Aslında ikiside pıhtılaşmayla alakalı ama homozigot kalıtsal yani aileden geçen bir gen taşıyorsun demek ama heterozigot kalıtsal olmayan ailende değilde sende olan bir gen.tşk ediyorum bilgi için.regli olunca doktuma gidicem ama gidene kadar merakta kalmamak için ; bi hemo varmış bide heterezigot..arasındaki farkı biliyormusun peki..yani hangisi daha tehlikeli..çok bilgim yok araştırma aşamasındayım şu anda..
tşkler vallaa çok ii oldu.benim ilk düşüğümdü.12. haftamdı normalde ama 9. haftada kalbi durmuştu...düşükten ne kadar sonra hamile kaldınAslında ikiside pıhtılaşmayla alakalı ama homozigot kalıtsal yani aileden geçen bir gen taşıyorsun demek ama heterozigot kalıtsal olmayan ailende değilde sende olan bir gen.
rabbim hayırlı uğurlu etsin..kalp atışlarınıda duyarsınız inşşTeşekkürler cuteheart. Zaten tedaviye başlamadan önce, bebeğin kalp atışını duymadan düşük gerçekleşiyordu. homozigot mutasyon olduğunu öğrenince zekai tahir doktoruna dedim ki, hamilelikten önce kullanmam gereken bir ilaç varmı. Kadın hayır kullanmıycaksın kalp atışını duyunca iğneye başlıycaz dedi. Buyur burdan yak. Ona kalsak hala daha uğraşıyor olacaktım. Ama yinede bölge hastanesi olduğu için bizim gibi vaka sayısı çok olur diye düşünüyorum. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bugün yine sabredemedim beta mı ölçtürdüm. Çok şükür 2807 çıktı. düzenli bir şekilde artıyor bakalım. hayırlısı. Salı günü özeldeki doktorumda randevum var. umarım kalp atışlarını bu sefer duyarız.
Rica ederim :)Çok geçmiş olsun,Rabbim bir daha yaşatmasın.İnşaAllah hayırlısıyla sağlıkla evlatlarını dünyaya getirirsin.Canım ilk düşüğümü 1.5 yıl önce yaptım.Sonra 1 yıl hamile kalamadım.2.yi 2 ay önce düşürdüm.2. adetimden sonra hamile kaldım çok şükür.2. düşük tamamlandıktan hemen sonra pıhtılaşma testlerini yaptırdım.Bende iki gen heterozigot çıktı.Hamileliğimi öğrenir öğrenmez iğneye başladım.tşkler vallaa çok ii oldu.benim ilk düşüğümdü.12. haftamdı normalde ama 9. haftada kalbi durmuştu...düşükten ne kadar sonra hamile kaldın
çok geçmiş olsun..sağlıkla alırsın inş kuzunu kucağına...takip edicem topiğiRica ederim :)Çok geçmiş olsun,Rabbim bir daha yaşatmasın.İnşaAllah hayırlısıyla sağlıkla evlatlarını dünyaya getirirsin.Canım ilk düşüğümü 1.5 yıl önce yaptım.Sonra 1 yıl hamile kalamadım.2.yi 2 ay önce düşürdüm.2. adetimden sonra hamile kaldım çok şükür.2. düşük tamamlandıktan hemen sonra pıhtılaşma testlerini yaptırdım.Bende iki gen heterozigot çıktı.Hamileliğimi öğrenir öğrenmez iğneye başladım.
Çok sağol canım amin,inşaAllah.Darısı tez zamanda sana ve tüm isteyenlere olsun inşaAllah.çok geçmiş olsun..sağlıkla alırsın inş kuzunu kucağına...takip edicem topiği
amin inşşÇok sağol canım amin,inşaAllah.Darısı tez zamanda sana ve tüm isteyenlere olsun inşaAllah.
