Canım celxan 04 düşük gelmiş olabılırmı acaba. Cnku homozıgot genındr var belkı 06 gerekır. Bıde dedıgın gıbı onncesındr coraspın baslaman gerekbılır. Iyı bır doktor bulupta gıdersrn tedbır amaclı sulandorı ıgnen bebege zatarı olup olmadıgını sorabılırmısın. Bnm mthfr analizi ve paı heterzıgot ama yınede 06 clexan dedı. Fazşamı acaba doye çok korkuyrm
Arkadaşlar ben bebeğimin kalbinin 10 haftalıkken durması neticesinde 26 Nisan'da kürtaj oldum. Bugün üzerinden tam 21 gün geçti ve adet oldum. 21 günlük normal döngüme gecikme yaşamadan dönmüş oldum sanırım. Buradan hareketle kürtajın güzel yapıldığı sonucu çıkar mı? Bir de yeniden çalışmalara başlamak için ikinci adetin de geçmesini bekleyeyim diyorum. Siz ne dersiniz?
Şöyle bir durum var, her kaybı da pıhtılaşmaya bağlamamak lazım. Belki de başka bir sıkıntı olabilir. Çoğunu tespit edemiyorlar zaten. İnşallah yavrunuz direnir ve sizi bırakmaz.Kızlar dün doktora gittim igne+aspirin kullanmama ragmen bebegimin kalp atışı 80 çıktı doktor çok düşük dedi bir hafta sonra tekrar gel dedi yüksek ihtimal durması dedi ben ne yapacam hiç bilmiyorum bu kez bebeğim beni bırakmayacak gibi hissediyorum ama yüksek olan ihtimalide dusunmeden yapamıyorum
Gebelikten önce kullanmak gerekli miBenim malesef pıhtılaşma sonucum 2.hamileliğimin 6.haftasında çıkmştı.Doktorum tedbir olsun diye 5+3de keseyi gördükten sonra başlattı aspirin ve iğneye.Belki de hamilileiğimin öncesin de aspirin kullanmaya başlamam lazımdı geç kaldık.Doktorum 2.hamileliğim de pıhtılaşmayla alakası yok bebekler sağlıklı görünmüyor dedi.Büyük ihtimalle kromozomlsrı bozuktu.
Yeni gördüm malesef. Hamilelik öncesi sadece coraspin 100 lük. Hamile kaldıktan sonra coraspin+trombosit düşürücü interferon iğne+ hibor.Allah bebeğiniz ve size sağlıklı uzun ömür versin.Bildiğim kadarıyla esansiyel trombositoz vardı sizde de.Aynı hastalığı taşıyorum.Plt değerlerim 800.000 lerde.Size birkaç sorum var.
Hamile kalmadan önce bir tedavi görmeli ,trombositleri düşürrrek mi hamile kalmalıyız?
Clexan yerine hibor daha mı etkilidir?
Benim teşhisimi hematolog koydu.İlaçlarımı da o önerdi,kadındoğumcum yazdı.Bana başka pıhtılaşma testleri yapılmadı.Sizce başka testlere gerek var mıdır? Yoksa düşüklerime hastalığım tek başına mı sebep oluyor?
Bebeğiniz çok küçük vakit bulup da cevap yazabilirseniz sevinirim.Sağlıcakla
Doğru demişsin,peki hamilelikten önce neden kullanmak gerekiyor coraspini ya gebelik hemen oluşmaz ise sürekli mi kullanmak gerekiyorYeni gördüm malesef. Hamilelik öncesi sadece coraspin 100 lük. Hamile kaldıktan sonra coraspin+trombosit düşürücü interferon iğne+ hibor.
Tabi interferon ilk 3 ay zararlı 12. Haftadan sonra başlanıyor. O vakte kadar trombositler Allah a emanet. Hematoloji biri kullan bir şey olmaz dedi biri kullanma dedi ilk üç ay için. Ben kullanmadım.12. haftadan sonra başladım.
Düşüklerin tek sorumlusu bence esansiyel trombositoz değildir genetikte pıhtılaşma testleri de yapılmalı . Trombofili paneli mesela.
