Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

rabbim hiç kimseye yaşatmasın inş canm saolun cvblar için

cutecim sen çok bilinçli bir kadınsın neden ilk kürtajdan sonra istemedin böyle bi test :44:

bilmiurdum ki ben bunlarin hic birini guzelim.
ilk gebelikte cok cahildim.
ikinciden sonra igrendim herseyi.

bebim de pai 4/4.
ama yaninda hetero yada homozigot yazmiyr.
neden ki?
ankarada olup bilen arkadaşlar varsa ne olur yardımcı olun lütfen bi şehirde yabancı olmak bişey bilmemek kimsenin olmaması ne kötüymüş helede böyle bi acı sorun sıkıntı dert varken (((

cnm. gecmis olsun.
zekai tahir burak hastanesini tek gecerim bu konuda.
testler iki hafta da sonuclaniyr.
benim kurtajlarim orada oldugu icin kendileri genetik bolumune sevk etti.
sen de sanirim kadin dogum bolumune muayeneye gidince onlar yonlendirir. ama bastir lutfen. olmadi bir de kimyasal gebelik gecirdim.dersin. ne yapalim boyle yalana itiyrlar insani.
5 kurus bile odemedeim ben.

bende gideyim o zamn cnm saolasın bilgilendirğin için ...hem ünv hastnesine hemde tahir burağa gideyim çok saolun tşk ederim

anladım canım ya demek ki sende bizim gibi yaşaya yaşaya öğrendin demek Rabbim bunlardan başka dert vermesin, çok şükür çaresiz değiliz

4g/4g homozigot demek oluyor zaten, yani çift alelde var mutasyon. mesela 4g/5g heterozigot sayılıyor , 5g/5g de homozigot normal demek. 4g/4g daha trombotik, yani pai'nin en tehlikeli versiyonuna sahibiz, gözümüz aydın cutecım

evet varmış hacettepe tıp.tmm kesin oraya gidicem o zamn sayfayı bastan sona okumadım doğrusu tmm okuyacam.tşk ederm arkadaslar ilginiz için ..rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın
rica ederim canım, Allah kimseye yaşatmasın...

Hayy Allahım ya ne hallere düştük

kafanı karıştırma perim yaa, diğerleri önemli olan, onlarda problem olmasın da

Son düzenleme:
Genotipleri: Homozigot 4G/4G, yüksek risklidir. Heterozigotta (4G/5G) iki gen allelinden biri
defektli, diğeri normaldir ve 4G/4G ‘ye göre daha az risklidir. Homozigot 5G/5G ise normal aktivete
gösteren formudur.
Klinik etkiler:
• 4G/4G ve 4G/5G kan PAI-1 seviyesinde artmaya yol açar. Bu artış fibrinolizisi inhibe ederek
arterial tromboz riskinde artışa yol açar.
• 4G/4G ve 4G/5G venöz tromboz riskinde de artışa yol açtığı tespit edilmiştir. Derin venöz
tromboz sıklığını arttırır.
• 4G/4G ve 4G/5G akut myokard enfarktüsü riskini arttırır.
• 4G/4G ve 4G/5G kroner anjioplasti sonrası restenoz riskinde artışa yol açar.
• 4G/4G ve 4G/5G gebelik kaybı olasılığını arttırır.
• P4G/4G ve 4G/5G genotiplerinde preeklempsi riskinde artış bildiren çalışmalar vardır.
• Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü)
preeklempsi, eklempsi ve HELLP sendromu olasılığı artar. Defektleri bu hastalarda çok sık
olarak gözlenir

Merhaba arkadaşlar yazdıklarınızı birkaç gündür takip ediyorum ve şaşırıyorum.. Ya nasıl olur da bîr doktor düşük yapmış ölü doğum yapmış veya kürtaj olmuş hastasına tam teşekküllü bir test yaptırmıyor..hayretler içerisindeyim..ben îlk düşüğümü yaptığımda devlet hastanesindeki doktorum istedi bu testleri ben 12 tüp kan verdim a dan z ye herşeye bakıldı..kî ben o zamanlar bu kadar bilgili bile değildim..bence dışlarda kendi çabasıyla test yaptıracak arkadaşlar kardiyovasküler risk paneli yaptırırsanız hepsine birden bakılıyor..çünkü sahîp olduğumuz bu pıhtılaşması gebelik haricinde ilerikî yaşlarda damar yapılarımızı çok etkiliyor özellikle kalp ve beyin damarlarımızı

Ya balım olsun hiçbi eksik kalsın istemiyorum ben çok evhamlıyım.. Şimdi bişi çıkmaz diğerlerinde gebe olurum yine düşer kendimi yer bitiririm nden onlar yapılmadı diye oyy içim daraldı

ben kendi çabamla öğrendim canım hatta doktorlar ne gereği var neden yaptırdın dediler tabii sonradan sonuçları görünce iğne kullanman lazım dediler kardiyovasküler risk paneli mi anam anam bi de o mu var kız, onuda şu bebekler hayırlısıyla gelsinde sonra yaptıralım

evet haklısın arkadaşım ama her doktor vicdan sahibi değil işte...
Evet mesela Pai 4g/4g kardiyovasküler sıkıntılar için çok büyük risk içeriyor. İlerleyen yaşlarda kalp damar hastalıkları açısından riskliyim mesela, farkındayım. Zaten ailemden bana kalan genetik bir miras bu, onlarda da sıkıntı mevcut...

