- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
Bir de arada çok az vermişsin. Dur bakalım dr.lara görünelim de ona göre tekrar tartışırız bu durumu, hayırlısı olsun... Busefer biraz vücudunun dinlenmesine izin ver bence tatlım sen bilirsin de...Canım , benimki birincisi Eylülde ;ikincisi de Aralık'ta yani aralarında 1 ay var, tutunamıyor bir türlü her nedense.İlkinde kanama başlamıştı ve dr a gidince kontrolde düşük olacak dedi ; ikincisinde beta hcg degerim artarken birden düşmeye başladı öğrendikten 5-6 gün sonra. Dediğin dogru aslında ,güvenmekte fayda var ,sonuçta kafamıza göre de kullanamayız.İyi haberlerimizi alalım yakında umuyorum
Bende magnet teki zerrin ozkececiye gidiorumİbrahim demire gidiyorum cnm, dünya hastanesinde
Helal olsun nedemek ya
İns atlatirsin canim bende kayserideyim aramadigim doktor kalmadi ama zerrin ozkececi hakkinda hic iyi seylet duymadim bende gittim ona 2 .dusugum onun yuzunden oldu kimyasal dedi hic bi sey yapmadi oysaki kimyasalda adetle birlikte gidermis ben 10 haftalikti dusuk yaptigimda doktorunu iyi sec problemli gebelik hakkinda bilgisi olsun ezberden is yapmasin sonra cani yanan biz oluyoruz akil vermek gibi algilama canim lutfen benim canim cok yandi doktor yuzunden 3 .de doz yrtmedigi icin kurtaj olmal zorinda kaldim ve bana doktir dedi ki olabilir benim 7 dusuk yapan hastam var deneme yanilma yontemiyle doz ayarladi bir yetmedi 2 yapalim yetmez duserse artiririz resmen boyle davrandi doktorlarin csni yanmiyo sonucta gidencan bizden ins iyi bi doktor. Bul arastir ona gore git ben erciyeste zerrin avula gidiorum doz icin mustafa basbug var prof ona giistim o pahali biraz 300 muayenesi ozel ama bi can daha kaybetmemek icin insan herseye katlaniyo Rabbim sana bana hepimize isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin hakkini helal et cok oldu :)
Sanirim kan pihtilasmasi var sendeArkadaşlar,çok geçmiş olsun öncelikle , sizden yardımınızı rica ediyorum :
Biri 4.haftada normal düşük diğeri de yaklaşık4-5 .hafta civarı kimyasal düşük olmak üzere iki düşük yaşadım birer ay arayla...
. Ardından bunları araştırmak için 4 adet test istendi;
Test Sonuçları : Faktör V Leiden G1691 A : Normal 1691GG
Protrombin Mutasyon Analizi : Normal 20210GG
MTHFR (C677T) : Heterozigot 677CT
MTHFR (A1298C) : Normal 1298AA
Düşüklerimin sebebini MTHFR (C677T) heterozigot oluşuna bağlanabilir mi sizce?Doktorum da regl olana kadar progestan vermişti,aynı zamanda son 1-2 aydır folik asit te kullanıyorum ,tahlil sonuçlarıma göre de ek olarak 200 mg coraspin her gün içmemi önerdi. Başka testler de isteniyor mu normalde ?Veya bu ilaçlar vs bebeğin tutunmasını sağlayıp hamileliğimi sağlıklı devamı için yeterli midir?
Test sonuçlarımla ilgili doktorum kesin konuşmadı ,düşüklerin bu heterozigot değeri ile ilgisi olabilir ancak kesin değil dediGerçekten moralim bozuk, halbuki test sonuçlarımda sorun olacağını ve tedavi ile ortadan kalkacağına inanıyordum ben de ... aynı sonuçlarla hamile kalan var mı ve sağlıklı devam eden ???
