Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

KIZLAR SORMAK İSTEDİĞİM KAN SULANDIRICI İĞNE YADA ASPİRİN YADA KULLANDIĞINIZ DİĞER İLAÇLARI GENETİKTEKİ doktorlar MI ÖNERDİ YOKSA kadin DOĞUM UZMANINIZMI ÖNERİYOR? BENİMDE 2 DÜŞÜĞÜM OLDU VE MTHFR C677T HETERİZİGOT SAPTANDI GENETİKTEKİ doktor SADECE FOLİK ASİT KULLANMAYA BAŞLARSAN PLANLI BİR GEBELİK İÇİN ÖNEMLİ DEDİ AMA DİĞER İLAÇLAR İÇİN BİRŞEY DEMEDİ BENDE KROMOZOM ANALİZLERİMİZİ YAPTIRDIĞIMIZ GENETİK DOKTORUNA SORDUM ODA KAN SULANDIRICIYA YADA İĞNEYE GEREK YOK DEDİ kadin DOĞUMCUN GEREK GÖRÜRSE BAŞLARSIN DEDİ.SİZİNKİLERİ KİM ÖNERDİ?????

slm cnm genelde kadın doğumcular öneriyor sen kadın doğumcunla bi konuş istersen.

Benimkini kadın doğumcu önerdi canım. Aynı tahlilleri hematolojiye de gösterdim, o kan sulandırıcıya gerek yok dedi. Ama iki ayrı kadın doğumcu da (biri doçent biri prof) kan sulandırıcı tedavi tavsiye ettiler. Ben de şaşırdım, hematolojiye mi inanacağım kadın doğuma mı, bilemedim :26:

arkadaşlar bu bir sene içinde iki kaybım oldu .Biri 8 haftalık boş gebelik ilaçla düşük yaptım diğeri ise geçtiğimiz ay oldu 6 haftalık bozulmuş kese kürtajla sonlandrıldı. Tıpta bi hocayla görüştük genetik testler için bana gerek yok 10 haftaya kadar ilerlememiş bile bu bebekle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor 10 haftadan büyük olsaydı o zaman farklı düşünürdük dedi. iki kayıpta bu testler yapılmıyor üçü bekleyelim dedi. Yalnız ben üçüncüyü yaşamak zorunda mıyım? burda o kadar cok örnekleri var hepsini okudum sorun pıhtılaşmadan kaynaklanıyor. Valla kafam çok karıştı. Tavsiye üzerine gittik doktora çokta güzel izah etti herşeyi arıntısına kadar anlattı. Pıhtılaşma sorunu olabilir mi dedim onada çocuklugundan beri gözünün önüne getir hayatını bi düşün yaralandın kanın aktı aktı durmadı yada kolun bacağın şişti morardı mı? ee yok o zaman bu sorunda yoktur. Peki bu bebekler neden gelişmiyor. Bu defada mutlaka hücre bölünmesi sırasında bir sorun oluşmuştur vücut mükemmeli aradıgından gelişim sonlanıyor dedi..
peki ama ben bir kaybı anlarımm ama iki kayıp olunca insan sebep arıyor. İki kere üstüste sorunlu hücreler mi birleşiyor yoksa bu bebeklerin gelişimini engelleyen bir sebep mi var*
kafam allak bullak....
tekrar hamile kalınca yaşayacağım korkuları şimdiden hissedebiliyorum..
doktora mail attım en azından pıhtılaşma testlerini yaptıralım die bakalım ne cevap verecek..
bi taraftan hocayı dinle yılların doktoru bi bildigi var dır diyor diğer tarafım burda okudukların canlı şahitler yaşayanlar var onlar sorunlarını buldu tedavilerini oldu bebeklerini aldılar kucaklarına diyorum. ,

of ofofofo arkadaşlar ne yapayım tıkandım kaldım..

