- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.678
- 748
- 50
benim de öle oldu bebek olusuyor kalbi atmiyor 10 . hafdtaya Kadar beklyioruz sonuc yok sonra dusuk oluyor 5. dusugum oldu gecen sene araliktaCanim bir sürü test var aslinda ama pihtilasma olarak bunlar cikmis genetik testlerimide verdik onlarin çıkmasına daha iki ay var. Aslinda doktorum rahim filmkde istedi ama hamile kalmamda hic bir sorun yok sadece bebek tutunamiyor kalbi falan oluşmadan düşüyor. Haftaya filmi cektirmeyi dusunuyordum bu sonuclar cikinca bi gostereyim dedim belki tedaviye baslar bosa iki ay beklemiyim hic bibisey yapmadan diye yarin gidicem doktora bakalim ne diycek. Ama doktorlarin bazisi bu durumu onemsemiyormus. Benimde iki dusugum var
sadece kan pihtilasmasi oldugunu biliyororuz dereceside varmi acaba
Anti HAV IgM Pozitif semerhaba hanımlar bende biri kimyasal biri 7 haftalık bir düşük yaşadım. testler yapıldı. genetik test yapılmadan Anti beta-2 glikoprotein 1 IgM ve IgG testlerini istemişti IgM olan pozitif çıktı bununla birlikte pıhtılaşma durumum olduğunu gebelikte koruyucu dozda iğne kullanmamı söyledi. sizce teşhis koymak için bu testler yeterli midir?
kagitta yazar varsa bi bak bizimki gibyse dedigi gibidir aspirine basla gebe kalinca igneye baslarsinmerhaba hanımlar bende biri kimyasal biri 7 haftalık bir düşük yaşadım. testler yapıldı. genetik test yapılmadan Anti beta-2 glikoprotein 1 IgM ve IgG testlerini istemişti IgM olan pozitif çıktı bununla birlikte pıhtılaşma durumum olduğunu gebelikte koruyucu dozda iğne kullanmamı söyledi. sizce teşhis koymak için bu testler yeterli midir?
Canim ben bugun doktora gittim pihtilasma var dedi ama kafana takma herkezde olur vitamin degerim deg dusuk oldugu icin onlarda kani ppihtilastirr dedi destek olarak vitamin ignesi ve ilaci verdi folik asite devam edicem. Ayrica hamile kalinca aspiraspirine baslariz dedi. Yani bende anlamadim arkadasimda pihti vardi hemen aspirine basladi hamile kalimca igneye basladi benimki hic igneden bahsetmedi bile acaba dedigin gibi derecesimi varsadece kan pihtilasmasi oldugunu biliyororuz dereceside varmi acaba
ben aspirine basladim caniim drum basla dedi hamile kalincada igneye baslariz dedi coraspirin eczaneden alabilirsin zarari yokCanim ben bugun doktora gittim pihtilasma var dedi ama kafana takma herkezde olur vitamin degerim deg dusuk oldugu icin onlarda kani ppihtilastirr dedi destek olarak vitamin ignesi ve ilaci verdi folik asite devam edicem. Ayrica hamile kalinca aspiraspirine baslariz dedi. Yani bende anlamadim arkadasimda pihti vardi hemen aspirine basladi hamile kalimca igneye basladi benimki hic igneden bahsetmedi bile acaba dedigin gibi derecesimi var
Ama hamile kalinca basliycaz dedi benim kafam da orda karisti. Genetik testlerin sonucunu bekliyorum bir hafta sonrada rahim filmi cekilicem suan hamilelik icin deneme yapma dedi sonuclari hep bi bakicak hamile kalinca aspirine basliycaz dedi. Ama ya yaterli olmassa aspirin hamilelikteben aspirine basladim caniim drum basla dedi hamile kalincada igneye baslariz dedi coraspirin eczaneden alabilirsin zarari yok
