Deryaw ben de bursadayım.. Duygu'cum ben sanırım 20 -25 gün kala bıraktım ama erken doğum yaptım 37. Haftada kızım doğdu..ama doktorlar onu aptt ve inr değerine göre ayarlıyorlar çünkü ben son 1 ay kala her 3 günde 1 aptt ve inr baktırdım ona göre doz ayarlamaları yapıldı hem iğnede hem aspirinde
Deryaw ben de bursadayım.. Duygu'cum ben sanırım 20 -25 gün kala bıraktım ama erken doğum yaptım 37. Haftada kızım doğdu..ama doktorlar onu aptt ve inr değerine göre ayarlıyorlar çünkü ben son 1 ay kala her 3 günde 1 aptt ve inr baktırdım ona göre doz ayarlamaları yapıldı hem iğnede hem aspirinde
siz sağlık personeliymişsiniz sansınız var bizim gibi bilmeyenler ne yapsntabiki de beklemiyorlar. Ben de sağlık personeliyim, eğer bunları bilmeseydim nasıl yaptırabilirdim ki testleri ilk düşükte? beni hiçbir doktor yönlendirmedi, hem de hemşire olduğumu bildikleri haldesadece yarım ağızla, bu bu testler var ama ilk düşükte yaptırmaya gerek yok dedi dr. dedim ben aynı travmayı tekrar tekrar yaşamayı bekleyemeyeceğim kusura bakmayın, yaptırıcam bu testleri şuan sen isyan ediyorsun ya hani perim, bundan 4-5ay önce ben aynı şekilde meslektaşlarıma isyan ediyordum.. artık alıştım sanırım, olayı kanıksadım.. o yüzden daha sakinim, ama seni çok iyi anlıyorum balımmm
siz sağlık personeliymişsiniz sansınız var bizim gibi bilmeyenler ne yapsndoktorların umrunda bile deil bu yaptrdgınız testlerin adı ne ne hangi bölümde yapılıyor doktora gidince ne demem gerekiyor benmde ilkti..bugn bile gittim doktra teste gerek yok dedi hamile kalınca gel dedi o kadar ben hangi doktra gitsem böle diyor ne dicemi ne isticemi şaştım bi akıl verin
cnm. sanki ben sana yazmistim. belki yanlis da hatirliyr olabilirim.
trombofili paneli isteyeceksin. genetik bolumleri yapiyr. 3 dusuk olmadan ne yazikki bakmiyrlar. pahali testler diye. ama ozelde 800-900 gibi bor uvret odeyerek yaptirabilirmissin.
kadin dogumcuya gideceksin cnm o seni genetikciye yonlendirecek.
benim en basta lekelenmelerim oldugu icin bir de iki dusugum oldugu icin dusuk tehtidim var cnm. pihtilasmayla ilgisi yok yatmamin.
dedigim dr ankarada. ama adini yazmayayim..
bir de aspirin konusu baya tartismali. onu doktorunla gorus cnm. ama baska bir dr.un daha fikrini almani tavsiye ederim. senin mutasyonlarin neydi?
Ben yaşadığım bütün süreci anlattım, ihtiyacı olanlara yol göstersin diye.. Üniversite hastanesinde bir kadın doğum doktoruna giderseniz (mutlaka tıp fakültesi olsun) derdinizi anlattığınızda sizden bu testleri isteyecektir ve genetiğe yönlendirecektir. Testlerin genel adı trombofili paneli. ama sadece bunlar değil düşüğe sebep olanlar. Genetik faktörler, hematolojik faktörler, immunolojik faktörler de var, hepsi incelenmeli. Maddi imkanınız varsa özel hastaneye de gidebilirsiniz. O hastaneler bu testi yapamasalar bile kanı alıp özel genetik laboratuvarlarına gönderip yaptırıyorlar. Önemli olan vicdanlı bir doktora denk gelebilmek. Bir an önce doktorunu değiştir bence. Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin..siz sağlık personeliymişsiniz sansınız var bizim gibi bilmeyenler ne yapsndoktorların umrunda bile deil bu yaptrdgınız testlerin adı ne ne hangi bölümde yapılıyor doktora gidince ne demem gerekiyor benmde ilkti..bugn bile gittim doktra teste gerek yok dedi hamile kalınca gel dedi o kadar ben hangi doktra gitsem böle diyor ne dicemi ne isticemi şaştım bi akıl verin
bunları deilde baska soruma cvb vermiş olabilirsiniz..aslında inanın pc basında arastıra arastıra kafayı yicem..sorun sıkıntı bitmiyor doktorlar yardımcı olmuyor.bugün doktora sordum testleri bana teste gerek yok dedi bede neden oldu merak ediyorum dedim aldı otopsi yaptırdınmı dedi kıyamadım kızıma deyincede otopsi yapmaya kıyamadıysan sebebinide merak etmiceksin o zamn dedi deli oldum benim derdim nee onun cvbı neee ağlicam ya ne kadar basit insanlar için bu
Ben de soğan kürüne başlamıştım ama mideme dokunduğu için devamını getiremedim canım, pıhtılaşmayla bağlantısı var mı bilemiyorum.
doktorun zaten hamile kalınca b vitamini içeren kompleks vitamin de ilave edeceği için, ve bikaç ay folbiol kullanmakla b12 eksikliği olmayacağı için şimdiden bişey deme gereği duymamıştır. Çünkü benim doktorumda dememişti bana. Ama ben 2013 mayıs ayından beri hergün yüksek doz folik asit aldığım için kendiliğimden benexol alıp kullandım. Hematoloji doktoruma sorduğumda da iyi yapmışsın dedi canım.
