Çok tesekkur cnm ins hayırlısıyla kalırım martin 3 yada 4 ne adet tarihim
sevgili arkadaşlar, iğneye başlama konusunda fikri olan varsa lütfen yazsın...
bir önceki hekim hamile kaldığını anlar anlamaz bana gelmeyi beklemeden başla 0.2 lik clexane iğneye demişti, şimdiki devam etme kararı aldığım hekim ise 6. hafta diyor.ne yapmalıyım sizce, bugün itibariyle 4+4 oldum. bilgisi olan varsa, yazarsa sevinirim.
Bayanlar 28 haftalik hamileyim bugunlerde fazlasiyla karnim tas gibi oluyor kasilmami bebegimin dondugunu nasil anlarim korkuyorum erken dogum mu diye gobegimin hemen yani sol tarafta tas gibi oluyor on saniyede geciyor gun icerisinde oluyor saatte iki defa olduguda oluyor sanki gobegim catlayacak gibi oluyor sanci gibi bisey belimde agriyor suyu cok iciyorum tuvalete cok sık cıkıyorum benı anlayan varsa cevap beklıyorum rabbım bebişlerımızı kucagımıza sag salım almayı nasıp etsin aminnnn
agrilar siz pozisyonunuz degistirdiginiz de geciyrsa telas yapmayin. bunlar rahmin kendini doguma hazirladigi Braxton Hicks kasilmalari cunku.
gecen hafta bende de vardi. bu hafta daha rahatim sukur. yine oluyr ama cok sık degil. doktorunuza danisin yine de derim. o daha aydinlatici konusur.
Selam canım, yaptırmışsın testlerini. Ankarada'ydın sen sanırım, daha önce yazışmıştık.Mrb ben 29 haftalık bebeğimin kalbi durması sonucu kaybettim bi ay önce test yaptırdım sonucu cıktı ve benm kafamı karıştıran çok sey var.birincisi heterezigot ve homozigot arasındaki fark nedir ne anlama gelir...ikincisi test sonucum şu sekilde lütfen cevaplarsanız cok sevinirim
fv r506 :normal
faktor ıı prothrombin g20210a:normal
mthfr c677t :homozigot
yapılan tetkik:fıı,fv,mthfr mutasyon analizi
başka tetkikler yaptırmam gerekirmi lütfen yardımcı olun
bu çok büyük bi hastalıkmı bebeğimn olmasına engelmi başka rahatsızlıklara yol açarmı ne olur benmle aynı durumda olan arkadaşlar cvp verin
Bayanlar 28 haftalik hamileyim bugunlerde fazlasiyla karnim tas gibi oluyor kasilmami bebegimin dondugunu nasil anlarim korkuyorum erken dogum mu diye gobegimin hemen yani sol tarafta tas gibi oluyor on saniyede geciyor gun icerisinde oluyor saatte iki defa olduguda oluyor sanki gobegim catlayacak gibi oluyor sanci gibi bisey belimde agriyor suyu cok iciyorum tuvalete cok sık cıkıyorum benı anlayan varsa cevap beklıyorum rabbım bebişlerımızı kucagımıza sag salım almayı nasıp etsin aminnnn
selam canım, yaptırmışsın testlerini. Ankarada'ydın sen sanırım, daha önce yazışmıştık.
Homozigot demek bu gen sana iki alelle taşınmış demek, yani muhtemelen hem anneden hem babadan almışsın. Heterozigot ise tek alelde bu genin bulunması demek, yani taşıyıcı demek.
Sende pıhtılaşma var, hamileliğin sırasında kan sulandırıcı iğne ya da aspirin fln kullanmış mıydın?
Pıhtılaşmayla ilgili başka testler de yaptırabilirsin elbet ama uygulanacak tedavi büyük olasılıkla değişmeyecek, folik asit,iğne ve aspirin tedavisi uygulanacak. Sen sonuçlarınla birlikte riskli gebelik uzmanına ya da bir hematoloji doktoruna git bence. O sana gerekeni anlatacaktır zaten. Tekrar çokkk geçmiş olsun canım.
