canım selam bende normal doğum isterdim ama sezaryen diyorlar iğne kullananlara.. benim ayrıca bebek biraz büyük ondan normal yapamıyorum. bugün doktorumla görüştüm normal ile sezaryen arasında bizce fark yok diyor..yeni sezon sezaryenler artık eskisi gibi günlerce yatırmıyor ayrıca ikisindede kesik var dikiş var dedi. kafayı takacak bi durum yok dedi rahatladım. açıkçası onlar ne derse o.
Slm, HETEROZİGOT MUTASYON MTHFR 677 c/t var., antifosfoliğid sendrom düşünüldü yazıyor birde..bir tedavi hörmedim. Gebe kaldığımda aspirin folik asit ve en son cleaxan 0.6 kullanıyorum ama keske yine gelişmemiş
canım ben de daha sulu daha çok olur diye bekliyordum ama her zamankinden daha az oluyor ve afedersin ama sulu değil de pıhtı pıhtı oluyor şuandaAcaba bi terslik mi var, benim kanımı sulandırmaya yetmiyormu ki 100 mg coraspin :26:
canım selam bende normal doğum isterdim ama sezaryen diyorlar iğne kullananlara.. benim ayrıca bebek biraz büyük ondan normal yapamıyorum. bugün doktorumla görüştüm normal ile sezaryen arasında bizce fark yok diyor..yeni sezon sezaryenler artık eskisi gibi günlerce yatırmıyor ayrıca ikisindede kesik var dikiş var dedi. kafayı takacak bi durum yok dedi rahatladım. açıkçası onlar ne derse o.
merhaba arkadaşlar, bende daha önce 4 kez 4-4.5 haftada 4 kez düşük yaptım bazı arkadaşlar belki hatırlar son düşüğüm eylül ayında oldu. 3 hafta önce hacettepede sinan beksaç a muayene oldum daha öncweden yapılan tetkiklerde protein c ve s de düşüklük mtfr677 de heterozigot mutasyon vardı ve son 2 gebeliğimde clexane ve aspirin kullanmıştım hiç bir gebeliğimde de keseyi görmemiştik. bhcg en fazla 300 lü değerlere kadar yükselip sonra düşmeye başlıyordu. sinan hoca muayene sırasında yapılan tetkiklerde eksiklik olduğunu farketti ve testleri tekrarladı mtfr 1298 ve 677 heterozigot ve pai 4g/5g heterozigot saptandı. homosisteinim normal olduğu halde 3 ay önceden diyet ve aspirin, haftada 2 gün bemix haftada 1 folbiol verdi gebelikle beraber ise clexane a başlayacağım. şimdi bekleme dönemindeyim .son gelişmelerden haberdar edeyi istedim inşallah bu tedavi yöntemi şifam olur. ve diğer aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara da sebep olur gerçekten zor zamanlar geçirdim halende çok iyi sayılmam ama yinede ümitliyim clexan kullanmasına rağmen düşük yaşayıp sonra doğum yapan arkadaşlar nasıl bir yöntemle sağlıklı gebelik yaşadılar ve onlardaki mutasyon sebepleri neydi merak ediyorum çünkü bazen clexan a rağmen düşük yapmış olmak korkutuyor beni. bu anlamda yardımcı olup deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. rabbim hiç bir yuvayı evlatsız bırakmasın.
Cnm kesiblikle gobegi oneririm en rahat orasi,benim esim yapiyor,1-2 kere moeardi obun disinda sorun olmadicok sukur,gobek deliginin 4 parmak sag ve solu.30.haftadan sonra gobekten zorlanirsan bacaga gecebilirsin dedi dr ama bacaktan yapmak zormus
göbeğime yaptırmaya cesaret edemiyorum koldan başladık bakalım sonrası nolucak .bide merak ettiğim bu iğnelerin belli bi saati varmı .ben gün içinde kaçta olursa o zman yapıyrum belli bi saatım yok yani . bide farzet ki bigün unuttum nolucak ozman . üff kafam da deli sorular:))
slm bende bu gün aksam vuracam göbekten en iyisi göbek saati cok önemlu Saat kacta vuruluyorsan her gün ayni saatte vurumasi gerekiyomus dokdor özellikle dedi saatini belirle her gün ayni saate vur dedi.
