- 26 Temmuz 2013
- 2.291
- 2.814
- 333
Aa evet kivi de iyiymiş Allahım sağlıkla atlatalım inşallah ya insan hep sorumlu hissediyor kendini ne yapsa...Doktorlar farkliliklari yaratiyor :)
Cogu doktor yumurta takibinde catlatma ignesi yapinca tekrar cagirmiyormus misal. Benimki iki gun ust uste cagirdi misal, catlayadigindan emin olana kadar. Hepsi farkli yol izliyor...
Kivi de yiyebilirsiniz o da kan sulandirici.
Buarada kuzenimde 32haftasinda birakmisti igneyi :)
Amin amin. Saglikla kavusun insallah. Ben de ilk iki bebegimi kaubedince anne olmk imkansiz gibi geliyordu. Oglumda da kanama yasayinca o da gitti diye cok aglamistim. Hastanede pitirtilari gorunce "tamam, yasar bu bebek" demistim. Sonrasinda da hiccccccc dert etmemistim kendime pihtiyi. Sukur guzel gebelik gecirmistim. Keske sizlerde oyle yapabilseniz, cunku bugunler bir daha gelmeyecek :) gebelik cok guzel bir donem....Aa evet kivi de iyiymiş Allahım sağlıkla atlatalım inşallah ya insan hep sorumlu hissediyor kendini ne yapsa...
Çevremde cok kişi böyle diyor keyfini çıkar hamileliğin diyorlar ama içindeyken insan hep bi tedirginlik oluyor.Çok haklısın her ne kadar tevekkül etsekte insanoğluyuz işte :)Amin amin. Saglikla kavusun insallah. Ben de ilk iki bebegimi kaubedince anne olmk imkansiz gibi geliyordu. Oglumda da kanama yasayinca o da gitti diye cok aglamistim. Hastanede pitirtilari gorunce "tamam, yasar bu bebek" demistim. Sonrasinda da hiccccccc dert etmemistim kendime pihtiyi. Sukur guzel gebelik gecirmistim. Keske sizlerde oyle yapabilseniz, cunku bugunler bir daha gelmeyecek :) gebelik cok guzel bir donem....
bende aynı durumdayım,ama diyet veren olmadı.acaba diyete neler var?yardımcı olursanız sevinirimmerhaba hanimlar benim 3 tane dusugum var iki dusukte bilmiyordum kanpihtilasmasi oldunu 2 dusukten sonea hacettepede sinan hicayi buldum ve bana folviol prednol 4 mg coraspin bemiksc verdi birde metoinin diyeti yapiyorum.iki yil benimde onemsemememle diyetime pek uymadim acikcasi ilaclarimi kullandim ama iki yil sonra hamile kaldim ama diyetimi bi jac ay oncesinden baya boslamistim tabiki ilaclarida ve gene dusuk yaptim bunun yaninda 02 oksapar igne baslatti sinan hocaama gene olmadi sizce ilaclari biraktigim ve diyetime uymadigim icinmi gene dusuk yaptim .burde benim dusuklerim hamile kaliyorum ama kese gorunuyor ama icinde bebek gelismiyor hep bu sekilde oldu en son kontrole gittigimde sinan hoca sende amino adit metebolizma bozuklugu var dedi hemisisteini dusurup tekrar gebelige izin vercegini soyledi 32 yasindayim ve artik ne yapcagimi bilemiyorum hep bos kurek cekiyomusum gibime geliyor benim durumumda olup bebegini kucagina alan varmi bu arada kan pihtilasmasindan dolayi olmadigini dusunuyorum dusuklerimin mthfr 1298 homozigot benim ki
Homosistein seviyeniz normalden yüksek mi? Kanda bakıldı mımerhaba hanimlar benim 3 tane dusugum var iki dusukte bilmiyordum kanpihtilasmasi oldunu 2 dusukten sonea hacettepede sinan hicayi buldum ve bana folviol prednol 4 mg coraspin bemiksc verdi birde metoinin diyeti yapiyorum.iki yil benimde onemsemememle diyetime pek uymadim acikcasi ilaclarimi kullandim ama iki yil sonra hamile kaldim ama diyetimi bi jac ay oncesinden baya boslamistim tabiki ilaclarida ve gene dusuk yaptim bunun yaninda 02 oksapar igne baslatti sinan hocaama gene olmadi sizce ilaclari biraktigim ve diyetime uymadigim icinmi gene dusuk yaptim .burde benim dusuklerim hamile kaliyorum ama kese gorunuyor ama icinde bebek gelismiyor hep bu sekilde oldu en son kontrole gittigimde sinan hoca sende amino adit metebolizma bozuklugu var dedi hemisisteini dusurup tekrar gebelige izin vercegini soyledi 32 yasindayim ve artik ne yapcagimi bilemiyorum hep bos kurek cekiyomusum gibime geliyor benim durumumda olup bebegini kucagina alan varmi bu arada kan pihtilasmasindan dolayi olmadigini dusunuyorum dusuklerimin mthfr 1298 homozigot benim ki
