canım merhaba ben 5 ay önce kalp durmasından kürtaj oldum trombofili panelim yapıldı ve iki genimde malesef heterozigot olduğumu öğrendim neyse korunma sürem bitti ve bu ay kimyasal gebelik yaşadım tabi ben önce hamileyim sandım ve dr a gidip iğne yazdırdım orta doz yazdı bana ilkini hemşire nasıl yapmam gerektiğini gösterdi göbekten yapıyorsun evet ben iki gün kullanabildim sonra kimyasal olduğunu öğrendim ama bunun başka çaresi yok canım ayrıca neden korktuğunu anlayamadım iğne biraz yakıyo evet ama büyük değil şeker iğneleri gibi küçük boyutta bişey insan kendine öyle bir yapıyoki valla bebek için herşeye değer arkadaşım iğne gözünü korkutmasın keşke iğneyle kurtarabilsek onları ben günde iki taneye bile razıyım sanada geçmiş olsun canım Allah yar ve yardımcın olsun.
ben hergün kendim yapıyorum iğnemi, bebeğe bir zararı yok. ilk zamanlar biraz zor oluyor kendine iğne batırmak ama insan zamanla alışıyor. Zaten alışmak zorundayız da. İnsan karnındaki yavrusuna kıyamıyor. Canından bir parçayı kaybetmenin acısı yanında, o minicik iğnenin acısının lafı bile olmaz
Benim durumum şöyle; 9 haftalıkken bebeğimin kalp atışları durdu kürtaj oldum. İlk düşüğümdü, doktor gerek görmedi pıhtılaşma testlerine. Ama ben ikna olmadım, kendim sağlıkçı olduğum için bir şekilde yaptırdım trombofili panelini. Ve bingo! MTHFR 1298 heterozigot, Pai 4g/4g homozigot olmak üzere iki mutasyonum çıktı. Bende bir de orak hücreli anemi ve talasemi taşıyıcılığı da vardı, evlenirken öğrenmiştim bunları da. Sonra doktor araştırdım buldum. Bana kürtajdan 1-2 ay sonra hamile kalabileceğimi, aslında kadın kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman hamile kalabileceğini söyledi. Hemen coraspin 100 ve folbiole başla dedi, hamile kaldığını mümkün olduğunca erken öğren ve öğrendiğin gibi clexane 0,4 iğneye başlayacağız dedi. İlk hamileliğimde ilk denemede hamile kalmama rağmen kürtajdan sonra adet düzensizlikleri yaşadım ve bir türlü hamile kalamadım. 3 ay kendim korundum, 3 ay da hamile kalamadım, toplamda kürtajdan 6 ay sonra fln hamile kaldım. Hemen iğneye başladım. Şuan 6 aylık hamileyim, iğne ve coraspin kullanıyorum, Allah izin verirse Kasım'da doğum yapacağım
arkadaşım merhaba; bende kimyasal gebelik yaşamıştım ve sonunda pıhtılaşma çıktı korunma süresi bitti doktorum bana dediki hamile kaldığında coraspirin ve iğneye başlıcaz. Açıkcası bana çok mantıklı gelmedi ve ben hamile kalmadan corasprine başladım çünkü riske girmek istemyorum asripininde bi yan etkisi olmadığına göre başladım. Ancak doktorum birde folbioleden bahsetmişti oda gebeliği öğrendikten sonra demişti. sende yazınca dikkatimi çekti o ilaç ne için acaba onada şimdi başlasammı? ayrıca gebeliğini kaçınca haftada öğrenmiştin olabildiğince erken öğrenmen gerekiyormuş die soruyorum. Sanada hayırlı doğumlar dilerim şimdiden inşallak sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
arkadaşım merhaba; bende kimyasal gebelik yaşamıştım ve sonunda pıhtılaşma çıktı korunma süresi bitti doktorum bana dediki hamile kaldığında coraspirin ve iğneye başlıcaz. Açıkcası bana çok mantıklı gelmedi ve ben hamile kalmadan corasprine başladım çünkü riske girmek istemyorum asripininde bi yan etkisi olmadığına göre başladım. Ancak doktorum birde folbioleden bahsetmişti oda gebeliği öğrendikten sonra demişti. sende yazınca dikkatimi çekti o ilaç ne için acaba onada şimdi başlasammı? ayrıca gebeliğini kaçınca haftada öğrenmiştin olabildiğince erken öğrenmen gerekiyormuş die soruyorum. Sanada hayırlı doğumlar dilerim şimdiden inşallak sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
