Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım cok cokk geçmiş olsun Rabbim bidaha yaşatmasın bu son olsun inşallah sağlıklı bir gebelik yaşayıp bebeğini kucağına almayı nasip etsin tahlillerine baktımda bi çogu yapılmış faktör v faktör 2 ve 3 diğer faktöre daha bakılmış sadece mthrf c677t ve mthrf 1298 e bakılmamış..sadece bu 2 test çok tutmaz bence özelde bile yaptırabilirsin sonucunuda doktoruna göster hiç doktorun ağzına bakma bana gerek yok dediler gidip kendim yaptırdım sonra doktorun birine götürdüm tek düşükte bakmazlar kim istemiş bunu aferin o doktora dedi pıhtılaşma var iğne kullanıcaz dedi bende içimden dedim ne doktoru ben kendim düştüm bu işin peşine diye...buradan arkadaşlardan öğrendim düştüm peşine..Rabbim dert verip derman aratmasın sen kan sulandırıcı kullandın mı peki gebeliklerinde tahlillerinde bi sorun görünmüyor çünkü nasıl bi tedavi alıyodun? birde tsh ın referans aralığında olmasına karşın gebe için çok gibi geldi canım bunun için anti tpo baktırmanı tavsiye ederim düşükleriin olduğunu söyleyip tsh için bir endokrinoloji doktoruyla görüşmenide tavsiye ederim çokk zorrr bende haftalık bebeğimi kaybettim mayısta içim hala yanıyor Rabbim sabır versin bu son üzüntülerimiz olsun

rabbim sana da sabır versin canım
çok zor bir şey..
rabbim kimseye yaşatmasın inşallahhh..
bu testleri ben düşükler üzerine tıp fakültesine gidip kendim istemiştim..
ama 2-3 testi unutmuşum demek ki..
hoş dr yaptırabilirdi ama kimin umurunda..
anti tpo guatr için yapılan test sanırım..tiroid bezindeki bir olumsuzluğu tespit ediyordu..
ağrılarım sızılarım biraz azalsın tıp fakültesine gidip kalan testleri de yaptıracam inşallahhh..

Slm. Kac kilo dogdu acaba bebegin. Ben de 37. Haftadayim bebegimin boynunda iki kordon var.o yuzden heran alabilir dr.merak ettim kilosunu.

kızlar lütfen bana yardım eder misiniz?

1.5 sene önce 23 haftalık bir erken doğumla meleğimi kaybettim..
tüm testleri yaptırdım..kan pıhtılaşması da dahil..

MTHFR A1298C genimde HETEROZİGOT MUTASYON saptanmış sadece,diger genlerimde bir sorun yokmuş.

bu sonucu gören ünv hstanesi doktoru hamileliği öğrenince hemen iğneye başlıyoruz dedi..
Kendi dr.ma gösterdm bu değere hamilelikte iğne yapalım hem bir dahaki hamileliğini yatarak geçireceksin dedi

İstanbul da gittiğim çok iyi bir hastanenin perinatoloğu, MTHFR A1298C geni genelde Türk insanında böyledi..dısardan 4 kadını cagırsak birinde vardır..ilaca veya iğneye gerek yok kullanmayacaksınız dedi..

benim 4 gün günüm geçti 4 yıldır beklediğim meleğime kavuşma hayalim var kızlar..sizlerin daha fikrini almak istedim..

Bnim durumumda olan arkadaşlara doktorları ne önerdi?ne yapmalıyım simdi?

canım genelde doktor iğne veriyor ve yatırmıyor ama seni neden yatırmak istedi anlamadım açıkçası.

Bende 2 kayıpdan sonra pıhtılasma problemı oldugumu ogrendım sımdı tekrar hanıle kalmak ıstıyorum....

Merhaba kızlar tek sorun pıhtılaşma olmayabilir düşüklerde. Benim 5 gebeliğim oldu. İlki 8 haftalık kalp atışı oluşmadı kese oluştu sadece, 2. de bazı sıkıntılara rağmen 38 de doğdu pıhtılaşma iğnesi kullanmadım. 3. ise 25. haftada rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı( 4. için pıhtılaşma testleri yapıldı mthfrc677t homozigotve protrombin heterozigot çıktı. Hamile kalınca innohep 0.4 kullandım ama gene 8. haftaya kadar kalp atışı olmadı. Düşük olmadan kürtaj yapıpı genetiğe gönderelim dediler. Kürtajdan önceki gece bir hap verdiler kır vajinaya koy diye. Sonra gece koyunca kanamam oldu çok sabah kürtaj öncesi asistana dememe rağmen ciddiye almadılar beni kürtaja aldılar sonuç 46 xx geldi ama not yazıyordu koryon villusları izlenmedi diye. Bunu fakültedeki doç anlamadı ya da raporun sonunu okumadı sağlıklıymış bebek yeniden dene dedi. Ama içim rahat etmedi İstanbula profa gittim. Benden ve eşimden preferik kanda kromozom analizi istedi. Ayrıca benden bağışıklık için lupus antikogülan yani bebebği vücut istemiyor mu diye. Bende başka sorun çıkmadı ama eşimde 46 xy olması gereken yapı bazı hücrelerde 47 xyy ve 48 xyy çıktı bunlar da düşüğe ve anomalili bebeğe neden olabilirmiş. Bir de bende menopoz sınırı çıkınca (amh m 0.3 çıktı) apar topar istanbulda pgt li yani oluşan embriyoyu genetik açıdan inceleyerek koyan tüp bebek yöntemi uygulandı ama embriyoların gelişimi durdu transfer olmadı 2 ay sonra hamile kaldım. Rahim ağzı yetmezliği olduğu için rahim ağzım dikildi ve her gün de pıhtılaşma için cleksan 0.6 iğne kullandım ve hep yattım 36 artı 4 e dek.o ZAMAN DOĞDU.

