inşallah arkadaşım inşallah hamilesindirDogru banada aynisini soyledi hamile kalmayi dusundugunuz zaman igneye baslayalim dedi bizde haziriz istiypruz dedik ole basladik bende erken basladim yani 8martta adet gunum olmam insallah hamile kalmisimdir insllah
rica ederim canım ne demek.deryaw gercekten ilgin ve bilgilerin için çookkk tşkler çokk rabbim sizlere dert yüzü göstermesin..saol ozgeoz tşkler bu bilgileride paylaştıgın için..arkadaslar benm doktorum hamle kalnca aspirine kalp atısı oluncada iğneye baslicaz dedi.zaten hemen cocuk düşünmüyorum ki korunma süremde bitmiş deil daha 3 ay oldu sanırım saymakta istemiyorum gecen zamn ne acımı hafifletiyor nede unutturuyor..az kalmıstı doğmasına ...benm anlamadıgım gelişme geriliği yapıyorsa neden doktor o kadar ultrasona bakıyordu normal diyordu..sanırım hastane seçimim yada doktor seçimimde yanlışmış...kaderime ne dicemi bilemiyorum..rabbim kimseye yaşatmasın...hepinize tekrar teşekkür ederim dert ortaklarım
arkadaşlar naçizane bir deneyim paylaşmak isterim . benim 16 haftalık ve 9 haftalık iki kez karnımda öldü bebeklerim yapılan tahlil ve aylarca süren mücadelem sonucu şöle bir yol izleyerek bebeğimi aldık kucağımıza . bizim gibi kan pıhtılaşması olan hastalarda hamilelik gerçekleşince ikl günlerdeki yerleşme kan akışı çooook önemliymiş adetinizin geçmesini beklemeden hamilelik beklentiniz olduğu aylarda adetin 30 günde bir oluyorsa 26. günde kanda gebelik pozitif sonuç veriyor adetinizin geçmesini beklemeden muhakkak kan sulandırıcı iğnelere başlanması gerekiyor adet geçdiğinde bebek 10-15 günlük oluyo ve gelişim geriliği oluşuyo kan katı geldiğindende bebek ölüyor. bu sebeple ben her ay gebelik testi yaptırırdım ve bu şekilde iğnelere başladım kurtardım . hepinize tavsiyem budur . sağlıkla kucağınız dolsun inşallah sevgiler.
Merhaba
Paylasiminiz icin tesekkurler Rabbim cocugunuzu size bagislasin
Okuyunca cok sevindim cunku benim 1 subatta 9+ haftalik dusugum oldu
Gelismemis bende kan pihtilasmasinin oldugunu bilmiyorum ki bu soru
Aklima bile gelmedi su anda tekrar istiyoruz yarin tahlil yaptirmayi
Dusunuyodum benim aklimdaki soru hep kanimdaki hcg dusmusmudur
Siz hemen igneye basladim dediniz yaa onu kan tahlilinde anlarlarmi
Bi testmi gerekiyor her ay yaptiginiz kan tahlili nedir
Kudura bakmayin cok soru soruyorum cunkuucuncu dunya ulkesinde
Yasiyorum neleer yaapmam gerekiyor bilmiyorum
Bizi biraz daha aydinlatirmisiniz .....
mrb cnm.öncelikle gecmiş olsun.genellikle türkiyede bu pıhtılaşma testlerini 2 düşük olursa bakıyorlar.benimde aynen senin gibi bir kez kürtaj oldm.bi şekilde bu testleri yaptırdım ve pıhtılaşma bozukluğu cıktı.yani eger yaptırmamıs olsaydım bu bebegim de ölecekti.gebeliğim daha cok yeni ama hemen ignelere başladık.oncelikle sana hatırladığım testleri söyleyeim mthfr 1 ve 2 faktör 5 mutasyonu protein c protein s,protein c rezistansi,antitrombin 3 hatırladıklarım bunlar ha bide faktör 2.bunlarda sıkıntı varsa igne kullanmazsan bebegin kaderi hep aynı olyor.anne karnında kalbi duruyor.bence bu testleri yaptır.ins bebişlerimize hayırlısı ile kavusuruz yarın bebein kesesini görmek için kontrolum var.ins sıkıntı olmaz artık herseyden pimpiriklenir oldum..
Canm tesekkurler bugun gıdecem doktora ıcım rahat etmıyor zaten zor kavustuk bebegımıze korkudan gece kabuslarla uyandım ınsallah bı sorun cıkmaz 😔😔
deryaw gercekten ilgin ve bilgilerin için çookkk tşkler çokk rabbim sizlere dert yüzü göstermesin..saol ozgeoz tşkler bu bilgileride paylaştıgın için..arkadaslar benm doktorum hamle kalnca aspirine kalp atısı oluncada iğneye baslicaz dedi.zaten hemen cocuk düşünmüyorum ki korunma süremde bitmiş deil daha 3 ay oldu sanırım saymakta istemiyorum gecen zamn ne acımı hafifletiyor nede unutturuyor..az kalmıstı doğmasına ...benm anlamadıgım gelişme geriliği yapıyorsa neden doktor o kadar ultrasona bakıyordu normal diyordu..sanırım hastane seçimim yada doktor seçimimde yanlışmış...kaderime ne dicemi bilemiyorum..rabbim kimseye yaşatmasın...hepinize tekrar teşekkür ederim dert ortaklarım
dr unla bir gorus bence, NST e sokar en azından
insallah sorun yoktur cnm. haberdar edersen sevinirim.
