Hic uzulme tatlim. Allahtan caresini buldum diye mutlu ol. Seni cok iyi anliyrm. Baska bir hastalik nedeniyle de beni rezil.etmisti cok meshur proflar.
Hatta riskli gebelik uzmanlarina kalsam bu yavrumda yasamazdi. Sagolsun beni kurtaran doktorum.
Cnm. Diger yere de yazmistim. Masallah size.
Ben 35+5te aspirini 38+1 de de igneyi biraktim. 38+3 te epidural+sipinal kombin sezeryan oldum. Kanama vs hic sorun olmadi. Dr biraz gereksiz korkutmus seni gibime geldi. Bir de tabi ben dr degilim ama igneyi birakman icin erken geldi bana. Bi dr.a daha mi gorunsen
Ben normal dogum yapacaktim. Igne engel degil. Acilmam da dogum sancim da vardi. Ama çatım dar cikti. Onun icin sezeryan oldum.normal dogum önerilmiyor değil mi?
iğne kullananlarda kesin sezeryan mı olmak zorunda
ben 26. haftadayım henüz erken diye sormadım doguma kadar kullanacksın dedi sanırım planlı bir dogum olması düşünülüyor
Cnm mrb sinan hoxadan memnunmusubYa bende homozigot sorunu cikti ankaraya gittim Hacettepe de sinan hoca diyet verdi corasprin folbiol ce becozyme complex diye ilaclar bunlari kullanicam ve 4 ay sonra kontrole gel dedi bu arada korunulacak mi hic birşey demedi konustumuyoda ne yapilacak ya artik herşeyden sogudum bu konularda bilgisi olan var mi yardimci olursanız çok sevinirim. Benimde 3 kaybim oldu 3 de farklı biri karnimda öldü biri 4 aylikken spina bfida teşhisi kondu alindi diğerinde öğrendik düştü.
cutem Allahın izniyle inş. 32 hftaya girdim doktara gittim kontrolüm vardı bana iğne ve aspirini bırak dedi benim sezeryan olacak kanaman olur dedi kafam çok karıştı doktarun dediği kadar çok kanama olur mu bir yandan da bu erken bıraktırması bir sorun olur mu acaba
canım bendede şeker var insan yiyeceğini şaşırıyor bide pıhtılaşmayı arttıran yiyecekler varmış sen bu konuda birşey yaptın mı özellikle yemediğin şeyler varmıydı bide aspirini ve iğneyi ne zaman bıraktın iğnenin dozu hep aynı mıydıArk methaba bir dusukten yedi ay sonra ar zor rabbimin istegiyle gebe kalabildim korkular korkular kalp atisi kese vs vs hergun igne vuruldum. Tabi erken dogum riskim oldu sekerim cikti. Yani neler yadadigimi rabbim biliyor ama umudumu kaybetmedim ve 38 +5 te dogum yaptim cok sukur iyiyiz. O kadar cok sey yasadimki merak ettiklerinizi gonulden cevaplarim. Ark bu surecte es ve doktor cok onemli ve ben dunyanin en sanslisiyim sanirimaeo
Var tabi olmaz mı bende sabahtan akşama kadar çalışıyorum iğnemi akşam 18.30 yapıyorum sorun olmuyorMerhabalar, bende de homozigot mutasyon var. İlk doğumumda hiç öyle bir problem çıkmamıştı. çok şükür herşey yolunda gitmiş, rahat bir gebelik ve annelik yaşamıştım. ama ikinciyi düşünmeye başladık. ilki kimyasalla sonuçlandı, ikincisi 10 haftalıkken kürtajla alındı. araştıralım dedik doktorlara neden düşüyor diye, 3 gebelikten sonra ancak araştırılıyor denildi. Hiç kan pıhtılaşması ihtimalini aklımıza getirmediğimiz için özelde falan yaptırmayıda düşünemedik. velhasıl yaşanacak görülecek varmış, ben bir sene sonunda 3 kez hamile olduğumu öğrendim ve kalp atışını duyamadan yine düşükle sonuçlandı. sonrasında öğrendikki böyle bir sıkıntım varmış. ilk hamileliğimdeki doktoruma gittim, hemen coraspin, folik asit, B12 ve çinko başlamamı istedi. hamile kalıncaya kadar kullan dedi. çok şükür mayıs ayından bu güne kadar kullandım. Ve birkaç gündür kasıklarımda sürekli batmalar ağrılar hissediyordum. normal şartlarda bugün regl olmam lazım. hemen doktora gittim hormon testini yaptırdım. sonuçlarım 208 çıktı. sonuç pozitif :) özeldeki doktorumdan da yarın için randevu alabildim. Umarım bu kez tamamına erdirir Yüce Rabbim.. Benim gibi canı gönülden isteyen tüm kullarına.. biliyorum ki yarın iğneye başlıycaz. benim merak ettiğim şu? ben sabah 8 akşam 6 çalışıyorum. Bu igneyi kullanırken hareket etmekte sakınca varmı. Daha doğrusu ilk zamanlar işe gitmek bir risk oluşturur mu? Var mı aranızda benim gibi olanlar.. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :))
agrın çok şiddetli ise pazartesiyi bekleme. Ama gebeliğin ilk zamanlarında kasikda ağrı oluyor. Buarada hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir bebeğini kucağına alırsın.Bende 6 sene önce emboli geçirdim. 15 gün hastanede 4 ay evde yattım. ilk başlarda hap kullanıyordum sonra 2 sene kadar iğne kullandım. yaklaşık 1 buçuk senedir ne ilaç ne iğne kullanıyordum ta ki dün hamile olduğumu öğrenene kadar. bugün itibariyle iğnelerime geri döndüm. 1 buçuk sene sonra yapmak (ki alışkın olmama rağmen) yine zor oldu ama bebeğim için değer. ben iğne yapmadan önce yapacağım noktaya bir süre buz koyuyorum böylece uyuşuyor ve hissetmiyorum. ayrıca yaptıktan sonra da buz koyuyorum hem beze oluşmasını engelliyor hem de morarmasını. bişey sormak istiyorum ayrıca. Iki gündür kasık ağrısı çekiyorum. doktor normal dedi ama ilk hamileliğim o yüzden korkuyorum. 5 haftalık hamileyim bu ağrı normal mi sizce. Pzt günü ultrasona gireceğim. Ağrım geçmezse ne yapayım acaba.
