arkadaşım şubat ayı içinde yaşadıklarımı detaylı yazmıştım vaktin olduğunda okumanı tavsiye ederm .aynı bende heterezigotum ve faktör 5 normal olmasına rağmen iğne olmadan 3 tane kaybettim . ancak doğuma kadar iğnelerle bebeğimiz oldu sakıııın inanma ve iğnesiz olur diyen doktoruda hemen bırak . naçizane tavsiyem ama benim yaşadıklarımı oku muhakka . iyi günler şansınız bol olsun
Benim doktorum gebelikten çok önce başlatıyor 1 ay sonra korunmadan birlikte olacağız ve ne zaman hamile kalacağım belli bile değil belki 2 ay belki 6 ay benim kafamı bu karıştırıyor birde iğneler çok can yakıp morarma yapıyormuş bunlarda beni korkutuyor itiraf etmeliyim ki doktorun bana ilk anda sizin DNA nızda bozukluk var aileden gelen kalıtsal bişey demesi canımı çok sıktı. Hiç hasta psikolojisinden anlamıyorlar
Merhaba arkadaşlar moralim çok bozuk dün doktora gittim beni kabul etmedi bile testlerime bakip biz senin gibi riskli gebelere bakmıyoruz senin durumun çok kötü sen iğne kullansanda tekrar bebeğin ölür öyle kötü oldum ki ağlayarak ciktim ordan sonucumda mthfr677 heterozigot yaziyordu. Diğerlerinde wild tip yaziyor onu anlayamadim lütfen bilen varsa yardım etsin 3 tane bebeğimi kaybettim kanpıhtılaşmasi var biliyorum ama çok mu kötü durumum bilmiyorum.
Merhaba arkadaşlar moralim çok bozuk dün doktora gittim beni kabul etmedi bile testlerime bakip biz senin gibi riskli gebelere bakmıyoruz senin durumun çok kötü sen iğne kullansanda tekrar bebeğin ölür öyle kötü oldum ki ağlayarak ciktim ordan sonucumda mthfr677 heterozigot yaziyordu. Diğerlerinde wild tip yaziyor onu anlayamadim lütfen bilen varsa yardım etsin 3 tane bebeğimi kaybettim kanpıhtılaşmasi var biliyorum ama çok mu kötü durumum bilmiyorum.
Bende de mthfr c677t heterozigot ve suan hem igne hemde aspirin kullaniyorum o dr her kimse igrenc bi insanmis bnce hemen doktorlugu birakmali durumub cok kotu bile olsa ki diil boyle konusmaya hakki yok sikayet et bnce... Ve kendine hemen baska bi dr bul canim hic uzulme tedavimiz var Allaha sukur
o nasıl doktormuş öyle!
insanlıktan nasibini almamış 3 bebek kaybetmiş birine nasıl böyle konusur hayret bişey
iyice araştır bu konuda seni rahatlatacak bir doktor bul
benim hem mthfr hemde faktör V heterozigot 2 kaybım var maalesef
doktorum iğneye ilaca ragmen yine kayıb yaşayabilirsin buda nasip demişti
gerçekten de nasip bu işler hem cocugu veren Allah değil mi?
bol bol dua et canım
bu topikte olmaz denilenkimlerin çocugu olmadı ki!
doktorum diye hemen hüküm vermiş dangalak
Çok sağol içimi rahatlattın bundan bir önceki doktorum bana folik asit b12 vitamini verdi hamile kalınca iğne yaparız dedi hastane bana biraz uzak geldiği için bende yakınlarda olsun istedim diyorla riskli gebeler sık sık hastaneye gidiyorlar diye ondan dedim yakın olsun ama bin pişman oldum
Doktorlarin farkli gorusleri var bu konuda ama benim sahsi gorusum igneye munkun oldugunca erken baslamak gerektigi yonunde...ben reglime 3 gun kala test yapip ogrendim ve ayni gun igneye basladim Allahima cok sukur suan hersey yolunda hee bi de hamile kalmadan 3 ay once coraspin icmeye basladim gunde 1 tane...
