Merhaba herkeze ..:)
Öncelikle geçmiş olsun ..Bende iki kez kürtaj oldum.. benim içinde çok zordu o anlar..
doktorum bir sonraki gebeliğimi önce araştırmalar yapıp sonrasında düşünmemi önerdi kesinlikle ..
bizde yapılan araştırmalar sonucunda kanımda homozigot 677TT değeri olduğundan corasprin kullanmam önerildi gebelik oluştuğunda ise iğnelere başlanılması gerektiği söylendi. ama bunların öncesinde hemotoloji bölümünde tekrar bi kan tahlili yaptırmalıymışım ..bana yakın olan sakarya araştırma hastanesinde hemotoloji servisi varmış oraya gidip bi tahlil daha yaptırmalıyım ..sonra corasprine başlıyacağım..Arkaşdaşlar önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.. Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin..Sağlıkla kalın..
Oglusum sukurler olsun ki cok iyi 9 aylik yurumeye b asladik surekli hareket halinde :) bazen cok yorullsamda her gunum rabbime sukrederek geciyo bu duyguyu yasadigim icin bizimde 5 disimiz var :) tekrar bebis dusunuyomusun
Selamlar.Bugün gittim doktoruma, kan pıhtılaşması dedi...(3 tane heterozigot) Bu sorunun tedavisinde doktorrların ikiye bölündüğünü kiminin ilaç gereksiz kiminin gerekli olduğunu düşündüğünü söyledi. Ama ortada bi düşük varsa kesin iğne başlıyoruz genelde dedi. Benim tedavime hamile olduğumda clexane 0.4 ile başlanacağını söyledi ve başka ilaca gerek yok dedi. üstelik tedaviyi 5-6 ay uyguladığını söyledi yani sizlerde ki gibi hamileliğin tamamı boyunca değil. Ve şimdiden hiç bir ilaç tedavisine başlamadı! ama görüyorum ki sizlerde hamilelik düşünşüldüğü anda hamile olmadan başlanmış. Çpk kafam karıştı, Bu durumda ne yapmalalıyım arkadaslar, doktoruma güvenmelimiyim yoksa başka bi doktora mı gitmeliyim? Yardımlarınıza ihtiyacım var, çünkü vakit kaybetmek istemiyorum
Canım folik asit de mi başlatmadı? Ona pıhtılaşma sorunu olmayanlar bile başlatılıyor, folik asit söylemediyse bence bu işte bir yanlışlık var.
canım, folik asit zaten kullanıyorum ama söz konusu etmedi, kullandığımı bildiği için mi bilmiyorum :S
Canım merhaba,
Bende de sendeki aynı bozukluk mevcut. bir tane kayıbım var. Bu gebeliğimden önce doktorum folik asit, coraspine ve elevit başlattı (Şimdi içinde domuz jelatini buunması sebebiyle eleviti decavit ile değiştirdi). Gebeliğimi de günüm geçmeden öğrenmemin önemli olduğunu gebe kalır kalmaz iğneye başlayacağımızı söylemişti. Öyle de yaptık... 4 haftalıkken başladık iğneye ve şu anda 13. haftamdayım, doğuma kadar kullanmam gerektiğini söyledi doktorum.. Gelişimi şimdilik çok iyi gidiyor, inşaallah bundan sonra da bir sıkıntı çıkmaz. Sana da hayırlı, sağlıklı hamilelikler dilerim en çabuğundan, Sonra da bebeğini kucağına almanı tabi ki :)
Selamlar.Bugün gittim doktoruma, kan pıhtılaşması dedi...(3 tane heterozigot) Bu sorunun tedavisinde doktorrların ikiye bölündüğünü kiminin ilaç gereksiz kiminin gerekli olduğunu düşündüğünü söyledi. Ama ortada bi düşük varsa kesin iğne başlıyoruz genelde dedi. Benim tedavime hamile olduğumda clexane 0.4 ile başlanacağını söyledi ve başka ilaca gerek yok dedi. üstelik tedaviyi 5-6 ay uyguladığını söyledi yani sizlerde ki gibi hamileliğin tamamı boyunca değil. Ve şimdiden hiç bir ilaç tedavisine başlamadı! ama görüyorum ki sizlerde hamilelik düşünşüldüğü anda hamile olmadan başlanmış. Çpk kafam karıştı, Bu durumda ne yapmalalıyım arkadaslar, doktoruma güvenmelimiyim yoksa başka bi doktora mı gitmeliyim? Yardımlarınıza ihtiyacım var, çünkü vakit kaybetmek istemiyorum
genelde çoğunluk genetikten pıhtılaşma sorununa sahip galiba. Benimse MTHFR 677 heterezigot fakat doktorum önemsemedi onu. Asıl önemlisi kazanılmış trombofili çıktı. lupus antikor, antifosfolipid antikor igm, antikardiolipin igm'ler pozitif çıktı. Ramotolojik bir hastalık öyküm de yok. Ama bir çok çeşidi varmış lupusun belki de testler tekrarlanınca negatif çıkacakmış. Yinede heparin iğneye coraspine başladık folbiol de tabi. Cuma günü kesin tanı belli olacak. Merak ettiğim kazanılmış trombofili olan başka kimse var mı ne durumdasınız?