Canım bence doktoruna danışmdan çıkma süşük tehdidin varmı çünkü bu sulandırıcı igneler rahim içinde kanamaya sebep olabiliyor..onun içinde istirahat veriyor doktorlar geneldie
Arkadaslarim merhaba :) yaklasik 5 haftalik gebeyim, clexan kullanmaya basladim, cok yeni oldugumuzdan cok sukur bi sikintim yok, hep de boyle devam eder insallah :) benim bi sorum olcak sizlere 2 hafta sonra 8 saatlik bir yolculuk yapmam gerekli, sizin bir bilginiz var mi, bir sikinti dogurabilir mi yolculuk yada doktorundan bu konuyla ilgili bir bilgi edinen var mi? Cevaplarsaniz cok sevinirim :)
Hayırlı olsun bebeğin. Pıhtılaşma bozukluklarinda annenin yaptığı yolculuk sırasında 2 saatte bir hareket etmesi lazım diye biliyorum. 2 saatte bir kalkıp dolaşman gerekecek. Yoksa sarkan ayaklarında kan göllenip emboli riskini arttırır. 7 haftalık gebelik yolculuğa engel olmaz ama dusuklerin% 90 dan fazlası ilk 12 haftada olur. Ona göre kendine dikkat et.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arkadaslarim merhaba :) yaklasik 5 haftalik gebeyim, clexan kullanmaya basladim, cok yeni oldugumuzdan cok sukur bi sikintim yok, hep de boyle devam eder insallah :) benim bi sorum olcak sizlere 2 hafta sonra 8 saatlik bir yolculuk yapmam gerekli, sizin bir bilginiz var mi, bir sikinti dogurabilir mi yolculuk yada doktorundan bu konuyla ilgili bir bilgi edinen var mi? Cevaplarsaniz cok sevinirim :)
rica ederim... geçmiş olsun inşallah bu son olur da bir daha sağlıcakla kucağına alırsın... test sonucunu aldıktan sonra denemeye başla..
Benimde 2 kaybım var.. 1.cisi mart ayında 9 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum.. ilk düşükten sonra trombofoli paneli testi yaptırdım sadece tek gende önemsiz bir taşıyıcılık çıktı.. dr. bunun önemsiz olduğu için ilaç önermedi.. haziranda tekrar hamile kaldım ama maalesef tekrar 6 haftalıkken kalbi durdu 21 temmuzda kürtaj oldum.. sebebini bilmiyorum.. hayırlısı Allahtan..
merhaba arkadasim,
oncelikle gecmis olsun...merak ettigim su, nickinin altinda ikinci kez anne olmak istiyor yaziyor. sen daha once normal gebelik gecirmissin demek ki...aradan ne kadar sene gecti acaba? sonradan da olusabiliyor mu bu pihtilama?...
merhaba arkadasim,
oncelikle gecmis olsun...merak ettigim su, nickinin altinda ikinci kez anne olmak istiyor yaziyor. sen daha once normal gebelik gecirmissin demek ki...aradan ne kadar sene gecti acaba? sonradan da olusabiliyor mu bu pihtilama?...
folbiole de hemen başlamalısın. Doktorun çok yanlış bir bilgi vermiş sana, bebeğin gelişimi için ve senin pıhtılaşma oranını azaltmak için folbiol kullanman lazım ve buna hamile kalmadan 3 ay önce başlamak lazım. He 3 ay olmadan hamile kalırsan çok problem olur mu hayır olmayabilir. Ama folik asit depolarını doldurman lazım. Çünkü bebek ilk aylar senin depolarından besleniyor. hamileliğin 3. ayını bitirdikten sonra genelde doktorlar folbiolu bıraktırıyorlar. o yüzden hemen başlamalısın. Gebeliğimi ben 4.haftadn önce öğrendim, yani daha 1 aylık bile değildim. Yumurtlamadan sonraki 9. günde, yani adetime 6 gün fln vardı. Bazı doktorlar bu kadar erken öğrenilemeyeceğini, hatta öğrenmenin bir faydası olmadığını savunsalar da, benim doktorum