Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Dogru banada aynisini soyledi hamile kalmayi dusundugunuz zaman igneye baslayalim dedi bizde haziriz istiypruz dedik ole basladik bende erken basladim yani 8martta adet gunum olmam insallah hamile kalmisimdir insllah
inşallah arkadaşım inşallah hamilesindir

rica ederim canım ne demek.
Başka bir doktora daha git bence sonuçlarınla birlikte. Ben kaç doktora gittim bir bilsen...
KK'dan bir arkadaşım daha vardı, 2 düşüğü vardı, 2.ye hamileydi. Hamile kalınca iğneye başladı. Ama buna rağmen geçenlerde düşük yaptı yine ve başka bir doçente gitti. Hamile kalmadan 2 ay aspirin kullan, hamile kalır kalmaz da hemen iğneye başlayacağız demiş.
Tabi bunların hepsi önlem, ne olacağına Rabbim karar verir...

Merhaba
Paylasiminiz icin tesekkurler Rabbim cocugunuzu size bagislasin
Okuyunca cok sevindim cunku benim 1 subatta 9+ haftalik dusugum oldu
Gelismemis bende kan pihtilasmasinin oldugunu bilmiyorum ki bu soru
Aklima bile gelmedi su anda tekrar istiyoruz yarin tahlil yaptirmayi
Dusunuyodum benim aklimdaki soru hep kanimdaki hcg dusmusmudur
Siz hemen igneye basladim dediniz yaa onu kan tahlilinde anlarlarmi
Bi testmi gerekiyor her ay yaptiginiz kan tahlili nedir
Kudura bakmayin cok soru soruyorum cunkuucuncu dunya ulkesinde
Yasiyorum neleer yaapmam gerekiyor bilmiyorum
Bizi biraz daha aydinlatirmisiniz .....

mrb cnm.öncelikle gecmiş olsun.genellikle türkiyede bu pıhtılaşma testlerini 2 düşük olursa bakıyorlar.benimde aynen senin gibi bir kez kürtaj oldm.bi şekilde bu testleri yaptırdım ve pıhtılaşma bozukluğu cıktı.yani eger yaptırmamıs olsaydım bu bebegim de ölecekti.gebeliğim daha cok yeni ama hemen ignelere başladık.oncelikle sana hatırladığım testleri söyleyeim mthfr 1 ve 2 faktör 5 mutasyonu protein c protein s,protein c rezistansi,antitrombin 3 hatırladıklarım bunlar ha bide faktör 2.bunlarda sıkıntı varsa igne kullanmazsan bebegin kaderi hep aynı olyor.anne karnında kalbi duruyor.bence bu testleri yaptır.ins bebişlerimize hayırlısı ile kavusuruz yarın bebein kesesini görmek için kontrolum var.ins sıkıntı olmaz artık herseyden pimpiriklenir oldum..

Tesekkur ederim
Rabbim yardimciniz olsun bebeginizi vaktinde kucaginiza almayi nasip etsin.

Canm tesekkurler bugun gıdecem doktora ıcım rahat etmıyor zaten zor kavustuk bebegımıze korkudan gece kabuslarla uyandım ınsallah bı sorun cıkmaz 😔😔

insallah sorun yoktur cnm. haberdar edersen sevinirim.

bazen gelişme geriliği olmuyor. plasenta pıhtı ile birden tıkanabiliyor veya plasenta ayrılıyor vs. mesela benim düşüğümde bebek haftasıyla aynı gelişimi göstermişti ama sadece pıhtılaşma değil başka faktörlerde düşüğe sebep olmuş olabiliyor. tam olarak pıhtılaşma bozukluğu diyemiyorlar. rahimsel bozukluklar kromozomal bozukluklar hepsi olabilir. tedbir amaçlı coraspin ve iğne. iğneye rağmen de Allah korusun düşük olabiliyormuş maalesef.

dr unla bir gorus bence, NST e sokar en azından

Gıttım canm cok sukur bısey cıkmadı magnezyum verdı dun basladım kullanmaya benım gıbı sıkayetı olanlar mutlaka gıtsın doktora arastırdım magnezyum takvıyesı bebegın gelısımını erken dogumu onluyormus benım degerlerım ıyı cıktıgı halde verdı doktor hıcbır zararı olmaz aksıne faydasını goreceksın dedı bakalım ınsallah kullandıkca yazarım allah hepımızın yardımcısı olsun 😊😊

insallah sorun yoktur cnm. haberdar edersen sevinirim.

