- 9 Aralık 2014
- 502
- 209
- 48
hayır canım pıhtılaşma zamanı değil. onlar basit testler amilattan önce bakılıyor ve ücretsiz. gebelikte sorun olan ise trombofili paneli genetik test diye geçer ve genelde 2 düşükten sonra bakılıyor. özelde uyguna yapan yerler var araştırabilirsin. trombofili yanında kromozomlarada baktırabilirsin. eşinden ve senden kan alınıyor.bu testın adı pıhtılasma zamanımı pekı?
geçmiş olsun canım 1 tane mutasyon gözüküyor ama bende daha fazla teste bakılmıştı 2 tane çıktı. sende tek bumu var bilemiyorum o yüzden ama heterezigot az pıhtılaşma etkeniymiş. dr.um söyledi benimkiler malesef homozigot. ama zaten gebelik pıhtılaşmayı arttırıyormuş canım. düşüklerin bundan olabilir tabiki başka birşeyde olabilir. ama kesinlikle iğne kullanman gerek. hepimiz aynı durumdayız canım korkma inşallah iğne tedavisi işe yarayacak.Arkadaşlar,çok geçmiş olsun öncelikle , sizden yardımınızı rica ediyorum :
Biri 4.haftada normal düşük diğeri de yaklaşık4-5 .hafta civarı kimyasal düşük olmak üzere iki düşük yaşadım birer ay arayla...
. Ardından bunları araştırmak için 4 adet test istendi;
Test Sonuçları : Faktör V Leiden G1691 A : Normal 1691GG
Protrombin Mutasyon Analizi : Normal 20210GG
MTHFR (C677T) : Heterozigot 677CT
MTHFR (A1298C) : Normal 1298AA
Düşüklerimin sebebini MTHFR (C677T) heterozigot oluşuna bağlanabilir mi sizce?Doktorum da regl olana kadar progestan vermişti,aynı zamanda son 1-2 aydır folik asit te kullanıyorum ,tahlil sonuçlarıma göre de ek olarak 200 mg coraspin her gün içmemi önerdi. Başka testler de isteniyor mu normalde ?Veya bu ilaçlar vs bebeğin tutunmasını sağlayıp hamileliğimi sağlıklı devamı için yeterli midir?
Test sonuçlarımla ilgili doktorum kesin konuşmadı ,düşüklerin bu heterozigot değeri ile ilgisi olabilir ancak kesin değil dediGerçekten moralim bozuk, halbuki test sonuçlarımda sorun olacağını ve tedavi ile ortadan kalkacağına inanıyordum ben de ... aynı sonuçlarla hamile kalan var mı ve sağlıklı devam eden ???
Ha iyi bari dedim noluyo :) bize karyotip analizide yaptırdı oda temiz çıktı şükür. Iğneye tam olarak ne zaman başlanıyo biliyomusunuz? Yoksa kişiye göre değişiyomu?Hayır cnm tabiki ilaç verdi coraspin korunmayı bırakınca hamile kalimcada iğne hergün başka şeyleri arasturmaya gerek duymadilar pihtilasma için tedavi uygulanacak
Bende de aynısı çıktı, muhtemelen haftaya pazartesi dr a gideceğim. Bana ne diyecek bakalım, ona göre tekrar istişare ederiz beraber. Buarada ben heterozigotları çok önemsemediklerini duymuştum, ancak dr. belki de önlem olsun diye iğneyi vermiş olabilir...Arkadaşlar,çok geçmiş olsun öncelikle , sizden yardımınızı rica ediyorum :
Biri 4.haftada normal düşük diğeri de yaklaşık4-5 .hafta civarı kimyasal düşük olmak üzere iki düşük yaşadım birer ay arayla...
. Ardından bunları araştırmak için 4 adet test istendi;
Test Sonuçları : Faktör V Leiden G1691 A : Normal 1691GG
Protrombin Mutasyon Analizi : Normal 20210GG
MTHFR (C677T) : Heterozigot 677CT
MTHFR (A1298C) : Normal 1298AA
Düşüklerimin sebebini MTHFR (C677T) heterozigot oluşuna bağlanabilir mi sizce?Doktorum da regl olana kadar progestan vermişti,aynı zamanda son 1-2 aydır folik asit te kullanıyorum ,tahlil sonuçlarıma göre de ek olarak 200 mg coraspin her gün içmemi önerdi. Başka testler de isteniyor mu normalde ?Veya bu ilaçlar vs bebeğin tutunmasını sağlayıp hamileliğimi sağlıklı devamı için yeterli midir?
