Evet o çok ünlü perinatoloji uzmanları, çok nadir bulundukları için bu fırsatı iyi değerlendiriyorlar
valla ben doktorun ünvanındansa, bana yaklaşımına ve benim düşüğüme, pıhtılarıma önem verecek bi doktor aradım hep. Çok gezdim, sordum soruşturdum. Sanırım buldum gibi, yani şimdilik çok memnunum, durumumu çok önemsiyor. İnşallah hep böyle gider ve memnuniyetim devam eder. Birine iyi demeye de korkar oldum bu arada
Aminben de buldum doktorumu cnm cok sukur. hem her soruma cok guzel cevap veriyor hem de gereksiz panikletmiyor.
tabi hem pihti sorunu olunca hem iki dusuk yapinca hem de bu gebeliktede kanama yasayip ignelerle durdurunca insan arada gerilebiliyr
sukur bugunume. ama her an hersey olabilir.
hersey kismet.
ama ben olumsuz taraflari bir kenara atip gebeligimi guzel gecirmeyi sectim. evet riskim cok ve evde surekli yatiyrm. duvarlarin her milimetresini ezberledim. ama bunlar beni yildiramaz) doguracagim ben bu bebisimi... amin
Amin
İyi düşünmek lazım, kötü tecrübelerimiz var ama, bu sefer inşallah hepimizin yüzü gülecek
sen aspirin de kullanıyor musun canım? yoksa sadece clexane mı?
aspirinde aliyrm.
soyleki: bu unlu amca vardi ya. o bana 3ay once elevit + folbiol al dedi. ben de amcayi dinledim. ikisini icmeye basladim. ama ikinci gebelikte bana aspirin bermislerdi. ben de kendi kafama gore 1.5 ay once de aspirine basladim. hatta adet olunca da ictim. derken gebe kaldim.
burada bir hastane de test yaptirdim. dr kalpnatisini gorunce onlem amacli 0.2 lik claxane baslariz dedi. meshur amcayi aradim. sakin aspirin icme igne de kullanma. kalp atisi olursa bakariz iki hafta sonra gel dedi. ben de kestim aspirini.
derken ayni gun bir diger arkadasimin dr.u ile gorustum. daha onceden ona gitmistim. o hemen aspirin basla. pihtilasman var. bana gel igne baslayalim dedi. tabi ben unlu amcaya guvendim. yani iki hafta aspirin ya da igne kullanmadan gecti.
tabiki simdiki doktoruma da randevu almistim. gittim. kese masallah guzeldi. dr hemen aspirin ve 0.4 claxane verdi. eleviti kesti. folbiole cok sinirlendi. bu gebelik icin cok fazla deyip folideca ya baslatti ( icinde b vitamini var..eger folik asitle b vitamini alinmazsa; folik asit vucuttaki b vitamini cekiyr ve bir sure sonra b vitamini eksikligi olusuyr). igne konusunda da dellendi. ne demek dedi. ben zaten kalbi atsin diye veriyrm igneyi dedi.
himmm. kisaca aspirin + 0.4 claxane + folideca verdi. tabi 5-6 gun sonra lekelenmeler olunca sabaha aksam progestan ignesine basladim. kevgire dondum. o bitti + progestan hapi baslandi. sonra folideca sanirim 12 haftadan sonra kesildi ve elevit baslandi. progestan da 17. haftada kesildi. sukur iyiyiz ama. bir daha olmadi o lekeler.
hımm, doktorlar arası görüş farklılıkları burdada meydana çıkmış işte:26:aspirinde aliyrm.
soyleki: bu unlu amca vardi ya. o bana 3ay once elevit + folbiol al dedi. ben de amcayi dinledim. ikisini icmeye basladim. ama ikinci gebelikte bana aspirin bermislerdi. ben de kendi kafama gore 1.5 ay once de aspirine basladim. hatta adet olunca da ictim. derken gebe kaldim.
burada bir hastane de test yaptirdim. dr kalpnatisini gorunce onlem amacli 0.2 lik claxane baslariz dedi. meshur amcayi aradim. sakin aspirin icme igne de kullanma. kalp atisi olursa bakariz iki hafta sonra gel dedi. ben de kestim aspirini.
derken ayni gun bir diger arkadasimin dr.u ile gorustum. daha onceden ona gitmistim. o hemen aspirin basla. pihtilasman var. bana gel igne baslayalim dedi. tabi ben unlu amcaya guvendim. yani iki hafta aspirin ya da igne kullanmadan gecti.