Canım benim 2 genimde taşıyıcı olarak varCanim ben bugun doktora gittim pihtilasma var dedi ama kafana takma herkezde olur vitamin degerim deg dusuk oldugu icin onlarda kani ppihtilastirr dedi destek olarak vitamin ignesi ve ilaci verdi folik asite devam edicem. Ayrica hamile kalinca aspiraspirine baslariz dedi. Yani bende anlamadim arkadasimda pihti vardi hemen aspirine basladi hamile kalimca igneye basladi benimki hic igneden bahsetmedi bile acaba dedigin gibi derecesimi var
aspirin başladım ama dediğiniz tahlileri yaptırmadı doktor sadece bu ikisini yaptı ve pıhtılaşma olduğunu söyledi.kagitta yazar varsa bi bak bizimki gibyse dedigi gibidir aspirine basla gebe kalinca igneye baslarsin
Canım ekte görmüşsündür benım sonucumda aynı srnınkıyle. Mthfr a heterezıgot. Bıde paı heterezıgot. İlk hamılelıkte sadece folık asıt ve düşük. 2. Hamılelıkte clexan 04 ıgne ve coraspınle yıne düşük malesef. Sonra uzun süreli testler arastrmalar fln sonuc bu. Kromozonlar normal eşimdede bendede çok şükür. Demem o ki bnm doktorum arastrma bıle yapılmadan ıgne aspırın baslattı ama Allah ol demeden olmuyo. Bazı doktor aynı genlere ıgneye gerek yok dıyo bazısı asprınede gerek yok dıyo. Yanı doktorunu iyı seçıp karar vermen gerekıyo. Bızım konumuzda ayrısıyolar malesef. Aylardır bu topikteyım. Çok arkadasla konustum herkesın tedavısı farklı. Bn korunmayı bırakalı 5ay okdu henuz hamılelık oluşmadı. Ama ınsallah olustugunda kadındogum doktorumu dınleyıp iğne ve asprıne devam edıcem. Dozu yukseltılerek. Bn mesela hemataloglada gorustum. O sadece ıgne yeterlı aspırın fazla dedı. Kadındogumcum hem ıgne hem asprın dedı. Pıhtılama derecesıne gelınce bu işin içinde olan bırı olarak bıldıgım kadarıyla heterezıgotlarda pıhtılaşma yıne var ama tasıyıcısın dıyolar. Homozıgotlarda pıhtılaşma daha yuksek dıyolar. Ve en onemlı genler faktor v genlerı. O sendede normal çıkmış şükür. Bızım gbı mthfr paı gıbı yanı dıger genlerdesadece kan pihtilasmasi oldugunu biliyororuz dereceside varmi acaba
Canım gecmıs olsun. Bna o testler yapılmadı. Pıhtılama için trambofılı testı yapılıyo. Genetık bı test oldugu için uzun sürüyo çıkması. Sana yapılan testlerıde burda bazı arkadaşlar yaptrmıstı gecmıste okumustum dıye hatrlıyorum. Ama trambofılı testı bu degıl. He ama bunlada pıhtılaşma konusunda karar verebılıyolarmı bılmıyorum. Doktoruna bı sor ıstersen trambofılı testıne gerek yokmu dıyemerhaba hanımlar bende biri kimyasal biri 7 haftalık bir düşük yaşadım. testler yapıldı. genetik test yapılmadan Anti beta-2 glikoprotein 1 IgM ve IgG testlerini istemişti IgM olan pozitif çıktı bununla birlikte pıhtılaşma durumum olduğunu gebelikte koruyucu dozda iğne kullanmamı söyledi. sizce teşhis koymak için bu testler yeterli midir?