Test sonuçlarımla ilgili doktorum kesin konuşmadı ,düşüklerin bu heterozigot değeri ile ilgisi olabilir ancak kesin değil dediGerçekten moralim bozuk, halbuki test sonuçlarımda sorun olacağını ve tedavi ile ortadan kalkacağına inanıyordum ben de ... aynı sonuçlarla hamile kalan var mı ve sağlıklı devam eden ???
geçmiş olsun canım 1 tane mutasyon gözüküyor ama bende daha fazla teste bakılmıştı 2 tane çıktı. sende tek bumu var bilemiyorum o yüzden ama heterezigot az pıhtılaşma etkeniymiş. dr.um söyledi benimkiler malesef homozigot. ama zaten gebelik pıhtılaşmayı arttırıyormuş canım. düşüklerin bundan olabilir tabiki başka birşeyde olabilir. ama kesinlikle iğne kullanman gerek. hepimiz aynı durumdayız canım korkma inşallah iğne tedavisi işe yarayacak.
fulys canım dr.un kesin konuşmaması normal. çünkü normal düşük olmuş ve bunun bir çok sebebi var bir sebepte pıhtılaşma bundan kesin diyememiştir. ama önlem alır bundan sonra dr. un merak etme. benim ilki kalbi durdu mesela pıhtılaşmadan ama 2. sebep bu değildi canım. Allah tekarar yaşatmasın.
bende senin gibi duydum canım çok önemsemiyorlar ama önlem alıyorlar yinede. birde herkese eşit test yapılmamış gördüğüm kadarıyla. bazılarında eksikler var. her hastane farklı bakıyo. belki o bakmadıklarında var mutasyon valla nalmadım ben bu işi.Bende de aynısı çıktı, muhtemelen haftaya pazartesi dr a gideceğim. Bana ne diyecek bakalım, ona göre tekrar istişare ederiz beraber. Buarada ben heterozigotları çok önemsemediklerini duymuştum, ancak dr. belki de önlem olsun diye iğneyi vermiş olabilir...
Bende de aynısı çıktı, muhtemelen haftaya pazartesi dr a gideceğim. Bana ne diyecek bakalım, ona göre tekrar istişare ederiz beraber. Buarada ben heterozigotları çok önemsemediklerini duymuştum, ancak dr. belki de önlem olsun diye iğneyi vermiş olabilir...
başka dr. a görün sen canım, senin gibi arkadaşlarda iğne kullanıyor var burda senin gibi olan. denk geldim ben. önceki mesajlara bi göz at istersen için rahat eder. benim 2. kaybım daha yeni oldu canım. 3. ye artık tedavi görücem bende. hayırlısıyla inşallah.Çok teşekkürler canım geçmiş olsun , benim birinde var o da heterozigot ama dr um sadece coraspin verdi , hamile kalana kadar,İğne vs den hiç bahsetmedi önermediBen de şaşırdım , daha büyük bir tedavi gerektirir diye düşünmüştüm , başka dr. a vs mi danışsam ? Sen iğne kullanmış mıydın ?
Valla cnm bana hamile kaldığını ogrendigin gün başlanacak dedi doktorHa iyi bari dedim noluyo :) bize karyotip analizide yaptırdı oda temiz çıktı şükür. Iğneye tam olarak ne zaman başlanıyo biliyomusunuz? Yoksa kişiye göre değişiyomu?
tatlım senin kaç kaybın oldu? benim ilki oldu ve araştırılmasını istedim, sadece 1 tane heterezigot çıktı. Raporumda da % bu mutasyonun %60-70 arasında yaşandığı ve klinik bulgu vermemektedir diyor. Bir de okuduğum bilimsel makalelerde de mthfcr lerde ki heterizogluğun çok önemli olmadığını belirtmişler. Yani biz taşıyıcıyız, benim nedense içimde bir rahatlık var bilemiyorum, dr.um prof. bişey önereceğini düşünmüyorum. Bence gerçekten güveniyorsak dr.lara onların dediği şekilde davranmalı ve kafamıza göre iğne kullanmamalıyız diye düşünüyorum açıkçası çünkü yılların tecrübesi var onlarda...bende senin gibi duydum canım çok önemsemiyorlar ama önlem alıyorlar yinede. birde herkese eşit test yapılmamış gördüğüm kadarıyla. bazılarında eksikler var. her hastane farklı bakıyo. belki o bakmadıklarında var mutasyon valla nalmadım ben bu işi.
