Merhaba canım..Merhabalar arkadaşlar bişey danışacaktım yardımcı olursanız çok sevinirim 16 haftalık kaybımdan sonra (kesenin yırtılması sonucu) ne olur olmaz diye pıhtılaşma testide yaptırdım mthfr c677t heterezigot ve paı 4G/5G yazıyor çok doktora sordum ama net bi cevapta alamadım bilgisi olan var mı, böyle sonucu olanlar diğer gebeliklerinde ilaç iğne kullandı mı
Ben çorumdayım canmCanim hangi sehirdesin
Iyi bi doktorsa gitmeyi düşünüyorum canım çok zor senin varmi şimdi çocuğunSamsundada gittim ben Ankardada simdi ordami bilmiyorum Hacettepede Timur Gurgan vardi cok iyi bir dr indsallah sende tum isteyenlerde en kisa zamanda bebislerine kavusur cok zor ben 5 sene bekledim
Evet canim cok sukur 2 tane kixim var simdi tekrar hamileyim ama lekdlnmem basladi dun dr igne hap verdi pek umutlu degilim amaIyi bi doktorsa gitmeyi düşünüyorum canım çok zor senin varmi şimdi çocuğun
Oh çok şükür canım Allah bağışlasın rabbim karnindakinide korusun inşallahEvet canim cok sukur 2 tane kixim var simdi tekrar hamileyim ama lekdlnmem basladi dun dr igne hap verdi pek umutlu degilim ama
Canim gecmis olsuncennete bir melegini gondermisssin insallah bu bebisini saglicakla kucagina almayi nasip etsin bende kan pihtilasmamasi olmamasina ragmen 4 dusukten sonra kullandim sukur bisey olmadi sende bence kullan derim herhangi bir dogum dr git bende kan pihtilasmasi var yazarmisiniz de yaziyolar bende 6 haftalik hamileyim simdi lekelenmem var raporla yazdirdim insallah bisey olmazArkadaşlar merhaba. Ben de 9 ay önce 20 haftalik bebeğimi kaybettim. 18.haftada kalbi durmuş. Sonrasında Zeynep Kamil'de genetik bölumunde testler yapıldi ve kromozom testleri normal çikti. Kan pihtilaşmasi için de 4 farkli test yapildi ve ilk üçü normal, dördüncüsü ise MTHFR A1298C homozigot çikti. Genetik doktoru ilk iki testin onemli olduğunu, bunun bebegin kalp atışının durmasina yol açmayacağini söyledi. Fakat ayni hastanede bir kadin doğumcu 18.haftada kalbini durdurabilir dedi. Yine bazi kadin doğumcular kan sulandirici kullanacaksin deken bazilari da kullanmana gerek yok dediler. Kafam çok karıştı yani ayni hastanede farkli doktorlar ayni durumu farkli yorumluyor. Ben de şimdi yeniden hamileyim 6 haftalik ve folbiol, coraspin kullaniyorum. Kan sulandirici iğne yazmadilar. En son bir doktor hematolojiye git o karar versin dedi. Ben de hematolojiye gideceğim. Bunun için de önce dahiliyeye gitmem gerekiyor. Yarin gidecegim sonra da hematolojiye randevu alacağim ve kan sulandirici igne için rapor çikarmasini isteyeceğim. Benim sizlere sorum kan sulandirici iğne kullananlar rapor mu çikariyor yoksa 9 aylim iğneyi ücretli mi aliyorlar? Ayni mutasyona sahip olanlar nasil bir yol izlediler? Gerekirse igneyi ücretli alacağim doktor gerek yok derse. Cunku rapor olmazsa sanirim kadin dogumcu 10 gunluk anca yazabiliyormuş. Ben de caliştigim icin 10 gunde bir gidemem hastaneye. Cok korkuyorum bebegime bir sey olacak diye. Çok üzüntü yaşadim bebeğimi kaybedince. Allah hiç kimseye yaşatmasin. Bir de Anadolu yakasinda tavsiye edeceğiniz doktorlar var mi? Sizler hematoloji doktoruna gittiniz mi ya da rapor çikardiniz mi?
Canim çok tesekkür ederim. Sana da geçmiş olsun. Cok zor gerçekten Allah kimseye yaşatmasin. Raporla yazdirdim demişsin. mu çikardin sen? Hematolojide de cikardin raporu?Canim gecmis olsuncennete bir melegini gondermisssin insallah bu bebisini saglicakla kucagina almayi nasip etsin bende kan pihtilasmamasi olmamasina ragmen 4 dusukten sonra kullandim sukur bisey olmadi sende bence kullan derim herhangi bir dogum dr git bende kan pihtilasmasi var yazarmisiniz de yaziyolar bende 6 haftalik hamileyim simdi lekelenmem var raporla yazdirdim insallah bisey olmaz
Amin canim dogum dr yazdi kendisi soyledi hatta rapor cikartacam dediCanim çok tesekkür ederim. Sana da geçmiş olsun. Cok zor gerçekten Allah kimseye yaşatmasin. Raporla yazdirdim demişsin. mu çikardin sen? Hematolojide de cikardin raporu?