cnm selam,
başka sebeplerdende olabilir ama pıhtılaşmada olabilir doktrunla ayrıntılı konuşman lazım canım inşallah rabbim bu kez bebişini verir sana

cnm selam,
başka sebeplerdende olabilir ama pıhtılaşmada olabilir doktrunla ayrıntılı konuşman lazım canım inşallah rabbim bu kez bebişini verir sana

sebep olarak bebeği gösterdi .10 haftadan büyük olmadıgı için sorunu bebekte ararız dedi.
6 7 haftalık düşükleri çokta kafana takma diyor..
bir sorun vardır vücut o sorunu görüp iptal etmiştir diyor
ama bu 1 değil ki 2 defa olan bişey
sanırım sağlıklı gebelik elde edene kadar bütün bu düşükler normal deyip kaderime razı gelecegim napyım

yaşananlar yeterince yıpratıcı zaten bide böyle test yaptırmayı gereksiz bulup bi sorun yoksa bile kafanın rahatlamasını engelleyen doktora denk gelirsen kendini tıkanmış hissediyorsun bu hissi yaşadık bi çoğumuz ama tıkanma diye bişey yok canım.. benim 5 yaşında bir oğlum var hiç sorun yaşamadan kucağıma aldım elhamdülillah 2. bebeği isteyince hemen gebe kaldım ve herşey yolunda giderken 9+3 de kap atışı durdu gittiğim bütün doktorlar senin sağlıklı bi gebeliğin sağlıklı bi çocuğun var pıhtılaşma olamaz üstelik 10 haftadan küçük sonlanmış gebeliğin dedi hele hele tek düşük kesinlikle bebekle alakalı dedi...ama bu denilenler bana yetmedi ki kafam rahatlaması için o test sonuçlarını temiz görmeliydim..ve testleri yaptırdım sonuç mu mthrf c677t heterezigot çıktı gebe kalırsam kan sulandırıcı kullanılacakmış...bu şekilde topikten arkadaşım var sağlıklı bir çocuğu var 2. bebeği isteyince ard arda 3 düşük yapıp öğreniyor pıhtılaşma olduğunu bende onu okuyunca bu testleri kesinlikle yaptırmalıyım diye karar vermiştim şuan 20 haftasını devirdi iğne kan sulandırıcı kullanıyor keşke diyor daha önce baktırsaymışım zamanında dedi bunlar yaşanmışlıklar canım. hiç olmadı git özelde yaptır temiz çıkarsa kafan rahat devam edersin yok bişey varsa tedavini alırsın bunlar benim tecrübe ve fikirlerim...dilerim Rabbim tez vakit sağlıkla bebeğini kucağına alacağın bir gebelik nasip eder sana ve bizim gibilere

Son düzenleme:

Doktorun 2 konuda yanılıyor. İlki burada bahsettiğimiz pıhtılaşma sorunu bir yerin kesilince olan kan pıhtılaşmasından daha farklı bir konu ve de daha çok hamilelikte hormon değişimiyle tetikleniyor, ikincisi kan pıhtılaşması nedeniyle yaşanan düşükler illa 10. Haftadan sonra olur diye birşey yok. O eski bir bilgi. Mesela benim yaptığım 4 düşük de 5-9 haftalar arasındaydı ve sorun pıhtılaşmaydı. Sonuncu genetik incelemeye gitti ve bebekte herhangi bir sorun çıkmadı. Demek istediğim özetle şudur ben olsam doktorun dedikleriyle yetinmez iyi bir doktora değil kan pıhtılaşması konusunda uzman bir doktora giderdim, tahlillerimi yaptırır birşey çıkarsa tedavi olur çıkmazsa da şans veya kader der yoluma devam ederdim.

kızlar ben de clexan kullanıyorum ...kendim yapıyorum göbekten ama bazen morarıyor...ve içinde beze gibi birşey kalıyor....çok korkuyorum vicuduma yayılmıyo ilaç diye....iyice piskopata bağladım iğnenin havasını aldırırken 1 damlasını bile boşa gidermek istemiyorum....kendi kendime öğrendim göbekten yapmayı kimse göstermedi...okuduklarıma göre uyguldım....çok tedirginim....

hayirli günler arkadaslar 3 gün oldu igneye baslayali göbegimde moraiyo biliyorummorarma olacak ama sagdan soldan vuruyorum acaba az da olsa morarmayi azaltacak teknileri varmi lütfen yardimci olurmusuz.

