- 14 Mart 2016
- 1.486
- 1.625
- 133
Amin canım çok sağol . Bence sen doktoruna güven ve onun dediklerinden çıkma. Kendi kendine birşey yaparsan öngörülebilecek riskleri bilemezsin. İçine hiç sinmiyorsa bi prof veya perinatologla daha görüş için rahatlasınBebek patolojk inceleme gitti ama ordan bsey cıkmadı
Hamdolsun rabbim tekrar nasip etti sanada hayırlı doğumlar nasip etsn kucagna al sağlıklar inşallah
Ben hematoloji doktoruna gittim bu hafta
Doktor aynı sorın benm eşimde de var 2 düşüğü oldu ama pıhtıyla alakalı degil dedi.hepatin ipneyi tavsiye etmiyorum dedi.kansızlık ve kemik erimesi yapıyormuş.istersen aspirn kullanabilirsn dedi bi zararı yok dedi.ama işte forumda okuyorhm bizim gibi olup iğne kullananlar var onlar benm kafamı karştırıyor ama doktorumdan daha iyi bilemem heralde tehlikeli bir durum olsa önlem alırdı dmi.çok korkuyorum
Anladım canım peki suan hamilesin degil mi nasil gidiyor insallah bi sıkıntı yoktur bende suan ecoprin kullaniyorum hamile kalincada bi günün gecse geliceksin dedi hamilelik var mi yok mu onu netlestirip varsa igneye baslayacagiz dedi yani bilmiyorum inan herkes farkli bisey söylüyor inşallah bidaha boyle seyler yaşamayiz rabbim bidaha kimseye yaşatmasn inan benim icin cok sote süreçlerdi eminim yasayanlar icinde öyledir cokk zor bundan sonraki duamiz bidaha rabbim yasatmasin hayirlisi ile sag salim kucagimiza almayi nasip etsin sendde hamilesin gördüğüm kadariyla sag salim kucagina al inşallah
Canım merhaba benımfe aynı genlerdr var pıhtılaşma. Paı ve mthr a heterezıgot. Ve banada aynen sana dedıgı gbı dedı tedavıyı. Smdı ecoprın hamılrlıktede 1gun bıle gecse yap test ıgne dedı. Sen hematolaga gidebildinmı. Bn randevu bulamıyorumAnladım canım peki suan hamilesin degil mi nasil gidiyor insallah bi sıkıntı yoktur bende suan ecoprin kullaniyorum hamile kalincada bi günün gecse geliceksin dedi hamilelik var mi yok mu onu netlestirip varsa igneye baslayacagiz dedi yani bilmiyorum inan herkes farkli bisey söylüyor inşallah bidaha boyle seyler yaşamayiz rabbim bidaha kimseye yaşatmasn inan benim icin cok sote süreçlerdi eminim yasayanlar icinde öyledir cokk zor bundan sonraki duamiz bidaha rabbim yasatmasin hayirlisi ile sag salim kucagimiza almayi nasip etsin sendde hamilesin gördüğüm kadariyla sag salim kucagina al inşallah
Canım inşallah saglıkla kucagına alırsın bebegını. Kanın fazla sulanmasıda sıkıntı demişsin ya onu nerden ögrendın yada ne gbı bı zararı varmısHamileyim canım 32. Haftama giriyorum artık. Rabbime hamdolsun bir sıkıntımız da yok çok şükür. Ezmu arkadaşımın dediği gibi dr lar er gebelik sorununu pıhtılaşmaya bağlıyorlar genelde ama deneyimleyerek gördükli birsürü sebep olabiliyor. Sen her şekilde bir hematolohnile görüş çünkü bu pıhtı işi onların uzmanlık alanı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim aratmadan tez vakit versin
Başın sağolsun canım acını çok iyi biliyorumbenim araştırdığım be dr lardan duyduğum kadarıyla mthfr genleri toplumun yüzde 80 inde bulunan bir genmiş ve folik asit eksikliğine bağlı yaşanabiliyormuş. Gördüğüm kadarıyla tek başına bu gen bi anlam şfade etmiyor. Genetik incelemeye gittimi canım bebeğiniz dr kromoxom anomalisi demiş ya dr un.