Arkadaşlar merhaba. Ben de 9 ay önce 20 haftalik bebeğimi kaybettim. 18.haftada kalbi durmuş. Sonrasında Zeynep Kamil'de genetik bölumunde testler yapıldi ve kromozom testleri normal çikti. Kan pihtilaşmasi için de 4 farkli test yapildi ve ilk üçü normal, dördüncüsü ise MTHFR A1298C homozigot çikti. Genetik doktoru ilk iki testin onemli olduğunu, bunun bebegin kalp atışının durmasina yol açmayacağini söyledi. Fakat ayni hastanede bir kadin doğumcu 18.haftada kalbini durdurabilir dedi. Yine bazi kadin doğumcular kan sulandirici kullanacaksin deken bazilari da kullanmana gerek yok dediler. Kafam çok karıştı yani ayni hastanede farkli doktorlar ayni durumu farkli yorumluyor. Ben de şimdi yeniden hamileyim 6 haftalik ve folbiol, coraspin kullaniyorum. Kan sulandirici iğne yazmadilar. En son bir doktor hematolojiye git o karar versin dedi. Ben de hematolojiye gideceğim. Bunun için de önce dahiliyeye gitmem gerekiyor. Yarin gidecegim sonra da hematolojiye randevu alacağim ve kan sulandirici igne için rapor çikarmasini isteyeceğim. Benim sizlere sorum kan sulandirici iğne kullananlar rapor mu çikariyor yoksa 9 aylim iğneyi ücretli mi aliyorlar? Ayni mutasyona sahip olanlar nasil bir yol izlediler? Gerekirse igneyi ücretli alacağim doktor gerek yok derse. Cunku rapor olmazsa sanirim kadin dogumcu 10 gunluk anca yazabiliyormuş. Ben de caliştigim icin 10 gunde bir gidemem hastaneye. Cok korkuyorum bebegime bir sey olacak diye. Çok üzüntü yaşadim bebeğimi kaybedince. Allah hiç kimseye yaşatmasin. Bir de Anadolu yakasinda tavsiye edeceğiniz doktorlar var mi? Sizler hematoloji doktoruna gittiniz mi ya da rapor çikardiniz mi?
Amin çok teşekkur ederim hepimize inşallahBenim de 2 gende pıhtılaşma var
Biri hemozigot biri heterizigot
Tüp Bebek Merkezi igneye gerek yok dedi
Kendi kadın doğum dr u kullan dedi Hematoloji dr una gittim oda kullanmalısınız dedi
Şu anda igneye devam ediyorum
Kadın doğum dr u özel hastanede
Kendi rapor çıkarttı ve 10 kutu yazdı
Buda yaklaşık 3 ay yetiyo
Ve hamilelik boyunca 3 sefer yazilsa yeterli oluyor
Ayrıca coraspin kullanıyorum
Rabbim sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah
Hangi genlerde mutasyon çıktı sendeBenim de 2 gende pıhtılaşma var
Biri hemozigot biri heterizigot
Tüp Bebek Merkezi igneye gerek yok dedi
Kendi kadın doğum dr u kullan dedi Hematoloji dr una gittim oda kullanmalısınız dedi
Şu anda igneye devam ediyorum
Kadın doğum dr u özel hastanede
Kendi rapor çıkarttı ve 10 kutu yazdı
Buda yaklaşık 3 ay yetiyo
Ve hamilelik boyunca 3 sefer yazilsa yeterli oluyor
Ayrıca coraspin kullanıyorum
Rabbim sağ salim kucağına almak nasip etsin inşallah
Mthfr A1298C Homozigot polimorfizmHangi genlerde mutasyon çıktı sende
Polimorfizm ilk defa duyuyorum bende betanfibrinojen homozigot mutasyon ve gp llla L33p heterozigot mutasyon çıktıMthfr A1298C Homozigot polimorfizm
PAI-1 4G/5G Heterozigot polimorfizm
Canım aynı genlerde var benımde pıhtılaşma ama mthfr a1298c de heterezıgot bende paıde heterezıgot. Banada 2 düşüğüm oldugu içiç kadın dıgumcum tedbır amaclı 06 clexan iğne ve 150mg ekoprın dedı. Genetık doktoru iğneye gerek olmadıgını coraspının yeterlı olacagını soyledı. Ben ıgneyıde kullanma taraftarydım tedbır olsun dıye ama ya fazla gelırde sıkıntı olursa dıyede korkuyorum. Hematologa gıtmedım. Ama sana kullan demesı bıraz ıcımı rahatlattı demekkı sıkıntı olmaz ıgnedede. Doktorların bıle ayrısması öyle zorkı hangısıne ınansan içinde bı teeeduur olcak ve hamılelıkte streste cok zarar. Allah yardımcımız olsun inşallahMthfr A1298C Homozigot polimorfizm
PAI-1 4G/5G Heterozigot polimorfizm
Canım merhaba. Pıhtılaşman var. Faktır XIII de onemlı bı gen dıye bılıyorum sende oda çıkmış. Muhtemeln hamılelıgınde ıgne verırler sana. Çocuk yada düşük varmı. Doktorlar ne yorum yaptı sonuclarınaKızlar merhaba pıhtılaşma testi yaptırdım sonuç bu şekilde:
MTHFR A1298C ve FACTOR XIII V34L genlerinde heterozigot MUTASYON, PAI-1 4G/5G geninde 4G/4G genotipi saptanmıştır diye yazıyor. bu nedir şimdi pıhtılaşma var mı yok mu ? bilen varsa yazabilir mi... Doktorların herbiri başka bir şey söyledi. Hiç içime sinmedi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?