Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

inşallah sağlıkla al kucağına canim. Benim de 2 düşük 1 kürtaj. 2 gen hterezgot. Bebek düşünürken mı başladın iğneye yoksa hamileliğini öğrendkten sonra mı onu merak ediyorum

Hamilelikten 3 ay once falan coraspine basladim.erken gebelik testiyle hamile oldugumu ogrenir ogrenmez igneye basladim.sat tarihine 4 gun vardi daha

Evet canim ozellikle lupus dusuge sebep olan otoimmün yani bagisiklik sistemiyle alakali bi rahatsizlik.ama endise etmeyin ANA pozitif cikip digerleri temiz cikan cok kisi var.mesela ben.ana pozitif ama diger degerlerim hep normal cikti.ana nin pozitif cikmasi sadece olasiligi arttiriyor diye bakiyolar ama yanisira birsuru bulgu gerekiyor teshis koymak icin.eklem yada organ tutlumlari yasamadiysaniz korkmayin hic

Merhaba kizlar, sizlere umut vermek icin yaziyorum.
Ilk hamileligimde kalbini duymadigimiz icin kurtaj oldum. Test yaptirinca 677 homozigot mutasyon oldugunu ogrendm. 2 ay sonra tekrar hamile kaldim, gunde 2 kere clexane kullandm, malesef yine dusuk yaptim. Bu defa bebekte genetik problem vardi. Bi sure cocuk olayini rafa kaldirdim. Bu arada birsuru doktora gittim, bi kismi igneye gerek yok dedi, bi kismi ignesiz olmaz dedi. En son bi doktora guvendim ve artik sadece onunla devam edip, tekrar denemek istedim. Hamile kalmazdan once folbiol ve coraspin kullaniyordum. Hamile kaldigimi ogrendigim gun 0.6 clexane ve dusuk doz bi kortizon kullanmaya basladim. Insanlar kortizonun bebekte yarik damak problemine neden oldugunu yaziyolardi, hergun dua ettim, saglikli olsun bebegim diye. Igneyi ve coraspini dogumdan 1 hafta once biraktim. Cok sukur 2 hafta once kizimi saglikla kucagima aldim. Insallah en kisa zamanda sizlerde yavrularinizi kucaginiza alirsiniz.

Çok teşekkür ederim. Çok şükür lupus hücresi testim de negatif çıktı rahatladım. Tabi bu sefer bu ANA testi niye pozitif diye dusunmeden alamıyo insan kendini ama çok takılmamaya çalışıyorum. Hiç eklem agrım vs de olmamıstı zatarn şaşırdım ben de..

Hayırlı olsun bebişiniz gözünüzaydın :) darısı bizlere olsun inşallah..bazen gerçekten bazı şeylerin kısmet oldugunu dusunuyorum..bazen her turlu önlemi alsan da yine olmuyo yine olmuyo..bazen de en umutsuz durumlarda bebişler geliveriyo sağlıkla :) o yuzden hepimiz için hayırlısı neyse o olsun inşallah :)

Pıhtılaşma testini yaptırdınız mı? Benim ilk kimyasal genelıgım sonrası doktor direk o testi istemişti nitekim pıhtılaşma sorunum çıktı. Şimdi yine hamileyim iğne oluyorum hergun. Bazen diyorum li keşke o zaman genetik test de yaptırsaydım şimdi aklım rahat olurdu..bence yaptırabilecegınız butun testleri baştan yaptırmakta fayda var. Kimyasal gebelikte çok yıkılmamıştım ama allah korusun bebek buyumusken yasayabilecegımız düşükler ciddi travma yaratır diye dusunuyorum..o yuzden her turlu onlemi almakta fayda var.

homosistein ne oluyor neden yüksek çıkıyor acaba
pıhtılaşma sorunu olanlarda genelde yüksek çıkıyo..b vitamini pıhtılaşma sorunundan dolayı alınamıyo ve homosistein denen zararlı aminoasite dönüşüyo..bu da damarlarda genişlemeye pıhtı oluşumuna kal pkrizine hamilelikte düşüğe neden oluyo..b vitamini desteği almak gerekiyo ilaçlardan ve metionin dıyetı yapılması gerekiyo...metionin diyeti de protein az tğketmek demek..bende bi işe yaramadı bu diyet o yüzden kafam karışık diyeti bıraktım..

ya kızlar peki bu clexane nın etki süresi 12 saat mi 24 saat mi bana doktor hamile kalınca günde bir kere 0.4 lük kullanman yeterli dedi

Yok canim yaptirmadim adeti bekliyorum bir baska doktora gidip ne yapilmasi gerekiyorsa yaptiracagim

canım peki senin folat ve b12 seviyelerin ne durumda?

Merhaba maalesef bebeğimi yine kaybettim. Buraya uğrayıp düzeltemedim de durumu. Anti nükleer antikor ve anti ds dna denilen değerler pozitif çıktıysa, anti kardiyolipin değerleri vs negatif olsa bile bir bağışıklık sistemi hastalığınızın olabileceğini/olduğunu gösteriyor. Benim zaten yıllardır farklı ağrılarla uğraştığım bir Ankilozan spondilit (omurga romatizması kısaca) var, üstüne bu değerler pozitif çıkınca bugün doktor belki de bağışıklığı baskılamak için kortizon kullanmamız gerekli dedi. Hiç istemiyorum iki ucu sivri değnek ama çare de yok şu aşamada dedi. Öyle yani. Korkutmak gibi olmasın, dilerim sizin bebeğiniz hiç bunlara gerek kalmadan sağlıkla dünyaya gelir.

Merhaba, o kadar çok test yapıldı ki hemosistein bakıldı mı, kaç çıktı hiç hatırlamıyorum. Manisadayım, sekiz eylülde bir doktora ve özel başka bir doktora gidiyorum. İsterseniz mesajla yazayım ismini. O bu kadar deşmeseydi, ben hala klomen çatlatma iğnesi hadi olmadı baştan deneyip duruyor olacaktım muhtemelen. Yine de, her şey bulunsa bile gidince gidiyor. Bu bebeğimi de kaybettim ben.

çok üzüldüm canım Allh sabır versin bu süreçte..ben ankarada oturuyorum benım doktorum 5 aydır kortizon kullandırtıyo..sen de hamile kalmadan önce kullan mutlaka..çünkü ana asma pozitif olan hastalarına hamilelik öncesi ve hamile kalınca da kullandırtıyo..vücut bebeği yabancı madde olarak algılayıp atabiliyomuş..kortizonla bu pozitif değerler baskılanıyomuş..bi araştır istersen başka doktora git..benim ana asma negatif ama riske atmamamk için yine de pıhtılaşma sorunu olan tüm hastalarına prednol 4 mg veriyo doktorum..

Çok üzüldüm ( Hayırlısı olsun..İnşallah en kısa zamanda sağlıkla bebek sahibi olursunuz.
Ben de endişeliyim hep. Havaya girmeden niyeyse kendimi kötüsüne alıştırıyorum. Bu da ne kadar doğru bilemiyorum ama korkuyorum. Anti ds dna negatif, lupus hücresi de negatif çıktı. antikardiyopilin de negatif çıktı. O yüzden şimdilik bi şey yapmıyo doktorum. Umarım atladığımız bir şey yoktur. Sonuçta her şey olacağına varıyor. Allah hepimize hayırlısını nasip etsin inşallah.

kızlar iğneden sonra plt degerleriniz ne kadar düştü?

Doktorum diyet vermedi ama folikasit b vitaminli sanirim

prednolu günde kac kere iciyorsunuz hamilemisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…