Canım merhaba oncelıkle gecmıs olsun. Aynı durumu yasayan varmı sorusunuda soyle cevaplıyım tam yerıne gelmişsin burda hepımz asagı yukarı atnı durumlardayızAyın 5 inde doktora gittim ve 4 haftalık kese oluştuğunu söyledi aradan 1 hafta geçti başka bi dokotra gittim oda 7 haftalık olduğunu ve kalbinin atmadığı söyledi. Kanamam oldu acile gittim ve hastaneye aldılar ultrasonla alttan baktılar ama yine yok bir hafta sonra tekrar gel dediler gittim yine yok dediler rahmim kalp şeklindeymiş sağlıklı gebelik değil bu dediler bebeğim şuan 7 haftalık olması gerekirken 5 haftalık olmuş gerileme var. Eğer haftaya kadar kalbi atmazsa alınacak galiba ilk gebeliğim ilk bebeğim olucaktı psikolojik açıdan çok kötüyüm kan pıhtılaşması sebebiyle bi ilgisi var mı bilmiyorum ama bebeğimi kaybetmek istemiyorum aynı durumu yaşayan var mı ?
İnşallah canım. Ama sana yapılan testler bana yapılmadı antı beta 1ıng ımm nedır ben huc anlamdım ılkdefada duydum. Kadındogumcunmu ıstedı. Genelde 2 den snra genetık test ıstıyolar. Yanı bnden ve burda okudugum bıcok kısıden. Trombofulı yanı kan pıhtılaşöası ve kromozom. Onlar yapılmadımı sanabende 2 kayıp verdim çok şükür bir teşhis kondu. bir daha inşallah yaşamam. tahlil sonucuma göre pıhtılaşma sorunum varmış benim. ecopirin ve folic asit verdi doktorum şimdilik. hamile kaldığımda da iğne olmam gerekecekmiş. neyse sıkıntıyı öğrendik ya mutlu oldum. olmasa tabiki iyi olurdu ama buna da şükür.
Merhaba. Sizin 1 tane cocugunz var ikinciyı ıstedıgınız ıçinmi tekrar içmeye başladınz coraspın anlamadım. Bıde bende ılkdefa duydum hamıle kalmayı engelledıgınu. Genelde hamılelık surecınde sıkntı yarattıgını blyrm. Bnm ılk hamılelık korunmayı bıraktıktan snra 6.ay olustu. 2. Hamılelık hemen 2. Ay oldu. Budefa kurtaj olalı 7ay oldu testlerı bekle rahım toparlansn dıye bekle fln bisure korunduk. Sure bıttı testler çıktı korunmayı bıraktık 5 aydırda hamılelık oluşmadı malesefArkadaşlar merhaba . Bir konu açmıştım ama kimse yazmadı o yüzden buraya yazmak istedim . Benimde kanımda pıhtılaşma var homozigot olanından . 3 sene önce hamile kalamıyordum . Doktor genetik test ile tespit etti kan pıhtılaşması olduğu için olmuyor dedi coraspin kullandım diğer ay hamile kaldım . Ve clexane ile devam ettim. 9 aydır tekrar istiyorum coraspin içmeme rağmen olmuyor . Doktora gittim devam et iç dedi başka bişey demedi vermedi ilaç. Simdi acaba bi yerde yanlışlık var mı ya . Ben ilacı sabah erken içiyorum acaba akşama kadar etkisini kaybediyor mu . Daha mi geç içmeliyim mesela yatmadan önce . Veya 100 mg az mi geliyordur. Tekrar genetik teste gerek varmıdır . Sadece bir kere yapılması yeterli diye biliyorum ama. Yardımcı olursanız sevinirim . Kafamda çok soru var
Canım evet üniversite hastanesi bana bu yüzden olmadığını söyledi. Bem de çikolata kistide var ama tedavi olmuyor cünkü doğum kontrol hapi kan pıhtılaşması olan kullanamıyor biliyosundur belki damat tıkanıklığı yaptığı için . Ameliyat da gerekmiyor muş 3 cm olduğu için ve ağrı yapmadığı için . Zaten bu kist ile hamile kalip dogurdum.Kist için de gittim tekrar bişey yapmadı lar ilaç vs bişey vermediler.dedigin gibi bu ay ovulasyon testi aldım . Onu yapıyorum bir de öyle degerlendiricez.bende bu siteden umut ediyorum paylaşıyorum dertlesiyorum yardım istiyorum bazen . Sağolsun kızlar yardım ediyor . Allahım en yakın zamanda hepimize nasip etsin. Kısır kadın yoktur kusuru olan kadın vardır derler . Kusurumuza Allahım bi an önce yardım etsinMerhaba. Sizin 1 tane cocugunz var ikinciyı ıstedıgınız ıçinmi tekrar içmeye başladınz coraspın anlamadım. Bıde bende ılkdefa duydum hamıle kalmayı engelledıgınu. Genelde hamılelık surecınde sıkntı yarattıgını blyrm. Bnm ılk hamılelık korunmayı bıraktıktan snra 6.ay olustu. 