Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Yok canım transferden sonra pozitifi alınca 3 hafta sonra kalp atışına çağırdı memorial. Ama ben oraya gitmedim kendi kadın doğumcuma gittim o da yetersiz kaldı galiba
Memorialin genel olarak coraspin kullandırmama durumu varmıs biraz arastırdım da.

İstanbulda mısın? Pıhtılaşma icin hangi doktora gittin?

Hangi doktora gidiyorsun?

Merhaba bayanlar ben 4 haftalıkken başladım kan sulandiriciya şuan 6 haftalik hamileyim. iki genim heterozigot ilk oğlumda iğne kullanmadan sağlıklı gebelik yaşamıştım 2. Gebelik kayıp yaşanınca tahlil yapıldı pıhtılaşma cikti. 1 haftadır lekelenmem var doktor sıkıntı yok diyor ama clexane 4000 kullanıyorum. Acaba diyorum kanım çok mu sulanıyor ondan mi oluyor lekelenmem ben nasıl öğrencem bunu dozunun düşürmek gerektiğini bir tahlil var mi bunla ilgili?

Herkese iyi akşamlar. Amacim umutlu anne adaylarının kafasını karıştırmak degil ama benim kafam cok karisik ve birileriyle paylasmak istedim.5 yaşında kızım var. Hiç sorun yaşamadan dünyaya geldi çok şükür. Bu yıl içinde 2 kez boş gebelik geçirdim 10. Haftalarına kadar bekleyip düşmeyince kürtaj oldum. Tüm tahlil sonuclarimizda (kürtaj materyali kromozom analizi, periferik kanda kromozom analizi,hormon testleri vb) sadece bende heterozigot mthfr1298 ve faktör V Leiden çıktı. iki ayrı kadin doğumcu da bana coraspin önerdi ama ben kararsızım. Şu en baştaki tablo harika olmuş. Farkında mısınız herkesin sonucta pihtilasmasi var tamam kisiler ve oykuleri farkli ama doktorlarin hepsi herkese kafasına göre planlamada ve dozda değişen ilaç vermiş . Sadece 10 senedir piyasada olmasina rağmen clexsan herkesde var gibi ama (?) Benim hiç sorunsuz doğan kızım varken kan sulandırıcı kullanıp yine de kaybedenler olmuş. Tabiki taktir Allah'ın isterse olur istemezse olmaz ama ben bu tedavilerin etkinliğine niyeyse ikna olamıyorum. Birileri bizi biz anlamadan kobay olarak kullanıyor gibi geliyor. Bu arada Allah hepinize ve tüm isteyenlere hayırlı evlat versin.

Son düzenleme:
Hangi genleriniz de pıhtılaşma var?

Canım çok teşekkürler cvp verdigin icin benim iki genimde var pihtilasma biri ağır biri ona göre daha basit dedi doktorum sonucu yazayim cnm
sonuç : PAİ -1 HOMOZİGOT MUTANT (4G / 4G )
MTHFR 12 A>C HETEROZİGOT MUTANT
Sonucum boyle canim aciklamasida var altta diger arkadaslarada sesleniyorum yardımcı olun nasil bişey ilk defa başıma geldi inşallah bebeğinizin olurda sag salim kucagimiza aliriz buda bizim imtihanimiz

Pıhtılaşma için ankara hacettepe üni.mehmet sinan beksaça gittim şuan hamileyim doktorum bursada mehmet aral atalay uludağ üni.
Tesekkur ederim cvbn icin. Acaba nasıl tedavi verdi? Yani sonuclarını götürdün ve buna göre yol mu cizdi
benim de senin gibi pai homozigot mtfhr heterozigot hatta bir de faktör v heterozigot. Tarnsferden sonra iğneye başlayacagım ama bu kadar iğne kullanıp düsğk yapan görünce acıkcası umudum kalmadı

