Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

iyi aksamlar kizlar
Benimde testim asagidaki gibi
Benimki gibi olupta kan sulandirici kullanan var mi?

Mthfr128c geninde homozigot cikmisssin sanirim. Bende de aynisi var. 9 ay Coraspin ve clexan ile kizimi dogurdum sukur. Cok cok pihtilasmaya yol acip onemsedikleri bir gen degil ama yinede tedbir aliniyor. Bende kizimdan evvel 2 tane kimyasal dusuk yasamistim. Sonra yuksek doz folic asit b12 ve coraspin kullanarak hamile kaldim ogrenince de igneye basladik..

ben dozunu bilmiyorum ama folbiol kullaniyorum. Zaten tup bebekle hamile kaldim bende gerci hamile miyim degil miyim bilmiuorum daha pazarteis kese icin cagirdi dr.

canim boyle oldugunu nasil anladin? Yani bu hamile olmaya engel mi? Nasil bulabildiniz bu sekild eoldugunu vaktin varsa detaylica anlatabilir misin?

ben dozunu bilmiyorum ama folbiol kullaniyorum. Zaten tup bebekle hamile kaldim bende gerci hamile miyim degil miyim bilmiuorum daha pazarteis kese icin cagirdi dr.

Folbiol kac mg bilmiyorum. Ama folic asidi bol tutmak gerekiyo onu biliyorum. Birde onlem olarak coraspin ve igneyi veriyolar genelde. Birde ilk 2 3 ay prednol kullanmstim o da dusuk onleyiciymis kortizon hapi. Doktorun sonucina gore yonlendirir seni. Tup bebekmis zaten boyle degerli bebekleri riske atmazlar icini ferah tut insallah keseyi gorursun saglikla kucagina alirsin.

canim boyle oldugunu nasil anladin? Yani bu hamile olmaya engel mi? Nasil bulabildiniz bu sekild eoldugunu vaktin varsa detaylica anlatabilir misin?

Canim ben korunmayi biraktiktan 5 ay snra hamile kaldim 1 haftaya dustu kimyasal gebelikmis hayatimda ilk defa duymustum. Ozmn biseyden hbrim yok tabi pihtilasmaymis oymus buymus..her kadinda olur dediler. Sonraki ay baktim testim yine pozitif. Tam sevindim bu defa yine oldu derken baktim hcg degerim yine dusuyor yine kimyasal... dr dedi 3 olmadan bakmiyoruz. 3.yu beklemicem yaptiricam dedim testleri. Pihtilasma arti genetik testler yapildi esimle bana. Ve bu sonuc cikti mthfr128c homozigot. Ayrica hasimatom varmis tiroid hastasiymisim birde. Hepsi dusugu tetikleyen seyler. Velhasil bunlar cikinca yinede bana gebe kalmadan aspirine gerek yok diyen onceki doktoruma inat allah razi olsunki o donem gitmeye basladigim prof. verdi aspirin ve vitaminlerle denemeye devam ettik bu sekilde de 3. Ayimda hamile kaldim. Hemen igneye basladik. Yaklasik 1 yili buldu seruvenim anlayacagin..
Cok Sukur sonunda saglikla kavustum kizima.

Allah sağlık versin kızına da sana da canım...hangi prof. a gidiyosun ? benim mthfr 677 homozigot ve faktör 5 leiden heterezigot genlerimde mutasyon var...sana folik asit ve b12 yı her gün mü kullandırdı doktorun? bir de homosisteine bakıldı mı ?

Merhaba canim tesekkur ederim hepimizi ve evlatlarimizi korusun rabbim..
Folic ve b12yi hergun aldim canim yaklasik 1200 folic aliyordum 600 mg civarida b12 hergun kullaniyordum. Homosistein kimyasal dusuklerimden sonra 20 cikmisti baya yuksekti.. Sonra hamile kaldim tekrar bakilmadi dogumdan sonra baktirmistim 8 cikmisti. Ve ilgincki suan 2. cocuk icin ugrasiyoruz tekrar homosistein istemediler benden yaptirmam gerekirmi sizce engelmidir gebelige yoksa sadece dusugu tetikleyen bir degermiydi bu? Bursadayim ben prof.dr Gurkan Uncu ya gidiyorum.

