Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

evet haklısın, vakti zamanı belli aslında, biz değiştiremeyiz... biliyorum ama işte kafamı nasıl rahatlatacağımı bilemiyorum, başka şeyler düşünmek başlka şeylerle meşgul olmak istiyorum, ama o zaman bile aklımdan çıkmıyor.. Amiimm inşallah Rabbim kucaklarımızı boş koymasın

öncesinde başlamak lazım aspirine canım ya, doktorunla bir daha konuş ama bak ben de 1298 heterozigotum, ne zamandır coraspin içiyorum, burdaki çoğu kişi de öyle.. iğneye de gebeliğini öğrenir öğrenmez en erken zamanda başlamalısın. Biz önlemlerimizi alalım da, gerisi Allah'a kalmış tabi. Çok geçmiş olsun, inşallah aynı acıyı bir daha yaşamazsın.. hiç birimiz yaşamayız umarım...

ben bebeğim öldükten sonra depresyona girdim , kafayı yiyecektim, hamile görsem ağlıyordum , bebek görsem içim yanıyordu , olcakmı olmıcakmı ayrı bi soruydu , sonra kafamı dağıtmak için dershaneye yazıldım, şimdi aklıma o kadar gelmiyor , farklı bi hedef oldu kafamda , yine bebek çok çok istiyorum ama en azından aklıma geldikçe sınavları felan düşünüyorum o kadar etkilenmiyorum , yoksa insan nefes alamıyor boğuluyor sanki, bi uğraş bulmak en iyisi , en azından kafamızı toplayana kadar , ha unuttum mu asla, hep içimde bi sızı ama takdiri ilahi yapcak bişy yok rabbim beterinden saklasın olur elbet ,

bana da doktor mihrimah arkadaş gibi söyledi, pıhtılaşma yok gibi görünüyor ama tedbir amaçlı coraspin kullan dedi, ne zaman dedim, hamile kaldığında 7-8 haftalıkken gel ultrasonda görelim ondan sonra başla dedi :44::44::44:

benimde kafam karıştı şimdi, çok mu geç kalınmış olur öyle olunca :18:

haklısın ama hiç öyle şeylerle de uğraşmak istemiyorum... dekupaj yapmaya başlamıştım, ondan da sıkıldım... yeni bişi bulmam lazım...

valla canım benım 1298 homozıgot pıhtılasmam ama yınede 2 dr da (bırısı perınatolg) tek kayıp dıe sanırsam gebelıkte dedı ama artık 2 ye cıktı belkı degıstırır durumu adet bıtsın gıtmeyı dusunuorm tekrardan bakalım ne dıyecek

1298 ve 677 ikisi de heterezigot benimki. maalesef 2 doktora gidiyorum. 18. haftam bitti. bir doktor aynı şeyi söyledi. 18-22 haftalar arası plasenta gelişimi iyi giderse tüm ilaçları bırakacağım. diğer doktor 37. haftaya kadar iğneye ve coraspine devam dedi. birinci doktorum kendinden çok emin konuşuyor sanırım ona devam edeceğim ama kararsızım da. iğneyi bırakırsanız muhakkak görüşelim. inşallah sağlıklı hayırlı bebekler olsun.

Merhaba Arkadaşlar..

6+1 gebeyim keseyi gördük bugün hiç bir sorun yoktu.. Ta ki ablamda pıhtılaşma olduğunu söylememe kadar (düşükleri de olmuştu).. Hemen coraspirin ve progestan verdi dr. Trombofili testi yaptırmamı istedi. Laboratuvara sorduk 600 tl. olduğunu söylediler. İstanbul Avrupa yakasındayım. Eğitim araştırma üniversite hastanelerinde yapıldığını duydum ama hangi hastaneye hangi bölüme gidebilirim acaba ? Tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sewinirim..

merhaba canım, benimde aynı mutasyonlarım var. benim doktorum doğuma kadar iğneye devam etti. 37. haftamda doğum yaptım doğumdan bir gün önce kestim iğneyi, coraspirini kalp atışlarını duyana kadar içtim sonrasında içirmedi. her doktorun uyguladığı yöntem farklı ama bence devam etmek daha iyi olur gibi..