Umutsuzluk olmaz! Henüz zigot bir mercimek tanesi kadar bile yokken olan sıkıntıyı, tekrarlayan dusugu(3ve fazlası) doktorlar bilemiyorlar bu kanın pıhtılaşma bebeği besleyememe hipotezi sadece varsayım. Mantıklı da duruyor aslında ama %3-4 belki. Ben doktor değilim ama istatiksel olarak 3 den fazla düşük yapan kadınlarda bile hiç bişey kullanmadaki bile sağlıklı bebek doğurma ihtimali tekrar düşük yapma ihtimalinden yüksekmiş. Yani demem o ki doktorunuz öneriyorsa kullanın bütün iğneleri ilaçları vs ama lütfen siz talep etmeyin. Ben iki kez yaşadım. Varsayalım geni annemden aldım 6 çocuğu var kadının. 2 tane ablam var 1 kiz kardesim var hic birinde olmadı böyle bişey. Bu gen bı tek bana mı geldi? İnşallah beslenmelerimize dikkat edelim hazır gıda vs. Kozmetik kullanımı, deterjan kullanımı, spor, fazla kilo, teflonlardan geçen ağır metaller, sürekli maruz kaldığımız radyasyon, stres. Bence bunların hepsi daha fazla etkiliyor olabilir dusukleri, sağlıksız gebelikleri. Yoksa vücut zaten gebelikte kanın pıhtılaşmasını arttırıyormus kendisi bebeği tutmak için. Bakalım tekrar hamile kalırsam ben de cesaret edemem hiç bişey kullanmamayı coraspin kullanırim diyorum ama o da boş olursa sonrasında belki ne bulursam bende kullanırım belki Allah korusun.

Bendede faktor 5 mutasyonu var heterozigot 0;6 clexane corsspin artı omega uc ile 16 haftamı doldurdum uc dusuk öyküm var korkma allah buyuk

Arkadaşlar selam..
Bende cumartesi günü sonuçlarımı gösterdim ve doktorum rahim kontrollerimide yaptıktan sonra coraspine başlattı.
folik asit verdi. Hamile kalınca iğneye başlayacağız dedi.
Bakalım hayırlısı diyelim..Ben sürecimi buradan paylaşacağım...

habibeee07 sana da hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorumm. Doktorum 0,4 lük ğne kullanacağız dedi...0,6 lık neye göre belirlendi acaba sende.. Hemotologa da gösterdin mi?

0:4 yetersiz geldi ve bebegm gene düstü bdahaki ay gebe kaldım gene bu sefer 0;6 basladık halada devam yetersz geldi canm

Evet ankarada gata da doktr gokhan ozgur on numara b doktor baya acıklama yaptı kadın dogumcu gezdim dort tane ozellere para yıgdım hic biri igne baslatmadı bana gerek yok dedi uc kayıp yasadım yani onların yzuunden

Canım heterozigot tabiki pıhtılasma yapar igne dozun az gelms olablr hemotologa git mtlaka ayarlansın dozun inan kadın dgumcular bi bol blmiyor

Merhaba. Benim genlerimde sizikilerle aynı pai homoz. Mthfrc677t heterozigot. Benim tedavimi alınında iyi bi prof yaptı coraspin ve clexane ile iki defa kimysal gebelik yaşadım. Sonra bıraktırdı senin için gerekli değil diyerek. Şuan Gebeliğimin hiç bir döneminde clexane veya coraspin kullanmadım. Rabbime şükür ters bi durumumda yok. Mthfr ler %80 çoğu kişide olabilen genmiş. Pai de gebelik ile ilişkilendirilmeyen genmiş. İçim rahat etmedi hematolog önermedi, başka bir prof ve perinToloğa danıştım oda önermedi bu genlerle ilaç ve iğneyi.

0:4 yetersiz geldi ve bebegm gene düstü bdahaki ay gebe kaldım gene bu sefer 0;6 basladık halada devam yetersz geldi canm
Canım merhaba. 0.4 yetersız geldı demıssın. Bndede aynısı oldu galiba. Galıba dıyorum cunku yetersız geldıdemı düştü. Yoksa fazla geldıdemı düştü anlayamıyorum malesef doktorlr arasındakı bu ayrıcalıktan. Paı ve mthfr A1298c heterzıgot bendede. Ilk grbelıkte sadece folıkasıt ve progestan 2. Gebelıkte arastrma bılr yapılmadan tedbır amaclı 0.4 clexan ve coraspın ama ıkısıde düşük. Snra testler yapıldı. Bu genlere gore kadındogumcum ıgne ve coraspın dozunu artıracaz dedı. Yanı ya hıbor ya clexazn06 ve ecoprın 150mg gbı bı tedavı soyledı. Ama genetık doktoru ıgneye gerek yok sadece coraspın dedı cıldırcam. Hematologa randevu bulamıyorum. Burda sızlerden bı umut arıyorum. Senın hangı genlerde pıhtılaşma var. Nasıl bır tedavı gıdıyo. İgneyı kullansam fazlada gelse bı sıkıntı olurmu. Hanı fazla gelmesı sorun degılse kullanmakta fayda var dıye dusunuyrm (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…