Tebrik ederim canım rabbim tekrar nadip etmiş inşallah canı gönülden diliyorum vaktinde sıhhatle sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah. Şuan 32. Haftama giriyorum canım hamdolsun ters bi durumum yok yaşamadım rabbim yaşatmasında inşallah. Bana kalırsa senin kullanmanda gereksiz çünkü kanın fazla sulanması da sorun hem anne hem bebek açısından. Dr un fakültede oerinatologmuş bak benimde dr um proftu içime sinmeyip başka bir prof perinatolog ile daha görüştüm oda aynısını söyledi.
Hamileyim canım 32. Haftama giriyorum artık. Rabbime hamdolsun bir sıkıntımız da yok çok şükür. Ezmu arkadaşımın dediği gibi dr lar er gebelik sorununu pıhtılaşmaya bağlıyorlar genelde ama deneyimleyerek gördükli birsürü sebep olabiliyor. Sen her şekilde bir hematolohnile görüş çünkü bu pıhtı işi onların uzmanlık alanı. Hakkında hayırlısı olsun inşallah rabbim aratmadan tez vakit versin
Başın sağolsun canım acını çok iyi biliyorumbenim araştırdığım be dr lardan duyduğum kadarıyla mthfr genleri toplumun yüzde 80 inde bulunan bir genmiş ve folik asit eksikliğine bağlı yaşanabiliyormuş. Gördüğüm kadarıyla tek başına bu gen bi anlam şfade etmiyor. Genetik incelemeye gittimi canım bebeğiniz dr kromoxom anomalisi demiş ya dr un.
Tebrik ederim canım rabbim tekrar nadip etmiş inşallah canı gönülden diliyorum vaktinde sıhhatle sağlıkla al kucağına bebeğini inşallah. Şuan 32. Haftama giriyorum canım hamdolsun ters bi durumum yok yaşamadım rabbim yaşatmasında inşallah. Bana kalırsa senin kullanmanda gereksiz çünkü kanın fazla sulanması da sorun hem anne hem bebek açısından. Dr un fakültede oerinatologmuş bak benimde dr um proftu içime sinmeyip başka bir prof perinatolog ile daha görüştüm oda aynısını söyledi.
Canım merhaba benımfe aynı genlerdr var pıhtılaşma. Paı ve mthr a heterezıgot. Ve banada aynen sana dedıgı gbı dedı tedavıyı. Smdı ecoprın hamılrlıktede 1gun bıle gecse yap test ıgne dedı. Sen hematolaga gidebildinmı. Bn randevu bulamıyorumkımı bu genlere bıze dedıgı gbı ılac ogne dıyo ama kimine kirmizidefter e dendıgı gbı gerek yok dıyo napcaz
Hamile kalabilmek için tedavi görürken genellikle forumlarda aynı sıkıntıları yaşayan insanların mesajlarını okurdum. Ama hep bir yerde son buluyordu. Acaba ne oldu bebeği oldu mu neler yaptı diye merak ederdim ben de aynısını uygulayıp bebek sahibi olmak umuduyla. zamanında buraya yazmış biri olarak son durumu paylaşmak istedim. Belki benim yazılarımı okuyup umudunu kaybetmemen gerektiğini bilmen için yazıyorum sevgili anne adayı. En son tedavimde ardışık transfer yapıldı. İlk transferden 2 gün sonra 5. Gün embiriyosu kondu. Onun öncesinde 12 saat süren serum tedavisi yapıldı. Bağışıklık içinmiş. Olumlu sonucu aldıktan sonra da belli bir haftaya kadar aralıklarla almaya devam ettim. Kafa olarak bu transferimde daha rahattım. Transferden sonra Komedi dizileri ve filmleri çok izledim.Kan sulandırıcı