- 5 Mayıs 2018
- 13
- 5
- 1
- 37
Sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallahCanım 14 ay sinan hocanın hastası oldum bursada oturuyorum banada hatta bütün hastalarına aynı tedaviyi uyguluyor sinan hoca için ankaraya gidip geldim kızımı diyafram henrisinden kaybettim sonra arkadaş aracılıgıyla sinan hocayı buldum aynı tedaviyi uyguladı banada hemosistein normal olsa bile sinan hoca herkeze diyet veriyo canım 3 ayda bir 8 tüp kan verdim benmde c4 komplemanım yüksekti diye gebelik için iizn vermedi ve neden hiç düşmediginide bulamadı malesef dişciye dahiliyeye kadar gönderdi beni enfeksiyondan yükselirmiş c4 kompleman ama bende enfeksiyon bulamadılar en son 43.8 çıkmıştı.ilaçlara devam et haziranda gel dedi.benim iki genimde pıhtılaşma var 677 heterozigot paı heterozigot
Bursada uludağ üni.doktor buldum kendime harika bir doktor niye bu zamana kadar bekledn bebek yapmadın dedi ben onu duyunca çok şaşırdım.ve mthfr geni için bolca folikasit lazım nye folbiolü haftada 1 içiyorsun hergün iç dedi folik lazım dedi hergün içmeye başladım ve prednolü gereksiz buldu genleriminde önmeli olmadıgını ısrarlarıma ragmen igne vermiycegini söyledi.100 mg coraspin az gelicegini 150 mg ecopirin içmem gerektgini söyledi ve doktoruma güvendm korunmayıda bıraktım rabbime şükür çok aratmadan bebişimi gönderdi.şuan hamile oldugum içinde yol gitmemem lazım o yuzden ankaraya gidemiycem artık.
Rabnim isteyen herkeze saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah her doktorun yorumu farklıdır önemli olan doktorumuza güvenmek canım
Canım coraspin ve igne kullanıp saglıklı bir şekilde bebegini kucagına alan çok insan var hiç ilaçla ilgili olumsuz birşey duymadım bn bence için rahat olsunArkadaslar merhaba. Ben ilk bebegimi 11.haftada kalbi durdugu icin kaybettim. Sonrasinda binbir zorlukla esim ve bana genetik test yapildi ( kendi doktorum dahil tum doktorlar ilk kayipta araştırma yapmanin gereksiz olduğunu soyleyip durdular) ve genetik sonuclarimiz normal cikti. Bana faktor V Leiden mutasyon ve protrombin mutasyon pihtilasma testleri de yapildi onlar da normal cikti. Ancak daha detayli pihtilasma testleri yapilmadi. Zaten bunlari bile zar zor yaptirmistim. Simdi yeniden hamileyim 5+5 haftaligim. Doktorum tedbir amacli gunde bir tane 100 mg coraspin icmemi soyledi. 37.haftaya kdr da devam edicez dedi. Ancak coraspinle ilgili celiskili seyler okudum. Ilk 3 ay kan sulandirici dahi olsa ilac almanin bebege zarari olabilir diye dusunuyorum. Tam da organlarının olustugu donemlerde yok yere ilac almak istemiyorum .ote yandan tespit edilmemis bir pihtilasma sorunum varsa da tekrar goz gore gore ilaci almayıp kayip yasamaktan da cok korkuyorum. Coraspini ilk aylarda kullanan arkadaşlar var mi?
Doç.mehmet aral atalaySağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah
Uludağ üni. Deki dr unun ismi ne?
Bnde igne kullanmadıgım için tedirginim birazArkadaslar merhaba. Ben ilk bebegimi 11.haftada kalbi durdugu icin kaybettim. Sonrasinda binbir zorlukla esim ve bana genetik test yapildi ( kendi doktorum dahil tum doktorlar ilk kayipta araştırma yapmanin gereksiz olduğunu soyleyip durdular) ve genetik sonuclarimiz normal cikti. Bana faktor V Leiden mutasyon ve protrombin mutasyon pihtilasma testleri de yapildi onlar da normal cikti. Ancak daha detayli pihtilasma testleri yapilmadi. Zaten bunlari bile zar zor yaptirmistim. Simdi yeniden hamileyim 5+5 haftaligim. Doktorum tedbir amacli gunde bir tane 100 mg coraspin icmemi soyledi. 37.haftaya kdr da devam edicez dedi. Ancak coraspinle ilgili celiskili seyler okudum. Ilk 3 ay kan sulandirici dahi olsa ilac almanin bebege zarari olabilir diye dusunuyorum. Tam da organlarının olustugu donemlerde yok yere ilac almak istemiyorum .ote yandan tespit edilmemis bir pihtilasma sorunum varsa da tekrar goz gore gore ilaci almayıp kayip yasamaktan da cok korkuyorum. Coraspini ilk aylarda kullanan arkadaşlar var mi?
