Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bak ben pozitif çıkan sonucumu kardiyolipin ıgm yi hematologa göstermiştim mesela bana ozaman bunu yaptırıken ilaç kullanıyormuydun diye sormuştun şüphekenmişti yani

sonuçların çıkana kadar tedavi verdilermi iğne başladılar mı canım şuan nasıl bi tedavi alıyorsun

bide ptt ile lupus antiogulan testi farklı şeyler canım ikisini beraber yazmışsın orayı anlamadım

hamileliğin şaşkınlığı olsa gerek lupustan sonraki değerleri yazmışım özür dilerim. Lupus'un karşısında sadece pozitif yazıyor.

doktorlar beni çok korkutmadı ama lupusun var gibi görünüyor dedi. lupus ciddi ömemli bir hastalık değil mi dedim. bir çok çeşidi var dedi. araştırıp takip etmemiz gerekiyor bu sonuçlarla bırakamayız seni dedi. sanırım diğer igM'ler de lupustan dolayı pozitif çıktı belki de. hatta bir daha istedi bir sürü test, testler çok olunca testler için devlet hastanesine aile hekimine de gittim doktor lupustan şüphelenmiş onun testlerini istemiş dedi. kendi kadın doğum doktorum daha ılıman davrandı. testler şaşırtabilir bir daha baktırıcaz ama yine de dahiliyeciye yönlendiriyorum seni dedi.
senin her hangi bir enfeksiyondan belki de kürtajdan dolayı mı igm'ler pozitifti acaba? tedavi görünce negatife döndüyse belki de problem ortadan kalkmıştır inşallah. ama yine de iyi bir doktor iyi bir hastane çok önemli. insan bir kere kayıp yaşayınca ikincisini göze alamıyor. Allah korusun

bak ben pozitif çıkan sonucumu kardiyolipin ıgm yi hematologa göstermiştim mesela bana ozaman bunu yaptırıken ilaç kullanıyormuydun diye sormuştun şüphekenmişti yani

ilaç kullanmıyorum ki o sırada sadece folik ait kullanıyordum bilmem ki :44: bende bi hematoloğa gideceğim anlaşılan

evet canım haklısın..bu lupus bana bakılmadı ve baktırmaya karar verdim sana şimdi yeni istedikleri tahlillerin adını biliyor musun peki
RF falan mı istediler eğer biliyorsan isimlerini yazarmısın inşallah sonuçların temiz gelir

Son düzenleme:
bide ptt ile lupus antiogulan testi farklı şeyler canım ikisini beraber yazmışsın orayı anlamadım

pıhtılaşma testlerini istediğimde doktor elime bir kağıt verdi, bu testleri yaptır diye. orda ikisi beraber yazıyor :44:

kazanılmış trombofili için:
antifosfolipid igG ve igM
lupus antikuagulan (PTT)
antinükleer antikor
antikardiolipin igG ve igM

sonuç kağıdımda ise hiç PTT yazmıyor sadece lupus antikuagulan (doğrulama testi ile) pozitif yazıyor

PTT ne olaki?

canım aptt pt ve ınr kanın pıhtılaşma hızına bakılıyor ameliyat öncesi b akılır mesela kanama riski var mı diye yani kanın pıhtılaşma hızına bakılıyor diyebiliriz. ama bu 3 ü genelde birlikte istenir seninkini lupus ptt değerleri üzerinde etkili diye biliyorum oyüzden tek onu istemiştir belki bu bi tahmin benimki.