Amino asit metabolizma bozukluğu hangi testte anlaşıldı bağışıklık sistemi ile alakali birsey mi acaba? Folbiol coraspin b vitamini ve kan sulandırıcı iğneyi ihmal etmemek gerekiyor ondan dolayı düşmüş olabilir hatta doktor bana ısrarla folbiol ve b vitaminine 3 ay öncesinden başla en az demişti coraspin e 1 ay öncesinden başlasan da oluyor sanırım ama igneye adetin 16.günü falan başlamak gerekiyor o yüzden de yumurta takibi yapıyor doktorlar bana geçen ay yapıldı ama hamilelik olusmadi benim de 2 Dusugum var ve mthfr 1298 heterozigotum
heteroxigot um .hamiş kalınca hemen iğneye başlanacakBende aynı durumdayım 4 düşük var adetim geçiyor üç gün dört gün hamile olduğumu öğreniyorum ve düşük kanamam başlıyor hazin son .ii bi doktor bulabilsem iğneye adet günüm yaklaşırken başlamak isterim ama doktorların pek umrunda olmuyor düşmüş düşmemiş .
hangi bolume gitmem gerekiyorGeçmiş olsun aynı gendeyiz clexsan 0.4 kullandım yine olmadı üstelik pıhtılaşma ile ilgili herşey normal homosistein seviyesi dahil 4 ayrı doktor da bu testler sonucunda pıhtılaşma ile alakalı olmadığını söyledi bende öyle düşünüyorum ramotolojiye gittim ANA testi pozitif çıktı sınra ANA paneli yaptı 1 tek değer sadece pozitif yarın gidicem doktora birde naturel killer diye bir test var katil hücreler cd56 onu yapan özel laboratuvarlar var haftaya yaptırıcam ANA pozitif olanların yapması lazımmış bişginiz olsun
diyette yasaklara uymaya calisiyorum diyetimdeki yasaklar sarimsak ceviz bulgur sakatatlar sucuk salam pastirma gibi kepekli urunler et sinirli kuruyemisler yasak bezelye brokololi soya cikolata bunlar yasak listemde hemisisteini yukseltiyorbende aynı durumdayım,ama diyet veren olmadı.acaba diyete neler var?yardımcı olursanız sevinirim
hastanelerinde ramotolojiye gidinhangi bolume gitmem gerekiyor
Sağol tesekkür ederimGeçmiş olsun büyük ihtimal kullanırsın . Çünkü bilidğim kadarı ile gebelik kayıpları ile ilişkisi olan en önemli genlerden biri factor v leiden mutasyonu ve senin hetero çıkmış yani yatkınlığın var demek. Bence doktorun es geçmez bu durumu. Tedirgin olma iğne hap kullanmakta birşey yok alışırsın zamanla zaten
Benim de ANA pozitif nasıl bir şeymiş canım dediğin? Ben de gideyim bari haftaya romatolojiyehangi bolume gitmem gerekiyor
Anladım sağol canım, testi özel bir kaboratuvara sordum cevap bekliyorum, kandan da bakılıyormuş sanırımANA pozitif olunca ramotoloji ek birtakım testler yapıyor ana paneli gibi onun sonuca göre hareket ediliyor bu kan pıhtılaşması dışında bir durummuş vücudun bebeği kabul etmemesi şeklinde
Tabiki kandan bakılıyor ama bence üniversiteye gidin onlar daha detaylı inceliyor laboratuvarda test yaptıracaksanız Naturel killer testi var onu yaptırabilirsiniz hastahaneler yapmıyor onuAnladım sağol canım, testi özel bir kaboratuvara sordum cevap bekliyorum, kandan da bakılıyormuş sanırım
kizlar ben size bisey danismak istiyorum genetik test varmis bu nerde yaptiriliyor ben kan pihtilasmami ogrenirken bi test yapilmisti onla ayni mi bu genetik testBenim anlamadığım bu testleri neden doktorlar yapmıyorlar ki .illaki sekiz on düşük mü yapmak lazım .üstelik kanda bakılıyormuş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?