yok canım telaş yapma pıhtılıda olabılıyo arada ben bebek aspirinı kullanmıstım
sezeryandan korkmayın kızlar yeter kı saglıkla bı sekılde evlatlarınızı kucagınıza alın bende hep normal dogumdan korkmusumdur hamıle kalmadan önce bile hep sezeryan olurum normal yapamam derdim ama hamıle kalınca yeterkı saglıkla kucağıma alayım normalede razıyım dedım dr da kıymetlı bebek riske atmayalım sezeryan yapalım deyınce zaten gonlumde ondan yanaydı çok rahat gecti spinal sezeryan oldum hıc panık yapmadım tek dusuncem bebegıme kavusmaktı 2 gun hastanede kaldım eve gelınce hıc yatmadım gelen mısafırlerle hep oturdum hatta herkes bana yat nazara gelıceksın sezeyanlısın derdı evet agrılar oluyo oturup kalkarken ama oyle dayanılmayacak gıbı asla degıl o da sadece bı kaç gun o yuzden kendınızı sezeryan normal dıye hazırlamayın rabbım neyı nasıp ettıyse bırakın o olsun sağlıkla sıhhatle evlatlarınıza kavusmanızı dılerim
ben clexane kullanmama ragmen dusuk yaptım dıger hamılelığımde dozajı yukselltı dr um artı aspirin ve b vıtamını bı de balık yagı kullandım
bana hiç öyle birşey demediler yaa. bundan sonra dikkat edeyim bari . kendin mi vurucaksın iğneleri . ben kendim yapamıyorum sağlık ocagına gidiyorum ama bugun haftasonu kpalı daha yaptırmadı eşime yaptırcam artık son care ama cok korkuyorumm
Canım diyetinden bahseder misin biraz? nelere dikkat ediyorsun? ne yiyorsun ne yemiyorsun mesela?merhaba arkadaşlar, bende daha önce 4 kez 4-4.5 haftada 4 kez düşük yaptım bazı arkadaşlar belki hatırlar son düşüğüm eylül ayında oldu. 3 hafta önce hacettepede sinan beksaç a muayene oldum daha öncweden yapılan tetkiklerde protein c ve s de düşüklük mtfr677 de heterozigot mutasyon vardı ve son 2 gebeliğimde clexane ve aspirin kullanmıştım hiç bir gebeliğimde de keseyi görmemiştik. bhcg en fazla 300 lü değerlere kadar yükselip sonra düşmeye başlıyordu. sinan hoca muayene sırasında yapılan tetkiklerde eksiklik olduğunu farketti ve testleri tekrarladı mtfr 1298 ve 677 heterozigot ve pai 4g/5g heterozigot saptandı. homosisteinim normal olduğu halde 3 ay önceden diyet ve aspirin, haftada 2 gün bemix haftada 1 folbiol verdi gebelikle beraber ise clexane a başlayacağım. şimdi bekleme dönemindeyim .son gelişmelerden haberdar edeyi istedim inşallah bu tedavi yöntemi şifam olur. ve diğer aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara da sebep olur gerçekten zor zamanlar geçirdim halende çok iyi sayılmam ama yinede ümitliyim clexan kullanmasına rağmen düşük yaşayıp sonra doğum yapan arkadaşlar nasıl bir yöntemle sağlıklı gebelik yaşadılar ve onlardaki mutasyon sebepleri neydi merak ediyorum çünkü bazen clexan a rağmen düşük yapmış olmak korkutuyor beni. bu anlamda yardımcı olup deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. rabbim hiç bir yuvayı evlatsız bırakmasın.
sağol canım cevabın için, öyle böyle bitti zaten bu ay adetim, inşallah bidahaki ay hamile kalırım da adet fln olmamyok canım telaş yapma pıhtılıda olabılıyo arada ben bebek aspirinı kullanmıstım
sezeryandan korkmayın kızlar yeter kı saglıkla bı sekılde evlatlarınızı kucagınıza alın bende hep normal dogumdan korkmusumdur hamıle kalmadan önce bile hep sezeryan olurum normal yapamam derdim ama hamıle kalınca yeterkı saglıkla kucağıma alayım normalede razıyım dedım dr da kıymetlı bebek riske atmayalım sezeryan yapalım deyınce zaten gonlumde ondan yanaydı çok rahat gecti spinal sezeryan oldum hıc panık yapmadım tek dusuncem bebegıme kavusmaktı 2 gun hastanede kaldım eve gelınce hıc yatmadım gelen mısafırlerle hep oturdum hatta herkes bana yat nazara gelıceksın sezeyanlısın derdı evet agrılar oluyo oturup kalkarken ama oyle dayanılmayacak gıbı asla degıl o da sadece bı kaç gun o yuzden kendınızı sezeryan normal dıye hazırlamayın rabbım neyı nasıp ettıyse bırakın o olsun sağlıkla sıhhatle evlatlarınıza kavusmanızı dılerim
ben clexane kullanmama ragmen dusuk yaptım dıger hamılelığımde dozajı yukselltı dr um artı aspirin ve b vıtamını bı de balık yagı kullandım
Canim metioninden kisitli diyet yapiyorum sut ve sut urunleri kisitli et 30 gr kadar gunde 10 ince dilim ekmek sebze meyve recel bal seker ve yag serbest, bulgur,balik,baklagiller kuruyemis yasak biraz karisik bir diyet neredeyse ac geziyorum hele ben gibi tamamen etcil beslenen biri icin oldukca zor ama mecburen uymaya calisiyorum bu diyetin bir ornegi daha once baska bir forumda uzun uzun yazilmis metioninden fakir diyet diye aratabilirsinCanım diyetinden bahseder misin biraz? nelere dikkat ediyorsun? ne yiyorsun ne yemiyorsun mesela?