genelde çoğunluk genetikten pıhtılaşma sorununa sahip galiba. Benimse MTHFR 677 heterezigot fakat doktorum önemsemedi onu. Asıl önemlisi kazanılmış trombofili çıktı. lupus antikor, antifosfolipid antikor igm, antikardiolipin igm'ler pozitif çıktı. Ramotolojik bir hastalık öyküm de yok. Ama bir çok çeşidi varmış lupusun belki de testler tekrarlanınca negatif çıkacakmış. Yinede heparin iğneye coraspine başladık folbiol de tabi. Cuma günü kesin tanı belli olacak. Merak ettiğim kazanılmış trombofili olan başka kimse var mı ne durumdasınız?
Oh maşallah size canım.. Bizde dün doğum günümüzü kutladık ardından hastanelik olduk.. Biraz grip gibiydi ateşlendi falan öksürük balgam ben diş yüzünden sanıyordum ama doktor laranjit dedi offf ne zaman mikrop kaptı hastalandı vallahî anlamadım..iğneye başladık ama hala daha üstten 2 dişimiz çıkamadı sanki fizandan geliyorlar yaa(( kardeş sormuşsunuz ben çok îstiyorum ama ben korkuyorum hematoloğum her hamilelik riskini artırır dikkat etmelisin dedi çok korktum o yüzden 2.yi yapamayacağım sanırım sen düşünüyor musun peki???
canım benim ıgg negatif anti kardiyolipin ıgm pozitif çıkmıştı sonra 4 ay sonra tekrarlandı ve ikiside negatif çıktı henüz doktorla görüşmedim..sen bilgi edinirsen beni bilgilendir doktorun demiş ya Ama bir çok çeşidi varmış lupusun belki de testler tekrarlanınca negatif çıkacakmış. bu ilgimi çekti ne demek istedi acaba nitekim benim öyle oldu baksana... benimde 677 heterezigot diğer sonuçlarım normal... bu ıgm ise birinde pozitif birinde negatif ben henüz doktorla görüşmedim... ama araştırdığım kadarıyla tek ıgm pozitifliğinde geçici olabiliyormuş 3 ay arayla tekrarlanıp tanı konmalıymış yazıyordu... ıgg daha kesin sonuç veriyormuş bilgim bu kadar canım..şuan hamile misin bilgi edinirsen benimlede paylaş lütfen doktorla görüşünce..inş sağlıcakla bebeğini kucağına alırsın canım.
senin anti kardiyolipin ıgg pozitif ıgm de pozitif mi çıktı sadece ıgm mi pozitif
şimdi sonuçlarım üzerinden sana yazıyorum tam doğru yazamamışımdır belki:
lupus antikoagülan pozitif (%91)
antikardiolipin antikor igM pozitif (54,36)
antikardiolipin antikor igG negatif (45,55)
antifosfolipid igM pozitif
antifosfolipid igG negatif
yani benim igg'ler negatif igm'ler pozitif. Anladığım kadarıyla igM pozitif olunca sanki bir hastalık geçirmişim daha önce gibi görünüyor. lupusum da pozitif çıkınca bana bir eklem hastalığı geçirip geçirmediğimi sordu. böyle bir hastalık geçirmediğimi söyledim. ama bir çok çeşidi varmış. ben bilmeden de hastalık geçirmiş olabilirmişim.