Ya balım olsun hiçbi eksik kalsın istemiyorum ben çok evhamlıyım.. Şimdi bişi çıkmaz diğerlerinde gebe olurum yine düşer kendimi yer bitiririm nden onlar yapılmadı diye oyy içim daraldı
haklısın kuzucum, keşke doktorlar da bizim kadar evham yapsalar

O mantığı da anlamış değilim zzatenn kendilerinde olsa aynı şekilde soğuk kanlılar mı acaba 3 düşüğü bekliyorlar mı

O mantığı da anlamış değilim zzatenn kendilerinde olsa aynı şekilde soğuk kanlılar mı acaba 3 düşüğü bekliyorlar mı
tabiki de beklemiyorlar. Ben de sağlık personeliyim, eğer bunları bilmeseydim nasıl yaptırabilirdim ki testleri ilk düşükte? beni hiçbir doktor yönlendirmedi, hem de hemşire olduğumu bildikleri halde sadece yarım ağızla, bu bu testler var ama ilk düşükte yaptırmaya gerek yok dedi dr. dedim ben aynı travmayı tekrar tekrar yaşamayı bekleyemeyeceğim kusura bakmayın, yaptırıcam bu testleri şuan sen isyan ediyorsun ya hani perim, bundan 4-5ay önce ben aynı şekilde meslektaşlarıma isyan ediyordum.. artık alıştım sanırım, olayı kanıksadım.. o yüzden daha sakinim, ama seni çok iyi anlıyorum balımmm

Daha çok yeniyim ya sinirim de çok yeni yitip giden cana yazık bize yazık... Bana doktorum bebeğe genetik test istedim gerek yok dedi gereksiz dedi daha ne diyem.. İyi ki seninle karşılaştım da bazı testleri yaptırıyorum.. Allah razı olsun...Rabbim sonumuzu hayır etsin

anladım canım ya demek ki sende bizim gibi yaşaya yaşaya öğrendin demek Rabbim bunlardan başka dert vermesin, çok şükür çaresiz değiliz
tabiki cnm.insan basina gelmeden bilmiyr hicbirseyi.ilk ve ikinci arasi 5 ay benim zaten. ama ondam sonra canavar oldum ne diyelim. gozumuz aydin.hayirli ugurlu olsun. saol guzelim. testte pai-ı (4g/5g) =4g /4g yazinca ben siniri 4/5 ama benim 4/4 oldugu icin sorunlu sanmistim.neyse.benim bu testleri cok unlu bir yuksek riskli gebelik uzmani yuzume firlatmisti. neden bu testleri yapmislar. bunlar da birsey yokmus vs... ah ah.. gecmis zaman zor gunler.

Evet biliyorum kuzucum, şuan neler hissettiğini çok iyi anlıyorum... Hep aynı yollardan geçtik işte. Benim o anki acımdan ızdırabımdan fırsat bilip bebeği genetiğe göndermedi doktorum, o kadar zor bir kürtaj oldu ki, canımla uğraşırken farketmedim bile nereye gönderdiklerini. Kendime gelince öğrendim ki sadece patolojiye göndermiş Allah aşkına el ve ayak tomurcukları bile belli olan bir bebeği patolojiye ne diye gönderirsin? Mol gebelik mi değil mi ona bakılacakmış!!! Ben bile anladım mol gebelik olmadığını, patoloji incelemesi bize düşüğün sebebi ile ilgili pek bi bilgi vermez ki. Ben zaten çıkacak sonucu biliyordum "Normal Küretaj Materyali" ! Sırf bu sonuç için keşke bu kadar uğraşmasalardı. Neyse, sinirlendim yine Allah senden de, burda birbirini dinleyen herkesten de razı olsun canım perim, ben de iyi ki seninle karşılaştım

Evet o çok ünlü perinatoloji uzmanları, çok nadir bulundukları için bu fırsatı iyi değerlendiriyorlar
valla ben doktorun ünvanındansa, bana yaklaşımına ve benim düşüğüme, pıhtılarıma önem verecek bi doktor aradım hep. Çok gezdim, sordum soruşturdum. Sanırım buldum gibi, yani şimdilik çok memnunum, durumumu çok önemsiyor. İnşallah hep böyle gider ve memnuniyetim devam eder. Birine iyi demeye de korkar oldum bu arada

neyseki artık sorunumuz belli ve çözümümüz var , daha fazla üzülmeyin kızlar, her şeyin bir zamanı var bizimde sınavımız bu sanırım

Aynen söylediğin gibi oldu canım.. Patolojiye gönderdi o da sonuç dediğin gibi normal... Amin canım iyi ki varız ki paylaşabiliyoruzzz ben seni seviyore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…