Tamam canım aklımdasın genetik e de yarın gidecegim belki ordada gösteririm
Genetikle görüştüm canım pıhtılaşma hafif de olsa var dedi.iğne taraftarı Belkini ama ben öneride bulunamam görevm çıkan sonucu yorumlamak dedi hemotoloji iğne kullanma dediyse öyledir dedi ucu açık bıraktı biraz.galiba sonunda kullanacağım bunun düşünerek yasayamam

Doktorunz nerede muayanesimi var acaba bende bursadaym iyi doktor arıyorum memlunmusunuz?
Ücreti de ögrenebilir miyim

benim 13.5 haftalıkken kalbi durdu bebeğimin, patoloji sonucu sirenomi çıktı yani deniz kızı sendromu..diğer doktorlar 3 ay sonra hamile kalabilirisn dedi..ben 4. ayda hacettepede sinan hocaya gittim, homosisteine baktı 18 çıktı..hamile kalırsan yıne düşer dedi..diyet ve ilaç verdi..diyetle 21 e yükseldi...anlattı işte bu homosistein yüksekliği bebekte dna yapısını bozarmış pıhtı attırırmış bebeğe..bi sürü anomali örneği verdi bende sordum sirenominin sebebi homosistein mi , onun sebebi tam olarak bilinmiyo dedi..öyle diyince içim rahat etmedi..ben dıyetı bıraktım tabı şimdi 16 ya düştü ..ama soruyorum aynı genlerde pıhtılaşması olanlara çoğunun doktoru homosistene bbaktırmamış bile..zaten iğneyle de düşen bi değer..benim doktorum çok inceliyo..seninle birlikte bir iki arkadaş daha yazdı b12 ve folik asiti her gün alınca düşüyormuş homosistein..bana doktorum p.tesi cuma bemiks c ve sadece çarşamba folbiol verdi...yeterli gelmiyo bence.

canım senin homosistein 20 çıktığında doktorun hamile kalma gibi bir şey demedi demi..o ara bi şey kullandın mı hamile kalmadan önce..

canım senin homosistein 20 çıktığında doktorun hamile kalma gibi bir şey demedi demi..o ara bi şey kullandın mı hamile kalmadan önce..

Kalma demedi o donem baska dr a.gidiyodum ama sorun yaratir bu dusuk sebebi dedi sonra ben prof bulup gittim o da bana vitamin lerle bunu dusurucez dedi ama korun demedi coraspinle birlikte basladik 3. Ayin sonunda kaldim. Sonrada bidaha bakilmadi dedigin gibi suan benden tekrr isteneblirdi mesela 4.5 yil oldu tekrar gebelik dusunuyorum.. ve 1 yildir olmuyo.

Cok cok gecmis olsun allah birdaha yasatmasin canim... diyet fayda etmemis ne ilginc. Ozmn homosistein yuksek diye bana verdi bunlari mesela ama suan oyle yuksek doz vermedi... Imom diye bir folic verdi folic b12 b6 omega vs vs hersey var icinde az az. Bunu kullanan varmi acaba? Ama homosisteine bakilmadan tabi... hayirlisi ne diyim.

sağol canım aminn ... aynı prof a mı gidiyosun ? durumunu anlat bakılsa iyi olur, nasılsa rahatmış doktorun , yüksekse yine vitaminlerle düşürürsün inşallah..

yokh merhaba bende gürkan hocaya gidiyorum benim pai homoz mthfrc677t heteroz. Ben clexnae prednol ve aspirin kullanmama rağmen ili defa üsüsüte kimyasal yaşadım gürkan hoca bıraktırdı ilaçları rahimden bi operasyon geçirdim. Şükür gebe kaldım şuan kullandırtmıyor hiçbirşey bana.sadece folacin. Kafam karıştı ya iki hafta sonra kontrolüm var tekrar sorucam hocaya, gerçi perinatolog prof a daha sordum oda kullanma gerek yok dedi ama. Pai yi dr lar çok önemsemiyor sanırım gittiğimde tekrar bi görüşeyim ben bu konuyu

Kızlar yumurtlamadan 12 gün sonra beta hcg 1.7 çıktı negatif .böyle olup sonra yükselen oldumu hiç yarın bi daha kan vereyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…