Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canim mericem.
cok normal. ilac yakar 5 dk filan. sorun yok yani.
bir de her gun 1 tane kivi ye cnm. kanin sulanmasina destek ve sana c vitamini
lioman da deniyr ama misal benim tansiyonum zaten dusuk. limon yiyince iyice yerlerde surunuyrm.

canim mericem.
cok normal. ilac yakar 5 dk filan. sorun yok yani.
bir de her gun 1 tane kivi ye cnm. kanin sulanmasina destek ve sana c vitamini
lioman da deniyr ama misal benim tansiyonum zaten dusuk. limon yiyince iyice yerlerde surunuyrm.

tamam cutem çok sağol
kiviye başlayım canım o zaman benn
zaten severim kendisini

canım ben de gobekten yapıyorum ama 1 hafta sonra kol ya da bacaga gececegim cunku artık gobek derisi iyice gerildi.
doktorum gobekten imkanı ok bebege ulasmaz dedi., zaten deriyi elinle sıkıstırıp o sekilde yapiyorsun, evet en fayalı gobekten yapılanmiş.. benim mthfr1298 ve factor V heterozigottu.. Bunları bilmeden ilk cocugumu saglıkla dunyaya getirmiştim.2. si 8 haftalıkken dustu.simdi 3.sunde igne kullaniyorum.. 0.4 luk ignemi 28.haftada 0.6 a cevirdi doktorum..

gebelikte kan pıhtılaşması olan hastaların bazılarının fakirden bir diyet yaptıklarını okumuştum sen de yapıyor musun canım...

diyetleri hic bilmiyrm cnm. doktor hicbirsey demedi bana. herseyi yiyorum.

çok teşekkür ederim..
bu pıhtılaşma çok önceden olan bir sorun muydu? yoksa günümüzün hamileleik hastalıgı mı anlamadım
bu sorunla başetmeye çalışan o kadar cok kişi var ki?
o günden bu zamana biraz ara verdim düşünmemeye kafama takmamaya doktoe hastane görmeye tahammülüm yoktu
testleri yaptıracağım inş. bu şekilde beklemek acabalarla yaşamak cok zor
rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin

teşekkür ederim ...
prof beni şuna ikna etmeye çalıştı.. iki kayıp normal 3. olsun o zaman gerekli tetkikleri yaparız
insan şaşırıp kalıyor neden 3. bekleyeceğim
insanız kaderimize razı geliriz tamam ama önlemini almadan da olmaz elimzden geleni yapalım takdiri Allha bırakalım
bazı anlattıkları benimde mantıgımı zorladı ama insan yılların doktoru diye pekte farklı düşünemiyor
ilkini anlarım boş gebelik oldu peki ikincisi kese 6. haftasında bozuldu onu orda tutmayan bişey var ama ne
bu topikte bir arkadaş bi doktorun görüşünü yazmış onu okudum çokta dogru bir tespit
genetik alanı eskiden bu kadar gelişmiş değildi her geçen gün yeni bilgiler ortaya cıkıyor eskiden bilinmeyenleri şimdi daha iyi biliyoruzt tarzı..çokta dogru. Eskiden bu pıhtılaşmalar oluyor muydu? son zamanlarda daha mı çok duyar olduk bilemem
kısacası testleri yaptıracağım..Bu yönde karar aldım. Rabbim hayırlısını nasip etsin..Ben üstüme düşeni yapayım takdir Allahın

gebelikte kan pıhtılaşması olan hastaların bazılarının fakirden bir diyet yaptıklarını okumuştum sen de yapıyor musun canım...

benim gittiğim hastanede çoğu hasta diyet yapıyor. ama benim iğne ve coraspin kullanmama rağmen diyet yapmama gerek yokmuş. protein değerlerim normal çıkmış. eğer protein değerleri düşük veya yüksek çıksaydı diyet yapıcaktım.

günaydın kızlar ben de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum ve proteinden yoksun diyet. 8 haftalık hamileyim ALT (karaciğer enzimi ) 82 çıktı yüksek bi değer sizin bu değeriniz kaç yada benim gibi yükselen var mı varsa ne yaptınız bilgi verirseniz çok sevinirim. Allahım herkese hayırlı doğumlar hayırlı evlatlar versin.