tabiki simdiki doktoruma da randevu almistim. gittim. kese masallah guzeldi. dr hemen aspirin ve 0.4 claxane verdi. eleviti kesti. folbiole cok sinirlendi. bu gebelik icin cok fazla deyip folideca ya baslatti ( icinde b vitamini var..eger folik asitle b vitamini alinmazsa; folik asit vucuttaki b vitamini cekiyr ve bir sure sonra b vitamini eksikligi olusuyr). igne konusunda da dellendi. ne demek dedi. ben zaten kalbi atsin diye veriyrm igneyi dedi.
himmm. kisaca aspirin + 0.4 claxane + folideca verdi. tabi 5-6 gun sonra lekelenmeler olunca sabaha aksam progestan ignesine basladim. kevgire dondum. o bitti + progestan hapi baslandi. sonra folideca sanirim 12 haftadan sonra kesildi ve elevit baslandi. progestan da 17. haftada kesildi. sukur iyiyiz ama. bir daha olmadi o lekeler.
canım geçmiş olsunnn ben kürtaj oldum ama folbiole devam et dedi doktor bi ay sonra tekrar gebelik olacak inşallah çok mu fazla oluyor anlamadım
canım geçmiş olsunnn ben kürtaj oldum ama folbiole devam et dedi doktor bi ay sonra tekrar gebelik olacak inşallah çok mu fazla oluyor anlamadım
hımm, doktorlar arası görüş farklılıkları burdada meydana çıkmış işte:26:
Bana da bi kadın doğum profesörü kalp atışı başlayınca iğneye başlanacak dedi, ama şimdiki doktorum hemen hemen başlanacak dedi. Hatta erken gebelik testi yapıp Bat'dan bile önce başlamalısın dedi. Aspirine zaten daha sonucumu görür görmez başladı. Folik plus kullan dedi önce sonra, aa sende pıhtılaşma var, folbiole devam et dedi. Ama ben önlem olarak benexolle birlikte kullandım (B1,B6,B12 vitamini) . Geçen cumartesi yapılan tahlilimde folik asit 40'ın üzerinde, b12 de aynen sınırın çok çok üzwerinde. Hematoloji doktoruna bırakayım mı folbiolu dedim, hayır dedi, pıhtılaşmada yüksek doz folik kullanılır dedi, kandaki oranının yüksek olması da senin için avantaj dedi. Ama benexolle birlikte kullanmaya devam et dedi. Genelde Hematologlarla kadın doğumcular farklı düşünür ama ben ikisi de ortak noktada buluşan doktorları buldum sanırım
Seninle de tedavi şeklimiz aynı olunca içim rahatladı walla
yani kesinlikle, zaten kan akışı az olduğu için kalpleri atmıyor ya da duruyor.. İlkinde de iğne kullansan belki de... neyse geçmişi boşverelim, bu bebişine uzun ömürler versin Rabbimgebelikye folbiol fazla oluyrmus cnm.
sanirim oncesinde folbiol iyi bizler icin. sen devam et ama b vitamini de al mutlaka.
doktorlarinla gorus mutlaka.
benim yazdiklarimin hepsi kadin dogumcular cnm. hic hematolog gormedi beni.
bence de bizlerin once folbiol almasi ama gebelikte degistirmesi lazim.
tedavilerimiz ayni cnm. bence de ogrenir ogrenmez basla igneye.
bu konuda benim dr.um mantikli. dusunsene bebegi besleyen bizim kanimiz. kan pihtilasirsa yeterli besin gitmez ve bebek yasamaz. yani kalbi atsin diye lazim igne. kalbi atmadiktan sonra ne yapsin igneyi.
benim ilkinde kalp atisi gec alindi ve baya da yavasdi. 8+4 de kurtaj oldum.
ikincide de hic kp atisi olmadi. 8+1 de kurtaj oldum.
ben de buldum doktorumu cnm cok sukur. hem her soruma cok guzel cevap veriyor hem de gereksiz panikletmiyor.
tabi hem pihti sorunu olunca hem iki dusuk yapinca hem de bu gebeliktede kanama yasayip ignelerle durdurunca insan arada gerilebiliyr
sukur bugunume. ama her an hersey olabilir.
hersey kismet.
ama ben olumsuz taraflari bir kenara atip gebeligimi guzel gecirmeyi sectim. evet riskim cok ve evde surekli yatiyrm. duvarlarin her milimetresini ezberledim. ama bunlar beni yildiramaz) doguracagim ben bu bebisimi... amin
aspirinde aliyrm.