ve düşük önleyici iğneler kullandım. Gebeliğimin 3. ayı bitince kanama yaşadım plasentam aşağıdaymış yattım bir süre. Detaylı ultrasonda kalbinden akciğere giden damarda daralma olabilir dediler. Bi kaç haftam aşırı stresle geçti. Ama çok şükür herhangi bir sıkıntı yokmuş. Veee çok şükür 39+4 de oğlumu sağlıklı bir şekilde kucağıma aldım. Bunları benzer şeyler yaşayan olursa içi rahat etsin diye detaylı bir şekilde yazıyorum. Şu an 3. ayımıza doğru yol alıyoruz oğlumla. Önceki tedavilerimde kimyasal gebelik yaşadım bir tane de 5. Haftada kaybettiğim bir düşüğüm var. Demem o ki umudunuzu kaybetmeyin. Serum tedavisi vs ne varsa doktorunuza danışın uygulayın. Hep dua edin. Allah isteyen bekleyen nerde varsa herkese en kısa sürede bebek sahibi olmayı nasip etsin. Dualarım hep sizinle
Canım allah razı olsun rabbim sizlere de nasip etsin inşallahhCanım inşallah saglıkla kucagına alırsın bebegını. Kanın fazla sulanmasıda sıkıntı demişsin ya onu nerden ögrendın yada ne gbı bı zararı varmısmthr a ve paı heterezıgıt ama buna ragmn clexan 06 ve ecoprın dıyo doktorum. Ama burda okuyorum bu genlere ıgneye gerek yok dıyolar. Napıcagımı sasırdım. Doktorum fazla sulanmasının skntı olmadıgını ve 2 dusuk oldugu ıcın tedbır amaclı bu sulandırıcıları kullanmam grektıgını soyluyo. Hemataloga randevu bulamyrm
Saolasın canım. Şükür hemataloga alabıldım bnde randevuyu salı gidecem inşallah. Ya doktorum başka bısey oksa soylerdı dıye düşünüyorum. Trombofılı testıne bakıp test temız ama 04 clexanla düşük oldutsa tedbır amaclı 06 clexan kullanacaz dedı. Sadece tedbır amaclı yanı. Zaten 1 düşükten smra test bıle yaptırmadan 04 clexan vermıstı 2. Hamılelıkte. Snra oda düşük olunca test yaptrdı testler temız ama yıne yukseltıcez ogneyı dedo anlayamyrm. Hayır hematolog kullanma derse napıcam onuda merak edyrmCanım allah razı olsun rabbim sizlere de nasip etsin inşallahhhematoloğa artık direkt randevu alamıyorsun iç hastalıkları doktoruna gideceksin o sevk edecek seni o şekilde gidiliyor artık. Bebek açısından sorun olup olmadığını bilmiyorum ama anne açısında üstte Rkadaşında dediği gibi beyin kanamasına falan sevep olabiliypr. Ama senin doktorun 0.6 lık iğne ve ecopirin diyorsa senşn başka bir genin daha vardır bence. Antitrombin3 protein s protein c değerlerinde falanda vardır kendi kendine evham yapm hiç. Bizlerin dediğine de takılma. Hepimizin durumu farklı, sorunlu genlerimiz aynı omasına tağmen farklı sorunlarımız olabilir. Mesela benim düşüğüm yok 26 haftalık erken doğumum var, görünürde pıhtılaşma çıktı ama iğne ve aspirin kullanmama rağmen iki defa üstüdte kimyasal gebelik yaşadım dr um sebepler bu değil yani dedi histerıskopi ile bakıldı ve rahmimde sorun tespit edildi şükür düzeltildi ve hamdolsun sorunsuz bi gebelik geçiriyorum şyan. Sen hiç evhM yapma hematoloğa git muhakkak ama dr unada güven o senin için en doğru kararı verecektir.
