Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım doktorun kim? ve nerede doğum yaptın? ben de bursadayım da...
bende MTHFR 1298 heterozigot ve pai 4g/4g var

aptt ve inr yi daha önce duymamıştım, doktoruma sorayım.
Allah kızınıza hayırlı, sağlıklı, analı-babalı bir ömür nasip etsin

siz sağlık personeliymişsiniz sansınız var bizim gibi bilmeyenler ne yapsn doktorların umrunda bile deil bu yaptrdgınız testlerin adı ne ne hangi bölümde yapılıyor doktora gidince ne demem gerekiyor benmde ilkti..bugn bile gittim doktra teste gerek yok dedi hamile kalınca gel dedi o kadar ben hangi doktra gitsem böle diyor ne dicemi ne isticemi şaştım bi akıl verin

cnm. sanki ben sana yazmistim. belki yanlis da hatirliyr olabilirim.

trombofili paneli isteyeceksin. genetik bolumleri yapiyr. 3 dusuk olmadan ne yazikki bakmiyrlar. pahali testler diye. ama ozelde 800-900 gibi bor uvret odeyerek yaptirabilirmissin.
kadin dogumcuya gideceksin cnm o seni genetikciye yonlendirecek.

bunları deilde baska soruma cvb vermiş olabilirsiniz..aslında inanın pc basında arastıra arastıra kafayı yicem..sorun sıkıntı bitmiyor doktorlar yardımcı olmuyor.bugün doktora sordum testleri bana teste gerek yok dedi bede neden oldu merak ediyorum dedim aldı otopsi yaptırdınmı dedi kıyamadım kızıma deyincede otopsi yapmaya kıyamadıysan sebebinide merak etmiceksin o zamn dedi deli oldum benim derdim nee onun cvbı neee ağlicam ya ne kadar basit insanlar için bu

canım benim 1298 mthfr heterozigot...en son gittiğim 2 doktor iğne kullanacaksın dedi.şimdi coraspın içeyim mi diye de sordum evet başla demişti...dediğin gibi her doktor farklı bir şey söylüyür.RABBİM yardımcımız olsun...bu arada sen kacıncı haftandasın cnm...

Ben yaşadığım bütün süreci anlattım, ihtiyacı olanlara yol göstersin diye.. Üniversite hastanesinde bir kadın doğum doktoruna giderseniz (mutlaka tıp fakültesi olsun) derdinizi anlattığınızda sizden bu testleri isteyecektir ve genetiğe yönlendirecektir. Testlerin genel adı trombofili paneli. ama sadece bunlar değil düşüğe sebep olanlar. Genetik faktörler, hematolojik faktörler, immunolojik faktörler de var, hepsi incelenmeli. Maddi imkanınız varsa özel hastaneye de gidebilirsiniz. O hastaneler bu testi yapamasalar bile kanı alıp özel genetik laboratuvarlarına gönderip yaptırıyorlar. Önemli olan vicdanlı bir doktora denk gelebilmek. Bir an önce doktorunu değiştir bence. Çok çok geçmiş olsun. Allah sabır versin..

Kıyamamışsın ama eğer bebeğiniz genetik olarak incelenseydi bir çok sorunun cevabını bulabilirdin. Hangi şehirdesin? Ona göre yardımcı olmaya çalışalım, doktor önerisinde bulunalım..

canım yüksek doz folik asit derken günde kaç kez içiyorsun ya da kullandığın folik asitin mg. kaç canım...

cnm ben ankaradayım burda hiç bi yer bilmiyorum

bazi doktorlar icin hersey rahat. gecmis olsun cnm.
anakarafa zekai tahir iyidir. aklinda olsun. ekstra ucret odemezsin. kadin dogum bolumu genetihe yonlendiriyr.

suan 21+3 cnm. ama hala risk var. ama ben kotu taraflarini girmuyrm.

kızlar test yaptrcam demstm yaptrdım genetık bolumunde kan verdım 1 ay sonra sonucu alıcm.ayrıca normal kanda aldılar 10 gun sonra cıkcak sonucları doktora soramadım bıle kan pıh testı genetk bolumundemı yapılıyo yoksa normal labaratuvardamı hangı testlerı yaptrdı kı bana

Koru hastanesinde umit korucuogluna git bir de istersen.

Canim öncelikle geçmiş olsun gebelik öncesi apikopal kullandim folbiol ve coraspirin 100
Gebelikle birlikte bunlara ek olarak 0.4 clexane iğne protestan 200 ve 12. Haftadan sonra folbiol ve apikopali birakip decavit kullanmaya basladim canim
Canim gebelik öncesi nerdeyse bir yil folbiol ve aspirin kullandim 6 ay korunma surecimdi sonrada hemen gebe kalamadim 3 kurtajim olunca simdi 27+3 hamileyim çok şükür

Son düzenleme:
hayirli aksamlar kizlar bu gün kontrolum vardi Doktor iicinde 10vurmalik enjeltör yazdi bu kolay oluyor dedi sadece igne ucunu degistiriyorum bide Doktor dogum yaptiktan sonra 3 hafta daha ugne vurulacan dedi sizde nasil neden böele oldu anlamadim okuduklarima göre bzilari doguma bir hafta kal falan birakiyolarmis biginiz varsa paylasabilirmisiniz.

cevap verebılırmısınız???????????

kızlar bana acıl cevap yazarmısınız doktor != vurmalık hazır enjektörlü ıgne verdı ama galıba bıraz bekletılmesı lazımmıs enjektörü cektıgımde ılac bosa gıttı acaba hepsımı cıkdı yokdsa yarısımı anlamadın ılac baya bır cıkdı cok üzüldüm bırsey olamz demı ınsallah cevap yazarsınız????

canım yüksek doz folik asit derken günde kaç kez içiyorsun ya da kullandığın folik asitin mg. kaç canım...
5mg cnm. Folbiol.

eoe arkadaşımızin doktoru iyiydi. Ankarada. Ona sorabilirsin cnm.

1ayda cikacaksa kesin piht. Testlerini de yapmislardir genetikte
Bana da dr dogumdan sonra 1 ay daha kullan ve birak dedi. Ama dogumdan once birakiliyor. Dogumdan 12-24 saat sonra tekrar baslaniyor. Benim bildigim bu. Drunuz en dogrusunu soyleyecektir

kızlar bana acıl cevap yazarmısınız doktor 10 tana vurmalık hazır enjektörlü ıgne verdı ama galıba bıraz bekletılmesı lazımmıs enjektörü cektıgımde ılac bosa gıttı acaba hepsımı cıkdı yokdsa yarısımı anlamadın ılac baya bır cıkdı cok üzüldüm bırsey olamz demı ınsallah cevap yazarsınız????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…