Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

birde ilk aylarda karından yapın ,daha sonra gerginlik arttıkça bacağa dönün iğnelerde arkadaşlar

benim doktorumda alanında baya ünlenmiş bir profesör ( bunu belirttim çünkü doktorların güvenilirliği çok önemli ) . benim de kürtajdan 40 gün sonra iğneye başladık ve 2 ay sonra hamile kaldım yani iğneye başladığımda gebelik yoktu . kan testleriyle değerlerimi kontrol etti sık sık kontrole gittik ve çok şükür hemen hamile kaldım yani önce başlayacak olmanızı kafanıza takmanıza gerek yok . psikolojiden anlamayan doktorlara gelince ilk bebeğimde başka bir profesör bozuntusu da benim canımı yaktı ama çok şükür bu doktorumdan çok memnunum.

Merhaba arkadaşlar moralim çok bozuk dün doktora gittim beni kabul etmedi bile testlerime bakip biz senin gibi riskli gebelere bakmıyoruz senin durumun çok kötü sen iğne kullansanda tekrar bebeğin ölür öyle kötü oldum ki ağlayarak ciktim ordan sonucumda mthfr677 heterozigot yaziyordu. Diğerlerinde wild tip yaziyor onu anlayamadim lütfen bilen varsa yardım etsin 3 tane bebeğimi kaybettim kanpıhtılaşmasi var biliyorum ama çok mu kötü durumum bilmiyorum.

Bende de mthfr c677t heterozigot ve suan hem igne hemde aspirin kullaniyorum o dr her kimse igrenc bi insanmis bnce hemen doktorlugu birakmali durumub cok kotu bile olsa ki diil boyle konusmaya hakki yok sikayet et bnce... Ve kendine hemen baska bi dr bul canim hic uzulme tedavimiz var Allaha sukur

o nasıl doktormuş öyle!
insanlıktan nasibini almamış 3 bebek kaybetmiş birine nasıl böyle konusur hayret bişey
iyice araştır bu konuda seni rahatlatacak bir doktor bul
benim hem mthfr hemde faktör V heterozigot 2 kaybım var maalesef
doktorum iğneye ilaca ragmen yine kayıb yaşayabilirsin buda nasip demişti
gerçekten de nasip bu işler hem cocugu veren Allah değil mi?
bol bol dua et canım
bu topikte olmaz denilenkimlerin çocugu olmadı ki!
doktorum diye hemen hüküm vermiş dangalak

Çok sağol içimi rahatlattın bundan bir önceki doktorum bana folik asit b12 vitamini verdi hamile kalınca iğne yaparız dedi hastane bana biraz uzak geldiği için bende yakınlarda olsun istedim diyorla riskli gebeler sık sık hastaneye gidiyorlar diye ondan dedim yakın olsun ama bin pişman oldum

Sözde profesör kadın doğum uzmanı daha öncedende gittim beni araştırma hastanesine gönderdi sonuç ne çıkarsa gel tedavi ederiz dedi gittim kovmaktan beter etti zaten doktorum vardı benim biraz uzak geldiği için değiştirdim ama pişman oldum diğer doktorumda iğne olsanda sağlıklı bebeğin olur iğne olmasanda olur aynı şekilde iğne olsanda ölebilir dediğin gibi allaha kalmış allahim dilerse olur.

Doktorlarin farkli gorusleri var bu konuda ama benim sahsi gorusum igneye munkun oldugunca erken baslamak gerektigi yonunde...ben reglime 3 gun kala test yapip ogrendim ve ayni gun igneye basladim Allahima cok sukur suan hersey yolunda hee bi de hamile kalmadan 3 ay once coraspin icmeye basladim gunde 1 tane...

Sen doktorunla bida gorus xanim en kisa zamanda senin morale ihtiyacin var...

Seninde düşlerin erkenmi oluyordu benimki 6 haftayi doldurdumu gelişmii kalp atisi duruyor bu arada inşallah sağlıklı bir gebelik geçirisin ne kadarki oldu birde neye göre iğne dozunu belirliyorlar inşallah banada kismet olur ama 4 aydır deniyoruz ama olmuyor nedense hastalığımı ogrenmeden önce hemen hamile kaliyordum ama bu sefer strestenmi bilmiyorum

Ben daha onceki gebeliklerimde hic kalp atisi duyamadim embriyo hic gelismedi canim maalesef bos gebelik gecirdim... Simdi 10. Haftamizin icindeyiz insallah Allahim bu sefer Nasip eder kucagima almayi...

