sağol canım. peki bu testi kadın dogum doktorumu yaptırıyor yoksa hematlg mu. ona göre randevu alayım.iğnenin yeterli olup olmadığı 3-4 haftada bir yapılan antifaktör xa (10a) testi ile belirleniyor. ayrıca kiloya da dikkat ediyorlar.
Amin canım inşallah bi daha hiç acı yaşamayız..Bebeğimi kaybettikten sonra çıktı ortaya, o yüzden herhangi bir ilaç kullanmadım. Her şey iyi gibiydi ama olmadı. İlk önce bebeğimin genetiği incelendi ama hiçbir şeyi yoktu. Sonra bana testler yapılmaya başlandı. Benim de doğumum suni sancı ile oldu. Sancıymış, doğummuş hiçbiri umrunda olmuyor insanın. Görmek, dokunmak istedim ama engel oldular. Belki görsem daha kötü olurdu. Alıp tepsiye koyduklarını görmek bile yetti. Etrafında herkes kucağında bebeğiyle çıkarken senin bomboş dönmen öyle ağır oluyor ki... Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın.
aslında 2'si de yapabilir. ben özel hastanede kadın doğumcuma yaptırıyorum. araştırma hastanelerinde ücretsiz yapılıyor fakat sonucu 1 ay sonra çıkıyormuş. ben özel hastanede 120 liraya yaptırıyorum ve sonucu 3-4 günde çıkıyor. belki devlet hastaneleri de yapıyor olabilir bizim buradaki yapmıyor. hematoloğum devlet hastanesinde çalışıyor. sonucumu öğrenince hematoloğa gidiyorum o da yorumlayıp iğne dozunu ayarlıyor.sağol canım. peki bu testi kadın dogum doktorumu yaptırıyor yoksa hematlg mu. ona göre randevu alayım.
İns atlatirsin canim bende kayserideyim aramadigim doktor kalmadi ama zerrin ozkececi hakkinda hic iyi seylet duymadim bende gittim ona 2 .dusugum onun yuzunden oldu kimyasal dedi hic bi sey yapmadi oysaki kimyasalda adetle birlikte gidermis ben 10 haftalikti dusuk yaptigimda doktorunu iyi sec problemli gebelik hakkinda bilgisi olsun ezberden is yapmasin sonra cani yanan biz oluyoruz akil vermek gibi algilama canim lutfen benim canim cok yandi doktor yuzunden 3 .de doz yrtmedigi icin kurtaj olmal zorinda kaldim ve bana doktir dedi ki olabilir benim 7 dusuk yapan hastam var deneme yanilma yontemiyle doz ayarladi bir yetmedi 2 yapalim yetmez duserse artiririz resmen boyle davrandi doktorlarin csni yanmiyo sonucta gidencan bizden ins iyi bi doktor. Bul arastir ona gore git ben erciyeste zerrin avula gidiorum doz icin mustafa basbug var prof ona giistim o pahali biraz 300 muayenesi ozel ama bi can daha kaybetmemek icin insan herseye katlaniyo Rabbim sana bana hepimize isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar nasip etsin hakkini helal et cok oldu :)Kayseride hangi doktora gidiosun ben zerrin ozkececiye gidoorim
özel hastanede devlet bir kısmını karşılamıyor mu bu testin? sonuç için bir ay beklenmez tabi canım geç olabilir. benim salı randevum var doktorumla konuscam mutlaka riske atmamak lazım. çok kişi duydum doz yetmediği için bebeğini kaybeden.aslında 2'si de yapabilir. ben özel hastanede kadın doğumcuma yaptırıyorum. araştırma hastanelerinde ücretsiz yapılıyor fakat sonucu 1 ay sonra çıkıyormuş. ben özel hastanede 120 liraya yaptırıyorum ve sonucu 3-4 günde çıkıyor. belki devlet hastaneleri de yapıyor olabilir bizim buradaki yapmıyor. hematoloğum devlet hastanesinde çalışıyor. sonucumu öğrenince hematoloğa gidiyorum o da yorumlayıp iğne dozunu ayarlıyor.