Yani diyeceğim düşüğü olan arkadaşlar ayrıca eşiyle kendinde preferik kanda kromozom analizi yaptırsın hatta çoğu yer 20 hücrede bakıyor bazen yeterli olmuyor 100 hücrede baktırsın ayrıca lupus antikoügülan ANA ve antidna testi de yaptırsın...

sevgiler...

Ayrıca düşük olacağı kesinse kürtaj olup malzemeyi genetik incelemeye göndersin...

Bir tavsiyede tüm hamileler özellikle12. haftadan itibaren rahim ağzı uzunluğunu ölçtürsün ben bu yüzden 25 haftalık kayıp yaşadım rahim ağzım erken kısaldı ve erken doğdu büyük oğlumda da 29. haftada 4 cm açılmıştı meğer rahim ağzı yetmezliğindenmiş yatarak tamamamıştım o hamileliğimi de..

Ayrıca düşük olacağı kesinse kürtaj olup malzemeyi genetik incelemeye göndersin...

tşk ederim canım bu güzel bilgilerin için..
çok işime yarayacak bunlar..
benim gibi sende zor şeyler yaşamışsın..
dilerim rabbim bir daha yaşatmaz..
ben ve eşiminde martta tıp fakültesinde genetik araştırması var..
bu testleri bakıcam özellikle yapıyorlar mı diye..
eksik olan noktada uyaracam..
ayrıca benim son düşükte bebekten parça alınıp genetik araştırmaya göndermişlerdi..
20 güne belli olur..
bakalım sonuçlara göre yol haritamızı belirleyecez..
ama değişmeyen tek şey bunca şey yaşamama rağmen, şuanda bile hala deli gibi anne olmak istiyorummmmmm

Son düzenleme:
canım genelde doktor iğne veriyor ve yatırmıyor ama seni neden yatırmak istedi anlamadım açıkçası.

Canim beni rahimagzi yetmezligimden sebep yatacagim.daha önce 23 haftalık erken dogum yaptim
Bir tek bu genle iğne olan var diyorsun di mi?
Umarim bir arkadaşa rastlarim

İnşallah düşüklerinizin nedeni belli olur ve umarım ki tedavisi kolay bir neden olur... Amin... İnşallah en kısa zamanda yavrunuza kavuşursunuz...

türk kadının %80'inde var dedi bana da gerek yok dedi birisi diğeri iğneye başlattı. gebeliğin 10. haftasında falan öğrendim mutasyonu o ana kadar kullanmadım, şu an iğne kullanıyorum. 2 doktor arasında tercih yapacağım ona göre iğneyi bırakacağım.

Merhaba arkadaşlar, ben yaklaşık 1 sene önce burayı hergün okuyordum. Benimde 2 düşüğüm oldu, birisi9 haftalık diğeri 8 haftalık. Sonrasında testlerde mtfrh1298 homozigot çıktı diğer testler normaldi. Doktorum 3. gebeliğimde clexan 0,4 ve coraspirin başlattı. Ancak 8. Haftamda kanamalarım oldu, baktığımızda bebeğin kesesi kadar kanama alanları vardı, küçük küçük heryerini sarmıştı kesenin. Çok korktuk çünkü mol gebelik de olabilir dediler. Ben yaklaşık birbuçuk ay evde hiçbişiy yapmadan yattım ve aspirini kestik.

Neyseki yaklaşık 15. Haftada herşey normale döndü ve son güne kadar sadece iğne kullandım. Kanama olduğunda tutunma olasılığı çok azdı ama şükür oğlum daha inatçı çıktı.
İnş sizlerinde bir an önce isteği gerçek olur, eskiden buradan bebeği olanları okuyunca çok mutlu oluyordum, ben de paylaşmak ve birilerine umut olmak istedim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun..

1298 homozigot bende öyleyım ve burdan bebeğini saglıkla kucagına alan haberını okumak cok guzel allah bagıslasın benımde 1 tane 9.haftada 1 tanede kımyasalım var ögrenene kadar kaybettım inşallah bu son kayıp olur

arkadaslar bugun doktor kontrolum vardi, doktor corasprin i 35.haftada bıraktircagini soyledi, 0.6 lık da clexane kullaniyorum.. asprin i genelde 32. haftada bıraktiriyolar, sonrasında bebekte kalp problemi olmaması acisindan, 35 e kadar kullanmak beni endiselendirdi:-(

İnşallah düşüklerinizin nedeni belli olur ve umarım ki tedavisi kolay bir neden olur... Amin... İnşallah en kısa zamanda yavrunuza kavuşursunuz...

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN...
Allah razı olsun canım..
rabbim isteyen herkesi sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallahhhhhhh

canım istersen başka bir dr daha görün..
tek dr a bırakma..
sonuçta işin ucunda bebişin var..
rabbim sağlıkla doğurup kucağına almayı nasip etsin inşallahhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…