Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım gebeliği kan testi ile mi öğrendin iğnede kanama yaptımı peki

herkese selamlar bebeği olanlar allah sizlere uzun ömürler versin yavrularınızla. benim kafama birşey takıldı hala pıhtı problemim olup olmadığını bilmiyorum mayıs ta öğrenicem ama yinede sormadan edemiycem. ben 3 . bebeğimi kaybettim 2 hafta önce. hep 6 haftada gelişimleri duruyor. 2. 10. haftaya kadar geldi ama bebek 6 haftalık kadar gelişiyordu oda düştü zaten.

şimdi bu 3. de hamile olduğumu öğrendiğim gün folic asit ve corasprine başladım ve doktorada 5. haftamda gittim. bir sorun yoktu. doktor hibor 3.500 0.2 ml kan sulandırıcı verdi ama 10 gün sonra iğne bttiğinde bebeğin gelişimi 6+4 haftada durmuş. yani düşük ve sonrası kürtaj oldu. benim merak ettiğim acaba kan sulandırıcı iğne yetmiyor olabilirmi. yada bu nasıl birşeydirki hep aynı haftada gelişimleri duruyor. herşey normal giderken benim merak ettiğim bu. bazı yerlerden okudum bağışıklık sistemi bebeğin gelişimini durduruyormuş bunun testi varmı merak ediyorum. ne yapıcağımı şaşırdım. nereye gideceğimi bile bilmiyorum 24 nisana randevu aldım doktordan o bakalım ne diyecek. bazı arkadaşlar 2 3 kayıptan sonra iğne ile bebeklerine kavuşmuş herşey allahtan biliyorum ama nasıl oldu bunalr merak ediyorum eğer benim gibi olupta bebeğini doğuran varsa sağlılklı lütfen bana bir yol göstersin. ne yapmam gerektiği hakkında.

bugunku kontrolde dr.la aspirin ve igne dozu hakkinda konustuk.
gebeligin basindan beri aspirin ve claxane 0,4 kullaniyrm. haftaya 35+5 oldugunda aspirini kesecekmis. 0,4 claxane doguma kadar devammis. igne dozunun yeterli olacagini ve artirmayacagini soyledi. ben de toplam 9,5 kg aldim. onunla ilgisi var mi bilemiyrm.
(mthfrc677t heteroziot + pai-1 homozigot)

canım bende merakla seni bekliyordum tşk ederim

bebeğine ve sana maşallah

kızlar birşey sormak istiyorum

mthfr 1298- homozigot problemim var

doktorum clexane 0,4 verdi coraspirinle beraber kullanıyorum

tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım ve ikizlere hamileyim 8+0 dayım

fakat bir haftadır lekelenme ile başlayan kanamam var

doktorum clexane ve coraspirini kesmemi istedi çok şükür bugün kanamam olmadı ilaçlarla bağlantılı bilmiyorum ama

her hangi bir tahlil yapmadan kesmem doğrumu bilemedim

başına böyle birşey gelen varmı

sonuçta pıhtılaşmada da kanama da birer sorun ne yapıcağımı bilemedim fikrinizi almak istedim

gecmis olsun. benim 6+3 / 7+3 arasi lekelenmelerim omdugu icin dr sabah aksam proluton depot igne verdi. sonra da 17 haftam bitene kadar progestan ictim. ama hic aspirin ve 0,4 claxane i kesmedi doktorum. sanki biraz hatali bir yolmus gibi geldi bana.

teşekkür ederim cevabın için

haftada bir o iğneyi vuruluyorum

progestanı da jel olarak alıyordum iğneye döndük bugün

acaba haftam erken diyemi haftada bir iğne diycem senin benden önce olmuş lekelenmen

anlamadım valla

inşallah bir açıklaması vardır

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

amin insallah.
hepimiz saglikla tamamlayabilelim.
lekelenme olunca aspirini keseni duydum ama igneyi keseni hic duymamistim. neyse insallah sorunsuz atlatirsiniz bu donemi. sagsaglim tamamlarsainiz.

burcu evet baktım canım 10.haftada sonrada dozu iki katına çıkarmış bununla ilgili bir test yapmışmıydı neye göre dozu yüksetti acaba 10.haftadan sonra asripirn kullanmadın sanırım

Appt takibi yapıyordu ona göre doz ayarlaması yapıldı. Aspirini 2 kere kanamam olunca kestik 10. Haftadan sonra bir daha kullanmadım.