Canım bu kromozom testi dediğinizin tam adı nedir bize yapmadılar sanki bu mthfr1298c ve 4g 5g kromozom değil di mi trombofoli paneli denilen o zaman active protein c,s falan onlar mı ayyyy kafam karıştı iyceCanım hastaneye git, üç düşüğüm var de. Yoksa hiçbiri araştırmıyor.
Ben Ankara Gazi Üniversitesine gittim, gittiğim gün aldılar pıhtılaşma için kanı. Ama kromozom için 2 hafta sonrasına gün verdiler..
Merhaba cutemom, sana zamanında gerçekten çok üzülmüştüm ve kendim yaşamış kadar olmuştum.kızlar selam
benım bır cocugum var tup bebek yontemıyle oldu
20 haftadaya kadar coraspın kullanmıstım
daha sonra gecen sene muhtıs kanamalarla 4 aylık erken dogummu desem gec dusukmu desem ne ondan yaptım
sımdı dıslerımı yaptırıyorum ve cok kanamam oluyor doktor acaba kanama zamanında bır sorunmu var dedı
yanı daha onceden pıhtılasma yoktu dıye bılıyorum sımdıde pıhtılasmıyor olabılırmı veya boyleyse napabılırım
2 gebelıgımde cok buyuk kanamalar yasadım 40 gun boyunca hıc kanamam kesılmedı en sonunda sonlandırıldı gebelık ne dıyosunuz?
Yok canım, kromozom tamamen ayrı. Biz eşimle akrabayız, hem benim annemin hem de kayınvalidemin düşükleri var. O yüzden kromozomal bozukluktan dolayı olabileceğini düşünmüşlerdi. Ama çok şükür o temiz çıktı ikimizde de. Active protein c,s için hangi testler uygulanıyor bilmiyorum. Bana şimdiye kadar homosistein, trombofili, koagulasyon (APTT) ve kromozom anomalisi testleri yapıldı.Canım bu kromozom testi dediğinizin tam adı nedir bize yapmadılar sanki bu mthfr1298c ve 4g 5g kromozom değil di mi trombofoli paneli denilen o zaman active protein c,s falan onlar mı ayyyy kafam karıştı iyce
ılk hamılelgım tupbebektı pıhtılasmaya bakılmıstı ama bır sorun varmıydı yokmuydu so rgulamamıstım 20 haftaya kadar hapı ıcmıstımMerhaba cutemom, sana zamanında gerçekten çok üzülmüştüm ve kendim yaşamış kadar olmuştum.
Sen neye göre corasprin kullandın? Dr.unmu söylemişti? Bunun mekanizmayı sonradan bozacağına inanmıyorum bence daha öncede pıhtılaşmama problemin olabilir (farkedilmeyen)...Bunun testleri var, hastanede yaptırabilirsin. Ben öğrencilerime fizyolojik olarak bunun çok basit bir deneyini yaptırıyorum. kendin de deneyebilirsin, lanset bulman zor olmazsa evde orta parmağına damlatıp çek ve parmağını aşağıya doğru tut, dk tutmaya başla, kaç dk da pıhtılaşıyor, ona göre not et. Bunu eşine ve aile fertlerinden 1 2 sine daha yapıp dk ları karşılaştırabilirsin. eğer ki ciddi şekilde pıhtılaşman uzun sürüyorsa bi problem olabilir.
Şeker hastalığı gibi bazı metabolik hastalıklarda pıhtılaşma faktörlerini etkileyebiliyor, bunlar araştırılabilir.
bu testın adı pıhtılasma zamanımı pekı?Ha bir de testlerinizi laboratuvarı olan hastanelerde yaptırırsanız hem daha doğru sonuçlar çıkar hem de daha kısa sürede sonuçlanır.