beni erken öğrenmem için çok destekledi. İlk baktırdığım kan değerim18,75 mesela, başka doktor olsa daha değerin çok düşük der iğneye başlatmazdı. Ama benim doktorum hemen beni tebrik etti ve hemen bugün iğne yapmaya başlıyorsun dedi.arkadaşım merhaba; bende kimyasal gebelik yaşamıştım ve sonunda pıhtılaşma çıktı korunma süresi bitti doktorum bana dediki hamile kaldığında coraspirin ve iğneye başlıcaz. Açıkcası bana çok mantıklı gelmedi ve ben hamile kalmadan corasprine başladım çünkü riske girmek istemyorum asripininde bi yan etkisi olmadığına göre başladım. Ancak doktorum birde folbioleden bahsetmişti oda gebeliği öğrendikten sonra demişti. sende yazınca dikkatimi çekti o ilaç ne için acaba onada şimdi başlasammı? ayrıca gebeliğini kaçınca haftada öğrenmiştin olabildiğince erken öğrenmen gerekiyormuş die soruyorum. Sanada hayırlı doğumlar dilerim şimdiden inşallak sağlıkla kucağına alırsın bebeğini
Hayırlı olsun, Allah kucağına almayı da nasip etsin. Yolculuk sırasında 2 saatte bir mola verip yürümek lazım ve bacaklardaki dolaşımı sağlamak lazım, hareketsizlik kan akışını yavaşlatıp kanın göllenmesine neden olur.Arkadaslarim merhaba :) yaklasik 5 haftalik gebeyim, clexan kullanmaya basladim, cok yeni oldugumuzdan cok sukur bi sikintim yok, hep de boyle devam eder insallah :) benim bi sorum olcak sizlere 2 hafta sonra 8 saatlik bir yolculuk yapmam gerekli, sizin bir bilginiz var mi, bir sikinti dogurabilir mi yolculuk yada doktorundan bu konuyla ilgili bir bilgi edinen var mi? Cevaplarsaniz cok sevinirim :)
hayırlı olsun, hayırlısıyla kucağına al inşallahMrb arkadaşlar benim hikayemde 3 ölü gebeligim var 2 tanesinde kürtaj oldum ilkinde hiç bir test yaptırmadı doktorum 2.ci düşükten sonra genetik testlerin yapılmasını istedi ve bi mutasyonumda pıhtılaşmaya meyil çıktı sonrasında hematoloji illiminolıji bir çok bölümde bir sürü testleri yaptırdım tekrar gebe kalmaya engel ypk dediler 3.ye dogal yolla kalamadım yumurta çatlatma ignesi vurulmuştum ve tuttu bu sefer farklı olucak diye düiündüm kansulandırıcı igne vajinadan jel hergün ğrogestan igne hepsini yaptım ama bu seferde yine aynı zamanda kendiliğinden düştü..çok üzüldüm çok yıpratıcı en son 4 ay kdr korunmdım doktora gittim tekrar yumurta çatlatma ignesivurumak için ama doktorum vana önce rahim filmi çekeliö dedi neden düiüyo rahimin içinde belki bir şey vardır diye benimde kafama yttı regl bitince gidicektim o ay hiç takip etmedim korundum bile diyebilirim çogu ilişkide ama bu ay regl olmadım ve gebelik oluştu kendiliginden tabi tekrardan clexcan igne coraspin progestan kullanmya başladım bu arada doktorum endokrine gitmemei tavsiye etti gittimki düşüge en büyül sebeplerden tsh hormonum yülsek insulin direncim yüksek hemen illara başladıö insuline başladım..ve şu anda 9 haftadayım ilk 3 bebegimde hiç duymadıgım kalp atışını 6. Haftada duydum çok güzel bi duyguyd eşimle agladık bebegimizin kıpırdadıgını ve oluştugunu gördük..Rabbime şükürler olsun bana bu mutlulugu yaşattı tabi düşük riskim var dinlenmedeyim yine bir ay sonra gidicem tekrar doktoruma ama içimde hep bi kaygı var bebegim yaşıyomu gelişiyomı gibi..bir yandanda bu kadarını gösterem allahım tamamına erdirir inş diye dıa ediyorum sizlerdende bekliyorum..doktor çok önemli lütfen işinde uzman olanlar gidin herşeyi inceletmesi yönlendirmesi gerekli..Allahım her isteyenin kucagına kavuştursun inş..
