Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kızlar hepinize meraba ben de clexane ile ilgili sürekli dusunuyordum doktora ve buradaki arkadaslara soruyordum ama en sonunda zahmet edip ilaç prospektusunu okudum :) ve öğrendim ki kan pıhtılaşma riski olan kişilerde 0.2 en çok 0.4 luk doz olarak ve gunde 1 kez kullaniliyormus ve kilonun bunda onemi yok ama eğer damarda pihti olusmussa bu da ancak doktor kontrolünde ve hastalık durumunda olur o zaman da kiloya göre mesela 60 kg isen 0 6 lik kullanıp günde 2 kez vurulmak gerekiyormus
Bilginize...

Kızlar bu arada tekrar ediyorum eğer pihtilasma riskiniz varsa heterozigotsaniz mutlaka folbiol ve coraspin de kullanın clexane ile beraber yani folik asit kullanmayin ve b vitamini kullanın ınsallah hepimizin saglikli ve hayirli bebeği olur

Tecrübeli olan arkadaslar yardımcı olurmusunuz ? Test sonucumdakine göre clexane ile birlikte aspirin de kullanmalımıyım ? Aspirine ne zman baslamalıyım henüz doktoruma sormadım o clexane kullanacaksın dedi sadece bir düşüğüm var . İkinci de düşük olsun istemiyorum hamile kalırsam önlem almak istıyorm

Eklentiler

• 56F1287B-4845-4FB9-9080-0DBEDDB9A29D.webp
    20,4 KB · Görüntüleme: 69
  • 2BE8F1AA-3C11-4BA5-875A-3DB38249AF8A.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 65
Y
ani bi homozigot bi hetorozigot var ?

merhaba hanimlar benim 3 tane dusugum var iki dusukte bilmiyordum kanpihtilasmasi oldunu 2 dusukten sonea hacettepede sinan hicayi buldum ve bana folviol prednol 4 mg coraspin bemiksc verdi birde metoinin diyeti yapiyorum.iki yil benimde onemsemememle diyetime pek uymadim acikcasi ilaclarimi kullandim ama iki yil sonra hamile kaldim ama diyetimi bi jac ay oncesinden baya boslamistim tabiki ilaclarida ve gene dusuk yaptim bunun yaninda 02 oksapar igne baslatti sinan hocaama gene olmadi sizce ilaclari biraktigim ve diyetime uymadigim icinmi gene dusuk yaptim .burde benim dusuklerim hamile kaliyorum ama kese gorunuyor ama icinde bebek gelismiyor hep bu sekilde oldu en son kontrole gittigimde sinan hoca sende amino adit metebolizma bozuklugu var dedi hemisisteini dusurup tekrar gebelige izin vercegini soyledi 32 yasindayim ve artik ne yapcagimi bilemiyorum hep bos kurek cekiyomusum gibime geliyor benim durumumda olup bebegini kucagina alan varmi bu arada kan pihtilasmasindan dolayi olmadigini dusunuyorum dusuklerimin mthfr 1298 homozigot benim ki

Merhaba gecmis olsun.aslinda kucuk haftalardaki dusuklerde pihtilasmadan olmadigini soyluyorlar genelde genetik bi problem deniyor yani bana doktorlarim oyle anlatti bende makalelerde bu sekilde okudum.ama cozum nedir bilemiyorum.benimde 6.haftalarda 3 kaybim var.ve pihtilasmam da yok sebep bulunamadi.bi de sizin homosistein degeriniz kac cikti ki diyet onerdi doktor?

benim diyetim metoin den fakir diyetien don 12 iydi hemosisteinim ama ben bu diyete uydugum zaman 7 kadar dusurmustum hemosisteini birde bu genetik arastirma dediginiz ne oluyor acaba nasil yapiliyo nerden yapiliyo

benim diyetim metoin den fakir diyetien don 12 iydi hemosisteinim ama ben bu diyete uydugum zaman 7 kadar dusurmustum hemosisteini birde bu genetik arastirma dediginiz ne oluyor acaba nasil yapiliyo nerden yapiliyo
Arastirma degil de genetik sebepli diyor ya doktorlar.saglikli dollenme olmamis buyuk ihtimal bebekte genetik sorun vardir ondan dendi bana.saglikli olana kadar deniceksin dediler.kurtajdan sonra bebegi genetik incelemeye gonderiyorlar bunun icin.ama ben dusuk yapinca gonderemedik yani onu da bilmiyorum genetik sorunlu muydu degil miydi

son dusugum 5 ay onceydi ve genetige gitti sanirim o

Benim homosistein 13 civarında doktor iyi dedi diyet yapmana gerek yok demisti

Amino asit metabolizma bozukluğu hangi testte anlaşıldı bağışıklık sistemi ile alakali birsey mi acaba? Folbiol coraspin b vitamini ve kan sulandırıcı iğneyi ihmal etmemek gerekiyor ondan dolayı düşmüş olabilir hatta doktor bana ısrarla folbiol ve b vitaminine 3 ay öncesinden başla en az demişti coraspin e 1 ay öncesinden başlasan da oluyor sanırım ama igneye adetin 16.günü falan başlamak gerekiyor o yüzden de yumurta takibi yapıyor doktorlar bana geçen ay yapıldı ama hamilelik olusmadi benim de 2 Dusugum var ve mthfr 1298 heterozigotum

Bu arada ben de 31 yaşındayım 1 yıllık evlıyim 2 dusuk yaptım sanki çocuğum olması bana hayal gibi geliyor artık sanki hiç ulasmayacagim bir hayal

Bu arada ben de 31 yaşındayım 1 yıllık evlıyim 2 dusuk yaptım sanki çocuğum olması bana hayal gibi geliyor artık sanki hiç ulasmayacagim bir hayal
Ben de artık hamile kalmaya korkar oldum. Hem istiyorum hem kaldığımda uykularım kaçıyor yine mi düşecek diye. Şimdi yine pozitifi gördüm korkularım başladı ama bu sefer iğneye 20. Gün başladım, bakalım neler olacak...

Evet 1. Dusukten sonra ben de hep korkuyordum ve korktuğum başıma geldi malesef korma rahat ol diyecem ama söylemesi kolay ALLAH a emanet olsun insallah bu defa dusmezler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…