- 27 Haziran 2017
- 4.035
- 8.528
- 158
Clexan günde 1 mi kullandınız? Etkisi 12 saatmiş. O yüzden 12 saatte bir yapılmalı. Benim Dr öyle söylemişti. O yüzden çok daha can yakıcı olduğu halde hibor verdi günde 1 taneClexan 6000 ve coraspin ile yine olmadı benim
Esansiyel trombositoz başka bir şey trombosit yüksekliği sebebiyle olan pıhtılaşma. Hibor 5000 ve coraspin 100 lük kullandım. Sıkıntı olmadı öyle kanama filan. Sadece yaralanmamak için dikkat etmeli kan sulandığı için. Ben bıçak filan fazla kullanmıyordumMerhaba yazınız okadar etkıledıkı bnı yazmadan edemedım. Okudunzmu blmıyrm ama 2 düşük var bendede. 2.de celxan 04ve coraspıne ragmen. 2. Den snra yapıldı testlerım bahsettıgnz gbı mthr analızı ve paı heterezıgot cıktı ve yine bahsettiğiniz gibi genetık doktoru ve dahiliye bu genler düşük yaptrmaz ıgne gereksız gbı konustu. Bnı takıp eden kadındogumcumda tam aksı iğneyı 06 ya cıkaracagız dedı. Şaştım kaldım hangısı doğru. Kadındogumcuma sordum fazla gelırse akntı olmasın dıye hıcbı sıkıntı olmaz dedı tabı Allahın izniyle. Hatta hıborda basşayabılırz dedı. O bahsettugnz esansıo trambosut ne bılmıyorum ama mtrh genlerındense eger aynı durumdayız Yazınızı okuyunca içim ferahladı. Mtrh analızındede gerek varmıs demekkı dedım ıgneye. Fazla gelıp sıkıntı yapmaz dımı. Smdı ecoprın 150ve balıkyagı kullanyrm hamılelıkte dırek hıbor ıgne baslayacakmış. Allaha emanet aetık bebeklerkmız
Yani olmadı derken kalp atışı alamadı doktor.Düşük başlamış dedi en son.Küretaj kararı aldı.Anladığım kadarıyla interferon olmadan hamilelik riskli zor olacak.Siz de interferon dan sonra mutlaka trombositlere baktırın.Bizim hastalık önemli.Pıhtı atabiliyor.Benim için bir umut oldunuz.Gerçekten umudumu yitirdim.Bir yıl içinde ikinci kez kürtaj oldum.Salı günü hematoloğumla randevum var.Bakalım.. ne diyecek??Olmadı derken düşük mü oldu? PLT benim hamileyken 790 civarına çıktı. İnterferon sonrası 300-400 arası oldu. Bilemiyorum interferon kullanımı PLT düşürüyor diğer taraftan demir hemoglobin de düşüyor. Baş ağrısı ve ateş yapıyor iğne. Biraz psikoloji bozucu etkisi de varmış intihar gibi ama ben yaşamadım belki binde bir olacak bir etkidir.doğumdan sonra da sanırım 4 hafta kullandım . En son PLT yine yükselişteydi şu an kaç bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra 21 gün kan sulandırıcı iğneyi bırakmamak gerekiyor yoksa pıhtı atabiliyor. Çoğu doktor doğumla beraber bıraktırıyor çok yanlış
Peki bu esansıyel trombosıtoz olup olmadını nerden anlıyorz ayrı testmı istiyolar. Yada bişeydenmi şüphelenip istiyolar çunku bnden istenmediEsansiyel trombositoz başka bir şey trombosit yüksekliği sebebiyle olan pıhtılaşma. Hibor 5000 ve coraspin 100 lük kullandım. Sıkıntı olmadı öyle kanama filan. Sadece yaralanmamak için dikkat etmeli kan sulandığı için. Ben bıçak filan fazla kullanmıyordum
Tahlillerde trombosit yüksekse anlaşılıyorPeki bu esansıyel trombosıtoz olup olmadını nerden anlıyorz ayrı testmı istiyolar. Yada bişeydenmi şüphelenip istiyolar çunku bnden istenmedi
Tam kan sayımında plt değeri yüksekse bu bir gösterge. tabi ki ayrıca tetkikler de yapılıyor.Teşhis benim hematolog koymuştu.Bu başka bir pıhtılaşma sorunu.Bildiğim kadarıyla nadir görünen bir hastalık.Sizde yoktur merak etmeyin.Herhangi bir kan sayımınıza bakın plt 400 ün altındaysa zaten yoktur sizde bu hastalık.Üstündeyse de olmayabilir.Dediğim gibi uzun bir tetkik süreci ve kemik iliği biyopsisiyle tanısı konuyor.Siz sorduğunuz için açıkladım.Yoksa gebelikte kaygı çok fazla oluyor, bunlara takılmayın.İnşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız siz de.Diğer pıhtılaşma bozukluğu olanlara göre dezavantajlıyız malesefPeki bu esansıyel trombosıtoz olup olmadını nerden anlıyorz ayrı testmı istiyolar. Yada bişeydenmi şüphelenip istiyolar çunku bnden istenmedi