2. Hamılelık hemen 2. Ay oldu. Budefa kurtaj olalı 7ay oldu testlerı bekle rahım toparlansn dıye bekle fln bisure korunduk. Sure bıttı testler çıktı korunmayı bıraktık 5 aydırda hamılelık oluşmadı malesefama pıhtılaşmaya degılde yumurta yada sperm takıbıne yogunlaşsanz daha ıyı degılmı pıhtılaşmadan oldugunu cok duymadım cnku. Bnde gecen ay ılacsız takıp yaptrdım yumurta catladı ama sonuc negatıftı. Bunada sukur dıyorum. Hersey Allahtan umudum buaya ınsaşlah
Canım merhaba oncelıkle gecmıs olsun. Aynı durumu yasayan varmı sorusunuda soyle cevaplıyım tam yerıne gelmişsin burda hepımz asagı yukarı atnı durumlardayızbnmde ılk hamılelıgım ılk bebegım gttı. Snra 2. Hamılelıgım ve 2. Bebegımde oyuzden pskolojını cok cok ıyı anlıyorum. Ama bu bebek dusuk olsada hemen pıhtılaşma testı yapmazlar dıye dusunuyrm. Cnku bırı kımse onemsemıyo malesef. Bana 2 den snra yaptılar. Oda doktorum uyardı 3 dıceksın yoksa bakmazlar dedı. 3 dedım korka korka Allah korusun. Oyle baktılar. Pıhtılaşmayla alakası olabılırde olmayabılırde. Testler yapılmadan bılemeyız. Özelde yaptırqbılırsın herkde ama oda cok pahalı. Devlette 3ten snra bakıyo yada 2den Allah korusun. Bnce sen bır ıkı doktora daha gıt. Benım bebeklerımı 8 haftadan snra daha bekletmedıler bana zarar verır dıye. Umut varsa tabıkı sonuna kadar bekle ama yoksada kurtaja gır hem pskolojık hem saglk acısından yıpranma derım canım
Merhaba canım benim de 2 kaybım var araştırmalar sonucu tek gende mthfr 677de heterozigot saptandı doktorum gebelik öncesi coraspirin ve folbiol başladı şimdi gebeyim bunların yanında iğnede kullanıyorumKızlar Selam, 2 defa 9. Haftada bebeğin kalbinin durması nedeniyle düşük yaptım. Trombofoli paneli testinin sonucu geldi.
Mthfr C677T - Heterozigot
Mthfr A1298C - Heterozigot
Pai Serpine 1 - Heterozigot
Mthfr heterozigot olanlara nette okuduğum kadarıyla metil folat ve metil b12 takviyesi tavsiye edilmiş. Gerekli takviye yapılırsa iğneye gerek yok gibi anlıyorum. Fakat ilk sayfadaki tabloya bakınca tek mthfr heterozigotu olanlar bile iğne kullanmışlar... Bilgi sahibi olanlar, tecrübelerini veya kendi doktorlarının tavsiyesini paylaşabilir mi?
Merhaba canım benim de 2 kaybım var araştırmalar sonucu tek gende mthfr 677de heterozigot saptandı doktorum gebelik öncesi coraspirin ve folbiol başladı şimdi gebeyim bunların yanında iğnede kullanıyorum
Rica ederim amin inşallah rabbim tez zamanda sana da nasip ederSağlıkla kucağına alırsın umarım. Teşekkür ederim paylaştığın için
Canim benimde pihtilasma tasiyiciligim var 4 gende. Hem igne hem coraspin verdiler.evet canim gunde 1 defa kullaniyorum aspirin kullaniyordum ama 6.haftada kanamam oldu o yuzden kesti doktor kanama duruncada başlatmadı yine kanama yapabilir dedi
Bu tarz yonlendirmeler cok yanlıs!insanları panik etmekten baska işe yaramaz..Canim benimde pihtilasma tasiyiciligim var 4 gende. Hem igne hem coraspin verdiler.
