merhaba iyi dileklerin için teşekkür ederim. henüz 4 lü tarama aşamasına gelmedim. bel ve sırt ağrım çoktu ama azaldı şükür. kasık ağrılarımda oluyor ama diğer gebeliklerimde de olduğu için anlamlandırmıyorum. birazda hangi ağrı ne bilir olduk.Merhaba aysude_mir Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Sana bişey soracağım 4 lü tarama testi hiç yaptırdın mı doktorum benden istedi yaşım 35 olunca her ihtimale karşı ve sırt ile kasık ağrın oluyormu bende 14.haftasındayım homozigot mutasyon benimkide
İkili testi yaptırdım fakat 4lüde iyi olur dedi bunun için 3hafta sonra yaptiracagiz ama demem o ki risk olunca mı gerekiyor yoksa her ihtimale karşı yapılıyor mu onu merak ediyorummerhaba iyi dileklerin için teşekkür ederim. henüz 4 lü tarama aşamasına gelmedim. bel ve sırt ağrım çoktu ama azaldı şükür. kasık ağrılarımda oluyor ama diğer gebeliklerimde de olduğu için anlamlandırmıyorum. birazda hangi ağrı ne bilir olduk.
Bende 38 yaşundayım ama bişey söylemedi dr. Kendi adıma söylüyorum tarama sonuçlarında sorun çıksa doğurmaktan vazgeçmeyeceğim için sıkıntı duymuyorum.İkili testi yaptırdım fakat 4lüde iyi olur dedi bunun için 3hafta sonra yaptiracagiz ama demem o ki risk olunca mı gerekiyor yoksa her ihtimale karşı yapılıyor mu onu merak ediyorum
merhaba bununla ilgili bir test yaptirdiniz mi proteini az tüketerek besleniyorsunuz diye biliyorum ama gunluk kaç gr protein onu tam olarak bilmiyorumkızlar metioninden fakir diyet nedir?
uygulayan varsa yardımcı olur mu bana acaba
Pıhtılaşma var gibi canım, hetorozigot ,doktora gösterdinmiArkadaslar Arkadaslar pihtilasma varmı yorum yapabilirmi bilenler
heterozigot yazanda var digeri normal gibi ama bazi doktorlar pekte önemsemiyorArkadaslar Arkadaslar pihtilasma varmı yorum yapabilirmi bilenler
Canım neden sadece 2 gene bakıldı. Bende 6 gene bakıldı bndede 2 dusuk var. Asıl onemlı olan faktor v geni dıye blyrm ama sende ona bakılmamısş. Nerde yapıldı bu test. Dıger genlere neden bakılmadgını sor bnce mutlaka doktoruna. Bndede mthfr a heterezıgot sendeki gbı. Bide paı dıye bı gen heterezıgot. Ama sende paı ye faktor v ye hıcbırıne bakmamıs. Bu teste gore yorum yapmak eksık olur bıraz bnce ama bana pıhtılaşmaya yatkınlık var dedı. Hamılelıkte ıgne ve asprın dedı. Hatta asprıne smdıden başlandı. Sanada aynımı yapar bılmyrm. Ama tamamlat bnce testınıEvet digeri normal yaziyor ama usteki sorunlu gibi canim
Canım genetık test ayrı. Kromoxom dıye gecıyo o ve uzun suruyo cukması blyrm 3 ay beklemıstım bnde. Benım bahsettıgım bu yapılan pıhtılaşma testınde 2 tane gene bakılmıs. Bırı heterezıgot bırı normal. Bnm pıhtılaşma testımde 6tane gen vardı. 4 normal 2 heterezıgortu. Neden sende az vakmslar onu anlamadım. Bıde enonemlı gen faktör v ıken ona neden bakılmamıs. Benım bahsettıklerımde pıhtılaşma testıne dahıl zatenCanim bir sürü test var aslinda ama pihtilasma olarak bunlar cikmis genetik testlerimide verdik onlarin çıkmasına daha iki ay var. Aslinda doktorum rahim filmkde istedi ama hamile kalmamda hic bir sorun yok sadece bebek tutunamiyor kalbi falan oluşmadan düşüyor. Haftaya filmi cektirmeyi dusunuyordum bu sonuclar cikinca bi gostereyim dedim belki tedaviye baslar bosa iki ay beklemiyim hic bibisey yapmadan diye yarin gidicem doktora bakalim ne diycek. Ama doktorlarin bazisi bu durumu onemsemiyormus. Benimde iki dusugum var
Canım genetık test ayrı. Kromoxom dıye gecıyo o ve uzun suruyo cukması blyrm 3 ay beklemıstım bnde. Benım bahsettıgım bu yapılan pıhtılaşma testınde 2 tane gene bakılmıs. Bırı heterezıgot bırı normal. Bnm pıhtılaşma testımde 6tanr fen vardı. 4 normal 2 heterezıgortu. Neden sende az vakmslar onu anlamadım. Bıde enonemlı gen faktör v ıken ona neden bakılmamıs. Benım bahsettıklerımde pıhtılaşma testıne dahıl zaten
MTHFR 1298 AC heterozigot bnm de bu sekilde aspirine basladim pihtilasma var dedi dr genel kan verdim igneye ihtiyac olacak Kadarmi aspirinle devam edebilirmiyim ona bakilacakYorum yapabilecek olan yokmu arkadaslar sonuçlarim bu sekilde
iki tane dusugum var sonuclari yorumlarmisiniz.
MTHFR 1298 A>C polimorfizmi
MTHFR 677 C>T polimorfizmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?