Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

siz ne zaman yapmıştınız.

ben kürtajdan sonra 1,5 ay geçmişti üzerinden yaptırdığımda.. ama zaten o zaman denk gelmişti tesadüfen yani doktor sormamıştı bile ne zaman düşük olduğunu..
etkileneceğini zannetmiyorum ki eğer kan sulandırıcı kullanmıyorsan.. gebelikte bile yaptıranlar oluyor bu testi

Yanıt için tşkler. Ben 2 kaybım var henüz hiçbirşey kullanmadım sadece ikisindede folic1 kullanmıştım. 1.adetten sonra yine denemek istiyoruz test sonuçları 15 gün içinde çıkar. 8 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum. 2 hafta oldu olalı.
sen birşey kullandın mı ?

rica ederim... geçmiş olsun inşallah bu son olur da bir daha sağlıcakla kucağına alırsın... test sonucunu aldıktan sonra denemeye başla..
Benimde 2 kaybım var.. 1.cisi mart ayında 9 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum.. ilk düşükten sonra trombofoli paneli testi yaptırdım sadece tek gende önemsiz bir taşıyıcılık çıktı.. dr. bunun önemsiz olduğu için ilaç önermedi.. haziranda tekrar hamile kaldım ama maalesef tekrar 6 haftalıkken kalbi durdu 21 temmuzda kürtaj oldum.. sebebini bilmiyorum.. hayırlısı Allahtan..

Hayırlısı Allah'tan inşallah bundan sonrakinde kavuşursun. iğne veya asprin kullanmayı öneren başka doktor olmadı mı? ve yine hamile olduğunda kullanmayacakmısın. eğer sormadıysan başka doktorlarında görüşünü al. Ben paranoyak olmaya başladım.

sormaa o paranoyaklık hiç bitmeyecek zaten.. inşallah hep birlikte kavuşuruz bebişlere....
bundan sonrası için bir kaç doktora gitmeyi 1-2 devlet hastanesinde 1-2 özel doktora gidip fikirlerini almayı düşünüyorum. en azından başka problem var mı yok mu ona bakılsın.. ne gibi sıkıntı olabilir yorum yapsınlar..
sana ne söylediler.. trombofoliden başka test yapıldı mı..

trobofil panelinın bazılarını yaptılar bazıları 1 ay sonra dedıler erkenmiş 1 ay geçmesi gerekiyormuş. birde eşimle benim kromozom analizi yapılıyor. inşallah herşey tertemiz çıkar. 3.de kavuşurum.

İnşallah güzel sonuçlar alirsin inşallah bu defa kavusursun yavruna... Korunma suresi verdi mi doktor. Sonuçlardan hemen sonra deneyecek misin tekrar. Kolay hamile kala biliyorsun dur insallah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

doktora bugun sonuçlar için gittim koruma süresi vermedi hatta adet olmadan da hamile kalabilirsin mahsuru yok dedi. ama burada birçok arkadaşa 3 ay veriyor doktorlar. ama ben ilk adeti bekleyeceğim daha 2 hafta oldu kürtaj olalı. walla şimdiye kadar kolay hamile kaldım ama bu sefer nasıl olur bakacağız inşallah Allah yardımcımız olur bu seferyüzümüz güler ve sağlıklı bir çocugu kucağımıza almak nasip olur.

Çok sasirdim doktorun öyle demesine.. En azindan bir regl donemi bekleyin diyorlar ya bende öyle düşünüyorum kismetse... Tabi nasip olacaksa olur olmayacaksa istersen 1 yil bekle yine ayni sorun olur..
Birde önemli olan nedenini bilmek tedavisini olabilmek. Sebepsiz dusuklerde o kadar çok ki.. Rabbim çaresiz dert vermesin.. Sonuçların hepsinin temiz cikip yinede tekrarlayan düşükler yaşamak da var.. Hayirlisi bekleyip göreceğiz kismetse..... Sevgiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam arkadaslar ben ilk dusukten sora trombofili paneli yaptrmistm ozelde pihtilasma sorunu cikmisti. Gectgimz ay hemotolojiye gttm cerrahpasaya bu ayin 25 ine gun verdi ac gel dedi belliki kan alacaklar. Brn hemotolojiye kan sulandiricimin dozunu ayarlamasi icin gitmek istemistim. Bu surecte gebe kalirsam kan sonclari cikana kadar doz sorunu yasarmiyim bilemedim beklesekmi die birde bu sonuclar devlet hastanelerinde ne kadar surede cikarki acaba. Tamda bekleme
Surem sona ermsti buay denemek istiyorduk yine icime kurt dustu

Slm arkadaşlar; bendede aynı sorun var kanda pıhtılaşma olduğu için bir kimyasal gebelik yaşamıştım. İlk düşükten hemen sonra genetik testi yaptırdım doktorum tesadüfte olabilir demesine ragmen araştırmak istedim ve testi yaptırdım iyikide yaptırmışım erkenden öprenmiş oldum sorunu...nys işte sonuç olarak kan pıhtılaşması var ve bunun için doktorum coraspirin verdi. Ancak birde hamile kalma durumunda iğnden bahsetti ayrıntılıda konuşmadık iğne olayını çünkü henüz hamile değilim. Netten öğrendiğim kadarı ile bu iğne hergün göbekten vuruluyormuş. Bunları yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Hergün bu iğneyi yapıyormusunuz başka yolu yokmu bu işin. İnsan kendisine nasıl iğne yapar aklım karıştı ve korkmaya başladım bebeğe bi yan etkisi yokmu . Başından bu olaylar geçenler yardımcı olursa sevinirim teşekkürler şimdiden.

geçmiş olsun arkadaşım. trombofili paneli için 1 tüp kan alınıyor. Kürtajdan yaklaşık 1,5 ay sonra fln yaptırmıştım sanırım ben, ama doktor sormadı zamanını. Benim bildiğim trombofili paneli değil de homosistein protein c, s, kardiyolipin IgM IgG fln hamilelikten etkilenebiliyor, o yüzden bunlara kürtajdan belli bir süre geçtikten sonra bakılıyor diye biliyorum. Ama tabi doktorun daha iyi bilir.