bana yukardakilerden sadece antikardiyolipin bakıldı aslında çok kurcalamanın da bi anlamı yok çoğu doktor bunların hepsine bakmıyor çünkü ne çıkarsa çıksın tedavi ortak kan sulandırıcı iğne ve haplar deneniyor.. içini ferah tut çok arkadaşım var topikte ve ıgm si pozitifti başkada lupus falan bakılmadı iğnelerle bebeklerine kavuştular.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

canım dışarı çıkıcam gidiyorum şimdi kendine ve minnoşa dikkat et görüşürüz

dahiliyeci şunları istemiş:
ALT, AST, Albumin, Anti Ds DNA, BUN, C3(kompleman), C4(kompleman), hemogram(kan sayımı), CRP, İgA(kantitatif), İgM(kantitatif), Kalsiyum, Kreatinin, LDH, Potasyum, Sedimentasyon, Sodyum, Tam İdrar Analizi(Tit), Ürik Asit

aynen ben de kendi başıma iş açmış gibi oldum. doktor senin pıhtılaşman olduğunu sanmıyorum ama yine de ailevi öykün varsa baktır dedi. ordan lupuslara kadar geldik bakalım Mevlam hayırlısını versin. Daha beter sağlık sorunlarından korusun inşallah.

Mrb arkadaşlar ben daha önce iki düşük ve 6 aylık bi erken dogum yaptim . Kan pihtilasmasina bakilmadi bende sadece yeniden hamile kalınca 12. Haftada dikiş atılacak dediler. Kan pihtilasmasi olsa 6ay kızım yaşar mıydı? Ben çok endiseleniyorum( yardımci olur musunuz?

bence baktır pıhtılasmana canım çünkü burda gördüğüm kadarıyla 38.haftada bile kayıp yaşayan olabılıo erken dogumun sebebi baskada olabilir o nedenle dikiş atılactır ancak 2 dusugunde var bence ıhmal etme tekrar acı yasamaktansa baktır için rahatlasın bir kan verıosun genetıklere bakıolar baktırmak ıstersen cok fazla deger var bakılabılen ama faktor 5, faktor 2 (protrombın), ve mthfr ler en temelleri yeterli olacaktr tedavi dusuncesi için

Canim cookk gecmis olsun Rabbim bir daha yasatmasin ins bir sonrakini saglikla kucagina alirsin
Metin bey evet soguktur fazlasiyla ama ne yapayim tum drlara gittim bi o kaldi hem perinatolog oldugu icin hemde birsey gelorse basima arastirm hastanesinde old icin ona guveniyorum.ilk odasina gittigimde beni aglatmisti malesef ama simdi aramiz daha da iyi gibi pes etmek yok devam edecegiz diyor.birde yaptigim arastirmalari tedavileri biz hic konusmadan o onlemini alip uyguladigi icin uyguladigi tedaviyi dogru buluyorum(bir de eski saglikciyim ben simdi biraktim meslegi)
Birde dedigim gibi is yerinden arkadasimizin esi ona gittiginden bende ona gidiyorum oda 5. Bebegini aldi kucagina sonuncuda dekort kullanmisti bana da kullanacak .
Rabbim korktugumuza ugratmasin ins bizde daha gec olmadan anneligi yasariz

Ama hamileyken o testleri yapmıyorlar diye biliyorum yapıyorlar mi hemen yaptırırım o zaman coraspin içiyorum ama yeterli olmazsa diye korkuyorum bu bebegimi kaybetmek istemiyorum Allahım onu korusun(( amin

Merhaba dikis atilmasinim sebebe rahim agzini kapamak icin o mesafenin kisa oldugu anlasilmistir oyuzden dikisle kapsniyoki dusuk veya erken dogum engelensin diye ama pihtilasma cokda ilginctir ne zaman pihti atacagi hic beli olmax belkide hic atmaz hatta ilk gebeligi normal olup ikinci cocugunda sorun yasayan bile var oyuzden oda olabilir baktir hamileyken bskiliyo bu arada coraspin kulaniyomusun zaten eger bi sorun cikarsa bitek igne eklenicek

arkadaşlar merhaba ben 10 haftalık hamileyim bundan önce bir kere karnımda bebeğim oldugu için dktor tedbir amacli hibor adlı bir iğne verdi koldan veya göbekten vuralabiliyomuş fakat ben mümkün değil kendime o ğneyi yapamam ki nasıl olcak böle hergün iğne vurulmak yer kalmaz bi kere . hem bugün ilk defa koldan vurdurttum kırmızı kaldı orası öyle bir de yaktı baya . nasıl olucak kullananlar yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…