Biz onu yaptırmadık pzt gidicem zaten bi isteyim onu da bakalım eşimde mi kan verecek onun için bi de tam olarak hangi bölüm yapıyo bu kromozom testini herzaman yaptırabilir miyiz kandan bakıyolar ya bi de son soru kan verirken aç mı tok mu gitmek lazım?Yok canım, kromozom tamamen ayrı. Biz eşimle akrabayız, hem benim annemin hem de kayınvalidemin düşükleri var. O yüzden kromozomal bozukluktan dolayı olabileceğini düşünmüşlerdi. Ama çok şükür o temiz çıktı ikimizde de. Active protein c,s için hangi testler uygulanıyor bilmiyorum. Bana şimdiye kadar homosistein, trombofili, koagulasyon (APTT) ve kromozom anomalisi testleri yapıldı.
bugun gittim cnm. 2 duşuk dedim sorun çıkarmadan yaptılar trsti. Biraya çıkar dediler. Bakalım. BekliycezGerekirse yalan soyle bu testi yaptur bn üç dusugum var demiştim halbuki daha bir tane olmuştu düşük
hadi ins birsey cikmaz cnmn
bugun gittim cnm. 2 duşuk dedim sorun çıkarmadan yaptılar trsti. Biraya çıkar dediler. Bakalım. Bekliycez
Aynen cnm valla ınan korkuyorum yine aynı şeyleri yasayacagim diye dusunsene hamile kalsam ii gitse bile hep bir korku olacak yine mi diye hayırlısıBanada öyle olcak galiba. Elimizden geleni yapıcaz ama yine düşebilir dedi insan bunalıyo zor yaa
senin kaç duşktu cnm. Ve tedavine başladın mıAynen cnm valla ınan korkuyorum yine aynı şeyleri yasayacagim diye dusunsene hamile kalsam ii gitse bile hep bir korku olacak yine mi diye hayırlısı
Cnm bnm iki düşük var coraspin folbiol kullanıyorum suan hamile kalınca 0.4 luk iğne ama bn ikincisini buna rağmen kaybettim artık nasip akışına bıraktım çok arastirmakta ii değil insan yıpranıyorsenin kaç duşktu cnm. Ve tedavine başladın mı
inşllh bidaha aynı acıları yaşamayız cnm. Haklısın insan hamile kalmaya korkuyo artk. Ama durmak yok yola devamCnm bnm iki düşük var coraspin folbiol kullanıyorum suan hamile kalınca 0.4 luk iğne ama bn ikincisini buna rağmen kaybettim artık nasip akışına bıraktım çok arastirmakta ii değil insan yıpranıyor
Tabi ya cnm rabbim nasip ettiyse olacak biz çalışmalara devaminşllh bidaha aynı acıları yaşamayız cnm. Haklısın insan hamile kalmaya korkuyo artk. Ama durmak yok yola devam
Sen nerelisin bu arada yaş kaçinşllh bidaha aynı acıları yaşamayız cnm. Haklısın insan hamile kalmaya korkuyo artk. Ama durmak yok yola devam
Cnm genelde bir çoğumuza coraspin verdi doktorlarKızlar ii akşamlar. Bende de pıhtılaşma çıktı hamile kalmadan önce de kullanıyor muyuz herhangi bi ilaç. .
ben aslen bingolluyum. 22 yaşm. 1 yıllk evliym ve 2 duşuğm oldu. Sen pekiSen nerelisin bu arada yaş kaç
Ooo daha yaş küçük bn 26 olacağım martta 2,5 yıllık evliyim ama temmuzda bebek düşündük iki düşük yaşadım ışte hatayliyim :)ben aslen bingolluyum. 22 yaşm. 1 yıllk evliym ve 2 duşuğm oldu. Sen peki
Hım öncesinde içiyoruz öle mi ben dr sonucu mu gösteremedi m de o yüzden sordum canım çok sağol artık danışayım da kullanayım.Cnm genelde bir çoğumuza coraspin verdi doktorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?