Allah analı babalı büyütsün bebeğinizi ne güzel sağlıkla kucağınıza almışsınız. inşallah bizim de öyle olur. bi karar vermek çok zor . ama o kadar kendinden emin konuşuyor ki, ikna ediyor, diğer doktorlara çok kızıyor falan. diğer doktor hiç bi açıklama yapmıyor, iğneye coraspine devam o kadar! haliyle insan ikna olduğu doktora gitmek istiyor. bi yandan yine bi kayıp olur mu korkusu... tabi iğneye rağmen de olabilir. taktir-i ilahi. mecbur doktorun dediğini yapıp gerisini O'na bırakacağız.
bu topicin başındaki listede bu mutasyonlara sahip olup sadece coraspinle devam eden de var diye gördüm, onlar n'aptılar acaba?
hayırlısı

merhaba, inşallah sizde kucağaınıza alacaksınız sağ salim.. bu işler biraz sabır ve inanç işi aslında.. ben önce Allaha sonra doktoruma çok inandım ve sabrettim.. bir kez daha hamile kaldığımda yine aynı yöntemi izleyeceğiz dedi doktorum bakalım artık kısmet o kadarı.. sadece coraspin bir işe yaradımı bilmiyorum ama iğne bende yaradığını düşünüyorum

kaybınız varmıydı acaba?

Merhaba arkadaslar, bende mtfr 1298 ve 677 heterozigot, pai 4g/5g heterozigot um ayni zamanda protein c ve s 2 side dusuk toplam 4 dusugum var 2 si clexane ve aspirine ragmen oldu. benim gibi 677 ve 1298 heterozigot mutasyonu olan arkadaslar 2 gende mutasyon varligi homozigot klinigi yapiyormus yani daha agir bir pihtilasma durumu size tavsiyem deneyimli dr lara basvurmaniz her dusukle yasadigim üzüntüyü ben bilirim rabbim kimselere yasatmasin

Bende mthfr c677t heterezigotum. Benim de iki doktorum var. Doktorlarımdan biri doğuma kadar iğne ve coraspin dedi. Diğeri 12. haftadan sonra iğneyi kesip, yalnız coraspinle devam edeceğiz, o da 32. haftaya kadar olacak dedi. Ben de yalnız coraspin diyen doktoruma ve gittiğim hemetoloğa daha çok güvendiğim için iğneyi bıraktım. Ama yine de içim rahat değil. 8. haftamda kanamam olmuştu, o zaman coraspini 2 gün bıraktık ama iğneye devam ettmiştik, sanırım coraspin daha etkili. Şuan yalnız coraspinle devam ediyorum. Çok şükür bebeğim iyi. İnşallah Allah hepimizin bebeklerini sağlıklı, analı-babalı, vakitli kucağımıza almayı nasip eder.

Ben anadolu yakasında zeynep kamilde yaptırdım. İnternetten hastane randevu sistemine girip kontrol ettiğinde hangi hastanelerde genetik bölümü var görüp randevu alabilirsin. Çok yoğun oluyor bu bölüm. Ben gece 12 olur olmaz 15 gün sonrası için randevu alabilmiştim.

cnm. ne zamandir dusunuyrm. ben taniyrm bir yerden seni diye. baktim. benim kurtaj topigime yazmissin o zamanlar.

ben kendi adima konusayim (ki bu benim dr.umun sozu), 7-8. haftalar aspirin ve igne icin cok gec. dr. bana "ben zaten kalbi atsin diye igne veriyrm" demisti. onun icin 5+5 de igneye baslamistim cunku o zaman gitmistim. ama aspirine gebelik oncesi baslamistim. ama bi dr.un yuzunden 4+0 da aspirini birakmistim. sonra simdiki dr.umu bulunca 5+5 de igneyle birlikte aspirine de basladim. igneler doguma kadar kesin devam dedi. aspirini bilmiyrm ama..

olabilir canım, deli gibi gebelik sayfalarında gezip moral arıyordum, damdan düşenleri arıyordum, tek ilacım onlar oluyordu o zamanlar, en yakının bile anlamıyor seni sanıyorsun o psikolojiyle,bana da ismin yabancı gelmedi ama çıkaramamıştım, neyse canım yaaa iyi ki dedin , kendimi çok emin şekilde bırakabileceğim bi dr bulamadım gitti, hep çok umursamaz mı oluyorlar ben mi evhamlıyım anlamadım, ısrarla sordum öyle dedi, olmadı ben hamile kalırsam öğrendiğimde bi gideyim o kadar beklemeden belki o zaman verir, olmadı başkasına giderim artık , allahım bana da sağlıklı hayırlı evlat nasip eylesin en kısa zamanda inş.