Mrb arkadaşlar bende 1yıl içinde iki kere bebeklerimi kaybettim biri 22 haftalıktı sonlandırıldı böbrekleri hiç gelişmedi ve suyu tamamen bitti. 6ay arayla diğerine hamıle kaldım bu sefer boş gebelik nedeniyle sonlandırıldı. Ege unı. Genetik tıp anabilim dalı ne kadar sizde sorun yok bebekte olan sorun nedeniyle desede ısrarla kan pıhtılaşma testi yaptırdım ve kan pıhtılaşması oldugu anlaşıldı. Bizim doktorlarımız çok duyarsız. şimdi 5 haftalık hamıleyim. 12 gündür clexa vuruluyorum. Ve yaklaşık 3aydır cosaspirin içiorum. 4+1 de keseyi gördük 12sinde kontrolüm var. Ama halen korkularımı yenemiorum. Bu iğneleri kullanıp sağlıklı bebeğimi kucağına alanlar başka önerileriniz varmı yapmam gereken.

slm cnm genelde kadın doğumcular öneriyor sen kadın doğumcunla bi konuş istersen.

aralığın 14ünde medipol mega hastanesinde dr.nagihan kayaya randevu aldım bakalım o ne diyecek o önerirse tabiki başlayacağım bende kan sulandırıcıyya hakkımızda herşeyin hayırlısı artık beklemek istemiyorum zaman canımı dahada çok yakıyor biran önce şu 10 gün geçsede randevu günüm gelse ve doktor korunmayı bırakabilirsin dese inş.

aynı şey başıma geldi 2 gün öncede kromozom analizleri sonuçlarımızı aldık ve sonuçlar temiz. 14 aralıkta randevum var kadın doğumda bakalım o diyecekmi aspirin yada iğne kullanman gerek diye sabırsızlıkla son 10 günün geçmesini bekliyorum zaman beklemek çok zor inş.14ünde doktorum herşey yolunda kan sulandırıcıya gerek var yada yok der ve korunmayı bırakabilirsin der inş.hepimiz için inş.herşeyin en hayırlısı olur rabbim istiyorsa düşmanımın kucağını bile boş bırakmasın inş.

hayirli günler arkadaslar 3 gün oldu igneye baslayali göbegimde moraiyo biliyorummorarma olacak ama sagdan soldan vuruyorum acaba az da olsa morarmayi azaltacak teknileri varmi lütfen yardimci olurmusuz.

merhaba,iğneyi doksan derece dik vur ve enjekteyi çok yavaş boşalt.bir de ben vurmadan önce ,vuracağım yere buz koyuyorum daha kolay oluyor vurması.yeni vurmaya başladıysan damarların bellidir karnında ona dikkat et.sağlıklı günler

merhabalar,

bana da hematoloji hiçbir şey yok tedavi gerektiren bir durum değil dedi.kadın doğum doktorum hamile kalınca hemen başlıcaz iğneye dedi.hamile kalman için sakınca yok hemen kalabilirsin dedi.3 aylık aradan sonra hamile kaldım.Şu an 17 haftalık hamileyim clexane 6000 kullanıyorum.İsteyen herkeze nasip etsin

merhaba cnm,
benimde ilk zamanlar çok morarıyodu buz koyup sonra yapıyodum bi iki kez soğuk yanığı yaptım son bi kaç aydır zaten çatlaklar için badem yağı sürüyodum onu sürüp yapmaya başladım iğneyi hem daha az acıdı hemde morarma olmuyo artık zaten zamanlada alışıyosun canım [/QUOTE]

Merhaba canım,

bende 17 haftalık hamileyim seninde 37 hafta olduğunu gördüm.Merak ettiğim doktorun kaçıncı haftada iğneyi bırakmanı söyledi? bir de 37.haftaya kadar hep göbekdenmi yaptın iğneni?

Kadın doğumcu öneriyor.Bende gebelik öncesi sadece folbiol kullandım.Regl in 1 gün geçince evde test yap pozitif çıkarsa hemen gel demişti ve öğlede oldu hemen iğneye başladık.bazı arkadaşlar coraspin falan da kullanıyor ,ben sadece 6000 iğne kullanıyorum.

canım illaki morluklar olucak.benimde özellikle göbeğimin solundan yaptığımda beze gibi oluyor.içini ferah tut ve iğnenin havasını aldırma.Bana doktorum kesinlikle aldırma direk enjekte et dedi.Ben yinede burada okuduklarımdan ikisinide denedim.Arasında hiçbir fark yok ama ne kadar vücuda yarıyor bilmiyorum.

of ofofofo arkadaşlar ne yapayım tıkandım kaldım..[/QUOTE]

arkadaşım mutlaka yaptır testini.bende 6 ve 10 haftalık kaybettim.Kan pıhtılaşması benim bildiğim 20.haftaya kadar sonlanıyor.Kan pıhtılaşmasında uzman olan kadın doğumcuya git mutlaka .Deneyimlerini araştır derim sana.İnşallah sağlıkla kucağına alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…