kızlar benimde faktör v heterozigot çıktı, henüz hamile değilim, acaba bende aspirine başlasam mı şimdiden ecopirin falan da var onları öneriyor musunuz?
Canim sonuclarinda sikinti yok gozunaydin hepsi bu mu sonucunu bekledigin varmi daha
bu testler normal arkadasim.
ama sanirim tekrar kan vereceksin. numune yanlis tuple gitmis bozulmustur coktan
son testınde bır sıkıntı var herlde ama genetık bakılmadımı faktor ve mthfr ler
Vallahi hiç bilmiyorum ki canım ya sanırım eksik bişiler yapmış genetik adına bişi yok
Evet canım doktoru aradım tekrar kan vereceksin dedi öğleden sonra gidicem yolcam o kızları
Ya canım ilk gün doktora dedim faktör 5 bilmem ne gibi testler varmış dedim tama ben herşeye bakıcam demişti anlamadım ya sanırım genetik hiç bakmamış di mi..
genelde faktör V için de aspirin öneriyorlar ama sen doktoruna sormadan başlama canım, geçmiş olsun
Perimm cevabı öteki taraftan verdim
Vallahi hiç bilmiyorum ki canım ya sanırım eksik bişiler yapmış genetik adına bişi yok
Evet canım doktoru aradım tekrar kan vereceksin dedi öğleden sonra gidicem yolcam o kızları
Ya canım ilk gün doktora dedim faktör 5 bilmem ne gibi testler varmış dedim tama ben herşeye bakıcam demişti anlamadım ya sanırım genetik hiç bakmamış di mi..
inşallah canım, ama benim doktorum aspirin ve yüksek doz folik asit tedavisine hamile kalmadan önce başlattı. o yüzden hamile kalmadan önce bikaç doktora sonuçlarını göster istersen. Ben iki kadın doğumcu iki hematoloj doktoruna gösterdim sonuçlarımı mesela.sağol canım bi hamile kalayımda ondan sonra doktor karar verir
bu testler erken çıktığı için sisteme vermişler, genetiğin sonra çıkar benimde öyle olmuştu, önce normal testler sonra genetikler
inşallah canım, ama benim doktorum aspirin ve yüksek doz folik asit tedavisine hamile kalmadan önce başlattı. o yüzden hamile kalmadan önce bikaç doktora sonuçlarını göster istersen. Ben iki kadın doğumcu iki hematoloj doktoruna gösterdim sonuçlarımı mesela.
tabi mutasyonlarımız farklı canım haklısın, ama aspirini hamile kalmadan önce önlem olarak veriyorlar, iğneye de hamile kalınca başlıyor doktorlar. genetikçilere kalsa bu mutasyonlar düşüğe sebep olmuyor, ama kadın doğumcular farklı düşünüyor. gerçi yine de kesin tedavi değil, biraz deneme yanılma yöntemi yani bu kan sulandırıcı tedavi de. Yani iğne olunca %100 sağlıklı bebek sahibi olunacak diye bişey yok maalesef. Ama önce Allah'a sığınıp sonra da doktorumuza güvenip bir takım önlemler alıcaz, başka çare yok işte..canım bende genetik doktoruna ve kadın doğumcuya gösterdim, genetikçi aspirin verebilirler ama iğne vereceklerini düşünmüyorum dedi faktör v e, kadın doğumcu kesinlikle iğne kullanman lazım çünkü ben faktör v e güvenmiyorum dedi, tekrar kürtaj olabilirsin garanti veremem o yüzden iğne kullanmanı tavsiye ediyorum dedi, aspirin içsemde yanında olur mu dedim, aspirinin çok etkisi olmaz demişti
tabi mutasyonlarımız farklı canım haklısın, ama aspirini hamile kalmadan önce önlem olarak veriyorlar, iğneye de hamile kalınca başlıyor doktorlar. genetikçilere kalsa bu mutasyonlar düşüğe sebep olmuyor, ama kadın doğumcular farklı düşünüyor. gerçi yine de kesin tedavi değil, biraz deneme yanılma yöntemi yani bu kan sulandırıcı tedavi de. Yani iğne olunca %100 sağlıklı bebek sahibi olunacak diye bişey yok maalesef. Ama önce Allah'a sığınıp sonra da doktorumuza güvenip bir takım önlemler alıcaz, başka çare yok işte..