Sen doktorunla bida gorus xanim en kisa zamanda senin morale ihtiyacin var...
Seninde düşlerin erkenmi oluyordu benimki 6 haftayi doldurdumu gelişmii kalp atisi duruyor bu arada inşallah sağlıklı bir gebelik geçirisin ne kadarki oldu birde neye göre iğne dozunu belirliyorlar inşallah banada kismet olur ama 4 aydır deniyoruz ama olmuyor nedense hastalığımı ogrenmeden önce hemen hamile kaliyordum ama bu sefer strestenmi bilmiyorum
Ben daha onceki gebeliklerimde hic kalp atisi duyamadim embriyo hic gelismedi canim maalesef bos gebelik gecirdim... Simdi 10. Haftamizin icindeyiz insallah Allahim bu sefer Nasip eder kucagima almayi...
İgne dozunu kiloya gore ayarliyolar diyolar ama cok emin diilim bundan canim yanlis yonlendirmiyim seni... Rahimin biraz kendinimtoparlamasi icin firsat ver oyle cok uzun zaman gecmemis canim masallah cabuk hamile kaliyosun stres de yapmazsan sorun olmaz insallah en kisa zamanda hamile kalirsin :)
Masallah 10 hafta olmuş inşallah bir sorun olmadan devam eder 7 ay oldu bebeğim düşeli istiyorum inşallah hayirlisi olur ne sıklıkla hastaneye gidiyorsun çok soru soruyorum inşallah seni sıkmiyorum ama aynı durumda olan birini bulunca aklıma takılan şeyleri sormak istedim sanada homosistein testi yaptilarmi
Aminn canim insallah...
Aklina takilan herseyi rahatlikla sorabilirsin canim eger bilgim varsa mutlaka cevap yazarim
Homosistein testi yaptirmadim ben hastaneye ilk zamanlar 5 gunde 7 gunde 1 falan gidiyodum son gittigimde 15 gun sonra gel hersey yolunda olursa ailelere hamile oldugunu soleyebilirsin artik dedi doktorum...biz korkudan kimseye soleyemedik de hala:)
çok sağol inşallah bir sorun çıkmaz söylersiniz 10 haftayi bulmuşsun allaha şükür bence daha da sorun olmaz doktormu 7 günde bir gel dedi yoksa senmi gidiyordun ben kaynanam gille beraber oturuyorum sık sık gitsem sorun ederler ne yapıcam bilmiyorum
Aynen dediğin gibi Cnm faktör 5 olunca sikinti biraz artiyor.sana tavsiyem ilk aylarda iğnenin göbekten yap doktorun bana öyle söyledi.çünkü bu iğne subcutan olmali ama koldan yapinca kas içine girme olasiligi biraz daha artiyor.ama koldan da yapiliyor tabi koldan yaparken 45 derece aci ile gir ki kasa gelmesin ama göbekten direk batirabilirsin.bende de faktör 5 mutasyonu var ve igne dozumu çok kafama takiyorum yeterli olmazsa diye sirf bunun için yarin ankaraya gitcem hocayla gorusecm bakalim o dozda değişiklik yapicak mi.umarm silinti olmaz dua edelim birbirimize..Rabbim kimseyi evlat sevgisi ile sinamasin
arkadaşım şubat ayı içinde yaşadıklarımı detaylı yazmıştım vaktin olduğunda okumanı tavsiye ederm .aynı bende heterezigotum ve faktör 5 normal olmasına rağmen iğne olmadan 3 tane kaybettim . ancak doğuma kadar iğnelerle bebeğimiz oldu sakıııın inanma ve iğnesiz olur diyen doktoruda hemen bırak . naçizane tavsiyem ama benim yaşadıklarımı oku muhakka . iyi günler şansınız bol olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?