Benimde 6.hafta ilk hamileliginmi kolada vuruluyo Allah yardimcimiz olsunDaha yeni canım 5.haftayi yeni dolduruyorum ama görsen morluklarimi inanamazsin.ya ben beceremiyorum
Bu igne kola bacağa vurulmazmi
Yok canım iki kaybim var bir genimde heterizigot çıktı doktor tedbir amaçlı verdi.bu ucuncu hamileligim Allah hayırlısıyla kucagimiza almayı nasip etsin hemipimizeBenimde 6.hafta ilk hamileliginmi kolada vuruluyo Allah yardimcimiz olsun
Canım öncelikle geçmiş olsun. İğne markan ne ve kaçlık? Yaptıktan sonra 2-3 dk pamukla bastırıyor musun?Daha yeni canım 5.haftayi yeni dolduruyorum ama görsen morluklarimi inanamazsin.ya ben beceremiyorum
Koldan yapabilir veya yaptırabilirsinizKızlar iğne karnimda çok morluklar yaptı yakın da karnimda normal bir yer kalmayacak.siz ne yapıyorsunuz sizinde morariyormu
Bacagima vurayim dedim bacamda hep damar var vuracak yer bulamiyorum.
Yok canım bastirmiyorum iğne oylece cikartiyorumCanım öncelikle geçmiş olsun. İğne markan ne ve kaçlık? Yaptıktan sonra 2-3 dk pamukla bastırıyor musun?
Clexane 4 canimCanım öncelikle geçmiş olsun. İğne markan ne ve kaçlık? Yaptıktan sonra 2-3 dk pamukla bastırıyor musun?
Bende oksapar 4000 lik kullanıyorum iğneyi batırığ yavaş yavaş enjekte ediyorum sonrada pamukla 2-3dk bastırıyorum ertesi gün nereden yaptığımı bile bulamıyorum hiç birşey olmuyor denesene bi canımClexane 4 canim
Kola bacağa vurulur ama en az acı yapan ve az moraran göbek canım, daha başındasın kola bacağa ilerleyen zamanlarda başlarsın ben hala göbekten yapıyorum ara ara bacak kol gidiyorum 35.haftaya girdikDaha yeni canım 5.haftayi yeni dolduruyorum ama görsen morluklarimi inanamazsin.ya ben beceremiyorum
Morarması önemli değil beze olmasın. bacağın ön dış kısımlarına doğru yapın. Yaptıktan sonra buz uygulayın . Bir de ilacı hızlı sıkmayın beze olur, yavaş yavaş verin ilacıKızlar iğne karnimda çok morluklar yaptı yakın da karnimda normal bir yer kalmayacak.siz ne yapıyorsunuz sizinde morariyormu
Canım hep damarlar var bacağımin ön dış kısmında .damarlara gelirse sıkıntı olur muMorarması önemli değil beze olmasın. bacağın ön dış kısımlarına doğru yapın. Yaptıktan sonra buz uygulayın . Bir de ilacı hızlı sıkmayın beze olur, yavaş yavaş verin ilacı
Beze olması çok can sıkıcı insan ilaç dağılımı oldumu diye endişe ediyor. Ben doktora sormuştum sıkıntı olmaz demişti ama yinede emin olamıyorum. Ayların verdiği yorgunlukla bolca beze mevcut bendeMorarması önemli değil beze olmasın. bacağın ön dış kısımlarına doğru yapın. Yaptıktan sonra buz uygulayın . Bir de ilacı hızlı sıkmayın beze olur, yavaş yavaş verin ilacı
Çok küçük kılcal damarlar her yerde var , arada bir denk gelirse kanayabiliyor bir iki damla. Ya da şırıngaya kan geldiği oluyordu ilacı sıktıktan sonra. Bir sorun olmuyor ilacı verdiğimiz yer derinin altı çünkü. Google da subkutan enjeksiyon diye aratırsan bacakta rahat yapacağın yerleri net görürsün.ana damar filan yok bu kusımlarda, öyle bir ihtimal olsa kendi kendimize yapmamıza müsaade edilmezCanım hep damarlar var bacağımin ön dış kısmında .damarlara gelirse sıkıntı olur mu
Bana hemşire yapınca ya beze oluyor ya morarıyordu. İğneyi batırmasıyla çıkarması bir saniyeydi. Kendim yavaş yavaş sıkınca çok nadir morarıyordu beze olmuyordu. Vücut yapısıyla da alakalı yağlı vücuda daha güzel yapılıyor , benim gibi deri ve kemikten ibaret olunca ilacın dağılması için çok yavaş sıkmak gerekiyorBeze olması çok can sıkıcı insan ilaç dağılımı oldumu diye endişe ediyor. Ben doktora sormuştum sıkıntı olmaz demişti ama yinede emin olamıyorum. Ayların verdiği yorgunlukla bolca beze mevcut bende
Sağol canım öyle deneyeceğim.galiba benim derimlede alakalı galiba güzel vurduğum zamanlarda ile ertesi günü uyanıyorum bir bakıyorum morarmisÇok küçük kılcal damarlar her yerde var , arada bir denk gelirse kanayabiliyor bir iki damla. Ya da şırıngaya kan geldiği oluyordu ilacı sıktıktan sonra. Bir sorun olmuyor ilacı verdiğimiz yer derinin altı çünkü. Google da subkutan enjeksiyon diye aratırsan bacakta rahat yapacağın yerleri net görürsün.ana damar filan yok bu kusımlarda, öyle bir ihtimal olsa kendi kendimize yapmamıza müsaade edilmez
