Kızlar lütfen birileri bana cvp yazsın. Hematolojiye randevu alınmıyor benim doktor tahlil yapmadan kafasına göre yazıyor iğneyi ben kime inancam kime gidecemMerhaba bayanlar ben 4 haftalıkken başladım kan sulandiriciya şuan 6 haftalik hamileyim. iki genim heterozigot ilk oğlumda iğne kullanmadan sağlıklı gebelik yaşamıştım 2. Gebelik kayıp yaşanınca tahlil yapıldı pıhtılaşma cikti. 1 haftadır lekelenmem var doktor sıkıntı yok diyor ama clexane 4000 kullanıyorum. Acaba diyorum kanım çok mu sulanıyor ondan mi oluyor lekelenmem ben nasıl öğrencem bunu dozunun düşürmek gerektiğini bir tahlil var mi bunla ilgili?
Hem taşıyıcı hem kalıtsal olarak pıhtılaşman var canım rabbim yardımcımız olsun hayırlı zamanda sana da isteyen herkeze evlat nasip etsin inşallahCanım çok teşekkürler cvp verdigin icin benim iki genimde var pihtilasma biri ağır biri ona göre daha basit dedi doktorum sonucu yazayim cnm
sonuç : PAİ -1 HOMOZİGOT MUTANT (4G / 4G )
MTHFR 12 A>C HETEROZİGOT MUTANT
Sonucum boyle canim aciklamasida var altta diger arkadaslarada sesleniyorum yardımcı olun nasil bişey ilk defa başıma geldi inşallah bebeğinizin olurda sag salim kucagimiza aliriz buda bizim imtihanimiz
Ben taşıyıcı olarak 2 genimde var sadece 150 mg ecopirin içiyorum igneye gerek yok dedi doktorumTesekkur ederim cvbn icin. Acaba nasıl tedavi verdi? Yani sonuclarını götürdün ve buna göre yol mu cizdi
benim de senin gibi pai homozigot mtfhr heterozigot hatta bir de faktör v heterozigot. Tarnsferden sonra iğneye başlayacagım ama bu kadar iğne kullanıp düsğk yapan görünce acıkcası umudum kalmadı
Sağol canım söylemen iyi oldu birde oraya gideyimCanım heterozigot tabiki pıhtılasma yapar igne dozun az gelms olablr hemotologa git mtlaka ayarlansın dozun inan kadın dgumcular bi bol blmiyor
Çok şükür iyi gidiyor bacaklarını kapattı göremedik cuma günü yine gidicem inşallah gösterirEzmu0810
Cinsiyetini öğrendin mi sen nasıl gidiyor gebelik atlattın mı tehlikeli süreci
İyi ya çok sevindim :) amin inşallah.. öğrenince yaz bizede :)Çok şükür iyi gidiyor bacaklarını kapattı göremedik cuma günü yine gidicem inşallah gösterir
Rabbim isteyen herkeze nasip etsin inşallah
Söylerim tabi canımİyi ya çok sevindim :) amin inşallah.. öğrenince yaz bizede :)
Tesekkur ederim cvbn icin. Acaba nasıl tedavi verdi? Yani sonuclarını götürdün ve buna göre yol mu cizdi
benim de senin gibi pai homozigot mtfhr heterozigot hatta bir de faktör v heterozigot. Tarnsferden sonra iğneye başlayacagım ama bu kadar iğne kullanıp düsğk yapan görünce acıkcası umudum kalmadı
Tesekkur ederim cvbn icin. Acaba nasıl tedavi verdi? Yani sonuclarını götürdün ve buna göre yol mu cizdi
Merhaba. Benim genlerimde sizikilerle aynı pai homoz. Mthfrc677t heterozigot. Benim tedavimi alınında iyi bi prof yaptı coraspin ve clexane ile iki defa kimysal gebelik yaşadım. Sonra bıraktırdı senin için gerekli değil diyerek. Şuan Gebeliğimin hiç bir döneminde clexane veya coraspin kullanmadım. Rabbime şükür ters bi durumumda yok. Mthfr ler %80 çoğu kişide olabilen genmiş. Pai de gebelik ile ilişkilendirilmeyen genmiş. İçim rahat etmedi hematolog önermedi, başka bir prof ve perinToloğa danıştım oda önermedi bu genlerle ilaç ve iğneyi.
