Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar sonuçlarım çıktı daha doktora gösteremedim ama kötü bi şeyler söylücek diye de korkuyorum.Sizinle paylaşmak istedim fikri olan var mı ?

Faktör XIII V34L - Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C - Homozigot mutasyon saptanmıştır.

Bütün bunlar ne demek ...

sanırım pıhtılaşma var tam emin değilim, iğne ile sağlıklı dogum yapanlar bu mutasyonu taşıyanlarda
senin kaç kaybın var?

Genetik testine göre kan pihtilasman var canım. Heterozigot tek gen homozigot iki gen. Yani ciddi bir kan pihtilasmasi. Bendede mthfr homizigot ge iğne kullandım tüm hamilelik boyunca. Ayrıca benim dr.um coraspirin ve folbilode kullandirdi. Iyi bir perinatoloji uzmanı bulki sana iğne kullandirsin hamileliginde geçmiş olsun.

aptt ve inr yi daha önce duymamıştım, doktoruma sorayım.
Allah kızınıza hayırlı, sağlıklı, analı-babalı bir ömür nasip etsin
Canim nasilsin igneleri biraktinmi 150 mg corasprinle mi devam ediyorsun?

sanırım pıhtılaşma var tam emin değilim, iğne ile sağlıklı dogum yapanlar bu mutasyonu taşıyanlarda
senin kaç kaybın var?

2 tane kaybım var, ilk gebeliğim kendiliğinden gerçekleşti, ama boş gebelikti... İkinci gebeliğim aşılama ile oldu, o da kimyasal gebelikti.
Cevap için çok çok teşekkür ederim.

aman canım iyi şeyler düşün ki öyle olsun inşallah...evde misin çalışıyor musun...riskin nedeni ney canım....

bu gebeligimin basinda da lekelenmelerim oldu.
iki dusugumde oldugu icin risk grubundayim cnm.

pihtilasman var cnm. korkma ama.
ben de gebelik oncesi folbiol kullandim aspirinle birlikte.gebe kalinca folideca aspirin ve claxana a basladim.

bir seferden birsey olmaz sanirim.

ben soyle yapiyrm. umarim.tarif edebilirim. siringa icindeki havayi, daha siringanin ucunu acmadan igne ucuna dogru getiriyrm sallayarak yada siringaya hafif hafif vurarak. sonra uctaki korumayi aliyrm. siringa ile bastigimiz piston var ya ikisi arasina bas parmagimi dayiyrm ve usulca pistonu itiyrm. bas parmagim arada koruma yapiyr. hava kabarcigi cikiyr ve 1 damla sivi cikiyr. iste igne yapilmaya hazir )

Evet, iğneleri bıraktım, 150 lik coraspinle 1 hafta devam ettikten sonra tüp bebek doktoruma kontrole gittiğimde bazı riskler ve plesantanın erken ayrılma riskine karşı 100 lük kullan demesiyle 100 lüğe döndüm, ayrıca 32. haftaya kadar kullanacaksın dedi. 1 aya yakın zamandır yalnız coraspin kullanıyorum. İğneleri bıraktığım için kaygılıyım ama yine de hematolog beni ve eşimi gerek olmadığı konusunda ikna etti. 150 den 100 e düşürdüğümüde hematoloğa henüz söylemedim. Ayrıca, iğne kullanacaksın diyen kadın doğumcumada iğneyi bıraktığımı söylemedim.
Gittiğim 3 doktordan biri hiçbirini kullanma, biri ikisinide kullan, biride yalnız hapı kullan diyor. Genetiğin yeni yeni ortaya çıkması ve pıhtılaşma faktörlerinin etkilerinin yeni öğrenilmesi bu tür karışıklıklar yapıyor. Gittiğim doçent hematolog gatadan emekli, bizim öğrenciliğimiz sırasında bunlar yoktu, sonradan öğrendik dedi. Genetikçilerin sayısı artıkça, bilgiler netleştikçe, istatistikler ortaya çıktıkça bu konudaki belirsizlikler ilerde netleşecek inşallah. Tabi bu gelişmeler olurken bizlerde inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.

Evet, iğneleri bıraktım, 150 lik coraspinle 1 hafta devam ettikten sonra tüp bebek doktoruma kontrole gittiğimde bazı riskler ve plesantanın erken ayrılma riskine karşı 100 lük kullan demesiyle 100 lüğe döndüm, ayrıca 32. haftaya kadar kullanacaksın dedi. 1 aya yakın zamandır yalnız coraspin kullanıyorum. İğneleri bıraktığım için kaygılıyım ama yine de hematolog beni ve eşimi gerek olmadığı konusunda ikna etti. 150 den 100 e düşürdüğümüde hematoloğa henüz söylemedim. Ayrıca, iğne kullanacaksın diyen kadın doğumcumada iğneyi bıraktığımı söylemedim.
Gittiğim 3 doktordan biri hiçbirini kullanma, biri ikisinide kullan, biride yalnız hapı kullan diyor. Genetiğin yeni yeni ortaya çıkması ve pıhtılaşma faktörlerinin etkilerinin yeni öğrenilmesi bu tür karışıklıklar yapıyor. Gittiğim doçent hematolog gatadan emekli, bizim öğrenciliğimiz sırasında bunlar yoktu, sonradan öğrendik dedi. Genetikçilerin sayısı artıkça, bilgiler netleştikçe, istatistikler ortaya çıktıkça bu konudaki belirsizlikler ilerde netleşecek inşallah. Tabi bu gelişmeler olurken bizlerde inşallah bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.