bazen gelişme geriliği olmuyor. plasenta pıhtı ile birden tıkanabiliyor veya plasenta ayrılıyor vs. mesela benim düşüğümde bebek haftasıyla aynı gelişimi göstermişti ama sadece pıhtılaşma değil başka faktörlerde düşüğe sebep olmuş olabiliyor. tam olarak pıhtılaşma bozukluğu diyemiyorlar. rahimsel bozukluklar kromozomal bozukluklar hepsi olabilir. tedbir amaçlı coraspin ve iğne. iğneye rağmen de Allah korusun düşük olabiliyormuş maalesef.
kızlarrr ben 10 ay önce dekolman plesanta sebebiyle sezaryen oldum. kızımı 37 haftalık kaybettım... 6 ay korundum hemen tekrar hamıle kaldım.. bu kez de 6 haftalık kalp atışı durdu kürtaj oldum... ılkınde de ıkıncıde de doktorlar sebepsizdir araştırmaya gerek yok folık kullan sadece dedıler... ben rahat edemedim üniv. hastanesine gıttım pıhtı genetık vb testlerı yaptırdım... ve faktör v diye bı değer heterozigot yazıyo... mtfhr diye bı değer var o normal yazıyor.. doktrların bazıları sadece folık kullan pıhtı yok dıyo... bazıları da pıhtıya egılımlı o yüzden aspirin ya da crospın ve kan sulandırıcı iğne ol önlem amaçlı dıyo... kafam allak pullak.. 2 buçuk ay oldu kürtaj olalı yenıden düşünüyorum ama ne yapacağım bılmıyorum.... ne olur buna benzer durum yasayan varsa bısey desın bana
canım benim de 1 gebeligim 8 haftalıkken kalp durması olmıustu.Bende fatorv heteroızigot ve mthfr1298 heterozigot idi. Dr um riskli gebelik uzmanı.. ve dedi ki sadece mthfr olsadı yuksek doz folik asit onerirdim ama factor V nin heterozigot olması onemli.. 1 ay oncesinde corasprin ve gebelikte de igne olman lazım demişti.. sen bence igne oneren doktora git.
Merhaba
Paylasiminiz icin tesekkurler Rabbim cocugunuzu size bagislasin
Okuyunca cok sevindim cunku benim 1 subatta 9+ haftalik dusugum oldu
Gelismemis bende kan pihtilasmasinin oldugunu bilmiyorum ki bu soru
Aklima bile gelmedi su anda tekrar istiyoruz yarin tahlil yaptirmayi
Dusunuyodum benim aklimdaki soru hep kanimdaki hcg dusmusmudur
Siz hemen igneye basladim dediniz yaa onu kan tahlilinde anlarlarmi
Bi testmi gerekiyor her ay yaptiginiz kan tahlili nedir
Kudura bakmayin cok soru soruyorum cunkuucuncu dunya ulkesinde
Yasiyorum neleer yaapmam gerekiyor bilmiyorum
Bizi biraz daha aydinlatirmisiniz .....
yanı ben su an corraspine başlamalıyım gebe kalmadan gebe kalınca da iğneye mı??? sen ne kullanıyorsn su an cnm??
Arkadaşım deneyimini bizlerle paylaştığın için çoktşk ederiz.Allah razı olsun. Benim bir kaç tane sorum olacaktı benimde bir tane kaybım var 8 haftalıkta gelişmedi hiç kürtaj oldum. şimdi korunmuyoruz tekrar istiyoruz Allah nasip ederse. Bende mhtr heterozigot bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı belli değil ama. Bana da iğne ve aspirin verdi.Sendeki problem hangisiydi acaba. bide aspirin kullandın mı gebelikten önce ve kaçlık iğne kullandım cevaplarsan çok sevinirim
deryaw gercekten ilgin ve bilgilerin için çookkk tşkler çokk rabbim sizlere dert yüzü göstermesin..saol ozgeoz tşkler bu bilgileride paylaştıgın için..arkadaslar benm doktorum hamle kalnca aspirine kalp atısı oluncada iğneye baslicaz dedi.zaten hemen cocuk düşünmüyorum ki korunma süremde bitmiş deil daha 3 ay oldu sanırım saymakta istemiyorum gecen zamn ne acımı hafifletiyor nede unutturuyor..az kalmıstı doğmasına ...benm anlamadıgım gelişme geriliği yapıyorsa neden doktor o kadar ultrasona bakıyordu normal diyordu..sanırım hastane seçimim yada doktor seçimimde yanlışmış...kaderime ne dicemi bilemiyorum..rabbim kimseye yaşatmasın...hepinize tekrar teşekkür ederim dert ortaklarım
Kızlar gebelikte mide gazı olunca bebegınız kasılma yapıyor mu yemegı cok yedıgımden mı bılmıyorum gaz cok yasıyorum bebegımde kasılıyor kasık tarafımda 29 haftaya gırıyorum allahım sorunlarla geldık bugune son ıkıbucuk ayıda sorunsuz gecırıp bebegımı kucagıma almak ıstıyorum gunler gecmek bılmıyor sankı allahım yardımcımız ol aminn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?