folbiole de hemen başlamalısın. Doktorun çok yanlış bir bilgi vermiş sana, bebeğin gelişimi için ve senin pıhtılaşma oranını azaltmak için folbiol kullanman lazım ve buna hamile kalmadan 3 ay önce başlamak lazım. He 3 ay olmadan hamile kalırsan çok problem olur mu hayır olmayabilir. Ama folik asit depolarını doldurman lazım. Çünkü bebek ilk aylar senin depolarından besleniyor. hamileliğin 3. ayını bitirdikten sonra genelde doktorlar folbiolu bıraktırıyorlar. o yüzden hemen başlamalısın. Gebeliğimi ben 4.haftadn önce öğrendim, yani daha 1 aylık bile değildim. Yumurtlamadan sonraki 9. günde, yani adetime 6 gün fln vardı. Bazı doktorlar bu kadar erken öğrenilemeyeceğini, hatta öğrenmenin bir faydası olmadığını savunsalar da, benim doktorum beni erken öğrenmem için çok destekledi. İlk baktırdığım kan değerim18,75 mesela, başka doktor olsa daha değerin çok düşük der iğneye başlatmazdı. Ama benim doktorum hemen beni tebrik etti ve hemen bugün iğne yapmaya başlıyorsun dedi.
Çünkü ne kadar erken kan akışı arttırılırsa, rahimdeki kanlanma ve bebeğin tutunması kolaylaşır, bebeğe giden kan artar. İlk haftalardaki düşüklerimiz neden oldu? Neden bebeklerimizin kalbi durdu? Çünkü kanımız koyu olduğu için bebeğe yeterli miktarda kan gitmedi.
O yüzden ben ne olursa olsun erken öğrenmek ve erkenden kan sulandırıcılara başlamak taraftarıyım her zaman. Teşekkür ederim bu arada, Allah sizlere de nasip etsin inşallah
şimdi sen böyle yazınca korktum ben. çünkü reglim bittikten sonra kendi kafama göre coraspirine başladım yani şu aralar hamile kalma ihtimalimde olabilir. folbiolu ztn kullanmıyorum acaba şimdi başlasam çokmu geç olur. bir kez düşük yaşadım bir daha aynı şeyleri yaşamak istemem Allah kimseyede yaşatmasın ztn. gidip doktoruma sorayım diyorum ama o ztn corasipirine bile şimdiden gerek yok demişti. folbiolada aynı şeyi yapacak kendim mi alıp başlasam acaba bilemedim. ama söylediklerin çok mantıklı bende senin gibi düşündüğüm için coraspirine başlamıştım. çok soru sordum kusura bakma ama bende biraz huzursuzum şuan.
Slm arkadaşlar; bendede aynı sorun var kanda pıhtılaşma olduğu için bir kimyasal gebelik yaşamıştım. İlk düşükten hemen sonra genetik testi yaptırdım doktorum tesadüfte olabilir demesine ragmen araştırmak istedim ve testi yaptırdım iyikide yaptırmışım erkenden öprenmiş oldum sorunu...nys işte sonuç olarak kan pıhtılaşması var ve bunun için doktorum coraspirin verdi. Ancak birde hamile kalma durumunda iğnden bahsetti ayrıntılıda konuşmadık iğne olayını çünkü henüz hamile değilim. Netten öğrendiğim kadarı ile bu iğne hergün göbekten vuruluyormuş. Bunları yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Hergün bu iğneyi yapıyormusunuz başka yolu yokmu bu işin. İnsan kendisine nasıl iğne yapar aklım karıştı ve korkmaya başladım bebeğe bi yan etkisi yokmu . Başından bu olaylar geçenler yardımcı olursa sevinirim teşekkürler şimdiden.
meraba canım .ne zmandır bu topiğe göz atmıyordum.bendede kan pıhtılaşması var ve gebeliğim 5.haftasından itibaren iğne kullanıorum göbekten .alalhın izniyle bebeğimle kavusmamıza az kaldı.:))iğneyi hergün yapıyorsun canım ister göbek ,iister kol veya bacaktan yapabilisin.ilk başta bende cok korkuyordum ama o kadar alışıyosunki iğne hayatının bir parçası oluyor.acemilik dönemlerinde göbeğimi cok morartmıstım ve acıtmısıtım ama artık cocuk oyuncagı diyebilirim.iğnenin acısına da alışıyosun ve okadarda acımıyo tabi.bebeğe bir yan etkisi yok doğumdan bir gün öncesine kadar kullanıcam iğnemi.
merhaba arkadasim,
Anladım canım cevabın için teşekkür ederim. ben sadece göbekten yapılıyor biliyordum kol ve bacaktanda yapılması rahatlattı beni teşekkürler... Peki coraspirin kullanıyormusun yada gebelikten önce kullandınmı? Sanada şimdiden hayırlı doğumlar dilerim. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. özellikle benimle aynı sorun yaşayanların bebeklerini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmelerine 2 kat fazla mutlu oluyorum. çünkü gebelik ztn zor bir dönem ve sanırım bizim için biraz daha zor yada bana öyle geliyor bilmiyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?