ben ağustosta kürtaj oldum, 3 ay fln korunduk, ilk kez geçen ay başladık denemeye, olmadı. Adetlerim çok düzensizleşti, yumurtlamadığımı bile düşünmeye başlamıştım artık. Bu ay hormon testi yaptırdım iyi çıktı, bir de 21. gün progesteron baktırıcam. İnşallah bu ay olur, bakalım kısmet artıkhaklısın aslında, sen kaç aydır deniyorsun , ben mayısta kürtaj oldum, 3 ay korundum , bu ay 5 . ayımız
ben ağustosta kürtaj oldum, 3 ay fln korunduk, ilk kez geçen ay başladık denemeye, olmadı. Adetlerim çok düzensizleşti, yumurtlamadığımı bile düşünmeye başlamıştım artık. Bu ay hormon testi yaptırdım iyi çıktı, bir de 21. gün progesteron baktırıcam. İnşallah bu ay olur, bakalım kısmet artık
İnşallah canım, ben de haziran da 30 olucam:18::18::18:hadi hayırlısı benimde hormonlarım iyi çıktı, inşallah daha fazla beklemeyiz, bide benim yaş 32 olunca iyice paniklemeye başladım :18:
hadi hayırlısı benimde hormonlarım iyi çıktı, inşallah daha fazla beklemeyiz, bide benim yaş 32 olunca iyice paniklemeye başladım :18:
İnşallah canım, ben de haziran da 30 olucam:18::18::18:
yas konusunda panikleme cnm.
ben de 30 da hanile kaldim.
dogurmadan 31 olacagim.
yok canım niye yanlış anlıyım, artık eskisi kadar acımıyor canımbenim bebeğim hiç canlanmamıştı, yada oluşmamış mıydı o zaman o cahillikle soramamıştım, sen kalp atımını duydun mu canım, yanlış anlama amacım seni üzmek değil istemiyorsan cevap vermeyebilirsin
öylede cutecim, diyelim ki hadi 1. oldu, sonra 2. yi düşüneceğiz onu ne zaman yapacağız, sonra düşünüyorum 1 tane olsun sağlıklı sıhhatli olsun ne bileyim böyle saçma sapan duygular içindeyim
yok canım niye yanlış anlıyım, artık eskisi kadar acımıyor canımBide burada konuştukça insan daha çok rahatlıyor. Çünkü hep aynı kaderi paylaşan insanlar var...
Beni 8 haftalık olunca kalp atışını dinlemek için çağırdı, ama o da bayrama denk geliyordu, o yüzden mecbur 9 haftalıkken gidebildim kontrole. Ve gittiğimde kalp atışı yoktu. İnanamadım, başka doktorlara daha gittim. Ama 4 doktor da aynı şeyi söyleyinde kürtaj olmaya karar verdim. Hiç sormadım doktoruma hani kalp atışı olmuş mu olmamış mı diye, ama bebek çok küçük kalmamıştı, yani gelişimi çok geri değildi. Demek ki atmaya başlamış kalbi ama biz duyamamışız maalesef...
Yaş mevzuunda da aynı şeyi hissediyoum seninle. Hadi 1. yi sağlıkla doğurduk, 2'yi ne zaman yapıcaz fln, karmakarışık kafam yani
kafamda deli sorular diyorsun yani
damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış canım, artık bu başlıktayız , iyiyi kötüyü burada paylaşacağız Rabbim bizi daha fazla bekletmez inşallah arkasından 2. yi yaparız mesela ben hiç korunmayı düşünmüyorum
aynen kafamda deli sorular
paylaşalım canım walla...
Nee hemen 2. nasıl olursen çalışmıyor musun?
çalışıyorum canım ben de.. ben 2 yıl ara vermeyi düşünüyorum ama tabi Rabbim nasıl yazdıysa öyle olurçalışıyorum hem 1. ye bakarım hemde o arada 2. yi doğururum tabi bu benim planım bakalım Rabbim ne düşünüyor benim hakkımda
sen çalışıyor musun
çalışıyorum canım ben de.. ben 2 yıl ara vermeyi düşünüyorum ama tabi Rabbim nasıl yazdıysa öyle olur
benim bebeğim hiç canlanmamıştı, yada oluşmamış mıydı o zaman o cahillikle soramamıştım, sen kalp atımını duydun mu canım, yanlış anlama amacım seni üzmek değil istemiyorsan cevap vermeyebilirsin
öylede cutecim, diyelim ki hadi 1. oldu, sonra 2. yi düşüneceğiz onu ne zaman yapacağız, sonra düşünüyorum 1 tane olsun sağlıklı sıhhatli olsun ne bileyim böyle saçma sapan duygular içindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?