Gıttım canm cok sukur bısey cıkmadı magnezyum verdı dun basladım kullanmaya benım gıbı sıkayetı olanlar mutlaka gıtsın doktora arastırdım magnezyum takvıyesı bebegın gelısımını erken dogumu onluyormus benım degerlerım ıyı cıktıgı halde verdı doktor hıcbır zararı olmaz aksıne faydasını goreceksın dedı bakalım ınsallah kullandıkca yazarım allah hepımızın yardımcısı olsun 😊😊

tşk ederim cnm inş bi daha yaşamayız hiç birimiz bu sorunları dediğin gibi olabilir 29 haftaya kadar hersey normaldi demekki birden tıkandı ve sonuc bu oldu...ne zor seymiş anne olmak..o zamn baska yapılması gereken test varsa yaptırmam rahime baktırmam en doğrusu olacak gibi..nisanda hemotolojiden randevum var bakalım o ne diyecek..kafamda binlerce soru var o zamn hepsini sorarım onlara

Kızlar gebelikte mide gazı olunca bebegınız kasılma yapıyor mu yemegı cok yedıgımden mı bılmıyorum gaz cok yasıyorum bebegımde kasılıyor kasık tarafımda 29 haftaya gırıyorum allahım sorunlarla geldık bugune son ıkıbucuk ayıda sorunsuz gecırıp bebegımı kucagıma almak ıstıyorum gunler gecmek bılmıyor sankı allahım yardımcımız ol aminn

kızlarrr ben 10 ay önce dekolman plesanta sebebiyle sezaryen oldum. kızımı 37 haftalık kaybettım... 6 ay korundum hemen tekrar hamıle kaldım.. bu kez de 6 haftalık kalp atışı durdu kürtaj oldum... ılkınde de ıkıncıde de doktorlar sebepsizdir araştırmaya gerek yok folık kullan sadece dedıler... ben rahat edemedim üniv. hastanesine gıttım pıhtı genetık vb testlerı yaptırdım... ve faktör v diye bı değer heterozigot yazıyo... mtfhr diye bı değer var o normal yazıyor.. doktrların bazıları sadece folık kullan pıhtı yok dıyo... bazıları da pıhtıya egılımlı o yüzden aspirin ya da crospın ve kan sulandırıcı iğne ol önlem amaçlı dıyo... kafam allak pullak.. 2 buçuk ay oldu kürtaj olalı yenıden düşünüyorum ama ne yapacağım bılmıyorum.... ne olur buna benzer durum yasayan varsa bısey desın bana

canım benim de 1 gebeligim 8 haftalıkken kalp durması olmıustu.Bende fatorv heteroızigot ve mthfr1298 heterozigot idi. Dr um riskli gebelik uzmanı.. ve dedi ki sadece mthfr olsadı yuksek doz folik asit onerirdim ama factor V nin heterozigot olması onemli.. 1 ay oncesinde corasprin ve gebelikte de igne olman lazım demişti.. sen bence igne oneren doktora git.

yanı ben su an corraspine başlamalıyım gebe kalmadan gebe kalınca da iğneye mı??? sen ne kullanıyorsn su an cnm??