Pıhtılaşma var ve hiç bişey kullanmadan 3. Yü mü dene dediler anlamadım ben. Eğer öyleyse şu an şok geçiriyorum...yok cnm pohtilasma ciktigi icin arastirmadilar sagliklisindediler uc doktora gittim.ozel maddi neyse msraf haziriZz dedik bunna ragmen yapmadilar tekrar dene dediler israrla ve korubmami istemediler hayirlisi
O kadar uzmanlık alanım değil tüp bebek için mi içtin, yoksa başka birşeyden mi bilemiyorum.ılk hamılelgım tupbebektı pıhtılasmaya bakılmıstı ama bır sorun varmıydı yokmuydu so rgulamamıstım 20 haftaya kadar hapı ıcmıstım
ıkıncı gebelımde ıse coraspın ıcmedım doktorum o tup bebek dıye oyledır demıstı
fakat sımdı kanamam var yanı durmuyor dıs etımde mesela 1 saat oluk oluk kanıyor
bununla alakalı bır sıkıntı olacagını dusunuyor dıs doktorum
buarada seker hastalıgı olsa anlamazmydım bılemedım ne gereklı gereksız aclık vs gıbı bıseyımde yok nasıl olur bılmıyrum kılolu bırıde degılım ama
Pıhtılaşma için olanı diyorsan trombofili testi canım.bu testın adı pıhtılasma zamanımı pekı?
pamuk fılan basıyorlar uzerıne cektıklerınde kaldıkları yerden gene kanıyorlarO kadar uzmanlık alanım değil tüp bebek için mi içtin, yoksa başka birşeyden mi bilemiyorum.
Gizli şeker diye bir şey var bunu hiç duymadınmı :) Bu senin kilolu yada zayıf olmana bakmıyor, şeker hastalığının tipleri vardır çünkü kimisi kilo aldırır, kimisi zayıflatır. Bir sürü belirtisi vardır ama en neti şeker yüklemesi yapılarak anlaşılır? Normalde yada gebeliklerinde hiç şeker yüklemesi yapıldı mı mesela? İlla şeker hastalığı olucak diye de bişey yok, başka metabolik hastalıklar olabilir, genetik hastalıklar olabilir. Bunun için bir endokrinoloji yada hematologa görünmelisin bence, 1 saattir durmuyorsa senin pıhtılaşmama sorunun olabilir ne yazık ki...
İşte dediğim gibi herhangi başka bir hastalık ta olabilir metabolizmanı bozan...pamuk fılan basıyorlar uzerıne cektıklerınde kaldıkları yerden gene kanıyorlar
hatat dudagımı ısırsam oda aynı sıddette kanayabılıyor
seker yuklemesı yapıldı daha onceden herhangı bır sorun cıkmamıstı
hatat ılk gebelıgım sırasında endokrınede gıttım ama ondada bısey yoktu
yenıden kanama zamanıma baktıracagım bakalım
hay allah buİşte dediğim gibi herhangi başka bir hastalık ta olabilir metabolizmanı bozan...
ya korkutmuş gibi olmayım, illa ki bir hastalığın olacak diye birşey de yok uzman değilim ama söylediklerin normal olan bir durum değil...Kanın sulanmasına sebep olan ilaçlar yada besinlerde tüketiyor olabilirsin...hay allah bu
pıhtılasma sorunundan daha buyuk bır sorunmu pekı?
malum oncekı gebelıgımde kanama bır turlu durmamıstı :S
Pıhtılaşma var ve hiç bişey kullanmadan 3. Yü mü dene dediler anlamadım ben. Eğer öyleyse şu an şok geçiriyorum...
Hayır cnm tabiki ilaç verdi coraspin korunmayı bırakınca hamile kalimcada iğne hergün başka şeyleri arasturmaya gerek duymadilar pihtilasma için tedavi uygulanacakPıhtılaşma var ve hiç bişey kullanmadan 3. Yü mü dene dediler anlamadım ben. Eğer öyleyse şu an şok geçiriyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?