Teşekkür ederim arkadaşım. Senin durum nedir? hamilelik varmı ? ne kullanıyorsun? birde ne kadar bekleyip hamile kaldın?

canım merhaba ben 5 ay önce kalp durmasından kürtaj oldum trombofili panelim yapıldı ve iki genimde malesef heterozigot olduğumu öğrendim neyse korunma sürem bitti ve bu ay kimyasal gebelik yaşadım tabi ben önce hamileyim sandım ve dr a gidip iğne yazdırdım orta doz yazdı bana ilkini hemşire nasıl yapmam gerektiğini gösterdi göbekten yapıyorsun evet ben iki gün kullanabildim sonra kimyasal olduğunu öğrendim ama bunun başka çaresi yok canım ayrıca neden korktuğunu anlayamadım iğne biraz yakıyo evet ama büyük değil şeker iğneleri gibi küçük boyutta bişey insan kendine öyle bir yapıyoki valla bebek için herşeye değer arkadaşım iğne gözünü korkutmasın keşke iğneyle kurtarabilsek onları ben günde iki taneye bile razıyım sanada geçmiş olsun canım Allah yar ve yardımcın olsun.

Teşekkür ederim arkadaşım. Senin durum nedir? hamilelik varmı ? ne kullanıyorsun? birde ne kadar bekleyip hamile kaldın?
Benim durumum şöyle; 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durdu kürtaj oldum. İlk düşüğümdü, doktor gerek görmedi pıhtılaşma testlerine. Ama ben ikna olmadım, kendim sağlıkçı olduğum için bir şekilde yaptırdım trombofili panelini. Ve bingo! MTHFR 1298 heterozigot, Pai 4g/4g homozigot olmak üzere iki mutasyonum çıktı. Bende bir de orak hücreli anemi ve talasemi taşıyıcılığı da vardı, evlenirken öğrenmiştim bunları da. Sonra doktor araştırdım buldum. Bana kürtajdan 1-2 ay sonra hamile kalabileceğimi, aslında kadın kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman hamile kalabileceğini söyledi. Hemen coraspin 100 ve folbiole başla dedi, hamile kaldığını mümkün olduğunca erken öğren ve öğrendiğin gibi clexane 0,4 iğneye başlayacağız dedi. İlk hamileliğimde ilk denemede hamile kalmama rağmen kürtajdan sonra adet düzensizlikleri yaşadım ve bir türlü hamile kalamadım. 3 ay kendim korundum, 3 ay da hamile kalamadım, toplamda kürtajdan 6 ay sonra fln hamile kaldım. Hemen iğneye başladım. Şuan 6 aylık hamileyim, iğne ve coraspin kullanıyorum, Allah izin verirse Kasım'da doğum yapacağım

ben hergün kendim yapıyorum iğnemi, bebeğe bir zararı yok. ilk zamanlar biraz zor oluyor kendine iğne batırmak ama insan zamanla alışıyor. Zaten alışmak zorundayız da. İnsan karnındaki yavrusuna kıyamıyor. Canından bir parçayı kaybetmenin acısı yanında, o minicik iğnenin acısının lafı bile olmaz

Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. ben test sonuçlarını bekliyorum ilk regl den sonra denemeyi düşünüyorum. acaba hamilelik öncesi hangi testleri yaptırsam yanı kürtajdan sonra düşen değerlerim oldumu hormonlarım kandaki demir vs bu konuda bilgin var mı hamileliğin gelişimini etkileyenler neler hangi değerlere baktırayım hamile kalmadan önce.

Bence problem olmaz hamile kalsan da ama yine de istersen beklemişken bu ay da bekle. Herşey sonuçlansın ona göre başla.

Amin inşallah canım sağol, darısı başına inşallah.
Daha önceki hamileliğinden önce hiç test yaptırmışmıydın? Yaptırmadıysan hemogram, demir, demir bağlama kapasitesi, b12, TSH,T3,T4, TORCH testi fln yaptırabilirsin. Doktoruna hamilelik düşündüğünü, bu testleri yaptırmak istediğini söyleyebilirsin. O gerekli gördüklerini yapar. Hormonlarına da eğer adet düzensizliğin olursa baktırırsın, adetin 3 günü bakılıyor genelde.

Daha önce test yaptırdımda şimd kürtaj sonrası gelicek regl den sonra denicez ya.. ondan baktırmam gereken test var mı die. kürtajda hamileliğe hazırlanan bünye birden karmaçorban oluyor off zamanın hemen geçip sağlıklı bir bebeğimi kucağımda görmeyi çok istiyorum.. Allah'ım bizi affet bizleri Anne/baba olmak isteyenleri bağışla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…