Igneden korkmayin çok pratik ve kolay acitmiyor bazi arkadaşlar biraz acittigini yazmış ama 5 dk bile değil. Vurulunca hiç acimiyor ben hibor da kullandım clexane de. Hibor vurulduktan sonra birkaç dk yakıyor ama clexane hiç yakmiyor. Ben homozigot um ama heterozigot da olsaydım iğne olurdum bence vurulun..ost: 37825275 .!.:Sagol canim cevabin icin. Anladigim kadariyla kanin sulu olmasi sakincali degil. Peki senin digerleri normal mi çıkmıştı. Bende 2 heterozigot daha var. Bir tane daha doktor bulup ona danisicam. Neden doktorlar farkli farkli soyluyor ki anlamadim. Igneden de korkuyorum kendime vuramam gibi geliyor.
Oncelikle gecmis olsun. Heterozigot demek ya anne ya da babadan sadece birinden tek bir mutant(hastalik) gen gecmis demek.homozigot ise hem anneden hem de babadan cift hastalik geni gecmis demektir.ikisi de kalitsaldir bizden de cocuklarimiza gecme olasiligi vardir.kızlar mrblar..deneyim olduğunuz için size soru sormak istiyorum...ben testlerimi yaptırdım..değerlerimin birinde heterezigot mutant yazıyor.bu ne anlama geliyor..fikri olan varmı..
çok teşekkür ediyorum..takip ettikçe daha ii anlıyacağım konuyu.iğneyi hamile olduğunuzu öğrendikten sonramı başladınız..ve hamileik öncesinde tedbira amaçlı bişey kullandınızmıOncelikle gecmis olsun. Heterozigot demek ya anne ya da babadan sadece birinden tek bir mutant(hastalik) gen gecmis demek.homozigot ise hem anneden hem de babadan cift hastalik geni gecmis demektir.ikisi de kalitsaldir bizden de cocuklarimiza gecme olasiligi vardir.
Daha tehlikeli diye ayiramayiz cunku ikisi de gebelik kayiplarina neden oluyor ikisinin de tedavisi aspirin ve igne.ama cocuklara bu geni gecirme bakimindan heterozigotlar daha sansli cunku yaninda saglikli genleri var en azindan.tşk ediyorum bilgi için.regli olunca doktuma gidicem ama gidene kadar merakta kalmamak için ; bi hemo varmış bide heterezigot..arasındaki farkı biliyormusun peki..yani hangisi daha tehlikeli.araştırma aşamasındayım şu anda..
Igne ve aspirini hamile oldugumu kan testinde onaylattiktan sonra basladim yani 4.haftayi yeni bitirmistim.oncesinde sadece folik asit kullandim.doktorum aspirin kullanmana gerek yok dedi.ama ben hergun 1 limonu sikip sulandirip 1 bardak ictim hala da takviye olarak iciyorum.doktorum icebilirsin dedi.çok teşekkür ediyorum..takip ettikçe daha ii anlıyacağım konuyu.iğneyi hamile olduğunuzu öğrendikten sonramı başladınız..ve hamileik öncesinde tedbira amaçlı bişey kullandınızmı
hımm evet.Daha tehlikeli diye ayiramayiz cunku ikisi de gebelik kayiplarina neden oluyor ikisinin de tedavisi aspirin ve igne.ama cocuklara bu geni gecirme bakimindan heterozigotlar daha sansli cunku yaninda saglikli genleri var en azindan.
şuan reglimi bekliyorum bende.oyüzden biraz tedirginim.Igne ve aspirini hamile oldugumu kan testinde onaylattiktan sonra basladim yani 4.haftayi yeni bitirmistim.oncesinde sadece folik asit kullandim.doktorum aspirin kullanmana gerek yok dedi.ama ben hergun 1 limonu sikip sulandirip 1 bardak ictim hala da takviye olarak iciyorum.doktorum icebilirsin dedi.
Cnm. Aspirin + 0.4claxane kullandim. 5+5te basladim. 6+3te leke oldu. 6+4 te kendi dr.um sabah aksam 5 gun proluton depot igne verdi. Sonra da 17.haftam bitene kadar progestan kullandim. 7+3te lekeler bitti bu arada. Aspirin yapiyr bu lekelenmeleri cnm.
iğne kullanan bayanlar dogumm şeklilinizi konuştunuz mu doktorunuzla
Igneler normal doguma engel.degil.yok soramadım ben henüz merak ediyorum aslında normal doğum şansım var mı diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?