Ben 87 kiloyum canım bolca yağda mevcut aslındaBana hemşire yapınca ya beze oluyor ya morarıyordu. İğneyi batırmasıyla çıkarması bir saniyeydi. Kendim yavaş yavaş sıkınca çok nadir morarıyordu beze olmuyordu. Vücut yapısıyla da alakalı yağlı vücuda daha güzel yapılıyor , benim gibi deri ve kemikten ibaret olunca ilacın dağılması için çok yavaş sıkmak gerekiyor
Merhaba yazınız okadar etkıledıkı bnı yazmadan edemedım. Okudunzmu blmıyrm ama 2 düşük var bendede. 2.de celxan 04ve coraspıne ragmen. 2. Den snra yapıldı testlerım bahsettıgnz gbı mthr analızı ve paı heterezıgot cıktı ve yine bahsettiğiniz gibi genetık doktoru ve dahiliye bu genler düşük yaptrmaz ıgne gereksız gbı konustu. Bnı takıp eden kadındogumcumda tam aksı iğneyı 06 ya cıkaracagız dedı. Şaştım kaldım hangısı doğru. Kadındogumcuma sordum fazla gelırse akntı olmasın dıye hıcbı sıkıntı olmaz dedı tabı Allahın izniyle. Hatta hıborda basşayabılırz dedı. O bahsettugnz esansıo trambosut ne bılmıyorum ama mtrh genlerındense eger aynı durumdayız Yazınızı okuyunca içim ferahladı. Mtrh analızındede gerek varmıs demekkı dedım ıgneye. Fazla gelıp sıkıntı yapmaz dımı. Smdı ecoprın 150ve balıkyagı kullanyrm hamılelıkte dırek hıbor ıgne baslayacakmış. Allaha emanet aetık bebeklerkmızTrombofili paneli mtfr mutasyonlarını saptıyor. Tabi mutasyon çıksa da bazı Doktorlar bunun düşüğe sebep olmayacağını iddia ediyor külliyen cehalet. Bana mutasyonlar olduğu halde kaç tane doktora gittiysem hibor vermediler ısrar ettiğim halde. sonra perinatologa gittim detaylı ultrasona ve bebeğe yeterli miktarda kan gitmediğini gördük çok kızdı diğer doktorlara. Ateş düştüğü yeri yakar onların umrunda değil ki dedi. Hibor başlayınca kan akışı düzeldi yoksa büyük ihtimalle kalbi duracaktı kocaman çocuğun
Havasını almayı ve dik bir şekilde yapmayı ihmal etmeyin.Kızlar iğne karnimda çok morluklar yaptı yakın da karnimda normal bir yer kalmayacak.siz ne yapıyorsunuz sizinde morariyormu
Çok teşekkürler.Bana interferon verilmedi.İki düşük yaşadım.Benim hematoloğum interferon verme taraftarı değilim diyor.Sizce kullanımı şart mı?Nasıl bir ilaç? Hamileyken plt kaçlardaydı sizin? Doğumdan sonra devam ettiniz mi o ilaca? Şu an plt değerleriniz nasıl? Clexan 6000 ve coraspin ile yine olmadı benim.Bu sefer diğer pıhtılaşma testlerimi de isteyeceğim.Bir çocuğum var .8 yaşında.Kardeş istedik olmadı.Yeni gördüm malesef. Hamilelik öncesi sadece coraspin 100 lük. Hamile kaldıktan sonra coraspin+trombosit düşürücü interferon iğne+ hibor.
Tabi interferon ilk 3 ay zararlı 12. Haftadan sonra başlanıyor. O vakte kadar trombositler Allah a emanet. Hematoloji biri kullan bir şey olmaz dedi biri kullanma dedi ilk üç ay için. Ben kullanmadım.12. haftadan sonra başladım.
Düşüklerin tek sorumlusu bence esansiyel trombositoz değildir genetikte pıhtılaşma testleri de yapılmalı . Trombofili paneli mesela.
Hibor 24 saat etkili, clexan 12 saat. Çoğu doktor bunu bilmiyor ya da önemsemiyor. Günde 1 clexan yetmiyor yine düşük oluyor mesela. Ya 12 saatte 1 clexan olacak günde 2 defa ya da günde 1 hibor
Olmadı derken düşük mü oldu? PLT benim hamileyken 790 civarına çıktı. İnterferon sonrası 300-400 arası oldu. Bilemiyorum interferon kullanımı PLT düşürüyor diğer taraftan demir hemoglobin de düşüyor. Baş ağrısı ve ateş yapıyor iğne. Biraz psikoloji bozucu etkisi de varmış intihar gibi ama ben yaşamadım belki binde bir olacak bir etkidir.doğumdan sonra da sanırım 4 hafta kullandım . En son PLT yine yükselişteydi şu an kaç bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra 21 gün kan sulandırıcı iğneyi bırakmamak gerekiyor yoksa pıhtı atabiliyor. Çoğu doktor doğumla beraber bıraktırıyor çok yanlışÇok teşekkürler.Bana interferon verilmedi.İki düşük yaşadım.Benim hematoloğum interferon verme taraftarı değilim diyor.Sizce kullanımı şart mı?Nasıl bir ilaç? Hamileyken plt kaçlardaydı sizin? Doğumdan sonra devam ettiniz mi o ilaca? Şu an plt değerleriniz nasıl? Clexan 6000 ve coraspin ile yine olmadı benim.Bu sefer diğer pıhtılaşma testlerimi de isteyeceğim.Bir çocuğum var .8 yaşında.Kardeş istedik olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?