İgne dozunu kiloya gore ayarliyolar diyolar ama cok emin diilim bundan canim yanlis yonlendirmiyim seni... Rahimin biraz kendinimtoparlamasi icin firsat ver oyle cok uzun zaman gecmemis canim masallah cabuk hamile kaliyosun stres de yapmazsan sorun olmaz insallah en kisa zamanda hamile kalirsin :)

Masallah 10 hafta olmuş inşallah bir sorun olmadan devam eder 7 ay oldu bebeğim düşeli istiyorum inşallah hayirlisi olur ne sıklıkla hastaneye gidiyorsun çok soru soruyorum inşallah seni sıkmiyorum ama aynı durumda olan birini bulunca aklıma takılan şeyleri sormak istedim sanada homosistein testi yaptilarmi

Aminn canim insallah...

Aklina takilan herseyi rahatlikla sorabilirsin canim eger bilgim varsa mutlaka cevap yazarim
Homosistein testi yaptirmadim ben hastaneye ilk zamanlar 5 gunde 7 gunde 1 falan gidiyodum son gittigimde 15 gun sonra gel hersey yolunda olursa ailelere hamile oldugunu soleyebilirsin artik dedi doktorum...biz korkudan kimseye soleyemedik de hala:)

çok sağol inşallah bir sorun çıkmaz söylersiniz 10 haftayi bulmuşsun allaha şükür bence daha da sorun olmaz doktormu 7 günde bir gel dedi yoksa senmi gidiyordun ben kaynanam gille beraber oturuyorum sık sık gitsem sorun ederler ne yapıcam bilmiyorum

canım geçmiş olsun ama hiç moralini bozma...bu forumda bile okudugum kadarıyla 7-8 düşükten sonra bile igne ve ilaçla bebeklerini kucaklarına alan anneler var.Ben de bu yaz hacettepedeki profun odasında test sonuclarını görünce aglamaya baslamıstım.Prof bana üzülecek bir durum yok sadece ilaç ve igne ile sürecek bir hamilelikten sonra 2. bebeğin dünyaya gelecek.hiç merak etme demişti...
benim sonuclarımda Faktör 5 leiden,1298,PAI heterozigot.aktif protein c rezistansı düşük.Bu durumda benim de endişelenmem gerekirdi.
Hersey güzel olacak inşallah....

Yok canim dr cagiriyodu ilk baslarda biraz sık kontrol yapalim sonra uzun araliklara doneriz dedi
Bizim durumumuz riskli tabiki surekli dr kontrolunde olucaz kayinvaliden niye sorun yapsin ki bunu duzgun bi sekilde anlatirsin neden dr a surekli gttigini anlatsa anlar anlamazsaa aaaa herseye cok karismasinlarr

canım ben koldan yapıyorum gobekten yapamam heralde.kasa denk gelınce sadece acısı fazla oluyo dıye bılıyorum emılımı yonunden sıkıntı yok heralde .ama bız genelde hastalara koldan sc yapıyorduk.ama ınsan kendıne gelınce tıtrıyo .senın ıgne dozun kac .kac hafta oldun.ben 15 hafta oldugum ıcın gobekten cok yapmak ıstemıyorum.bacak kol o sekılde devam edecem artık.ankara da kıme geleceksın.Rabbım kımseyı sınamasın evlat sevgısıyle bıze ve tum arkadaslarımıza da hayırlı ve saglıklı bı sekılde kucagımıza almayı nasıp etsın bebeklerımızı.

ben clexan kullanıyorum canım faktor bes de var bende mtfhr ıle bırlıkte.kanamam vardı bır bucuk aydır ıgnelerı yapmaya basldık bakalım rabbım saglıkla almayı nasıp etsın kucagımıza bebegımızı,bebeklerımızı ınsallah.sen kac haftaya kadar gobekten yaptın .ben koldan basladım gobekten yapamam heralde .

Merhaba arkadaşlar öncelikle Rbbim herkese yardım etsin inşlh.
benim sizlere sorum olucaktı bilen yardımcı olursa çok sevinirm. ben 5 kere tüp bebek tedavisi gördüm ama hepsi negatif oldu sorun bizde benden kaynaklanıyor tubal faktör ama geçen yapılan genetik testlerde eşimde sorun çıkmadı ama bende : "MTHFR geni C677Tmutasyonu: HETEROZİGOT TAŞIYICI" sadece bu faktör taşıyıcı. bu taşıyıcılk illa düşük yada gebelik kaybımı olur yani implantasyon (embriyonun) ttunmasına engel olurmu? bu taşıyıcılık kan pıhtışalması anlamına geliyor dimi? uzun oldu kusura bakmayın:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…