Sen smdı sulandırıcı hap kullanmıyomusun canım. Bna sımdıden ecoprın verdı. Sadece igneyı hamılelıkte dedı. Bende buldum şükür randevuyu salıya bakalm nolcak. Sana dedıklerını derse banada bn zaten sureklı hareket halındeyom ama sıgara 1 paket ıcoyrm malesefCanim ben gittim hemetolojiye bana dedi zaten testlerin cikmis hamile kaldigindada kadin digumcun buna gore igne yazar suan bizim yapacagimiz bisey yok dedi ancak vucudun pihti atarsa o zmn surekli kan sulandirici kullanirsin dedi simdi pihti atmadan yazarsam beyin kanamasina yol acar dedi peki pihti atmaması icin napicam dedim surekli hareket halinde ol sabit ayakata yada surekli hareket ayni sekilde oturma dedi sigara kullanma fln dedi.
Sen smdı sulandırıcı hap kullanmıyomusun canım. Bna sımdıden ecoprın verdı. Sadece igneyı hamılelıkte dedı. Bende buldum şükür randevuyu salıya bakalm nolcak. Sana dedıklerını derse banada bn zaten sureklı hareket halındeyom ama sıgara 1 paket ıcoyrm malesefhayrlısı hakkımızda
Merhaba, bende test yaptırmıştım trombofili , nasıl anlarız pıhtılaşma olup olmadığını ne yazması gerekiyor ?
Faktör V Leiden NormalFaktör II G20210A Normal böyle yazıyorTest sonucunu doktora gösterdiğinde o söyler cnm bide sonuç kısmında ne yaziyorsa onu buraya yazarsan belki yardimci olabiliriz
Sen kullan kan akımı yavas gelismemis demekkş etkilemş ya bide bole denesnler yaptıkları işmi bende bole dedklerş yzuunden ıkı bebeg kaybettmCanm bi konuda deneyimine ihtiyacım var bende bebegimi 29.haftada kalbi durdugu için kaybettim kan akımı yavastı ve gelşmyordu
Daha sınra phtı testiyaptrdm önlem amaçlı
Mtfr 677 heterozigot çktı diğer değerlerm normal
Doktorum ilk kaybmn kromozm anımalisi oldugunu phtıyla ilgisi olmadgnu bu pıhtı türünn bir çok insanda oldgunu ve önemsz oldgnu söyledi
Bu doktor fakültede perinatolog.
Hematologa gttm oda aynısını söyledi
Ama burda benm gibi olup ilaç iğne kullanan var tedrgnm şimdi yne hamileym yeni daha
Ne yapmam gerekir çok korkuyorum
Sennde durumun aynı sanrm ilaç kullanmadan kaçıncı ayına gelebildn durumun nedr ne önerrsn
Kullan kutfen ıgneCanım inşallah saglıkla kucagına alırsın bebegını. Kanın fazla sulanmasıda sıkıntı demişsin ya onu nerden ögrendın yada ne gbı bı zararı varmısmthr a ve paı heterezıgıt ama buna ragmn clexan 06 ve ecoprın dıyo doktorum. Ama burda okuyorum bu genlere ıgneye gerek yok dıyolar. Napıcagımı sasırdım. Doktorum fazla sulanmasının skntı olmadıgını ve 2 dusuk oldugu ıcın tedbır amaclı bu sulandırıcıları kullanmam grektıgını soyluyo. Hemataloga randevu bulamyrm
Faktör V Leiden NormalFaktör II G20210A Normal böyle yazıyor
Canım sende faktor 5 heterosun bende oleyim 20 haftalık gebeyşm ve clexane coraspin kullanıyorum üc düüsük var malesef sende gataya gel dr gokhan ozgur cokcok iyi b doktor hemotologKızlar merhaba ben de de pıhtılaşma çıktı ama maalesef doktorlar bulunduğum şehirde pek bilgili değil bana sadece pıhtılaşma var deyip bıraktılar bir bakabilirmisniz sonucuma
Bir de iki dış gebeliğim oldu
Ankaraya gitmeyi düşünüyoruz önerebilceğiniz bir doktor var mı muayene ücreti önemli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?