hiçbir sıkıntı yaşamamıştım hamileliğim boyunca.. ne kanama, ne gelişme geriliği...vs... hiçbirşey... okadar yolunda gidiyordu ki hala inanamıyorum yaşadıklarıma..34 haftada 2700 doğdu bebeğim, 3 gün küvezde kaldı ve kaybettik...bir sabah karın ağrısıyla uyandım ve karnım taş gibi sertti, hemen acile gittik ve sezaryene alındım..bebeğimin beynine oksijen gitmediği için kalp atışları zayıflamıştı acile vardığımızda..
dekolman aniden olurmuş, benim 1 saat içinde oldu herşey..bebeğe 4-5 daikika kan akışı durması zaten bebeği öldürmeye yeterliymiş..
dekolmanın pek çok nedeni varmış..lütfü hoca "bilinen ve bilinmeyen nedenleri vardır, kesin kan pıhtılaşması neden olmuştur diyemem ama madem elimizde böyle bir veri var bunun önlemini alalım" dedi.. tansiyon, şeker, ileri anne yaşı,preemeksi gibi nedenleri de var ama bana hiçbiri uymuyor, birtek pıhtılaşmayı tutturduk neden olarak.. bazen pıhtılaşma plasentayı tıkayabiliyormuş ve ayrılmasına neden olabiliyormuş..hiç nedensiz de olabiliyormuş....200 gebeden 1'inde görülüyor...
sen o haftalarda olduğun için sakın canını sıkma, çünkü zaten iğnelerini oluyorsun ve lütfü hocanın güvenli ellerindesin
ben pıhtılaşma problemimi kaybımdan sonra öğrendim malesef........
ilk hamileliğimde folibolü yarım içmiş ve eski doktorum yüzünden 12. haftada kesmiştik..meğer gebeliğin sonuna kadar günde 1 tane içmeliymişim..
sen bütün önlemler alınmış şekilde hamilelik yaşıyorsun ve sağlıkla kucağına alacaksın, hiç merak etme..
ben de birşey sormak istiyorum: bazıları diyet uyguluyormuş fakat lütfü hoca bana vermedi..sana verdi mi?
benim mutasyonum

AI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETERİZGOT
MTFHR 1298: HOMOZİGOT
seninki ne çıkmıştı?