Canim pihti artirii besinletden uzak durdum. Bak ne inanmasin ama her gun ama her gun dort litre su ictim. Esim gorev ysptigimiz ilcede sutu yogurdu eti hep koyden aldi. Haftada uc gun et bir gun balik bir ginbalik yedim yedim. Esim olağanüstü caba ile besledi. Inanki suyu bile erikli aldim ve bir bucik litrelik siselerfe taze olsun diye. Butub ailemiz dusman oldu bixe bu ne takinti diye . Ama suyun uretim tarihine bile dikkat ettik o kadar yani tabi erkrn dogum riskimde oldu iki ay kipirdamadan yattim ahh ahh gozlerim doluyo ne riskler atlattim olk haftalar lekelenmeler. Ama sunu anladim dikkat ve beslenme ile her sey mumkun . Canim igneyi iki gun kaka buraktim. Ameliyatta anestezi dok soledim onemli degil dedi o kadarA
canım bendede şeker var insan yiyeceğini şaşırıyor bide pıhtılaşmayı arttıran yiyecekler varmış sen bu konuda birşey yaptın mı özellikle yemediğin şeyler varmıydı bide aspirğneyi ne zaman bıraktın iğnenin dozu hep aynı mıydı
Balık yiyemiyoruz sanıyordum bundan sonra yerim bari aspirin kullanmadın pekiCanim pihti artirii besinletden uzak durdum. Bak ne inanmasin ama her gun ama her gun dort litre su ictim. Esim gorev ysptigimiz ilcede sutu yogurdu eti hep koyden aldi. Haftada uc gun et bir gun balik bir ginbalik yedim yedim. Esim olağanüstü caba ile besledi. Inanki suyu bile erikli aldim ve bir bucik litrelik siselerfe taze olsun diye. Butub ailemiz dusman oldu bixe bu ne takinti diye . Ama suyun uretim tarihine bile dikkat ettik o kadar yani tabi erkrn dogum riskimde oldu iki ay kipirdamadan yattim ahh ahh gozlerim doluyo ne riskler atlattim olk haftalar lekelenmeler. Ama sunu anladim dikkat ve beslenme ile her sey mumkun . Canim igneyi iki gun kaka buraktim. Ameliyatta anestezi dok soledim onemli degil dedi o kadar
agrın çok şiddetli ise pazartesiyi bekleme. Ama gebeliğin ilk zamanlarında kasikda ağrı oluyor. Buarada hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir gebelik geçirir bebeğini kucağına alırsın.
Canim balik neden sıkıntı olsun hele son sekiz hafta cok cok onemli. Bana doktorum haftada iki dedi ama tiksiniyodum haftada bi yiyip haftada bir kerede balik yagi aliyodum.coraspirini 32 haftada biraktirdi cunku o haftalardan sonraki kullanim bebegin kalbinde sorun yaratabiliyormus ve biz doktorlar 32 den sobra istemeyiz dedi. Bana protein agirlikli besletti . On kilo aldim sadece ödem hic olusmadi.coraspirini ilk günden sob güne kadar hep aksam yedide igneyi ilj gunden son gube hep sabah yedide vuruldum dakika sasmadan. Ah o saatlerin iler geri alinmasinsa sabah altida vurulmam gerekti. Böyle canim rabbim kucaginiza almayi nasip etsin dua ediyorum hepinize. Kafana takilan bisr olursa yaz. Benim kiz uyudu bende uyuyim saat yedi olduvsabahin aeoBalık yiyemiyoruz sanıyordum bundan sonra yerim bari aspirin kullanmadın peki
Canim balik neden sıkıntı olsun hele son sekiz hafta cok cok onemli. Bana doktorum haftada iki dedi ama tiksiniyodum haftada bi yiyip haftada bir kerede balik yagi aliyodum.coraspirini 32 haftada biraktirdi cunku o haftalardan sonraki kullanim bebegin kalbinde sorun yaratabiliyormus ve biz doktorlar 32 den sobra istemeyiz dedi. Bana protein agirlikli besletti . On kilo aldim sadece ödem hic olusmadi.coraspirini ilk günden sob güne kadar hep aksam yedide igneyi ilj gunden son gube hep sabah yedide vuruldum dakika sasmadan. Ah o saatlerin iler geri alinmasinsa sabah altida vurulmam gerekti. Böyle canim rabbim kucaginiza almayi nasip etsin dua ediyorum hepinize. Kafana takilan bisr olursa yaz. Benim kiz uyudu bende uyuyim saat yedi olduvsabahin aeo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?