canım neden sürekli yuatıyorsun kan pıhtılaşması olduğu için mi ya da farklı bir durumdan dolayı mı...ben de hep düşünüyorum gebe kalırsam acaba yatarak mı geçireceğim öğretmenim ben mecbur okula gidip geliyorum kafamdaki sorulardan biri de bu of of...
canım ünlü amca dediğiniz kim...istanbulda mısınız...ben de istda ünlü bir profa gittim gebelik öncesi aspirin kullanma dedi,gebelik başlayınca da kalp atışı olunca coraspın kullan dedi ama iğne yok demişti içim rahat etmedi SAĞOLUN burda sizlere sordum ,yazılanları okudum asspirine başladım.Allah razı olsun burda düşüncelerini paylaşan herkesten...
bence sen folbiole devam edeceksen, ilaveten benexol de kullan perim. ama onu sürekli kullanmana gerek yok, yani 1 kutu kullanıp kan değerlerine baktır mesela kandaki b12 ve folik asit değerlerine, ona göre devam et ya da ara ver. Ben öyle yapıyorum, hematolog bana 4-5 ayda bir değerlerine baktır dedi.
gebelikye folbiol fazla oluyrmus cnm.
sanirim oncesinde folbiol iyi bizler icin. sen devam et ama b vitamini de al mutlaka.
doktorlarinla gorus mutlaka.
Ben de soğan kürüne başlamıştım ama mideme dokunduğu için devamını getiremedim canım, pıhtılaşmayla bağlantısı var mı bilemiyorum.Merhaba kızlar sizlere bişey sormak istiyorum..bende hem kan pıhtılaşması var hem de pko (pcos) adet olamamalardan yakınmıştım ya o adet söktürücü hapı hiç yutmadım korkudan.. Bugün ilk kez soğan kabuğu kürü yaptım.. Adet söktürüyprmuş.. Ama bi sakıncası olur mu bizim gibi pıhtılaşması olan kadınlara lütfen bilgilerinizi benimle paylaşın arkadaşlar
doktorun zaten hamile kalınca b vitamini içeren kompleks vitamin de ilave edeceği için, ve bikaç ay folbiol kullanmakla b12 eksikliği olmayacağı için şimdiden bişey deme gereği duymamıştır. Çünkü benim doktorumda dememişti bana. Ama ben 2013 mayıs ayından beri hergün yüksek doz folik asit aldığım için kendiliğimden benexol alıp kullandım. Hematoloji doktoruma sorduğumda da iyi yapmışsın dedi canım.Canım doktorum hiç öyle bişi demedi ne bileyim ne yapacağımı şaşırdım..
Bilmiyordum canım... ben şu genetik sonuçlarım çıkana kadar bekliyeyim.. Zaten ikinci adetimi de bekliyorum o zamana kadar içeyim.. Sonuçlarımı kadındoğum uzmanına gösterirken söylerim olmazsa.. Gebe kalırsam inşallah değiştirir folik asiti umarım..
Ben de soğan kürüne başlamıştım ama mideme dokunduğu için devamını getiremedim canım, pıhtılaşmayla bağlantısı var mı bilemiyorum.
doktorun zaten hamile kalınca b vitamini içeren kompleks vitamin de ilave edeceği için, ve bikaç ay folbiol kullanmakla b12 eksikliği olmayacağı için şimdiden bişey deme gereği duymamıştır. Çünkü benim doktorumda dememişti bana. Ama ben 2013 mayıs ayından beri hergün yüksek doz folik asit aldığım için kendiliğimden benexol alıp kullandım. Hematoloji doktoruma sorduğumda da iyi yapmışsın dedi canım.
arkadaşlar benim protein s değerim düşük ve mthr heterozigot. kadın doğum uzmanına gittim. bana neden bu testi erken yaptırdın üç tane düşük beklemeliydin dedi tmm dedim ama sonuçta teste çıktı ne yapmam gerekli diye sordum zorla iğne olabilirsin dedi
arkadaşlar benim protein s değerim düşük ve mthr heterozigot. kadın doğum uzmanına gittim. bana neden bu testi erken yaptırdın üç tane düşük beklemeliydin dedi tmm dedim ama sonuçta teste çıktı ne yapmam gerekli diye sordum zorla iğne olabilirsin dedi
La havle Rabbim... Nedir bu doktorların 3 düşük inadı ya.. Allah Allah.. Testte çıkmış hala doktorun dediğine bak dalga mı geçiyor.. Amaç ne çözemedim ki hala deli olacam he.. Ben de yaptırdım 15 gün sonra çıkacak testler.. Ben de göstericem bişi desin bak ben ne diyorum o doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?