Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ben ömrümün sonuna kadar folbiol kullanıcam talasemi ve orak hücre yüzünden. Ama pıhtılaşmayla da ilgili olarak doğumun olana kadar kullanmalısın demişti hematolog. fazla folik asitin hamilelikte zararı olmazmış.

Tamam canım sayenizde öğrenmem gereken herşeyi öğreniyorum içim rahatlıyor sizin gibiler iyi ki varlarr
sen de iyiki varsın perim

tühh niye akıl edemedim acaba beklemeyi diyerek kapıyı çarpıp çıkaydın keşke!
bence başka doktor bul kendine arkadaşım..

hay Allahım yaa çıkmasına rağmen neden böyle diyorlar anlamıyorum, acaba gerçekten bildikleri bir şey mi var diye aklımdanda geçmiyor değil yani, bence doktorunu değiştir canım başka doktora git
walla benim de aklıma geliyor ama varsa bi bildikleri anlatsınlar madem sosyalim yaa
Şimdi bir de işin şu yönü var. Mutasyon hangi faktörde olursa olsun, kan sulandırıcı tedavinin kesin etkili olduğuna dair bir kanıt yok gerçekten. Bütün araştırmalar bunu gösteriyor. Bilim insanlarının bu konuyla ilgili yaptıkları araştırmaları okudum hep. Kesin kanıt yok. O yüzden doktorlar deneme yanılma yolu ile iğne ve aspirin tedavisi yapıyorlar. Bunu kabul etmeyen doktorlar ise kan sulandırıcı tedaviye başlamıyorlar, düşük olacaksa öyle de böylede olacak diyorlar..
Mesela benim çok yakın bir arkadaşım, ki eşi doktor, 2.düşüğünden sonra öğrendi pıhtılaşma sorunu olduğunu. 3. hamileliğinde hem iğne hem aspirin kullandı, ama yine düştü. Artık PGT yaptıracakken doğal yolla yine hamile kaldı, ve mecburen yine iğne kullandı ve artık iğneden midir yoksa doğacağı mı vardı bilmem ama bir kızı oldu. Takdiri ilahi işte.. Ama yine de insan hiç bişey yapmadan bekleyemiyor işte..

benim gibi protein s düşüklüğü olanlar varmı aranızda neler yaptınız neler kullandınız gebelikten önce iğneye başlamam gereklimi

deryoşum bide şöyle bir şey var mesela ilk gebeliği sağlıklı olupta 2. yi 3. yü düşük yapanlarda oluyor mesela onlarda nasıl oluyor, 1. si çok sağlıklı 2. iğneyle oluyor, yada tam tersi 1. si iğneyle 2 . si iğnesiz tabi ki düşeceği varsa düşer ona kimsenin dediği bişey yok takdiri ilahi, ama madem bu iğnelerin bebeğe zararı yok bence kullanılması gerekiyor diye düşünüyorum

Kız güldürdün beni Allah da seni güldürsün e mi
Napim kanım kaynıyorrrrr ya böyle şeyler okuyunca

heyecan iyidir kahvaltı güzeli

kızlar inan moralimi çok bozdu benim. bunlar pahalı testler diyor sanki kendi cebinden çıkıyor

araştırma hastaneleri bedava yapıyor zaten devlet bana böyle bir hak vermişse neden kullanmayayım

benim gibi protein s düşüklüğü olanlar varmı aranızda neler yaptınız neler kullandınız gebelikten önce iğneye başlamam gereklimi

onu bilmiyorum canım yorum yapmayayım

bak konunun en başında bi liste var, orda kimde ne problem var ve ne tedavi görüyor yazıyor canım. Orda protein s düşük olanlara bakabilirsin

Çok şirinsinnnnnnnn

Ya en bir daha o doktorun kapısından geçme canım özel hayata da müdahale edemez ki senin canın bu yaptıracaksın tabi ki onun canı mı gidiyor yazık günah ya
ahahaha sağol canikom, o senin kendi şirinliğin

o da şöyle oluyor canım, şimdi bizim vücudumuz pıhtı yapmaya meyilli, ama her an sürekli pıhtılarla dolaşmıyoruz. Bazı durumlarda (hareketsizlik, cerrahi müdahaleler, hamilelik, hormon ilacı kullanımı vs.) kan koyulaşıyor. Bebeğe giden plasentadaki kılcal damarlara gidip bir pıhtı takılıveriyor o zaman düşük oluyor, ama diyelim ki şans eseri pıhtı oluşmadı ya da oluşan pıhtı plasentaya gitmedi şans eseri, o zaman bebek bu durumdan etkilenmiyor sağlıkla doğuyor Benim bi arkadaşımın kolundaki damarları tıkamıştı mesela pıhtı, ama çocuklarında hiç bişey olmadı. Sadece önlem olarak aspirin kullandı hamileiğinde, iğne bile kullanmadı.. iğneyi damarı ilk tıkandığında kullandı sadece

anladım kuzum şansına yani, hakkımızda hayırlısı ne yapalım kaderimizde ne varsa onu göreceğiz öyle yada böyle

Peki hep ayni doktorami yazdirmaliyiz.yoksa herhangi bi kadin dogumcuya soylesek yazarmi.sorun yaratirmi.bide igneler bitince mi yazdirabiliyoruz yoksa igne bitmeden de yazdirabilirmiyiz.kusura bakmayın nolur. Cok soru sordum

Canim eoe isimli arkafadimiza ozelden msj yaz ankarada kendisi ve pihtilasma sorunu var dogumuna cok az kaldi bu konulardada bilgili mutlaka sana yol gosterecektir..

Peki hep ayni doktorami yazdirmaliyiz.yoksa herhangi bi kadin dogumcuya soylesek yazarmi.sorun yaratirmi.bide igneler bitince mi yazdirabiliyoruz yoksa igne bitmeden de yazdirabilirmiyiz.kusura bakmayın nolur. Cok soru sordum

evet iğneler bitince yazdırabiliyoruz. zaten doktor reçete yazmış olsa bile eczanede sistemden sorun çıkıyor ve iğneyi alamıyoruz. herhangi bir kadın doğumcu yazar mı bilemiyorum. belki genetik testleri gösterince yazar. ama rapor veya pozitif testler yoksa söylemekle bize güvenmeyip yazmayadabilir. ama rapor çıkarırsanız, aile hekimi, pratisyen hekim bile yazabiliyor. hem de iğnelerin eczaneden 15 TL falan farkı çıkıyor o da ödenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…