Banada öyle olcak galiba. Elimizden geleni yapıcaz ama yine düşebilir dedi insan bunalıyo zor yaaValla cnm bana hamile kaldığını ogrendigin gün başlanacak dedi doktor
tatlım çok ta fazla kurcalamamak lazım, o ne dedi, bu nasıl tedavi oldu gibi...ben dr.um ne derse öyle davranmayı planlıyorum...Gerisi allaha kalmış, ha yine dr. um gittiğimde baştan savma konuşursa tabiki başka dr. a da giderim.bende senin gibi duydum canım çok önemsemiyorlar ama önlem alıyorlar yinede. birde herkese eşit test yapılmamış gördüğüm kadarıyla. bazılarında eksikler var. her hastane farklı bakıyo. belki o bakmadıklarında var mutasyon valla nalmadım ben bu işi.
2 tane kaybım var malesef canım. benim mutasyonlar homozigot 2 tane mutasyon var. ve 2si beraber olduğunda etkisi fazlaymış raporda öyle yazıyor. dozunu düzgün ayrlasınlarda inşallah sorun olmaz.tatlım senin kaç kaybın oldu? benim ilki oldu ve araştırılmasını istedim, sadece 1 tane heterezigot çıktı. Raporumda da % bu mutasyonun %60-70 arasında yaşandığı ve klinik bulgu vermemektedir diyor. Bir de okuduğum bilimsel makalelerde de mthfcr lerde ki heterizogluğun çok önemli olmadığını belirtmişler. Yani biz taşıyıcıyız, benim nedense içimde bir rahatlık var bilemiyorum, dr.um prof. bişey önereceğini düşünmüyorum. Bence gerçekten güveniyorsak dr.lara onların dediği şekilde davranmalı ve kafamıza göre iğne kullanmamalıyız diye düşünüyorum açıkçası çünkü yılların tecrübesi var onlarda...
tatlım senin kaç kaybın oldu? benim ilki oldu ve araştırılmasını istedim, sadece 1 tane heterezigot çıktı. Raporumda da % bu mutasyonun %60-70 arasında yaşandığı ve klinik bulgu vermemektedir diyor. Bir de okuduğum bilimsel makalelerde de mthfcr lerde ki heterizogluğun çok önemli olmadığını belirtmişler. Yani biz taşıyıcıyız, benim nedense içimde bir rahatlık var bilemiyorum, dr.um prof. bişey önereceğini düşünmüyorum. Bence gerçekten güveniyorsak dr.lara onların dediği şekilde davranmalı ve kafamıza göre iğne kullanmamalıyız diye düşünüyorum açıkçası çünkü yılların tecrübesi var onlarda...İnşallah iyi haberler alırız , tedavisi ne olursa yapalım bitsin mutlu son olsun canım :)
Doktorum iğne bile vermedi, coraspin hergün 1 tane, seninki de 677 heterozigot öyle mi? Ben de Cuma gibi gidip konuşmayı düşünüyorum, bakalım sana ne önerecek ,aynı durumdayız neticede ...
Sonucumuzu paylaşırız canım :)
Canım seni biliyorum, yanlış oldu fulyas arkadaş için alıntı yapıcaktım. Senin kullanman şart bence de bizimki seninkinden farklı...2 tane kaybım var malesef canım. benim mutasyonlar homozigot 2 tane mutasyon var. ve 2si beraber olduğunda etkisi fazlaymış raporda öyle yazıyor. dozunu düzgün ayrlasınlarda inşallah sorun olmaz.
tatlım senin kaç kaybın oldu? benim ilki oldu ve araştırılmasını istedim, sadece 1 tane heterezigot çıktı. Raporumda da % bu mutasyonun %60-70 arasında yaşandığı ve klinik bulgu vermemektedir diyor. Bir de okuduğum bilimsel makalelerde de mthfcr lerde ki heterizogluğun çok önemli olmadığını belirtmişler. Yani biz taşıyıcıyız, benim nedense içimde bir rahatlık var bilemiyorum, dr.um prof. bişey önereceğini düşünmüyorum. Bence gerçekten güveniyorsak dr.lara onların dediği şekilde davranmalı ve kafamıza göre iğne kullanmamalıyız diye düşünüyorum açıkçası çünkü yılların tecrübesi var onlarda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?