Hem taşıyıcı hem kalıtsal olarak pıhtılaşman var canım rabbim yardımcımız olsun hayırlı zamanda sana da isteyen herkeze evlat nasip etsin inşallah
Ben taşıyıcı olarak 2 genimde var sadece 150 mg ecopirin içiyorum igneye gerek yok dedi doktorum
Rabbim hayırlı zamanda saglıklı evlatlar nasip etsin inşallah çok sagol canım allah razı olsun..Cvp icin cok sagol canım boyle hamile görünce cok mutlu oluyorum konusmak istiyorum sanki onlarla konusunca daha cok rahatliyorum hayirli olsun sag salim rabbim kucagina almayi nasip etsinnn inşallahhhh dua et bizlerede taşıyıcı nasil yani canim cocuklarimada gecer yani tam anlamadim
Canım benim doktorum dedi ki her kayıp pıhtılaşmadan degil herkez hemen öyle yorumluyo dedi bunun yanında bir çok testin önemi var dedi tsh da çok önemli dedi.Ezmu0810 bide canim ben 2 gebeligimdede kalp atisini hic duymadim 2 ci gebeligimde geriden gidiyordu gelismiyordu aklıma takilan bi soru var kan pihtilasma sorunu ortadan kalkarsa yani kan sulandirici kullanirsam allahin izniyle bebegim olursa kalp atışını duyarmiyim kalp atisjnin olmamasi kan pihtilasmasindan mi ?
Canım benim doktorum dedi ki her kayıp pıhtılaşmadan degil herkez hemen öyle yorumluyo dedi bunun yanında bir çok testin önemi var dedi tsh da çok önemli dedi.
Pıhtılaşması olup ilaç igne kullanmadan saglıklı dogum yapan çok insan gördüm ve duydum hatta bunlardan birisi benim kızımda ilaçda ignede kullanmadm şuanda kullanmuyorum 16.haftada ecopirine başlıycaz allahın izniyle..
Tabi pıhtılaşmada çok önemli bu konuda kayıplar çok bebegn beslenemiyor demek ki igne kullanınca senin için daha iyi olur inşallah.
Ama eşinde sperm testi versin onada bakılsın sorun olunca hemen kadına yönleniyor herkez sperm de çok önemli zaten sonuç bile aynı gün çıkıyor.
Herşeyi ögrenip önlem alırsak daha güzel olur herşey.
Ben ilk bebegimi 7 haftalıkken düşük yaptım bebek 5.haftada kalmş gelişmemiş hiç kalp atışı duymadm içimde parça kaldı diye kürtaj oldum 6 ay korundm sonra kızıma hamile kaldım 9 ay taşıdım dogdu 1 hafta yaşadı melegim cigeri gelişmemişti nasip degilmş prensesim melek oldu.
Bu 3.gebeligim kzıımdan 14 ay sonra oldu o süre zarfında korunduk birçok test yaptırdık sonra rabbim aratmadan şükürler olsun ki nasip ettti inşallah kucagımıza da alırız.
Allahım sanada isteyen herkeze de nasip etsin inşallah kimsenin kucagı boş kalmasın rabbim kimseyi evlt acısıyla sınamasın
Sen duanı et elinden geleni yap gerisi tevekkül hayırlı zamanda bebegin gelir inşallah allahım annelik duygusunu tattırır inşallah
Canm bi konuda deneyimine ihtiyacım var bende bebegimi 29.haftada kalbi durdugu için kaybettim kan akımı yavastı ve gelşmyorduMerhaba. Benim genlerimde sizikilerle aynı pai homoz. Mthfrc677t heterozigot. Benim tedavimi alınında iyi bi prof yaptı coraspin ve clexane ile iki defa kimysal gebelik yaşadım. Sonra bıraktırdı senin için gerekli değil diyerek. Şuan Gebeliğimin hiç bir döneminde clexane veya coraspin kullanmadım. Rabbime şükür ters bi durumumda yok. Mthfr ler %80 çoğu kişide olabilen genmiş. Pai de gebelik ile ilişkilendirilmeyen genmiş. İçim rahat etmedi hematolog önermedi, başka bir prof ve perinToloğa danıştım oda önermedi bu genlerle ilaç ve iğneyi.
Mthr 1298 genimde homozigot vardı benımde kimisi gerek yok dedi kimisi evet başlanılmalı dedi. Neyse gebe kaldım ve 5. Gebeliğimdi bi dktora gittim durumu anlattım bana rapor cıkarttı 0.4 clexane kullandım sadece ve suan 20 günlük bi oğlum var cok şükür❤ darısı size ve tüm isteyenlere ❤Canm bi konuda deneyimine ihtiyacım var bende bebegimi 29.haftada kalbi durdugu için kaybettim kan akımı yavastı ve gelşmyordu
Daha sınra phtı testiyaptrdm önlem amaçlı
Mtfr 677 heterozigot çktı diğer değerlerm normal
Doktorum ilk kaybmn kromozm anımalisi oldugunu phtıyla ilgisi olmadgnu bu pıhtı türünn bir çok insanda oldgunu ve önemsz oldgnu söyledi
Bu doktor fakültede perinatolog.