Bende daha önceden 8haftalık kalbi durdu bi de kimyasal gebeliğim var.faktör5hetetozigot ve protein s eksikliğim var.şun an 5+6 haftadayım. Clexane0.6. Ve coraspin kullanıyorum inş kalp atışlarını görünce biraz daha rahatlıca

canım geçmiş olsun , her ay bhcg (yani gebelik testi) yaptırıyordum hamile çıkarsam hemen günümün geçmesine kalmadan iğnelere başlamam gerektiği için . bu pıhtılaşma tahlilleri hamile iken yapılmasına gerek yok sende bhcg düşmüştür tabi 1 ay olmuş nerdeyse düşük yapalı ama pıhtılaşma sadece gebeyken olan bişey değil senin kendi kanında var yani hayat boyu o sende olacak hatta ileri derecede olanlar hayat boyu aspirin veya heparin kullanıyorlar hamile olmasalar bile kalp ve beyin kanaması amboli riskine karşı . Sen şimdi pıhtılaşma tahlillerini hem kandan yaptır ( ANA-ACA-LUPUS PROTEİN C PROTEİN S) birde genetikten baktır ( MTHFR VE FAKTÖR 5 VE 2 TESTİNE )
bu arada bu tahliller özelde çok pahalı ve şehirlerdede sadece fakültede ücretsiz yapılıyor ama 3 düşükten sonra bakıyorlar sen daha tek düşük yapmıssın derler gittiğinde 3 düşüğüm var diyin.
sevgiler.

yanı ben su an corraspine başlamalıyım gebe kalmadan gebe kalınca da iğneye mı??? sen ne kullanıyorsn su an cnm??

dr kurtaj sonrası 3 ay korunma demişti bana, sonrasında baslamiştim.. gebe kalmadan 1 ay once..ama tabi dr un seni yonlendirmesi daha dogru olur. Hamile kaldigimda 50 kg idim, 0.4 luk clexane vermişti kalp atısını duyunca, 30 lu haftalarda clexane 0.6 lık kullanmıstım.. hala 0.6 lıgı kullanmaya devam ediyorum. dogumdan 36 saat oncesine kadar kullanacagim.. corasprini 34. haftada bıraktirmişti. bence o igne oneren dr.a git ve onun tavsiyelerine gore hareket et.

geçmiş olsun arkadaşım. bendede mhtr heterezigot çıkmıştı banada bundan kaynaklanmaya bilir dediler aynen sendeki gibi. bazı doktorlar aspirinle çözülür dediler bir kez daha aspirinle düşük yaptım ben. sonra çoook iyi bir doktor a gittim o ve 1-2 doktor daha muhakkak iğne olmalısın dedi koruyucu amaçlıda olsa dedi ve iğneyle kurtardık. iğne yok diyen doktoru hemen bırak ( iğnem : hibor(heparin) du .30 günde bir adet olurum ben 26. günde gebelik testinde pozitifi gördük (çok düşük değerde) hemen aynı gün başladık iğneye. doğumdan sonra 1 ay kadar daha devam ettik toplam 9 ay kullandım . hiç bir zararıda yok insana iğnenin sakın aspirinle devam etme ama sadece hamile kalmadan önce günde bir adet coraspirin aldım günde 1 adet oda önemli. döllenmedeki kan akışı için .

hayır işte ben hamile kalınca aspirinle kalp atışı oluncada iğneyle devam etmeye kalktım olmadı . bebeğe kan katı geçtiğindfen düşük oluyo myhakkak hamile kaldığın günlerde başlanması lazım geç kalınıyo . tek çözüm iğne . adetinin 9-19. günleri arası döllenme oluyorya diğer adet başlama gününne kadar bebek 10 günlük falan oluyor karnında ve o 10 gün çok önemli iğne olmayınca geriliyo ultrasondada çok küçük olduğundan anlaşılmıyo tabiki gerilik. kan pıhtısı kadar bebek çünkü o zamanlarda. ne kadar erken anlaşılırsa gebelik o kadar erken başlanmalıymış iğnelere ben öle yaptım .

hem de nasıl kasılıyorum ben. çok yersem ağır yemek yersem aslında salata bile gaz yapıyor içinde mor lahana veya turp falan varsa karnım gece boyu kaskatı kasılıyor. ben de çok korkuyorum rahim mi kasılıyor bişey mi olacak diye. o yüzden hafif ve gaz yapmayan yiyecekler yemeye çalışıyorum. ayrıca yorgunluk da kasılma yapıyor bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…