Canım, benim de ilk tüp bebek olumsuz olunca bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu testleri yaptırmak istediğimi söylemiştim. Doktor, 2-3 düşükten sonra bu testleri yaptırıyoruz, genetik doktorları yapmazlar dedi, ben de beklemek istemediğimi söyledim ve istek kağıdı yazdırdım. Genetik bölümüne gidip doktora söylediğimde hemen yazdı. Sonuçlar 5-6 haftaya çıktı. Tabi ben de 2-3 düşük beklememi bekleyen doktoru bıraktım ve başka merkeze geçtim. İnsanlar yıllarca bebek olsun diye bekliyor, hem tutacak, hem düşmesini bekleyeceğim sonra test olacak, bazı doktorlar bu şekilde bakabiliyor, maddi-manevi yıpranmayı hiç düşünmüyorlar. O nedenle doktorunu hemen değiştir. Gideceğin hastaneyi araştırdıktan sonra hastane randevu sisteminden direk randevu alabilirsin. Bu arada ben İstanbulda yaşıyorum, ismime bakma.

ankara 12 arkadaşım merhaba senin sorunun neydi niye başlamıştın iğneye ne kadar süre kullandın ve kaçlık iğne kullandın

arkadaşlar başından geçenleri anlatmam istedim size benm mthr heterozigot çıktı tahlil sonuçlarımda ve proetin s değerim düşük çıktı şöyleki 55-130 arası olması gerekirken benimki 36 çıktı. sonra kadın doğumcuya gösterdim sonuçları testi başka bir labaratuvarda tekrarlamamı istedi. ben ilk testi araştırma hastanesinde yaptırmıştım. sonra özel bir hastanede protein s ve protein c değerine yeniden baktırdım. ve sonuçlar çıktı ikiside normal değerlerde çıktı hemde şimde ben ne yapıcam. hastanede rapora göre doktar bana iğne vermişti

ankara 12 arkadaşım merhaba senin sorunun neydi niye başlamıştın iğneye ne kadar süre kullandın ve kaçlık iğne kullandın

Genetik testte MTHFR C677T çıktı. Bunun üzerine tüp bebek embriyo transferi ile birlikte 12. haftaya kadar 0.4 lük clexsan iğne ve 100 lük coraspin kullandım. Şuan yalnızca 100 lük coraspinle devam ediyorum. İlk tüp bebek denemem olumsuz olunca hastanede pıhtılaşma testlerini ve özel bir genetik merkezde de tüm gen testini yaptırdım. Ayrıca, tüp bebek yaptırma sebebimle pıhtılaşmanın bir ilgisi yok.

Bu arada heterezigot yazmayı unuttum. Hematolog homozigot olsaydın riskin %100 ken, heterezigot olunca %5 gibidir dedi. Ama, kilo, alkol, sigara vs. faktörler bu riski %40 lara çıkaracağı içindikkat edeceksin. Bol bol yürüyeceksin dedi.

canım peki iğneleri neye göre bıraktın çok soru sordum ama benimde MTHFR C677T o yüzden soruyorum

canım peki iğneleri neye göre bıraktın çok soru sordum ama benimde MTHFR C677T o yüzden soruyorum

Homozigot musun? Heterezigot musun ? O da önemli.
Tüp bebek doktorum ve gittiğim hematolog iğne kullanmana gerek yok dedi. Coraspinle devam ediyorum. Benimle aynı şeyi taşıyan bi arkadaşımın doktoruda iğneye gerek yok demiş. İlave olarak gittiğim kadın doğumcuda iğne kullan dedi ama ben iğneyi bıraktım.

burda bir arkadaşın doktoru havasını almana gerek yok demiş. ben hiç havasını çıkarmadan direk yapıyorum iğneyi. bi problem yok şimdilik

benimde heterozigot. peki iğneye devam etmenin ne gibi bir zararı olurmuş sana söylediler mi

Doktor zarar olarak değil de gerek yok dedi. Küçük bir biyoloji dersi gibiydi muayenemiz. Çok ayrıntısı aklımda kalmadı ama coraspin kullandığım zaman clexanın işe yaracağı bir durum ortaya çıkmayacakmış.

burda bir arkadaşın doktoru havasını almana gerek yok demiş. ben hiç havasını çıkarmadan direk yapıyorum iğneyi. bi problem yok şimdilik

evet bende havasini almadan yapiyorum numarasini ayarliyorum ama dün akasam baya ilac disari fiskirdi randevümüza göre Verdi birdaha vurmak istedim ma eczane ye sorduk gitmisdir dedi az bisey cikmisdír fazlasida zaar dedi hayilisi bu gün igne saati gelene Kadar korku icinde oluyrum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…