- 26 Temmuz 2016
- 5.004
- 5.841
- 198
Benim doktor paı testi istememişti ama genetik doktoru tekrarlayan düşüklerde bunada bakılmalı demişti. Hiç bilemiyorum ki her doktor farklı birley diyorbir tek PAI sonucum yok o degere de baktirmam gerekir mi?
ben basladim kullanmaya folbiol kullaniyorum dr. Kullan falan demedi daha ama ben kullaniyorumÇok özür dilerim mthfr homozigot büyük ihtimal gebelik boyunca folik asit kullandıracak
iyi aksamlar kizlar
Benimde testim asagidaki gibi
Benimki gibi olupta kan sulandirici kullanan var mi?
ben dozunu bilmiyorum ama folbiol kullaniyorum. Zaten tup bebekle hamile kaldim bende gerci hamile miyim degil miyim bilmiuorum daha pazarteis kese icin cagirdi dr.Mthfr128c geninde homozigot cikmisssin sanirim. Bende de aynisi var. 9 ay Coraspin ve clexan ile kizimi dogurdum sukur. Cok cok pihtilasmaya yol acip onemsedikleri bir gen degil ama yinede tedbir aliniyor. Bende kizimdan evvel 2 tane kimyasal dusuk yasamistim. Sonra yuksek doz folic asit b12 ve coraspin kullanarak hamile kaldim ogrenince de igneye basladik..
canim boyle oldugunu nasil anladin? Yani bu hamile olmaya engel mi? Nasil bulabildiniz bu sekild eoldugunu vaktin varsa detaylica anlatabilir misin?Mthfr128c geninde homozigot cikmisssin sanirim. Bende de aynisi var. 9 ay Coraspin ve clexan ile kizimi dogurdum sukur. Cok cok pihtilasmaya yol acip onemsedikleri bir gen degil ama yinede tedbir aliniyor. Bende kizimdan evvel 2 tane kimyasal dusuk yasamistim. Sonra yuksek doz folic asit b12 ve coraspin kullanarak hamile kaldim ogrenince de igneye basladik..
ben dozunu bilmiyorum ama folbiol kullaniyorum. Zaten tup bebekle hamile kaldim bende gerci hamile miyim degil miyim bilmiuorum daha pazarteis kese icin cagirdi dr.
canim boyle oldugunu nasil anladin? Yani bu hamile olmaya engel mi? Nasil bulabildiniz bu sekild eoldugunu vaktin varsa detaylica anlatabilir misin?
Senin test baya ayrıntılı kaç düşük var acabaiyi aksamlar kizlar
Benimde testim asagidaki gibi
Benimki gibi olupta kan sulandirici kullanan var mi?
Allah sağlık versin kızına da sana da canım...hangi prof. a gidiyosun ? benim mthfr 677 homozigot ve faktör 5 leiden heterezigot genlerimde mutasyon var...sana folik asit ve b12 yı her gün mü kullandırdı doktorun? bir de homosisteine bakıldı mı ?Canim ben korunmayi biraktiktan 5 ay snra hamile kaldim 1 haftaya dustu kimyasal gebelikmis hayatimda ilk defa duymustum. Ozmn biseyden hbrim yok tabi pihtilasmaymis oymus buymus..her kadinda olur dediler. Sonraki ay baktim testim yine pozitif. Tam sevindim bu defa yine oldu derken baktim hcg degerim yine dusuyor yine kimyasal... dr dedi 3 olmadan bakmiyoruz. 3.yu beklemicem yaptiricam dedim testleri. Pihtilasma arti genetik testler yapildi esimle bana. Ve bu sonuc cikti mthfr128c homozigot. Ayrica hasimatom varmis tiroid hastasiymisim birde. Hepsi dusugu tetikleyen seyler. Velhasil bunlar cikinca yinede bana gebe kalmadan aspirine gerek yok diyen onceki doktoruma inat allah razi olsunki o donem gitmeye basladigim prof. verdi aspirin ve vitaminlerle denemeye devam ettik bu sekilde de 3. Ayimda hamile kaldim. Hemen igneye basladik. Yaklasik 1 yili buldu seruvenim anlayacagin..
Cok Sukur sonunda saglikla kavustum kizima.
Allah sağlık versin kızına da sana da canım...hangi prof. a gidiyosun ? benim mthfr 677 homozigot ve faktör 5 leiden heterezigot genlerimde mutasyon var...sana folik asit ve b12 yı her gün mü kullandırdı doktorun? bir de homosisteine bakıldı mı ?
Genetikle görüştüm canım pıhtılaşma hafif de olsa var dedi.iğne taraftarı Belkini ama ben öneride bulunamam görevm çıkan sonucu yorumlamak dedi hemotoloji iğne kullanma dediyse öyledir dedi ucu açık bıraktı biraz.galiba sonunda kullanacağım bunun düşünerek yasayamamTamam canım aklımdasın genetik e de yarın gidecegim belki ordada gösteririm
Doktorunz nerede muayanesimi var acaba bende bursadaym iyi doktor arıyorum memlunmusunuz?Merhaba canim tesekkur ederim hepimizi ve evlatlarimizi korusun rabbim..