öyle deme ama, senin yüzünden değil canım. Onun bu dünyada yiyecek lokması yokmuş.evet ankaradayım cnm hatrlamanada sevindim..ben yeni öğrendim bu rahatsızlığın oldugunu.hiçbirsey kullanmadım hamileyken..gatada yapıldı test ve doktor tam bi açıklama yamadı sadece kese görününce aspirine kalp sesi duyulnca iğne dedi o kadar okuduklarmdanda sunu anladım ve canm sıkkın bebeğin olmamasına sebep oluyormu?bide baska hastalıklara sebep olurmu...allahm yasamak neden zor bebeğime üzülürken şimdi sorunun bende cıkması sağlıklı bebek dünyaya getirememem veee benm yüzümdn bebeğimn ölmesi bu kafamdaki sorular öldürecek beni
Mrb ben 29 haftalık bebeğimin kalbi durması sonucu kaybettim bi ay önce test yaptırdım sonucu cıktı ve benm kafamı karıştıran çok sey var.birincisi heterezigot ve homozigot arasındaki fark nedir ne anlama gelir...ikincisi test sonucum şu sekilde lütfen cevaplarsanız cok sevinirim
fv r506 :normal
faktor ıı prothrombin g20210a:normal
mthfr c677t :homozigot
yapılan tetkik:fıı,fv,mthfr mutasyon analizi
başka tetkikler yaptırmam gerekirmi lütfen yardımcı olun
bu çok büyük bi hastalıkmı bebeğimn olmasına engelmi başka rahatsızlıklara yol açarmı ne olur benmle aynı durumda olan arkadaşlar cvp verin
arkadaşlar naçizane bir deneyim paylaşmak isterim . benim 16 haftalık ve 9 haftalık iki kez karnımda öldü bebeklerim yapılan tahlil ve aylarca süren mücadelem sonucu şöle bir yol izleyerek bebeğimi aldık kucağımıza . bizim gibi kan pıhtılaşması olan hastalarda hamilelik gerçekleşince ikl günlerdeki yerleşme kan akışı çooook önemliymiş adetinizin geçmesini beklemeden hamilelik beklentiniz olduğu aylarda adetin 30 günde bir oluyorsa 26. günde kanda gebelik pozitif sonuç veriyor adetinizin geçmesini beklemeden muhakkak kan sulandırıcı iğnelere başlanması gerekiyor adet geçdiğinde bebek 10-15 günlük oluyo ve gelişim geriliği oluşuyo kan katı geldiğindende bebek ölüyor. bu sebeple ben her ay gebelik testi yaptırırdım ve bu şekilde iğnelere başladım kurtardım . hepinize tavsiyem budur . sağlıkla kucağınız dolsun inşallah sevgiler.
evet benim doktorum da aynısını söyledi, adete birkaç gün kala test yapıp iğneye başla hemen dedi. O yüzden ben de erken gebelik testi yapıyorum. Bizim durumumuzda olanlar için bu önemli bir şey bence de
öyle deme ama, senin yüzünden değil canım. Onun bu dünyada yiyecek lokması yokmuş.
Bu durum senin hamile kalmana engel değil, kalabilirsin elbet. Ama bebeğin gelişimi için önlem alınmalı. Benim doktorum aspirine hamile kalmadan başla dedi. Iğneye de hamileliğimi öğrenir öğrenmez. Yani keseyi görmeyi fln bekleme dedi. Mümkün olduğu kadar erken başla dedi.
Sende herhangi bir hastalığa sebep olmaz. Bebeğini kaybetmeseydin belki de varlığını öğrenemeyecektin bile. Bende, senden farklı bir mutasyon daha var pai 4g 4g diye, mesela o kalp damar hastalıklarına, inmelere fln sebep olabiliyor. Zaten bende ailesel yatkınlık var baba tarafından. Ama sendeki mutasyon bildiğim kadarıyla böyle şeylere sebep olmuyor.
geçmiş olsun canım bende heterezigot taşıyıcı çıkmama rağmen 8 ay kan sulandırıcı iğne oldum bende iki kez 4-5 aylııkken karnımda öldü bebeğim sana aspirin yeterli olur derlersede sakın inanma mutlaka iğne yapılman lazım ben iğne ile bebeğimi kucağıma aldım merak etme çözülür ama bana sorarsan antikardiyolipin(aca) ve anti nüklere antikor (ana) ve lupus ve faktör 5 testlerinide yaptır mutlaka ben bunları yaptırdım heterezigot çıkmıştım .
arkadaşlar naçizane bir deneyim paylaşmak isterim . benim 16 haftalık ve 9 haftalık iki kez karnımda öldü bebeklerim yapılan tahlil ve aylarca süren mücadelem sonucu şöle bir yol izleyerek bebeğimi aldık kucağımıza . bizim gibi kan pıhtılaşması olan hastalarda hamilelik gerçekleşince ikl günlerdeki yerleşme kan akışı çooook önemliymiş adetinizin geçmesini beklemeden hamilelik beklentiniz olduğu aylarda adetin 30 günde bir oluyorsa 26. günde kanda gebelik pozitif sonuç veriyor adetinizin geçmesini beklemeden muhakkak kan sulandırıcı iğnelere başlanması gerekiyor adet geçdiğinde bebek 10-15 günlük oluyo ve gelişim geriliği oluşuyo kan katı geldiğindende bebek ölüyor. bu sebeple ben her ay gebelik testi yaptırırdım ve bu şekilde iğnelere başladım kurtardım . hepinize tavsiyem budur . sağlıkla kucağınız dolsun inşallah sevgiler.
Arkadaşım deneyimini bizlerle paylaştığın için çoktşk ederiz.Allah razı olsun. Benim bir kaç tane sorum olacaktı benimde bir tane kaybım var 8 haftalıkta gelişmedi hiç kürtaj oldum. şimdi korunmuyoruz tekrar istiyoruz Allah nasip ederse. Bende mhtr heterozigot bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı belli değil ama. Bana da iğne ve aspirin verdi.Sendeki problem hangisiydi acaba. bide aspirin kullandın mı gebelikten önce ve kaçlık iğne kullandım cevaplarsan çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?