Hematologa gttm oda aynısını söyledi
Ama burda benm gibi olup ilaç iğne kullanan var tedrgnm şimdi yne hamileym yeni daha
Ne yapmam gerekir çok korkuyorum
Sennde durumun aynı sanrm ilaç kullanmadan kaçıncı ayına gelebildn durumun nedr ne önerrsn
Hamileyim canım 32. Haftama giriyorum artık. Rabbime hamdolsun bir sıkıntımız da yok çok şükür. Ezmu arkadaşımın dediği gibi dr lar er gebelik sorununu pıhtılaşmaya bağlıyorlar genelde ama deneyimleyerek gördükli birsürü sebep olabiliyor. Sen her şekilde bir hematolohnile görüş çünkü bu pıhtı işi onların uzmanlık alanı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim aratmadan tez vakit versinAnladım canım peki suan hamilesin degil mi nasil gidiyor insallah bi sıkıntı yoktur bende suan ecoprin kullaniyorum hamile kalincada bi günün gecse geliceksin dedi hamilelik var mi yok mu onu netlestirip varsa igneye baslayacagiz dedi yani bilmiyorum inan herkes farkli bisey söylüyor inşallah bidaha boyle seyler yaşamayiz rabbim bidaha kimseye yaşatmasn inan benim icin cok sote süreçlerdi eminim yasayanlar icinde öyledir cokk zor bundan sonraki duamiz bidaha rabbim yasatmasin hayirlisi ile sag salim kucagimiza almayi nasip etsin sendde hamilesin gördüğüm kadariyla sag salim kucagina al inşallah
Başın sağolsun canım acını çok iyi biliyorumCanm bi konuda deneyimine ihtiyacım var bende bebegimi 29.haftada kalbi durdugu için kaybettim kan akımı yavastı ve gelşmyordu
Daha sınra phtı testiyaptrdm önlem amaçlı
Mtfr 677 heterozigot çktı diğer değerlerm normal
Doktorum ilk kaybmn kromozm anımalisi oldugunu phtıyla ilgisi olmadgnu bu pıhtı türünn bir çok insanda oldgunu ve önemsz oldgnu söyledi
Bu doktor fakültede perinatolog.
Hematologa gttm oda aynısını söyledi
Ama burda benm gibi olup ilaç iğne kullanan var tedrgnm şimdi yne hamileym yeni daha
Ne yapmam gerekir çok korkuyorum
Sennde durumun aynı sanrm ilaç kullanmadan kaçıncı ayına gelebildn durumun nedr ne önerrsn
Bebek patolojk inceleme gitti ama ordan bsey cıkmadıHamileyim canım 32. Haftama giriyorum artık. Rabbime hamdolsun bir sıkıntımız da yok çok şükür. Ezmu arkadaşımın dediği gibi dr lar er gebelik sorununu pıhtılaşmaya bağlıyorlar genelde ama deneyimleyerek gördükli birsürü sebep olabiliyor. Sen her şekilde bir hematolohnile görüş çünkü bu pıhtı işi onların uzmanlık alanı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim aratmadan tez vakit versin
Başın sağolsun canım acını çok iyi biliyorumbenim araştırdığım be dr lardan duyduğum kadarıyla mthfr genleri toplumun yüzde 80 inde bulunan bir genmiş ve folik asit eksikliğine bağlı yaşanabiliyormuş. Gördüğüm kadarıyla tek başına bu gen bi anlam şfade etmiyor. Genetik incelemeye gittimi canım bebeğiniz dr kromoxom anomalisi demiş ya dr un.
Tebrik ederim canım rabbim tekrar nadip etmiş inşallah canı gönülden diliyorum vaktinde sıhhatle sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah. Şuan 32. Haftama giriyorum canım hamdolsun ters bi durumum yok yaşamadım rabbim yaşatmasında inşallah. Bana kalırsa senin kullanmanda gereksiz çünkü kanın fazla sulanması da sorun hem anne hem bebek açısından. Dr un fakültede oerinatologmuş bak benimde dr um proftu içime sinmeyip başka bir prof perinatolog ile daha görüştüm oda aynısını söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?