Arkadaşlar bi şey sormak istemiyorum, Ben tüp bebek tedavisine başlıcam sonuçlarımı bekliyoduk sonuçlar geldi,

FaktöR XIII V24L Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A 1298C Homozigot mutasyon saptanmıştır.

Proteinle ilgili bi test yapılmadı bana, o test nasıl oluyo bu konuda bilginiz varsa yardımcı olun lütfen.
Ayrıca tüp bebek tedavisine başlamadan önce 2-3 ay boyunca coraspirin kullanmam lazım mış, sizde de bu şekilde mi oldu.
Tesekkürler.

gecmıs olsun pıhtılaşman problemın var dr bılgı verıcektır bende hamılelık oncesı ığne ve aspirin kullandım

canım protein derken proten c ve protein s aktivitesinden mi bahsediyorsun

Merhabalar.
Benimde 2013 ocak ve martta biri 5 digeri 2 haftalık kimyasal gebeliğim oldu.ardından kan pıhtılaşması oldgunu ögrendim.ve asprin içiyorum hamile kalınca ignelere başlıcam...tam bir yıl önnce bu zamanlar ögrenmiştim hamile oldugumu.yarın kan vermeye gidicem bhcg için dua edim kızlar.
Birde ben yarım rahimli oldugummu ögrendim rahim filmi sonrasında.rabbim dermanını versin.inş bizde evlat sahibi oluruz.allahın izniyle.

benimde geçen yıl bebeğim karnımda ölmüştü, ilk gebeliğimdi, şimdi yeniden başlamak istiyorum çalışmalara , tedbir amaçlı pıhtılaşma tahlili yaptırdım, kadın doğum dr. u pıhtılaşma yok gibi görünüyor ama biz yinede hamile kalınca 7-8 haftalık olduğunda gel ultrasonla bebeği görelim sonra coraspin başlayalım dedi, bi sakıncası olurmu acaba, kanı sulandırdığı için allah korusun düşük tehlikesi olurmu acaba , bir yanım deli gibi çocuk istiyor bir yanım endişeli korkuyor sanki, sizce dr.un dediği mantıklımı , böyle bi durum yaşayan oldumu ?

:18::18::18:

Canim gecmis olsun hangi tahliller yapildi sonuclar ne paylassaydin keske ona gore yazabilirdim insallah Rabvim en kisa zamanda saglikli bir gebelik nasip eder sana ve tum isteyenlere

Canim gecmis olsun hangi tahliller yapildi sonuclar ne paylassaydin keske ona gore yazabilirdim insallah Rabvim en kisa zamanda saglikli bir gebelik nasip eder sana ve tum isteyenlere

çok tşk ederim allah razı olsun , yazıyorum sonuçlarımı:
koagulasyon testleri
TEST ADI SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI
PT INR 0.99 INR 0.8-1.2
PT SEC 10.5 sec. 10.1-14.9
aPTT 25.6 sec. referans aralığı 25-35
dikkat: aPTT NORMAL REFERANS ARALIKLARI DEĞİŞMİŞTİR...
TROMBİN ZAMANI 17.2 sec. 14-21
FİBRİNOJEN 324 mg/dl 180-350
D-DİMER 240 ug/L 0-500
AT III 123.2 % 75-125

FAKTÖR 8 148.2 % 70-150

PROTEİN C 77.4 % 70-140
PROTEİN S 69.7 % 60-130
APC RESİSTANSİ 0.98 0.86-1.10
LOPUS ANTİKOAGULANI ( tarama ) 34.5 sec. 31-44
LOPUS ANTİKOAGULANI ( doğrulama ) 35.1 sec. 30-38
LOPUS ANTİKOAGULANI ( ratio ) 0.98 % -

hormon testlerim normal aralıklarda ,otoimmün seroloji, seroloji testlerim negatif ,

BİYOKİMYA
UIBC 337 ug/dl 155-300
DEMİR 41 ug/dl 25-156

TAM KAN SAYIMI
EO % eozinofil 4.2 H 0.9-2.9
BA % bazofil 1.5 H 0.2-1
MO % monosit 4.8 L 5.5-11.7

EO # eozinofil 0.30 H 10^3/ul 0-0.2
BA # bazofil 0.11 H 10^3/ul 0-0.1

bu sonuçlarımdan anlayan başka arkadaşlar da varsa yorumlarınızı yazarsanız sevinirim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…