canım ben pıhtılaşma olduğunu 2. düşükten sonra öğrendim bu 3. gebeliğim dr sadece coraspirin verdi iğneye gerek yok dedi ama ne bileyim sanki yetersiz gibi bana:18:
Canim bende MTHFR C677T ve faktor XIII genlerinde heterozigot mutasyon var suan hem aspirin hemde 0,4 luk clexan igne kullaniyorum belki gercekten sadece aspirinle hallolabilecek sorunlardir bizimki dr diiliz tabikinonlar bizden daha iyi biliyolardir ama sonradan keskee dememek icin kendine igne verecek bi dr bulmani tavsiye ediyorum canim
evet öyle söylüyorlar ama sen yinede başka bir doktoro daha git iğne kullanmak istediğini söyle gidince bize de bilgilendirmeyi unutma
canım bende sadece mthfr a1298c mutasyonu var normal dedi dr sadece coraspirin yeterli ben çok ısrar ettim iğne konusunda gebelik biraz daha ilerlesin olmazsa iğneye başlatırız dedi ama şimdi çok küçük ve erken dedi ne bileyim işte 2 düşükten sonra her saniye korku içinde geçiyor sürekli wc deyim kan var mı diye psikolojim bozuldu resmen
Hakli olabilir canim belki gercekten gerek de yoktur igneye ...ama sonuc itibariyle bu ignenin bi zarari yok yani bilmiyorumcanim yaa bnde 2 kere dusuk yaptim daha dogrusu bos gebelik gecirim ve kurtaj oldum korkularim o kadar fazlaydi ki herturlu onlemi almak istedim Allaha sukur ki dr um direk aspirin ve igne dedi eer vermeseydi igneyi kesin baska doktora giderdim...
Allah yardimcin olsun canim insallah aspirin yeterli gelir ve bebegin sagsalim kucagina dogar...
Merhaba duygu, mutasyonlarımız hemen hemen aynı bende ek olarak bir de pai 4g/5g heterozigot ve yüksek protein c resiztansı var.özellikle sana ve faktör 5 leiden,mthfr 1298 heterozigot olan arkadaşlara merak ettiğim bi kaç şey sormak istiyorum. Metioninden eksik diyet yaptınız mı? hamilelik öncesi ne kadar süre? Hamile olduğunuzu ögrendikten sonra (5.hafta) mı iğneye başladınız? Asprin,folbiol ve becozym hamilelik öncesi ne kadar kullandınız? Sakat doğum riskimiz yüksek mi?
Bir süreliğine yurtdışındayım ve doktorumla kürtaj sonrası seneye görüşürüz diyerek ayrıldık,ayrıntılı konuşamadık. Cevaplarınız cok aydınlatıcak beni. Özellikle hamilelik düşünüp düşünmeme konusunda....
Cok teşekkürler!
Allah herkese saglıklı bebekler nasip etsin...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım ben hic diyet yapmadım..Factor V ve MTHFT mutasyonlarında diyet verikmiyor diye biliyorum, en azından bende vermedi dr.um..Kürtaj sonrası 3.ayda hamile kalabilirsin dedi ben 6 ay ara verdim ve o sekilde hamile kaldim.. 4 ay oncesinde folbiol a basladim, 1 ay oncesinden de gunasiri corasprin 100mg kullandim. Diyet yapmadim hic. benim dr. bebegin kalp atısını gorunce igneye baslatti yaklasık 7. hafta civari.becozym kullanmadım. Vitamin hapı vermedi, sadece demir kullandim vitamin olarak..umarım sen de saglıklı bir hamilelik gecirip bebişini kucagina alirsin.