Ben yaşadığım bütün süreci anlattım, ihtiyacı olanlara yol göstersin diye.. Üniversite hastanesinde bir kadın doğum doktoruna giderseniz (mutlaka tıp fakültesi olsun) derdinizi anlattığınızda sizden bu testleri isteyecektir ve genetiğe yönlendirecektir. Testlerin genel adı trombofili paneli. ama sadece bunlar değil düşüğe sebep olanlar. Genetik faktörler, hematolojik faktörler, immunolojik faktörler de var, hepsi incelenmeli. Maddi imkanınız varsa özel hastaneye de gidebilirsiniz. O hastaneler bu testi yapamasalar bile kanı alıp özel genetik laboratuvarlarına gönderip yaptırıyorlar. Önemli olan vicdanlı bir doktora denk gelebilmek. Bir an önce doktorunu değiştir bence. Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin..
Kıyamamışsın ama eğer bebeğiniz genetik olarak incelenseydi bir çok sorunun cevabını bulabilirdin. Hangi şehirdesin? Ona göre yardımcı olmaya çalışalım, doktor önerisinde bulunalım..
cnm ben ankaradayım burda hiç bi yer bilmiyorum
canım benim 1298 mthfr heterozigot...en son gittiğim 2 doktor iğne kullanacaksın dedi.şimdi coraspın içeyim mi diye de sordum evet başla demişti...dediğin gibi her doktor farklı bir şey söylüyür.RABBİM yardımcımız olsun...bu arada sen kacıncı haftandasın cnm...
suan 21+3 cnm. ama hala risk var. ama ben kotu taraflarini girmuyrm.
siz sağlık personeliymişsiniz sansınız var bizim gibi bilmeyenler ne yapsndoktorların umrunda bile deil bu yaptrdgınız testlerin adı ne ne hangi bölümde yapılıyor doktora gidince ne demem gerekiyor benmde ilkti..bugn bile gittim doktra teste gerek yok dedi hamile kalınca gel dedi o kadar ben hangi doktra gitsem böle diyor ne dicemi ne isticemi şaştım bi akıl verin
sevinc007 benimde protein s değerim düşük 36 çıktı 55-130 arası olması gerekirken sen şuan hamilesin sanırım neler yaptın doğumdan önce ve sonra neler kullandın bana yardımcı olabilirmisin rica etsem
kızlar test yaptrcam demstm yaptrdım genetık bolumunde kan verdım 1 ay sonra sonucu alıcm.ayrıca normal kanda aldılar 10 gun sonra cıkcak sonucları doktora soramadım bıle kan pıh testı genetk bolumundemı yapılıyo yoksa normal labaratuvardamı hangı testlerı yaptrdı kı bana
hayirli aksamlar kizlar bu gün kontrolum vardi doktor iicinde 10vurmalik enjeltör yazdi bu kolay oluyor dedi sadece igne ucunu degistiriyorum bide doktor dogum yaptiktan sonra 3 hafta daha ugne vurulacan dedi sizde nasil neden böele oldu anlamadim okuduklarima göre bzilari doguma bir hafta kal falan birakiyolarmis biginiz varsa paylasabilirmisiniz.
5mg cnm. Folbiol.canım yüksek doz folik asit derken günde kaç kez içiyorsun ya da kullandığın folik asitin mg. kaç canım...
eoe arkadaşımızin doktoru iyiydi. Ankarada. Ona sorabilirsin cnm.cnm ben ankaradayım burda hiç bi yer bilmiyorum
1ayda cikacaksa kesin piht. Testlerini de yapmislardir genetiktekızlar test yaptrcam demstm yaptrdım genetık bolumunde kan verdım 1 ay sonra sonucu alıcm.ayrıca normal kanda aldılar 10 gun sonra cıkcak sonucları doktora soramadım bıle kan pıh testı genetk bolumundemı yapılıyo yoksa normal labaratuvardamı hangı testlerı yaptrdı kı bana
Bana da dr dogumdan sonra 1 ay daha kullan ve birak dedi. Ama dogumdan once birakiliyor. Dogumdan 12-24 saat sonra tekrar baslaniyor. Benim bildigim bu. Drunuz en dogrusunu soyleyecektirhayirli aksamlar kizlar bu gün kontrolum vardi Doktor iicinde 10vurmalik enjeltör yazdi bu kolay oluyor dedi sadece igne ucunu degistiriyorum bide Doktor dogum yaptiktan sonra 3 hafta daha ugne vurulacan dedi sizde nasil neden böele oldu anlamadim okuduklarima göre bzilari doguma bir hafta kal falan birakiyolarmis biginiz varsa paylasabilirmisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?