Merhaba canim benim iğne kullanmama rağmen plt değerlerim normalOlmadı derken düşük mü oldu? PLT benim hamileyken 790 civarına çıktı. İnterferon sonrası 300-400 arası oldu. Bilemiyorum interferon kullanımı PLT düşürüyor diğer taraftan demir hemoglobin de düşüyor. Baş ağrısı ve ateş yapıyor iğne. Biraz psikoloji bozucu etkisi de varmış intihar gibi ama ben yaşamadım belki binde bir olacak bir etkidir.doğumdan sonra da sanırım 4 hafta kullandım . En son PLT yine yükselişteydi şu an kaç bilmiyorum. Bir de doğumdan sonra 21 gün kan sulandırıcı iğneyi bırakmamak gerekiyor yoksa pıhtı atabiliyor. Çoğu doktor doğumla beraber bıraktırıyor çok yanlış
Gen mutasyonunda kullanmak gerekiyor. PLT yüksekliği olsun ya da olmasınMerhaba canim benim iğne kullanmama rağmen plt değerlerim normal
Acaba bende pıhtılaşma yok mu
Tüp bebek merkezi gerek yok demişti
Kendi kadın doğum dr u kullan dedi
Normalde 2 gende pıhtılaşma var
Biri heterizigot biri homozigot
Tamam teşekkür ederim canımGen mutasyonunda kullanmak gerekiyor. PLT yüksekliği olsun ya da olmasın
Rica ederim. inşallah sağlıklı doğumlarTamam teşekkür ederim canım
Tüm cevaplarınız için teşekkürler.Şu interferon ve hibor konusunu doktoruma söyleyeceğim.Ağustosa kadar korunmamı söyledi.Sonrasında bu iğneler bi umut olur inşallah benim için .Diğer pıhtılaşma testlerimi de isteyeceğim bu arada.SağolClexan günde 1 mi kullandınız? Etkisi 12 saatmiş. O yüzden 12 saatte bir yapılmalı. Benim Dr öyle söylemişti. O yüzden çok daha can yakıcı olduğu halde hibor verdi günde 1 tane
Hiborun dozu kaçtıClexan günde 1 mi kullandınız? Etkisi 12 saatmiş. O yüzden 12 saatte bir yapılmalı. Benim Dr öyle söylemişti. O yüzden çok daha can yakıcı olduğu halde hibor verdi günde 1 tane
Hematoloji den direkt randevu alınmıyor siz nasıl gittiniz . Araştırma hastanesinde bölüm var ama internet üzerinden randevu alamadım.Çok teşekkürler.Bana interferon verilmedi.İki düşük yaşadım.Benim hematoloğum interferon verme taraftarı değilim diyor.Sizce kullanımı şart mı?Nasıl bir ilaç? Hamileyken plt kaçlardaydı sizin? Doğumdan sonra devam ettiniz mi o ilaca? Şu an plt değerleriniz nasıl? Clexan 6000 ve coraspin ile yine olmadı benim.Bu sefer diğer pıhtılaşma testlerimi de isteyeceğim.Bir çocuğum var .8 yaşında.Kardeş istedik olmadı.
Ben üniversite hastanesinde takip ediliyorum.Zaten 4 yıldır Hematoloji ye gidiyorum.Rutin kontrolleri var.İlk gittiğimde sevk ile gitmiştim.Bakın pıhtılaşma sorunu olan her kişi trombosit hastası olmayabilir.Plt değerleriniz normalse takılmayın buna.Bu forumda yazılan pıhtılaşma bozuklukları başka.Hematoloji den direkt randevu alınmıyor siz nasıl gittiniz . Araştırma hastanesinde bölüm var ama internet üzerinden randevu alamadım.
5000Hiborun dozu kaçtı
Anladım plt normal görünüyor şimdi baktım . Ben ikinci gebeliğimde coraspin kullandığım halde yine kalbi durdu yetersiz mi geldi anlamadım. O yüzden gitmeyi düşünüyorumBen üniversite hastanesinde takip ediliyorum.Zaten 4 yıldır Hematoloji ye gidiyorum.Rutin kontrolleri var.İlk gittiğimde sevk ile gitmiştim.Bakın pıhtılaşma sorunu olan her kişi trombosit hastası olmayabilir.Plt değerleriniz normalse takılmayın buna.Bu forumda yazılan pıhtılaşma bozuklukları başka.
Dozunu neye göre ayarladı bunun bir tahlili var mı trombofili paneli dışında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?