Ben aynı durumu yaşadığımda sadece aspirini kesmiştik. Aynı mutasyon var bende de bu arada.

Yapman gereken bu konuda uzman bir doktora gitmek. Ankaradaysan tahliller için Hacettepe ye gitmeni öneririm. Bağışıklık problemi ile ilgili testler var. Gittğinde pıhtılaşma, bağışıklık ve genetik testlerini yaptırmanı öneririm. Genetik için eşinin de kan vermesi gerekiyor. Iğne dozu yetmiyor olabilir. Ben 4. Hamileliğimde 0,4 clexane kullandım olmadı, 5. Seferde 1 iğne ile başlayıp günde 2 iğne ile bitirdik yani 0,8 kullandım. Folik asit kullanımına daha erken başlaman lazım, özellikle bazı pıhtılaşma sorunlarında folik asit kullanımı çok önemli oluyor.

cevabın için öncelikle teşekkür ederim. ben bursalıyım uludağ üni. gidiyorum zaten. testler yapıldı hem eşime hem bana ayrıca bana faktör testleride yapıldı mayıs ayında alıcam. dediğim gibi iğne kullandığım halde kalp atışı durdu. ve 3 gebeliğimde de aynı haftalarda oluyor bu kalp durma sorunu. şimdi 24 nisana aldım randevu o zaman bağışıklık testi yaptırmak istiyorum. folik asite ise şu tetsler çıksın sonra başlıyacam.

Kizlar merhaba uzun suredir takip ediyorum bu siteyi yeni üye oldum. Bende uc dusuk yaptim. 2. Gebelik 6 haftalik oldu bos gebelikti .3 gebelik 4 haftalikti ikiside kurtaj oldum samsundayim fakultede ozel olrak doçent gittim .rahimde septum vardi ameliyat oldum.heterezigot cikti tahlillerimde hamile kalinca igne ve hap kullancakmisim.ben gunum gecince bebe aspirin almayi düşünüyorum .hamileligim anlasilana kadar gec olur diye korkuyorum bilgi verirseniz sevinirim

cutem az kaldı doğuma sağ salim yavruna kavuşmanı diliyorum canımm... maşallah san ve oğluşuna

Kızlar bebiş 6 hafta 3 günlüktü dün :) rabbime şükürler olsun. Clexane 0.6 lık ve corasprin kullanıyorum. İnş saglıkla kavuşurum her isteyen gibi.
Bu sabah uyandıgımda tuvalete gittim ve inanılmaz bi baş dönmesi göz kararması oldu aynı anda miğdem bulandı. Zorla yavaş yavaş yataga yattım ve inanılmaz bi kulak uguldaması oldu. Sonra geçti şuan iyiyim.bu neydi anlamadım ve çok korktum. Siz böle bişey yaşadınızmı yardımcı olun lütfen yoksa gideyimmi doktora bilemedim .
Rabbim korusun benide bebişide.
Bidesat tarihime göre küçük bebek bu sorun olurmu.büyümesi için yapmam yemem gereken bişiler varmı
Yumurta muz kivi ceviz süt yogurt günlük tüketiyorum.

Merhaba canim ben yeni uye oldum. Bende mthfr c677f ve mthfr a1298c.PAI heterezigot cikti. Suan korunmuyorum hamile kalirsam ne zaman igneye baslamam gerek bilmiyorum. 3 dusuk yaptim her gece rüyamda bebek hasreti gideriyorum .sen ne zaman basladin igne ve hapa tam kac haftalık hamileydin hamile oldugumu ogrenene kadar 1 hafta gecer ben gunum gecer gecmez aspirin kullanmayi dusunuyorum yoksa hamilelik kesinlesincemi kullanayim bilemedim

aspirine gbe kalmadam basladim. hic kesmedim. hem yumurtlamada hem de adet doneminde ictim ben. 1,5 ay sonra gebe kaldim. 5+5 de de igneye basladim. cunku dr degistirdim. diger dr.lar igne vermedi..ben de icime sinmedigi icin dr degistirdim. o hemen igneye baslatti 5+5 de.

burada yumurtlama gununden itibaren igneye baslayanlar var.
bazilari da yumurtlamadan sonraki 10. gun kan testi yaptiriyr. poztifi gorurse hemen igneye basliyr. bence adet gecikmesini beklemeden aspirin ya da igne kullanmanda fayda var guzelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…