Benim tespit edilen bir pihtilasma sorunum yok, protrombin zamani test sonucum da normal cikti. Ama iste 11.haftadaki kayip sonrasi doktor tedbir almak istedi. Bu kez de fazla pihtilasma olur kanama yapar diye korkuyorum daha 5+5 haftaligiz.Bnde igne kullanmadıgım için tedirginim biraz
O kan sulandırıcı pıhtılaşma olmaz fazladan hiç pıhtılaşma testi yapılmadan igne bile veriyo doktorlar igne ilaçdan daha agır bir kaybın olmuş bence kullan mthfr genlerine bakıldı mıBenim tespit edilen bir pihtilasma sorunum yok, protrombin zamani test sonucum da normal cikti. Ama iste 11.haftadaki kayip sonrasi doktor tedbir almak istedi. Bu kez de fazla pihtilasma olur kanama yapar diye korkuyorum daha 5+5 haftaligiz.
Yok bakilmadi. Sadece bu saydiklarima bakildi.O kan sulandırıcı pıhtılaşma olmaz fazladan hiç pıhtılaşma testi yapılmadan igne bile veriyo doktorlar igne ilaçdan daha agır bir kaybın olmuş bence kullan mthfr genlerine bakıldı mı
Sağlık ocağında yaptiriyorum mecburenkızlar aranızda kan sulandırıcı iğne kullananan varmı benim eşim yapıyordu şehir dışına çıkmak zorunda kaldı bende kendime yapma cesaretini gösteremiyorum siz nasıl yapıyorsunuz tavsiye verecek varmı bana
Teşekkür ederimDoç.mehmet aral atalay
Merhaba canimCanum senınle aynıyız. 2 düşük kalp atışı durması sebebı. Ben hala sonuc beklıyrm cıkmadı ama. Doktorunun ne dedıgını yazarmısın gttıkten snra. Bıde sen hamılelıklerınde hıc ıgne kullandınmı
Arkadaşlar her yere yazdım sanırım rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın . Bende de MTHFR-C677T homozigot çıktı. Hibor 3500 ile clexane 0.6 arasında çok fark var mı ki
Canım tıne bu forumda boyle bı yazı okumustum paylaştım ekte. Mthfr ye sadece folık asıt dıye ama yıne bu forumda bu genden dolayı ıgne kullananlarıda okudum. Yanı doktorlar arası degısıyo herlde. Bnm cok bılgım yok sadece okuduklarımı patlaştım senınle. Hibor daha etkılı bı ıgne dıye duydum ama clexan 06 da yukdek doz yani. Arasındakı farkı bende domtora gttıgımde sormatı düşünüyorum. Sende sor bence onlar daha ıyı bılırArkadaşlar her yere yazdım sanırım rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın . Bende de MTHFR-C677T homozigot çıktı. Hibor 3500 ile clexane 0.6 arasında çok fark var mı ki
Sevincini çok iyi anlıyorum canim ben de ayni senin gibiydim bir umudumuz var artik :)Kızlar trambofılı sonucum çıkmışşşş ay çok mutluyum çok şükür sonundaaa. Sızlede paylaşmak istedim hemennn. Ne cıktı bılmyrm yarın alcam inşallah ama enazndan çıktıya ne oldugunu ogrenırımm ınsallah
Sağolasın Allah razı olsun canım araştıralım yine paylaşırız burada teşekkür ederim ilgilendiğin içinCanım tıne bu forumda boyle bı yazı okumustum paylaştım ekte. Mthfr ye sadece folık asıt dıye ama yıne bu forumda bu genden dolayı ıgne kullananlarıda okudum. Yanı doktorlar arası degısıyo herlde. Bnm cok bılgım yok sadece okuduklarımı patlaştım senınle. Hibor daha etkılı bı ıgne dıye duydum ama clexan 06 da yukdek doz yani. Arasındakı farkı bende domtora gttıgımde sormatı düşünüyorum. Sende sor bence onlar daha ıyı bılır
Canım test sonuclarımCanım ben bursada ki doktoruma hemosisteini sordum gerrk yok dedi her doktor farklı takılıyor malesef evet canım hemosistein ayrı bir test doktoruna söyle bakalım o ne diycek bende merak ettim :)
Aynen canım. Sende hangı gende çıktı mutasyonSevincini çok iyi anlıyorum canim ben de ayni senin gibiydim bir umudumuz var artik :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?