sağol canım cevabın için, öyle böyle bitti zaten bu ay adetim, inşallah bidahaki ay hamile kalırım da adet fln olmam
Ben de illaki sezeryan ya da illaki normal doğum demiyorum walla, en sağlıklısı en hayırlısı hangisi olacaksa o olur diyorum. Gerçi kürtajda çektiğim suni sancıdan sonra kesinlikle normal doğum istemem diyordum ama, şimdi hayırlısı diyorum...
Birde sana balık yağını soracağım, onu ne zaman kullanmaya başladın sen? ben sadece coraspin+folbiol+benexol kullanıyorum, omegayı ne zaman kullanmalıyım acaba? başka kullananlar da duydum.
Çok soru sordum ama bir de clexanın dozunu arttırdı demişsin ya, yeterli gelip gelmediğini kan tahlili ile takip etti mi doktorun?
çok sağol canım, benim için de gerçekten zor bir diyet olacak sanırım, çok etcil değilim ama işyerinde et ve baklagiller çok fazla çıkıyor, evde yemesem bile işyerinde biş şekilde yemek zorunda kalıyorumCanim metioninden kisitli diyet yapiyorum sut ve sut urunleri kisitli et 30 gr kadar gunde 10 ince dilim ekmek sebze meyve recel bal seker ve yag serbest, bulgur,balik,baklagiller kuruyemis yasak biraz karisik bir diyet neredeyse ac geziyorum hele ben gibi tamamen etcil beslenen biri icin oldukca zor ama mecburen uymaya calisiyorum bu diyetin bir ornegi daha once baska bir forumda uzun uzun yazilmis metioninden fakir diyet diye aratabilirsin
canım clexan beta hcg yi arttırmaz, sadece pıhtılaşma problemi olduğunda kanı sulandırarak keseye yeterli kan akışının olmasını sağlar ve eğer başka bir problem yoksa, sağlıklı bir gebelik ise, beta hcg değerin artar. Durumu ancak böyle özetleyebildim canım, inşallah herşey yolunda gider ve bebeğin sağlıkla büyüyüp doğarArkadaşlar acil cevap istiyorum lütfen
polikistik over ve kan pıhtılaşması var mtfhr heterozigot ve protein c yüksek çıktı 2 düşük yaşadım
şu an 3. Ye hamileyim dün dr a gittik 4+6 günlük dedi keseyi gördü hemen clexan iğne başladık bhcg 98 çıktı bana düşük geldi dr la monuşmadık yarın bidaha yaptırcam öyle cevap vercek miş 2 günde 2 ye katlıyo diye
arkadaşlar clexan la bhcg değerim artar mı normale döner mi herşey nolur acil cevap yazarmısınz...
canım clexan beta hcg yi arttırmaz, sadece pıhtılaşma problemi olduğunda kanı sulandırarak keseye yeterli kan akışının olmasını sağlar ve eğer başka bir problem yoksa, sağlıklı bir gebelik ise, beta hcg değerin artar. Durumu ancak böyle özetleyebildim canım, inşallah herşey yolunda gider ve bebeğin sağlıkla büyüyüp doğar
korkmakta haklısın tabi, anlıyorum seni canım, ama beklemekten başka çare yok gibiteşekkür ederim canım çok korkuyorum aynı şeyi yaşamaktan bthcg bana düşük gibi geldi hayırlısı bakalım yarın herşey açığa çıkar ...
bhcg si düşük olup sonradan yükselen var mı biliyo musun
Bir de illaki belirti olacak diye bekleme, kendini çok dinlemebide bende hiç gebelik belirtisi de yokkk allahım kafayı yiycem yaaa hiç belirti de yokkk kızlar yaaa
korkmakta haklısın tabi, anlıyorum seni canım, ama beklemekten başka çare yok gibiTabiki ilk başlarda beta hcg si düşük olup, hatta bebeğin gelişimi geriden gidip de, sonradan aradaki açığı kapatıp sağlıklı doğuranlar gördüm ben. İnşallah seninki de artar...
Bir de illaki belirti olacak diye bekleme, kendini çok dinlemehayırlısı olsun
sağol canım cevap yazdığın için allah razı olsun çok kötüyüm biriyle konuşmaya ihtiyacım var...hiç kimse bilmiyo eşimden başka çok sağol...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?