amin canim...olacak insallah..
ankaradaysan cag hastanesi erol bayraktar uzerine doktor tanimam cnm. ankarada kimlere gitmedim ki... ama sonunda buldum sukur.

perinatoloji doktoru, gebelik başladıktan sonra iğnelere başlarız dedi, ama benim içim hiç rahat değil. Siz gebelik öncesi içtiniz mi ilaç ?

amin canim...olacak insallah..
ankaradaysan cag hastanesi erol bayraktar uzerine doktor tanimam cnm. ankarada kimlere gitmedim ki... ama sonunda buldum sukur.

maalesef değilim canim, iskenderundayım yaptırdığım testleri de hep kendi ısrarlarımla yaptırdım, ne istesem gerek yok 1 düşük dediler , ama söylemesi kolay tabi , can senin yavru senin, yok dedim istiyorum , o ısrarla yaptırabildim, o da eksikmiş galiba

hayırlısını versin rabbim, ben o kadar beklemicem dediğin mantıklı geldi, öğrenince hemen gideyim dr.a

allah razı olsun canım çok saol .

4.dşüğümü geçen cuma kürtajla yaşadım
bebeğimin kalbi durmuştu..
12.haftada olmasına rağmen 11+1 de kalbi durmuştu..
ben bu gebeliğimden 1 ay önce yani 3.düşükten sonra tıp fakültesinde bu testleri yapmıştım..
sonuçları şu şekildeydi yorumlar mısınız?

FAKTÖR II (G20210A) HOMOZİGOT NORMAL 01/10/2013
FAKTÖR V LEİDEN HOMOZİGOT NORMAL
Anti Nükleer Antikor (ANA) NEGATİF
Lac Confirm 35.4 sec 30 38 25/09/2013
Lac Screen 34.5 sec 31 44 25/09/2013
LacS / LacC 0.97 0.8 1.2 25/09/2013
Protein C 64.2 % 60 130 25/09/2013
Protein S 71.3 % 64.4 128.8 26/09/2013
Anti Thrombin 3 Aktivitesi 85.3 % 84.6 120 26/09/2013
Anti Kardiyolipin IgM 3 0 7 01/10/2013
Anti Kardiyolipin IgG 2 0 10 01/10/2013
TSH 3.01 uIU/mL 0.270 4.20 25/09/2013
Serbest T3 pmol/L Yeni
doğan :
2.65 -
9.68
Çocuk
: 3.69 -
9.85
Yetişkin
: 3.9 - 6.7
4.74 25/09/2013
Serbest T4 pmol/L Yeni
doğan :
11.0 -
32.0
Çocuk
: 12.3 -
22.8
Yetişkin
: 12.0 -
22.0
15.37 25/09/2013
Lüteinleştiren Hormon (LH) mIU/ml Folliküler
faz : 2.4 -
12.6
Ovülasyo
n faz : 14
- 95.6
Luteal
faz : 1.0 -
11.4
Posmeno
poz :
7.7 - 58.5
6.97 25/09/2013
Prolaktin 10.16 ng/ml 4.79 23.3 25/09/2013
Total Testosteron 0.06 ng/mL 0.035 0.513 25/09/2013
Estradiol pg/mL Folliküler
faz : 12.5
- 166
Ovülasyo
n faz :
85.8 - 498
Luteal
faz : 43.8
- 211
Postmeno
poz :
<5.00 -
54.7
1.Trim

geçen yıl 23 ağustosta bakılan da ise
faktör 8: 52.8 50-150
faktör 2: 111.3 50-150
faktör 9: 86.3 65-150
von willebrant faktör antijeni:90.8 61.3-157.8
anti thrombin 3 aktivitesi 89.2 84.6-120
fibronojen: 155 212-488
aptt: 25 25-35
protrombin zamanı ınr: 1.1 0.88-1.2
protrombin zamanı ptr: 13 10-14.5
ptotein s: 66.3 64.4-128.8
protein c: 86.6 70-140

ama o mthrfc vs testleri yapılmadı bana:26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…