etmiyo.ama diger kismi ise ignenin gerekli oldugunu dusunup hastalarina kullandirip olumlu sonucu aliyorlar.neticede bu da gercek.ki cok insan igne sayedinde bebegini kucagina aldi.senin yapacagin sey ignenin.gerekli oldugunu dusunen ve sana tedavinde bunu.kullandiracak dr u bulmak.
bu arada ben de igne kullaniyorum.ve cok sukur 29. haftamdayim ve oncesinde uc kayip verdim en buyugu 15 haftalikti.gecmis olsun sana.

teşekkür ederim canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..evet artık öyle yapmayı düşünüyorum..

Alya
mrb arkadaşım,
ben bugün Metin bey e gittim, banada yeni gebeliğimde dekort kullanalım dedi,uygulanmamaış tedavi o dedi,
Sen ne düşünüyosun bu konuda Metin Bey biraz soğuk ve ilgisiz gibi geldi bu konuda pekte güven vermedi,Ben muhammet bey e gittiğimde bile elimden gelen herşeyi yapacam demişti.

canlar Ne yazıkki kesem gelişmemiş gene kürtaj olucam, sen ne zaman hamileliği düşünüyorsun?

Problem sende de olabilir esinde de baxen kalitesiz sperm ya da yumurta denk gelir kimyasal dusukler olabilir 4 defa kimyasal gebelik gecirdigine gore pihtilasma testlerini yaptirabilirsin ona gore onlemini alirsin

Gecmis olsun canim evet bizim durumumuzda dr un bilgisi cok onemli ama inanki ilgiside cok onemli sonucta kolay seyler yasamiyoruz ben 3 ay 2-3 gunde 1 dr giderdim sen normal bi hamile degilsin istedigin zaman gel rahat olman lazim derdi dr um ruyamda kotu bisey gorsem dr kosardim o yuzden dr guleryuzlulugude cokk onemli insallah istedigin gibi bi dr bulursun

Merhaba herkeze ..:)
Öncelikle geçmiş olsun ..Bende iki kez kürtaj oldum.. benim içinde çok zordu o anlar..
doktorum bir sonraki gebeliğimi önce araştırmalar yapıp sonrasında düşünmemi önerdi kesinlikle ..
bizde yapılan araştırmalar sonucunda kanımda homozigot 677TT değeri olduğundan corasprin kullanmam önerildi gebelik oluştuğunda ise iğnelere başlanılması gerektiği söylendi. ama bunların öncesinde hemotoloji bölümünde tekrar bi kan tahlili yaptırmalıymışım ..bana yakın olan sakarya araştırma hastanesinde hemotoloji servisi varmış oraya gidip bi tahlil daha yaptırmalıyım ..sonra corasprine başlıyacağım..Arkaşdaşlar önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.. Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin..Sağlıkla kalın..

canım selam önceden iğne yapılıyormu bilmiyorum bana gebe kaldığımda doktorum iğne başlatmıştı. sen doktorunla görüştüğünde inşallah çözeceksin canım

canım aynen öyle yani tedavisi var inşallah, rahat olmaktan başka çare yok malesef bol bol dua et canım inşallah bebişini alacaksın kucağına

Merhaba :) çok geçmiş olsun öncelikle canım.
Benim tedavi şeklim yarın şekillenecek o yüzden sabredemiyorum doktorun söyleyeceklerini duymak için...
Ama tek gerçek var bu hastalığın tedavisi ilaçlar, iğneler burdan okuduklarım kadarıyla.. sabredip uğrasacağız, katlanacağız bebişlerimiz için..
Herkes hayırlısıyla sağlıkla alır inşallah bebeklerini kucaklarına...

canım aynen öyle yani tedavisi var inşallah, rahat olmaktan başka çare yok malesef bol bol dua et canım inşallah bebişini alacaksın kucağına

Evet haklısın canım rahat olmak gerek ama 2 gündür rüyalarıma giriyor doktora gidip duruyorum rüyalarımda elimde kağıtlarla :S
bu şimdiden yıpratıyor malesef... Ama katlanırım herşeye, yeter ki hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebişlerimiz...

Sanırım sen suan hamilesin, ne mutlu sana, MAŞALLAH canım, sağlıcakla al bebeğini kucağına inşallahh :)
Sende tadavi gördün mü bu yüzden

genelde çoğunluk genetikten pıhtılaşma sorununa sahip galiba. Benimse MTHFR 677 heterezigot fakat doktorum önemsemedi onu. Asıl önemlisi kazanılmış trombofili çıktı. lupus antikor, antifosfolipid antikor igm, antikardiolipin igm'ler pozitif çıktı. Ramotolojik bir hastalık öyküm de yok. Ama bir çok çeşidi varmış lupusun belki de testler tekrarlanınca negatif çıkacakmış. Yinede heparin iğneye coraspine başladık folbiol de tabi. Cuma günü kesin tanı belli olacak. Merak ettiğim kazanılmış trombofili olan başka kimse var mı ne durumdasınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…