Canım merhaba. Sordunmu doktoruna neden sadece 2 gene bakıldı dıye. Bıde her doktorun tedavısı farklı. Bnde hamıle degılım ama ecoprın ıciyorum sımdıden. Ama kafana gore alma eczaneden bence. Ya baska doktorada danıs. Yada kendı doktorunu dınle ama kafana gore sulandıroco alma çünku cıddı bı olay bu. Bi bsy sorucam vıtamın ıgnrsı ne verdı. Nerden anladı yanı vıtamının dusuk oldugunu. Bakmısmıydı extra vıtamıne yoksa bu teste goremı soyledı bunu oıhtılasma derecesını bıldugım kadaryla yazdım yukarda bı arkadasa okursunCanim ben bugun doktora gittim pihtilasma var dedi ama kafana takma herkezde olur vitamin degerim deg dusuk oldugu icin onlarda kani ppihtilastirr dedi destek olarak vitamin ignesi ve ilaci verdi folik asite devam edicem. Ayrica hamile kalinca aspiraspirine baslariz dedi. Yani bende anlamadim arkadasimda pihti vardi hemen aspirine basladi hamile kalimca igneye basladi benimki hic igneden bahsetmedi bile acaba dedigin gibi derecesimi var
Canım merhaba. Sordunmu doktoruna neden sadece 2 gene bakıldı dıye. Bıde her doktorun tedavısı farklı. Bnde hamıle degılım ama ecoprın ıciyorum sımdıden. Ama kafana gore alma eczaneden bence. Ya baska doktorada danıs. Yada kendı doktorunu dınle ama kafana gore sulandıroco alma çünku cıddı bı olay bu. Bi bsy sorucam vıtamın ıgnrsı ne verdı. Nerden anladı yanı vıtamının dusuk oldugunu. Bakmısmıydı extra vıtamıne yoksa bu teste goremı soyledı bunu. Pıhyılaşma derecesını bldıgım kadaryla yaxdım yukarda bı arkadasa. Okursun
ProCanım benim 2 genimde taşıyıcı olarak var
Mthfr 677 heterozigot
Paı heterozigot
Doktorum igneye gerek görmedi sadece 150 mg ecopirin içiyorum
Mthfr geni için folik asit önemli b12 degerin önemli
Canim merhaba bendede sadece heterozigot mutasyon cikti tasiyicimi oluyorum.? Seninde dedigin gibi doktorlar cok catisiyor bu konuda banada doktorum herkezde olur onemli degil dedi sadece vitamin degerlerim cok dusuk bunlarla ilgili vitamin igmesi kan ilaclari verdi . Hamilelik olunca aspirine basliycaz sadece ama kafam cok karisik bu yeterli olucakmi olmuycakmi doktorlar bile tereddutte tedavi konularindaCanım ekte görmüşsündür benım sonucumda aynı srnınkıyle. Mthfr a heterezıgot. Bıde paı heterezıgot. İlk hamılelıkte sadece folık asıt ve düşük. 2. Hamılelıkte clexan 04 ıgne ve coraspınle yıne düşük malesef. Sonra uzun süreli testler arastrmalar fln sonuc bu. Kromozonlar normal eşimdede bendede çok şükür. Demem o ki bnm doktorum arastrma bıle yapılmadan ıgne aspırın baslattı ama Allah ol demeden olmuyo. Bazı doktor aynı genlere ıgneye gerek yok dıyo bazısı asprınede gerek yok dıyo. Yanı doktorunu iyı seçıp karar vermen gerekıyo. Bızım konumuzda ayrısıyolar malesef. Aylardır bu topikteyım. Çok arkadasla konustum herkesın tedavısı farklı. Bn korunmayı bırakalı 5ay okdu henuz hamılelık oluşmadı. Ama ınsallah olustugunda kadındogum doktorumu dınleyıp iğne ve asprıne devam edıcem. Dozu yukseltılerek. Bn mesela hemataloglada gorustum. O sadece ıgne yeterlı aspırın fazla dedı. Kadındogumcum hem ıgne hem asprın dedı. Pıhtılama derecesıne gelınce bu işin içinde olan bırı olarak bıldıgım kadarıyla heterezıgotlarda pıhtılaşma yıne var ama tasıyıcısın dıyolar. Homozıgotlarda pıhtılaşma daha yuksek dıyolar. Ve en onemlı genler faktor v genlerı. O sendede normal çıkmış şükür. Bızım gbı mthfr paı gıbı yanı dıger genlerde