Hibor 24 saat etkili, clexan 12 saat. Çoğu doktor bunu bilmiyor ya da önemsemiyor. Günde 1 clexan yetmiyor yine düşük oluyor mesela. Ya 12 saatte 1 clexan olacak günde 2 defa ya da günde 1 hibor
Esansiyel trombositoz için ömür boyu kullanmak gerekiyor pıhtı atmaması için. Sadece hamilelikle ilgili değil yaniDoğru demişsin,peki hamilelikten önce neden kullanmak gerekiyor coraspini ya gebelik hemen oluşmaz ise sürekli mi kullanmak gerekiyor
O genetik testte belli oluyor mu mtfr genleri mi ,sanırım senın bayagi bilgin varEsansiyel trombositoz için ömür boyu kullanmak gerekiyor pıhtı atmaması için. Sadece hamilelikle ilgili değil yani
Trombofili paneli mtfr mutasyonlarını saptıyor. Tabi mutasyon çıksa da bazı Doktorlar bunun düşüğe sebep olmayacağını iddia ediyor külliyen cehalet. Bana mutasyonlar olduğu halde kaç tane doktora gittiysem hibor vermediler ısrar ettiğim halde. sonra perinatologa gittim detaylı ultrasona ve bebeğe yeterli miktarda kan gitmediğini gördük çok kızdı diğer doktorlara. Ateş düştüğü yeri yakar onların umrunda değil ki dedi. Hibor başlayınca kan akışı düzeldi yoksa büyük ihtimalle kalbi duracaktı kocaman çocuğunO genetik testte belli oluyor mu mtfr genleri mi ,sanırım senın bayagi bilgin var
Canım öncelikle hamileliğin hayırlı olsun. Rabbim kucağına almayı nasip etsin. Soruna gelince ben coraspin ve iğneyi 5. Haftadan itibaren kullanarak iki sağlıklı dogum yaptım. Coraspini 32 ve 35. Haftalarda bıraktım. Bir sıkıntı olmadı şükür.Arkadaslar merhaba. Ben ilk bebegimi 11.haftada kalbi durdugu icin kaybettim. Sonrasinda binbir zorlukla esim ve bana genetik test yapildi ( kendi doktorum dahil tum doktorlar ilk kayipta araştırma yapmanin gereksiz olduğunu soyleyip durdular) ve genetik sonuclarimiz normal cikti. Bana faktor V Leiden mutasyon ve protrombin mutasyon pihtilasma testleri de yapildi onlar da normal cikti. Ancak daha detayli pihtilasma testleri yapilmadi. Zaten bunlari bile zar zor yaptirmistim. Simdi yeniden hamileyim 5+5 haftaligim. Doktorum tedbir amacli gunde bir tane 100 mg coraspin icmemi soyledi. 37.haftaya kdr da devam edicez dedi. Ancak coraspinle ilgili celiskili seyler okudum. Ilk 3 ay kan sulandirici dahi olsa ilac almanin bebege zarari olabilir diye dusunuyorum. Tam da organlarının olustugu donemlerde yok yere ilac almak istemiyorum .ote yandan tespit edilmemis bir pihtilasma sorunum varsa da tekrar goz gore gore ilaci almayıp kayip yasamaktan da cok korkuyorum. Coraspini ilk aylarda kullanan arkadaşlar var mi?
Her doktorun görüşü farklı oluyor ,her ihtımale karşı bence mutasyon çıksa bile iğne başlanması gerekiyorTrombofili paneli mtfr mutasyonlarını saptıyor. Tabi mutasyon çıksa da bazı Doktorlar bunun düşüğe sebep olmayacağını iddia ediyor külliyen cehalet. Bana mutasyonlar olduğu halde kaç tane doktora gittiysem hibor vermediler ısrar ettiğim halde. sonra perinatologa gittim detaylı ultrasona ve bebeğe yeterli miktarda kan gitmediğini gördük çok kızdı diğer doktorlara. Ateş düştüğü yeri yakar onların umrunda değil ki dedi. Hibor başlayınca kan akışı düzeldi yoksa büyük ihtimalle kalbi duracaktı kocaman çocuğun
Çocuklar arası yaş kaç acabaMerabalar arkadslar benimde 4 dusugum ve 2 evladim var bu kadar probleme ragmen 3.hamileyim dr bile takdir etti beni igne kullaniyorum bakalim bizi ne bekliyo
Kac aylik hamilesin canim ben 6 ayliga kadar falan gobekten vuruyorum iki parmaginin arasina al etini oyle vurmaya calis benim bacagim cok agriyoKızlar iğne karnimda çok morluklar yaptı yakın da karnimda normal bir yer kalmayacak.siz ne yapıyorsunuz sizinde morariyormu
Bacagima vurayim dedim bacamda hep damar var vuracak yer bulamiyorum.
Daha yeni canım 5.haftayi yeni dolduruyorum ama görsen morluklarimi inanamazsin.ya ben beceremiyorumKac aylik hamilesin canim ben 6 ayliga kadar falan gobekten vuruyorum iki parmaginin arasina al etini oyle vurmaya calis benim bacagim cok agriyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?