Kanamam oldugunda doktorum 3 gün ara verdirirdi. Zaten kanamda 1 saat falan surerdi. Sonra geri baslardim igneyede coraspinede. Pıhtı bu riske atma heleki tüp bebekse
Ben hematologa gitmistim zaten. Onun görüsüde bu yönde. Kadin dogumcuya birakmadim sadece.Bu tarz yonlendirmeler cok yanlıs!insanları panik etmekten baska işe yaramaz..
Tüp bebek dru veya hemotoloji uzm nasıl uygun gorurse o sekilde devam etmek zorunda. Burada ki tavsiyeler uzerine hiçkimse kendi başına ilaca baslayıp bırakamaz..
Gittiğim kadın doğum doktoru genetik test henuz istememişti. lupus diye bir hastalık varmış sanırım ondan şüphelenmişti bu tahlilleri yaptırdı ilk etapta. pıhtılaşma problemim olduğunu söyledi. öncesinde kan sulandırıcı ilaç başlamıştık bağışıklık sistemini de güçlendirir sadece kan sulandırıcı olarak düşünme demişti. ona devam edicem. gebelik süresince koruyucu dozda iğne yapılması gerekiyor dedi. tabi birde vitaminim var sadece folik asit değil içinde başka vitaminler de olan bir vitamin vermişti onu kullanıyorum.İnşallah canım. Ama sana yapılan testler bana yapılmadı antı beta 1ıng ımm nedır ben huc anlamdım ılkdefada duydum. Kadındogumcunmu ıstedı. Genelde 2 den snra genetık test ıstıyolar. Yanı bnden ve burda okudugum bıcok kısıden. Trombofulı yanı kan pıhtılaşöası ve kromozom. Onlar yapılmadımı sana
Herkese Merhaba sene 2008 dış gebelik, sene 2009 arka arkaya 8 ve 9. haftalarda gebelik kaybı ve araştırmalar araştırmalar. Uzun soluklu bir bekleyiş bu topikte birbirine umut olan destek olan bir sürü güzel insan. Yıl 2011 Ocak ayı ve kızım kucağımda, yıl 2014 ve oğlum kucağımda ikiside çok sağlıklı elhamdülillah. eee yaş ilerliyor sıkıntılar artıyor adet düzensizliği falan derken kadın doğumcu kapısındayım yine ve yıl 2018 ve ben programsız plansız gebe olduğumu öğrendim. şu an 14 haftamız bitti ve gayet sağlıklı giden bir gebelik yaşıyorum.
Mutasyonum Mthfr a 1298 c Homozigot , canlık doğan iki çocuğum için uyguladığım tedavi protokolü nü aşağıya yazdım. Hematolog bu mutasyonun kan pıhtılaşmasından ziyade bebekte nöral tüp defektine sebep olabileceğini ve özellikle folik asit ve b vitaminiyle baskılanabileceğini ifade etti. ancak kadın doğumcunun kan sulandırıcı kullannılması yönündeki isteğine hasta ile birlikte karar vermesi gerektiğinin de altını çizdi. tecrübelerimi paylaşmak istedim. ve asla umudunuzu kaybetmeyin moralinizi her daim yüksek tutun.
Nöral Tüp Defekti Protokolü
1- Folik Asit (Folbiol yada muadilleri) yemek sırasında 1x1, günde 1 (Gebelik Öncesi 3 ay, gebelikte 12. haftaya kadar)
2- Polivitamin (Elevit Pronatal yada muadilleri) 1x1, günde 1 (Gebelik Öncesi 3 ay, gebelikte 12. haftaya kadar)
3- Çinko (ZİNCO yada ZİNCMEN, muadilleri) 1x1, günde 1 (gebelik öncesi 3 ay, gebelikte kesilecek)
4- B 12 vitamini (DODEX ampul yada Tribeksol drj., Apikobal Tab. yada muadilleri) DODEK kullanılacaksa ilk kutu gün aşırı, daha sonraki kutular 15 günde bir tek enjeksiyon,
(Gebelik öncesi 3 ay, gebelikte 12. haftaya kadar)
Tablet olarak kullanılacaksa 1x1, günde 1
(Gebelik öncesi 3 ay, gebelikte 12. haftaya kadar)
Yüksek Riskli Gebelik Polikliniğinde takip antitorombotik tedavi (kan sulandırıcı) verilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?