kızlar merhaba 2 gün önce kanımda pıhtılaşma sorunu olduğunu öğrendim.heterozigot MTHFR C677T mutasyonu saptandı.
ben ilk gebeliğimi tüp bebekle hamile kaldımve kalp atışı durduğu için 8 haftalıkken bebeğimi aldırmak zorunda kaldım.
şimdi 2. tüp bebek transferim bugün gerçekleşti ve doktorum bugün itibariyle iğne başladı.oksapar 400lük.
biraz önce ilk iğnemi göbekten yaptım ve aşırı derecede yanma oldu bu normal mi?yoksa anormal bişey mi yaptım?panikledim birden.
canim mericem.
cok normal. ilac yakar 5 dk filan. sorun yok yani.
bir de her gun 1 tane kivi ye cnm. kanin sulanmasina destek ve sana c vitamini
lioman da deniyr ama misal benim tansiyonum zaten dusuk. limon yiyince iyice yerlerde surunuyrm.
tamam cutem çok sağol
kiviye başlayım canım o zaman benn
zaten severim kendisini
benım hamileligm 22 haftada homozigot mutant 1298 var gunluk 0.4 cleaxane kullanıyorum boyle olup dogum yapan var mı saglıklı cocuklarını kucagına alan var mı hala ıcımde korku var bıde ben ıgneyı gobegımden yapıyorum göbek gerılınce korkuyorum bebegıme deger mı dıye kımı doktorlar bebege ulasmaz dyor kımıde zararlı dıyor gobekten yapılan daha faydalı olurmus ama aklım karıstı bayanlar ıgne yapmak zor gelıyordu ama sımdı razıyım yeter kı sorunsuz saglıklı bebegımızı kucagımıza almak tek ıstegımız
şifa olsun cnm. ben ilk 3 ay hergun yedim
gebelikte kan pıhtılaşması olan hastaların bazılarının fakirden bir diyet yaptıklarını okumuştum sen de yapıyor musun canım...
yaşananlar yeterince yıpratıcı zaten bide böyle test yaptırmayı gereksiz bulup bi sorun yoksa bile kafanın rahatlamasını engelleyen doktora denk gelirsen kendini tıkanmış hissediyorsun bu hissi yaşadık bi çoğumuz ama tıkanma diye bişey yok canım.. benim 5 yaşında bir oğlum var hiç sorun yaşamadan kucağıma aldım elhamdülillah 2. bebeği isteyince hemen gebe kaldım ve herşey yolunda giderken 9+3 de kap atışı durdu gittiğim bütün doktorlar senin sağlıklı bi gebeliğin sağlıklı bi çocuğun var pıhtılaşma olamaz üstelik 10 haftadan küçük sonlanmış gebeliğin dedi hele hele tek düşük kesinlikle bebekle alakalı dedi...ama bu denilenler bana yetmedi ki kafam rahatlaması için o test sonuçlarını temiz görmeliydim..ve testleri yaptırdım sonuç mu mthrf c677t heterezigot çıktı gebe kalırsam kan sulandırıcı kullanılacakmış...bu şekilde topikten arkadaşım var sağlıklı bir çocuğu var 2. bebeği isteyince ard arda 3 düşük yapıp öğreniyor pıhtılaşma olduğunu bende onu okuyunca bu testleri kesinlikle yaptırmalıyım diye karar vermiştim şuan 20 haftasını devirdi iğne kan sulandırıcı kullanıyor keşke diyor daha önce baktırsaymışım zamanında dedi bunlar yaşanmışlıklar canım. hiç olmadı git özelde yaptır temiz çıkarsa kafan rahat devam edersin yok bişey varsa tedavini alırsın bunlar benim tecrübe ve fikirlerim...dilerim Rabbim tez vakit sağlıkla bebeğini kucağına alacağın bir gebelik nasip eder sana ve bizim gibilere
Doktorun 2 konuda yanılıyor. İlki burada bahsettiğimiz pıhtılaşma sorunu bir yerin kesilince olan kan pıhtılaşmasından daha farklı bir konu ve de daha çok hamilelikte hormon değişimiyle tetikleniyor, ikincisi kan pıhtılaşması nedeniyle yaşanan düşükler illa 10. Haftadan sonra olur diye birşey yok. O eski bir bilgi. Mesela benim yaptığım 4 düşük de 5-9 haftalar arasındaydı ve sorun pıhtılaşmaydı. Sonuncu genetik incelemeye gitti ve bebekte herhangi bir sorun çıkmadı. Demek istediğim özetle şudur ben olsam doktorun dedikleriyle yetinmez iyi bir doktora değil kan pıhtılaşması konusunda uzman bir doktora giderdim, tahlillerimi yaptırır birşey çıkarsa tedavi olur çıkmazsa da şans veya kader der yoluma devam ederdim.
gebelikte kan pıhtılaşması olan hastaların bazılarının fakirden bir diyet yaptıklarını okumuştum sen de yapıyor musun canım...
Arkadaşlar bi şey sormak istemiyorum, Ben tüp bebek tedavisine başlıcam sonuçlarımı bekliyoduk sonuçlar geldi,
FaktöR XIII V24L Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A 1298C Homozigot mutasyon saptanmıştır.
Proteinle ilgili bi test yapılmadı bana, o test nasıl oluyo bu konuda bilginiz varsa yardımcı olun lütfen.
Ayrıca tüp bebek tedavisine başlamadan önce 2-3 ay boyunca coraspirin kullanmam lazım mış, sizde de bu şekilde mi oldu.
Tesekkürler.
benim gittiğim hastanede çoğu hasta diyet yapıyor. ama benim iğne ve coraspin kullanmama rağmen diyet yapmama gerek yokmuş. protein değerlerim normal çıkmış. eğer protein değerleri düşük veya yüksek çıksaydı diyet yapıcaktım.
canım protein derken proten c ve protein s aktivitesinden mi bahsediyorsun
Canim gecmis olsun hangi tahliller yapildi sonuclar ne paylassaydin keske ona gore yazabilirdim insallah Rabvim en kisa zamanda saglikli bir gebelik nasip eder sana ve tum isteyenlerebenimde geçen yıl bebeğim karnımda ölmüştü, ilk gebeliğimdi, şimdi yeniden başlamak istiyorum çalışmalara , tedbir amaçlı pıhtılaşma tahlili yaptırdım, kadın doğum dr. u pıhtılaşma yok gibi görünüyor ama biz yinede hamile kalınca 7-8 haftalık olduğunda gel ultrasonla bebeği görelim sonra coraspin başlayalım dedi, bi sakıncası olurmu acaba, kanı sulandırdığı için allah korusun düşük tehlikesi olurmu acaba , bir yanım deli gibi çocuk istiyor bir yanım endişeli korkuyor sanki, sizce dr.un dediği mantıklımı , böyle bi durum yaşayan oldumu ?
:18::18::18:
Canim gecmis olsun hangi tahliller yapildi sonuclar ne paylassaydin keske ona gore yazabilirdim insallah Rabvim en kisa zamanda saglikli bir gebelik nasip eder sana ve tum isteyenlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?