Folic ve b12yi hergun aldim canim yaklasik 1200 folic aliyordum 600 mg civarida b12 hergun kullaniyordum. Homosistein kimyasal dusuklerimden sonra 20 cikmisti baya yuksekti.. Sonra hamile kaldim tekrar bakilmadi dogumdan sonra baktirmistim 8 cikmisti. Ve ilgincki suan 2. cocuk icin ugrasiyoruz tekrar homosistein istemediler benden yaptirmam gerekirmi sizce engelmidir gebelige yoksa sadece dusugu tetikleyen bir degermiydi bu? Bursadayim ben prof.dr Gurkan Uncu ya gidiyorum.
benim 13.5 haftalıkken kalbi durdu bebeğimin, patoloji sonucu sirenomi çıktı yani deniz kızı sendromu..diğer doktorlar 3 ay sonra hamile kalabilirisn dedi..ben 4. ayda hacettepede sinan hocaya gittim, homosisteine baktı 18 çıktı..hamile kalırsan yıne düşer dedi..diyet ve ilaç verdi..diyetle 21 e yükseldi...anlattı işte bu homosistein yüksekliği bebekte dna yapısını bozarmış pıhtı attırırmış bebeğe..bi sürü anomali örneği verdi bende sordum sirenominin sebebi homosistein mi , onun sebebi tam olarak bilinmiyo dedi..öyle diyince içim rahat etmedi..ben dıyetı bıraktım tabı şimdi 16 ya düştü ..ama soruyorum aynı genlerde pıhtılaşması olanlara çoğunun doktoru homosistene bbaktırmamış bile..zaten iğneyle de düşen bi değer..benim doktorum çok inceliyo..seninle birlikte bir iki arkadaş daha yazdı b12 ve folik asiti her gün alınca düşüyormuş homosistein..bana doktorum p.tesi cuma bemiks c ve sadece çarşamba folbiol verdi...yeterli gelmiyo bence.Merhaba canim tesekkur ederim hepimizi ve evlatlarimizi korusun rabbim..
Folic ve b12yi hergun aldim canim yaklasik 1200 folic aliyordum 600 mg civarida b12 hergun kullaniyordum. Homosistein kimyasal dusuklerimden sonra 20 cikmisti baya yuksekti.. Sonra hamile kaldim tekrar bakilmadi dogumdan sonra baktirmistim 8 cikmisti. Ve ilgincki suan 2. cocuk icin ugrasiyoruz tekrar homosistein istemediler benden yaptirmam gerekirmi sizce engelmidir gebelige yoksa sadece dusugu tetikleyen bir degermiydi bu? Bursadayim ben prof.dr Gurkan Uncu ya gidiyorum.
canım senin homosistein 20 çıktığında doktorun hamile kalma gibi bir şey demedi demi..o ara bi şey kullandın mı hamile kalmadan önce..Merhaba canim tesekkur ederim hepimizi ve evlatlarimizi korusun rabbim..
canım senin homosistein 20 çıktığında doktorun hamile kalma gibi bir şey demedi demi..o ara bi şey kullandın mı hamile kalmadan önce..
benim 13.5 haftalıkken kalbi durdu bebeğimin, patoloji sonucu sirenomi çıktı yani deniz kızı sendromu..diğer doktorlar 3 ay sonra hamile kalabilirisn dedi..ben 4. ayda hacettepede sinan hocaya gittim, homosisteine baktı 18 çıktı..hamile kalırsan yıne düşer dedi..diyet ve ilaç verdi..diyetle 21 e yükseldi...anlattı işte bu homosistein yüksekliği bebekte dna yapısını bozarmış pıhtı attırırmış bebeğe..bi sürü anomali örneği verdi bende sordum sirenominin sebebi homosistein mi , onun sebebi tam olarak bilinmiyo dedi..öyle diyince içim rahat etmedi..ben dıyetı bıraktım tabı şimdi 16 ya düştü ..ama soruyorum aynı genlerde pıhtılaşması olanlara çoğunun doktoru homosistene bbaktırmamış bile..zaten iğneyle de düşen bi değer..benim doktorum çok inceliyo..seninle birlikte bir iki arkadaş daha yazdı b12 ve folik asiti her gün alınca düşüyormuş homosistein..bana doktorum p.tesi cuma bemiks c ve sadece çarşamba folbiol verdi...yeterli gelmiyo bence.
sağol canım aminn ... aynı prof a mı gidiyosun ? durumunu anlat bakılsa iyi olur, nasılsa rahatmış doktorun , yüksekse yine vitaminlerle düşürürsün inşallah..Cok cok gecmis olsun allah birdaha yasatmasin canim... diyet fayda etmemis ne ilginc. Ozmn homosistein yuksek diye bana verdi bunlari mesela ama suan oyle yuksek doz vermedi... Imom diye bir folic verdi folic b12 b6 omega vs vs hersey var icinde az az. Bunu kullanan varmi acaba? Ama homosisteine bakilmadan tabi... hayirlisi ne diyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?