iyi geceler kızlar ben de bir dönem burayı çok sık okuyordum, tedavi yöntemleriyle ilgili olarak, güzel paylaşımları okuyunca içim umut doluyordu, Allah'a şükür ben de evladıma kavuştum inşallah sizlerde uygun tedaviyle bebeklerinizi kucağınıza alırsınız, benim pıhtılaşmam 1298 heterezigottu iğne ve aspirin kullandım, biçok dr. farkl şeyler söyledi iğneye aspirine gerek yok diyenler dahi oldu 4. bebeğimde mutlu sona ulaştık darısı sizlerin başına inşallah
iyi geceler kızlar ben de bir dönem burayı çok sık okuyordum, tedavi yöntemleriyle ilgili olarak, güzel paylaşımları okuyunca içim umut doluyordu, Allah'a şükür ben de evladıma kavuştum inşallah sizlerde uygun tedaviyle bebeklerinizi kucağınıza alırsınız, benim pıhtılaşmam 1298 heterezigottu iğne ve aspirin kullandım, biçok dr. farkl şeyler söyledi iğneye aspirine gerek yok diyenler dahi oldu 4. bebeğimde mutlu sona ulaştık darısı sizlerin başına inşallah
evet canım biri 6 haftalık biri 7 haftalık..dr gerk yok iğneye dedi ama içim rahat değil
amin canım, Allah sizlerin de kucaklarını sağlıklı evlatlarla doldursun emeklerinizi boşa çıkarmasın, ben ilk gebeliğimde bilmiyordum pıhtılaşmam olduğunu 22. haftaya kadar geldik herhangi bir sıkıntı yoktu ama o gebeliğimi çok farklı bi nedenden dolayı (ağır bir genetik sendrom) kaybettik, 2. gebeliğimde 10. haftada kalp atışı durdu ondan sonra yapılan testler sonucunda öğrendik pıhtılaşma olduğunu, ilk gebeliğimde nasıl 22. haftaya kadar gelebildşm diye sormuştum doktora iğne aspirin kullanmadan, her gebelik farklıdır demişti bazen ilk çocuğunu doğurup diğerlerinde iğne vurulanlarn olabiliyormuş, neyseki 3. gebeliğimi öğrendiğimizde iğne ve aspirine başladık ama onu da 12. hafta civarı kaybettik o zaman ok üzülmüştüm, iğneye aspirine rağmen yine olmadı diye ama herşeyin bir zamanı varmış demekki... 4. gebeliğimde yine aynı tedaviyi uyguladık öğrenir öğrenmez aspirine ve iğneye başladık şükür bir sıkıntı yaşanmadan sonuca ulaştık, gebelik süresinde dozum hiç değişmedi cleaxen 0.4 kullandım hep ve coraspin, pıhtılaşma değerlerimi de kontrol etme ihtiyacı dumamıştı doktor,
Mthfr (c677t) homozigot normal
Faktör ıı homozigot normal. Bunların dışnda normal yazan yok.
İğnelere başladım rabbim bebişi korusun. Bukadar çok sorun varsa kanda rabbim büyüktür.ona sıgınmaktan başka çare yok.
Yanıtınz için teşekkür ederim.
bence baska dr.la da gorusun. ben 6 dr.la gorustum..3 u hicbirseye gerek yok, 3 u kesinlikle igne ve aspirine ihtiyacin var dedi.
pihti konusunda dr.lar bazen ters dusuyr. onun icin icinizin rahat edecegi bir dr.la devam edin
Faktör V.heterezigothomozigot normal yazanlarda da mı problem var
canım gebelikten önce aspirin kullundınmı
Faktör V.heterezigot
tPai-1 (4g/5g)- homozigot mutant 4g -4g
Mthfr (c677t)- homozigot normal
Mthfr (a1298c)- heterezigot
Faktör XIII v34l-heterezigot
tFaktör II -homoİgot.normal
Normal yazanlar hariç diğerlernde sorun varmış.
bendede iki tane homozigot normal var onun haricinde mthfr 1298 ve 677 heterezigot o yüzden merak ettim acaba homozogitlarımda mı problemli diye .tşk ederim canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?