sevisev, burcu-gen, nigar50
kızlar dün akşam giremedim.saolun merak etmişsiniz.doktor ayrıntılı ultrasonla baktı.her şey gayet iyi.ölçümler,beyin gelişimi falan normal.tolga bey bence çok iyi ama amniyosentez yapılmasını gerekli görüyorum dedi.çünkü 3lü taramada bir değerim çok yüksek çıkmış.aslında o değer benimle ilgili ama doktorum o değerin yüksek olması çocukla ilgili problemin de işareti olabilir yapalım içimiz rahat etsin diyor.ben de tamam dedim.cumartesi günü yapacak amniyosentezi.korkuyorum inş bişey olmaz.etrafımda da bu operasyonu geçiren kimse yok.nelere dikkat etmem gerekiyor diye araştırıcam biraz.eğer bilgisi olan varsa da lütfen bilgileri paylaşsın..dua edin kızlar.
canım öncelikle gözün aydın.amniyosentez yaptırmıştı çok yakın bir arkadaşım.bizzat başında ben kaldım.işlem sırasında da ordaydım.korkulacak hiçbir şey yok.usg ile amniyo sıvısını alacakları yeri belirleyip usg yardımı ile alıyorlar.arkadaşım canının yanmadığını söylemişti.sonrasında o gece progestan verip bir gece hastanede denetim altında tuttu dr. bebek için de riskli hiç bir durum oluşmadı.rapora bile gerek yok ama için rahat edecekse 2 gün evde dinlen demişti .hiç korkma...inşallah herşey yolunda gider canım...