ha bu arada hem kadın doğum doktorumla hem de dahiliyeciyle görüştüm. dahiliyeci ayrıntılı inceledi. fizik tedavi doktoruna da sonuçlarımı gösterdi. bu sonuçlarla 0,4'lük 2 clexan veriyoruz dedi. ama hamile olduğun için kadın doğumcuna tekrar danış dedi. (10 haftalık hamileyim, 4 yaşında bir oğlum var onla ilgili bir sıkıntı yoktu, temmuzda 18 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim, amcamda da pıhtılaşma olduğunu öğrenince en azından pıhtılaşma testlerime baktırmak istedim) kadın doğum doktorum şu an 2 iğnenin fazla olduğunu sonuçların hamileliklerde bazen geçici pozitif olabildiğini daha sonra negatif olabileceğini söyledi. dahiliye doktoru başka testler istedi. kadın doğum doktorum 3 hafta sonra başta yaptığı testleri tekrarlayacağını söyledi. dahiliyeninkiler cuma günü çıkacak o zaman tekrar sonuçları yazarım inşallah.
benim anladığım kadarıyla igM'ler pozitif çıksa da düzelebiliyor. önemli olan genetikten gelen yani aileden gelen MTHFR ve faktör 5 leiden'lermiş. Ama eğer lupus gerçekten pozitif çıkarsa o da Allah korusun gelişim geriliği yapabiliyormuş. anladığım kadarıyla sende lupus yok. igM'ler önce pozitif sonra negatif çıktıysa düzeldi belki de. MTHFR 677 ve 1298 heterezigotmusun? belki ondan sorun çıkabilir. MTHFR 677 heterezigotum ben fakat doktor onu önemsemedi eğer homozigot olsaydı daha önemliymiş. Ama iki heterezigot çıksaydı da yine iğne veriyorlar sanırım. mesela o zaman bilmiyordum ama MTHFR 677 heterezigotken bir oğlum oldu hamdolsun. demekki çok önemli değil ama diğer testlerim sonuçlarını da bildiririm inşallah. hamile kalmadan testleri yaptırsaydım daha iyi olcaktı ama nasip işte inşallah sen de bebeğini sağıkla kucağına alırsın hamilemisin şuan?
şimdi sonuçlarım üzerinden sana yazıyorum tam doğru yazamamışımdır belki:
lupus antikoagülan pozitif (%91)
antikardiolipin antikor igM pozitif (54,36)
antikardiolipin antikor igG negatif (45,55)
antifosfolipid igM pozitif
antifosfolipid igG negatif
yani benim igg'ler negatif igm'ler pozitif. Anladığım kadarıyla igM pozitif olunca sanki bir hastalık geçirmişim daha önce gibi görünüyor. lupusum da pozitif çıkınca bana bir eklem hastalığı geçirip geçirmediğimi sordu. böyle bir hastalık geçirmediğimi söyledim. ama bir çok çeşidi varmış. ben bilmeden de hastalık geçirmiş olabilirmişim.
ha bu arada hem kadın doğum doktorumla hem de dahiliyeciyle görüştüm. dahiliyeci ayrıntılı inceledi. fizik tedavi doktoruna da sonuçlarımı gösterdi. bu sonuçlarla 0,4'lük 2 clexan veriyoruz dedi. ama hamile olduğun için kadın doğumcuna tekrar danış dedi. (10 haftalık hamileyim, 4 yaşında bir oğlum var onla ilgili bir sıkıntı yoktu, temmuzda 18 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim, amcamda da pıhtılaşma olduğunu öğrenince en azından pıhtılaşma testlerime baktırmak istedim) kadın doğum doktorum şu an 2 iğnenin fazla olduğunu sonuçların hamileliklerde bazen geçici pozitif olabildiğini daha sonra negatif olabileceğini söyledi. dahiliye doktoru başka testler istedi. kadın doğum doktorum 3 hafta sonra başta yaptığı testleri tekrarlayacağını söyledi. dahiliyeninkiler cuma günü çıkacak o zaman tekrar sonuçları yazarım inşallah.