Pıhtılaşması olanlara bazı doktor ıgne dıyo bazısı demıyo. Derecesı bu yani. Kafana takılan baska soru olursa cevaplarım canm. Bn vok cevap aradım sorularıma ondan dolayı bılırım o durumları. Doktorlar ayrışınca bız burda bırbırımıze tecrubelerımızle yardımcı olamaya calstık
Evet canim ayri bi testte yapmisti sinirinda altinda vitaminim dedox verdi ampul canim bixd folibol du sanirim bbi kan ilaci iyrica folik asite devam bide yumurtalik hormonu var amh oda biraz dusuk cikti onun icinde ekstra bi ilac verdi. Kafam cok karisik gercekten sanirim bi ikiki aya yakin bekliycem genetik testlerim bi ciksin asil onemli olan onlar dedi bakalim nonolurCanım merhaba. Sordunmu doktoruna neden sadece 2 gene bakıldı dıye. Bıde her doktorun tedavısı farklı. Bnde hamıle degılım ama ecoprın ıciyorum sımdıden. Ama kafana gore alma eczaneden bence. Ya baska doktorada danıs. Yada kendı doktorunu dınle ama kafana gore sulandıroco alma çünku cıddı bı olay bu. Bi bsy sorucam vıtamın ıgnrsı ne verdı. Nerden anladı yanı vıtamının dusuk oldugunu. Bakmısmıydı extra vıtamıne yoksa bu teste goremı soyledı bunu oıhtılasma derecesını bıldugım kadaryla yazdım yukarda bı arkadasa okursun
Cok tesekkur ederım Rabbım tez vakıt nasıp etsın ınsAllahCanım ekte görmüşsündür benım sonucumda aynı srnınkıyle. Mthfr a heterezıgot. Bıde paı heterezıgot. İlk hamılelıkte sadece folık asıt ve düşük. 2. Hamılelıkte clexan 04 ıgne ve coraspınle yıne düşük malesef. Sonra uzun süreli testler arastrmalar fln sonuc bu. Kromozonlar normal eşimdede bendede çok şükür. Demem o ki bnm doktorum arastrma bıle yapılmadan ıgne aspırın baslattı ama Allah ol demeden olmuyo. Bazı doktor aynı genlere ıgneye gerek yok dıyo bazısı asprınede gerek yok dıyo. Yanı doktorunu iyı seçıp karar vermen gerekıyo. Bızım konumuzda ayrısıyolar malesef. Aylardır bu topikteyım. Çok arkadasla konustum herkesın tedavısı farklı. Bn korunmayı bırakalı 5ay okdu henuz hamılelık oluşmadı. Ama ınsallah olustugunda kadındogum doktorumu dınleyıp iğne ve asprıne devam edıcem. Dozu yukseltılerek. Bn mesela hemataloglada gorustum. O sadece ıgne yeterlı aspırın fazla dedı. Kadındogumcum hem ıgne hem asprın dedı. Pıhtılama derecesıne gelınce bu işin içinde olan bırı olarak bıldıgım kadarıyla heterezıgotlarda pıhtılaşma yıne var ama tasıyıcısın dıyolar. Homozıgotlarda pıhtılaşma daha yuksek dıyolar. Ve en onemlı genler faktor v genlerı. O sendede normal çıkmış şükür. Bızım gbı mthfr paı gıbı yanı dıger genlerde
Pıhtılaşması olanlara bazı doktor ıgne dıyo bazısı demıyo. Derecesı bu yani. Kafana takılan baska soru olursa cevaplarım canm. Bn vok cevap aradım sorularıma ondan dolayı bılırım o durumları. Doktorlar ayrışınca bız burda bırbırımıze tecrubelerımızle yardımcı olamaya calstık
testi yap bir gun gecsin varsa basla hemen canim bende 25. gun adet oldum adet belirtisi olmadan cumartesi olmam gerekyiorduhanımlar biraz tedirginim size danışmak istedim. bat a 1 gün kaldı ama hiç regl olacak gibi hissetmiyorum kendimi. bi acaba diyorum gebelik için. gebelik boyunca iğne olmam gerektiği için gebelik testini ne zaman yapmalı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?