Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kafama gore icemem ki.
Kanama yapiyormus.
Düşük riskin varsa ve rahimde kanama alanın varsa yapıyor kanama diye biliyorum
Ben de sırf bu sebepten 2 gebeliğimde de kalp atışı durdu o yüzden demiştim doktor bana coraspirin vermeden başlamıştım içmeye

Kizlar soyle 9 ay uyutacak sonra da dogum yapmis bebegi kucaginda uyandiracak bir igne var mi Benim hala karin kasilmalarim ve lekelenmem devam ediyor. Kanamaya donecek diye aklim cikiyor. Sabah kalkiyorum wc ye kosuyorum kan gelmis mi diye aksam yatiyorum dua ederek uyuyorum kanamam olmasin diye. Her wc ye girmem korku icinde oluyor boyle bebek nasil saglikli ilerleyecek bilmiyorum. Cok yiprandim Allahim sonumuzu hayir getirsin

Merhaba arkadaslar, bende de mthfr 1298 a>c homozigot mutant var. Tüp bebek yaptırdım bugün transferimin 5. Gunu. Yumurta geliştirme sürecinde estrofemi kan sulandiricisiz 8 gün kullandırdı doktor ve o zamandan beri carpintim var. Sonrasında kardiyolog, hematolog ve kalp damar doktoruna gittim normal dediler. Şuanda bebe aspirini, clexan 0.4 iğne, climara patch bant ve protestan günde 2 kez, folidoce kullanıyorum. Bebe aspirini yerine coraspin içiyorum ama fazla mı kanımı sulandırır acaba? Yaşadıklarımdan dolayı korkuyorum bikac kere acillik oldum o geliştirme sürecinde. Birde 60 kg üstü olanlara 0.6 clexan veriyolarmis ben 78 kg yim. Sizce coraspin mi içeyim yoksa bebe aspirini mı. Doktor bebe aspirini dedi ama çok ta ilgili bi doktor değil.

Kızlar ya iğnenin morluklarıyla nasıl baş ediyorsunuz bir de morluk üstüne iğne yapıyor musunuz?
Benim çok morariyordu çareyi buz tutarak buldum.burada sağolsun bir arkadaş tavsiye etmişti .iğne yaptığın yere buz tuttum.ama şimdi iyice öğrendim vurmayı az buz tutmama rağmen çok morarmiyor.
Birde morluk üzerine iğne yapılmaz diye biliyorum

Morarmalar geçti canım teşekkür ederim bana da burda bir arkadaş iğnenin havasını al ve vurduktan sonra bastır demişti :)

Kizlar yardim edin nolur
APTT yuksekligi bebegin kalbinin durmasina yada dusuge sebep oluyor mu ?

APTT yuksekse pihtilasma var mi demek ? Yokss dusukse mi pihtilasma var demek ?

Kizlar yardim edin nolur
Eki Görüntüle 2189740 APTT yuksekligi bebegin kalbinin durmasina yada dusuge sebep oluyor mu ?

APTT yuksekse pihtilasma var mi demek ? Yokss dusukse mi pihtilasma var demek ?
Canım benim yüksek çıkıyordu aptt ve ınr pıhtılaşma olabilir dendi ,gerçekdende pıhtılaşma varmış

Canım benim yüksek çıkıyordu aptt ve ınr pıhtılaşma olabilir dendi ,gerçekdende pıhtılaşma varmış

Canim benim kesenin ustunde kanama alanim var bu yuzden corasprini doktorum biraktirdi. Aptt degerimi de biliyor neden boyle yapti o zaman Cok korkuyorum ilac icmedigimden sanki bebek savunmasizmis gibi geliyor. Peki sen ilac kullaniyor musun İnsallah bisey olmaz ya

Canım ben 15 ağustosda kürtaj oldum kalbi durmuşdu, bana sadece clexsan verdi oda yetersiz gelmiş, 4 genimde pıhtılaşma var ,kanama alanı bendede vardı, sabah ve akşam progestan 200 yani günlük 400 ml ediyo, bide haftada pruluton iğne vuruluyordum, 1 ayda düzelmişdi kanama alanım, süreklide yattım ,yinede kısmet olmadı

Canim cok gecmis olsun cok uzuldum. İnsallah bundan sonra hersey daha guzel ve saglikli olur.

Aptt yuksek oldugunda genellikle pihtilasma mi oluyor cnm ? Ben kanla ilgili hicbirsey kullanmiyorum corasprin iciyordum iki haftadir onu da icmiyorum. Folik asit progestan ve uc gunde bir purluton vurduruyorum. Napcam ben ya moralim bozuldu Cok korkuyorum Allah korusun kalbi duracak diye.

Çok teşekkür ederim, inşallah allahım.Canım sen sakin dur kötüyü düşünme kalbini ferah tut ki sen de bebeğinde sağlıklı olun. Aptt değerinin yüksekliği pıhtılaşmadan diyemem çünkü emin değilim ,benim aile hekimim şüphelendi açıkcası (çok iyi bir doktor allah razı olsun)çünkü bütün tahlillerimde aptt ve ınr yüksekti benim,ısrarla pıhtılaşma testi istedi ,hastanenin birinde yaptırdım çıkmadı, başka bir hastanede tekrar yaptırdım onda çıktı .

Canim ben iki kez bu degerlere baktirdim.
16Agustosta baktirdigimda
APTT 30.5 ti (24-36 araliginda olmasi gerekiyormus)
İNR 0.96 di (0.8-1.2)

2 Eylulde tekrar baktirdigimda
APTT 45
INR 1.26 cikti. 15 gunde neden boyle yukseldi anlamadim. Doktora pihtilasmaya baktiralim korkuyorum dedim o da daha once dusugun olmadigindan gerek yok dedi. Allah korusun illa kotu birsey mi yasamak lazim bakmalari icin aklim almiyor.
Rabbim insallah korur bebeklerimizi elimden birsey de gelmiyor

Merhaba bana da aynı teşhis konuldu , 1 hamileliğim bu hastalığın farkında olmadan geçti.Cok sukur Rabbim isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlat versin. 2. Çocuk düşündüğüm zamanda plt 800 ölçüldü.jak2 pozitif. Sizin verdiğiniz bilgileri görünce çok sevindim,benzer durumları yaşayan biri olarak fikirlerinizi almak isterim .Inşallah sağlıkla bebeginize kavusursunuz.Acikcasi biraz endişelerim oldu.Şimdilik eko 80 kullaniyorum. Plt arttığında başka ilaçlar kullanılacak ya da başka yöntemler....en az 11 senedir check up sonuclarimda plt yuksekligi var,hamilelik dahil olmak üzere.. 2.cocuk çok istiyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum..

Merhaba kızlar genlerim c677 heterizogit pai-1 4g4g homozogit bana 04 luk oksapar ve ecopirin 100 mg verdi yeterli değil mi birde plt normal çıktı mpv normalin üstünde doz yeterli olup olmadığını hangi testleri baktırıyor? hematoloji mi bakıyor?

Merhaba ben hamile kaldigim anda iğne ve coraspine basladım zaten hamilelikte plt bir nebzede olsa düşüyor doğru tedavi uygulandığında bebekte herhangi bir olumsuz etki görülmüyor 25. Haftaya girdim cok şükür istediğiniz zaman özelden yazabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…