normal değerler var yazayım tabi. benim pozitifler şunlar:
lupus antikoagülan (PTT) sonuç %91 normal değerler 75-125
antikardiolipin antikor igM sonuç 54,36 normal değerler 0-44
antifosfolipid igM sonuç 22,61 normal değerler 0-15
canım lupus 75-125 arası yazıyor e senin 91 diyor ozaman raferans aralığında doktor sana lupus mu var dedi..sonucun normal çıkmış gibi anladım ben :44::44:
ıgm de çok hafif yüksek çıkmış doktor ne dedi tam olarak belkide içtiğin bi ilaç bi enfeksiyon falan etkiledi çünkü kesin tanıda ıgg pozitifliği daha önemli bildiğim kadarıyla..doktorun tam olarak ne dedi sana?
bak ben pozitif çıkan sonucumu kardiyolipin ıgm yi hematologa göstermiştim mesela bana ozaman bunu yaptırıken ilaç kullanıyormuydun diye sormuştun şüphekenmişti yani
sonuçların çıkana kadar tedavi verdilermi iğne başladılar mı canım şuan nasıl bi tedavi alıyorsun
hamileliğin şaşkınlığı olsa gerek lupustan sonraki değerleri yazmışım özür dilerim. Lupus'un karşısında sadece pozitif yazıyor.
doktorlar beni çok korkutmadı ama lupusun var gibi görünüyor dedi. lupus ciddi ömemli bir hastalık değil mi dedim. bir çok çeşidi var dedi. araştırıp takip etmemiz gerekiyor bu sonuçlarla bırakamayız seni dedi. sanırım diğer igM'ler de lupustan dolayı pozitif çıktı belki de. hatta bir daha istedi bir sürü test, testler çok olunca testler için devlet hastanesine aile hekimine de gittim doktor lupustan şüphelenmiş onun testlerini istemiş dedi. kendi kadın doğum doktorum daha ılıman davrandı. testler şaşırtabilir bir daha baktırıcaz ama yine de dahiliyeciye yönlendiriyorum seni dedi.
senin her hangi bir enfeksiyondan belki de kürtajdan dolayı mı igm'ler pozitifti acaba? tedavi görünce negatife döndüyse belki de problem ortadan kalkmıştır inşallah. ama yine de iyi bir doktor iyi bir hastane çok önemli. insan bir kere kayıp yaşayınca ikincisini göze alamıyor. Allah korusun
bide ptt ile lupus antiogulan testi farklı şeyler canım ikisini beraber yazmışsın orayı anlamadım
pıhtılaşma testlerini istediğimde doktor elime bir kağıt verdi, bu testleri yaptır diye. orda ikisi beraber yazıyor :44:
kazanılmış trombofili için:
antifosfolipid igG ve igM
lupus antikuagulan (PTT)
antinükleer antikor
antikardiolipin igG ve igM
sonuç kağıdımda ise hiç PTT yazmıyor sadece lupus antikuagulan (doğrulama testi ile) pozitif yazıyor
PTT ne olaki?
pıhtılaşma testlerini istediğimde doktor elime bir kağıt verdi, bu testleri yaptır diye. orda ikisi beraber yazıyor :44:
kazanılmış trombofili için:
antifosfolipid igG ve igM
lupus antikuagulan (PTT)
antinükleer antikor
antikardiolipin igG ve igM
sonuç kağıdımda ise hiç PTT yazmıyor sadece lupus antikuagulan (doğrulama testi ile) pozitif yazıyor
PTT ne olaki?
evet canım haklısın..bu lupus bana bakılmadı ve baktırmaya karar verdimsana şimdi yeni istedikleri tahlillerin adını biliyor musun peki
RF falan mı istediler eğer biliyorsan isimlerini yazarmısın inşallah sonuçların temiz gelir
bana yukardakilerden sadece antikardiyolipin bakıldı aslında çok kurcalamanın da bi anlamı yok çoğu doktor bunların hepsine bakmıyor çünkü ne çıkarsa çıksın tedavi ortak kan sulandırıcı iğne ve haplar deneniyor.. içini ferah tut çok arkadaşım var topikte ve ıgm si pozitifti başkada lupus falan bakılmadı iğnelerle bebeklerine kavuştular.Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
canım dışarı çıkıcam gidiyorum şimdi kendine ve minnoşa dikkat etgörüşürüz
Mrb arkadaşlar ben daha önce iki düşük ve 6 aylık bi erken dogum yaptim . Kan pihtilasmasina bakilmadi bende sadece yeniden hamile kalınca 12. Haftada dikiş atılacak dediler. Kan pihtilasmasi olsa 6ay kızım yaşar mıydı? Ben çok endiseleniyorum( yardımci olur musunuz?
Alya
mrb arkadaşım,
ben bugün Metin bey e gittim, banada yeni gebeliğimde dekort kullanalım dedi,uygulanmamaış tedavi o dedi,
Sen ne düşünüyosun bu konuda Metin Bey biraz soğuk ve ilgisiz gibi geldi bu konuda pekte güven vermedi,Ben muhammet bey e gittiğimde bile elimden gelen herşeyi yapacam demişti.
canlar Ne yazıkki kesem gelişmemişgene kürtaj olucam, sen ne zaman hamileliği düşünüyorsun?
bence baktır pıhtılasmana canım çünkü burda gördüğüm kadarıyla 38.haftada bile kayıp yaşayan olabılıo erken dogumun sebebi baskada olabilir o nedenle dikiş atılactır ancak 2 dusugunde var bence ıhmal etme tekrar acı yasamaktansa baktır için rahatlasın bir kan verıosun genetıklere bakıolar baktırmak ıstersen cok fazla deger var bakılabılen ama faktor 5, faktor 2 (protrombın), ve mthfr ler en temelleri yeterli olacaktr tedavi dusuncesi için
Mrb arkadaşlar ben daha önce iki düşük ve 6 aylık bi erken dogum yaptim . Kan pihtilasmasina bakilmadi bende sadece yeniden hamile kalınca 12. Haftada dikiş atılacak dediler. Kan pihtilasmasi olsa 6ay kızım yaşar mıydı? Ben çok endiseleniyorum( yardımci olur musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?