benim anladığım kadarıyla igM'ler pozitif çıksa da düzelebiliyor. önemli olan genetikten gelen yani aileden gelen MTHFR ve faktör 5 leiden'lermiş. Ama eğer lupus gerçekten pozitif çıkarsa o da Allah korusun gelişim geriliği yapabiliyormuş. anladığım kadarıyla sende lupus yok. igM'ler önce pozitif sonra negatif çıktıysa düzeldi belki de. MTHFR 677 ve 1298 heterezigotmusun? belki ondan sorun çıkabilir. MTHFR 677 heterezigotum ben fakat doktor onu önemsemedi eğer homozigot olsaydı daha önemliymiş. Ama iki heterezigot çıksaydı da yine iğne veriyorlar sanırım. mesela o zaman bilmiyordum ama MTHFR 677 heterezigotken bir oğlum oldu hamdolsun. demekki çok önemli değil ama diğer testlerim sonuçlarını da bildiririm inşallah. hamile kalmadan testleri yaptırsaydım daha iyi olcaktı ama nasip işte inşallah sen de bebeğini sağıkla kucağına alırsın hamilemisin şuan?
Canım bana kalırsa doktorunla alakalı aklnda en ufak şüphe varsa başka bir doktora daha görün derim. Çünkü bu durumlarda doktoruna olan güvenin çok önemli, zaten daha önce yaşadıklarımızdan dolayı tedirginiz, içimiz hep bir korkuyla dolu, bir de doktorun sana güven vermezse inan sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmen mümkün değil. Bence hiç vakit kaybetme, başka doktor bul kendine. eniyihekim diye bir site var, ben doktorumu ordan bulmuştum, çok da memnunum, istersen sen de orda sana yakın iyi doktorları araştırablirsin. Hasta yorumları da olduğu için, çok faydalı bir site bence.
selam canım, genelde sonuna kadar yani doğuma kadar devam ettiriyo iğneyi doktorlar benimde öyle olacak mesela doğumdan 1 gün önce kesicem ama her doktorun tarzı farklı bence güvenmelisin ama en ufak bi şüphen varsa da hamişlik geçmez gerçi sen bilirsin doktoruna inanman çok önemli.. folikasit rutin herkese veriyorlar belki sen kullandığın için söylememiştir.
canım inşallah.hayır ben şuan korunuyorum 29 mayısta 10 haftalık bebeğimi kürtajla aldılar...benimde 5 yaşında bir oğlum varbende onda hiçbir sorun yaşamamıştım.2. bebeğimi kaybedince buradan okudum ve bu testleri yaptırmaya karar verdim.benimde sadece mthrf c677t heterezigot diğer fv vs normal çıktı kardiyolipinde dediğim gibi çıktı.seninde sadece ıgmler pozitifse belki düzelir kendisi ama lupusla ilgili bilgim yok bana o test bakılmadı çünkü ama bi kenara yazdım hamilelik düşünmeden önce mutlaka baktıracağım bu önce pozitif çıkıp sonra negatif çıkınca ne demek oluyor yani doktordan bunun cevabını öğrenebilirsen benide bilgilendirir misin.ben eşimin tayini nedeniyle hakkarideyim batıya tayinimiz bu mayısta inşallah ozamana kadar korunacağım..sonuçlarımı buranın şartlarından dolayı doktora gösteremedim henüz o yüzden bununla ilgili bilgi vermen benim için çok kıymetli inşallah sonuçların iyiy çıkar ve tedavin vesilesiyle bebeğine sağlıcakla kavuşursun irtibatı kesmeyelim arkadaşlık isteği gönderdim beni eklersen sevinirim
canım birde bu testlerinde referans aralığı yokmu yazmamışsın benim sonuçlarda yazıyor mesela
anti kardiyolipin ıgm 0.3 <1 negatif >1 pozitif gibi
normal değerler var yazayım tabi. benim pozitifler şunlar:
lupus antikoagülan (PTT) sonuç %91 normal değerler 75-125
antikardiolipin antikor igM sonuç 54,36 normal değerler 0-44
antifosfolipid igM sonuç 22,61 normal değerler 0-15
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?