Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sayfamızda hiç heyecan yok ya kimse de yazmıyor.hamişler yazsa da okusak neler oldu merak ediyoruz.yeni hamileler kalp atışlarını gördüler mi?diğer sayfalara baktımda hamileliğini yeni öğrenenler ne komik geliyorlar.yorum yazmak istiyorum ama elim gitmiyor.sanki hemen doğurdular da bebekleri kucaklarında.öle rahat öle rahatlar ki çift çizgiyle iş bitseydi şubatta doğum yapıyordum :(( dünya onlara güzel.yoksa ben mi çok acımsızım.

ewet ılk hamıle kaldıgımda olamaz kılo vermem gerekırdı cok kılo alacagım .bebegıme ne alsam ,hangı kıtabı okusam ,beslenmeme dıkkat etmelıyım dıye ayrıntılıca dusunuyordum.sımdı umursayamıyorum sadece endıselenıyorum saglıklı olmasından baska bırsey hayal edemıyorum.kontrolum 10gun sonra kalp atımı ıcın.1hafta once kese olusmustu ama yuvarlak degıldı gelde kafaya takma ıste,stres yapmamak mumkun mu.her lavobaya gıttıgımde korkarak peceteye bakıyorum kotu bırsey gormemek ıcın.gebelık gunlugu tutuyorum ama yarıda kalacak dıye yazmaya elım varmıyor.işte böyle elendil85 rabbım ısteyen herkese saglıklı stressız gebelık ve bebıs nasıp etsin.test sonucların hakkında hıc bır bılgım yok ben yaptırmamıstm bunları:( hoşça kal...

ewet ılk hamıle kaldıgımda olamaz kılo vermem gerekırdı cok kılo alacagım .bebegıme ne alsam ,hangı kıtabı okusam ,beslenmeme dıkkat etmelıyım dıye ayrıntılıca dusunuyordum.sımdı umursayamıyorum sadece endıselenıyorum saglıklı olmasından baska bırsey hayal edemıyorum.kontrolum 10gun sonra kalp atımı ıcın.1hafta once kese olusmustu ama yuvarlak degıldı gelde kafaya takma ıste,stres yapmamak mumkun mu.her lavobaya gıttıgımde korkarak peceteye bakıyorum kotu bırsey gormemek ıcın.gebelık gunlugu tutuyorum ama yarıda kalacak dıye yazmaya elım varmıyor.işte böyle elendil85 rabbım ısteyen herkese saglıklı stressız gebelık ve bebıs nasıp etsin.test sonucların hakkında hıc bır bılgım yok ben yaptırmamıstm bunları:( hoşça kal...

canım inşallah bebeğini de kalp atışını da görürsün.seninle bizde seviniriz.umut olursun bize de.içini rahat tut.

kızlar testlerim elime ulaştı.
protein s aktivitesi :91 (60-130)
kortizol :12,10
immünüloji
antinükleer antikor (FANA) : SINIR DEĞER (1 AY SONRA TEKRAR YAPTIRIN YAZIYOR.)
endemisyum antikoru (EMA) :NEGATİF

şimdi antinükleer sınırda ne demek.bi arkadaşımız vardı bağışıklık testleri yaptıran kimdi hatırlayamıyorum.onda vardı sanırım.ne yapılabilir??

SELAMÜNALEYKÜM ELENDİLCİM ben ist yaşıyorum tahlillerim çıktı.ama doktor bulamadım.lütfen bana yardımcı olurmusun hematoloji doktorunamı gitcem sizin gittiğiniz doktor varsa ben de ona gideyim tabi istanbuldaysan :) ayrıca benim protein s değerim 64 düşük yani

Son düzenleme:
Benimde sadece Faktör V Leiden G1691A Heterezigot Taşıyıcısıyım.
Daha önce 2 kez kalp atımından dolayı 6-8 haftalarında bebeklerimi kaybettim.
2 Kayıptan sonra ayrıntılı test yapıldı ve kan pıhtılaşma sorunu çıktı. Kromozon tahlilleri filan normal.
Gebe kalmadan 1,5-2 ay evvelden folik asit ve coraspin 100 mg kullandım. Kan testinde hamile olduğum çıkınca hemen doktoruma danıştım ve günde 1 tane innohep 0,45 ml kan sulandırıcı iğne kullunmaya başladım.
Şu an 15 haftalık hamileyim.

ben 2 mutasyonlumuyum acaba onu da bılmek ıstıyorum benım gıbı olan yokmu kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr

ben de ,kan pıhtılaşmasını öğrenmeden önce 3 tane düşüğüm oldu. şimdi 13 haftalık hamileyim aspirin ve claxane 4000 kullanıyorum,ama korkularım var 3 tane dr gittim hepsi çok rahatlar bense çok endişeli etrafımdan kan sulandırıcı yaptıranların haftada ayda kan trombositlerine(pıhtılaşma sayılarına ) bakılıdığını duyuyorum, benden hiç öyle bişey istemediler,aranızda benim durumumda olanrın bu konudaki dr. görüşlerini merak ediyorum. birde balık yiyeemediğim için balık yağı kullanmak istiyorum ama balık yağlarının kan sulandırma etkisi olduğundan kullanmaya korkuyorum, yani fazla sulanma olurda kanama yapar diye,dr okadar rahat ki kullanabilirsin dedi hatta içinde a vitamiini olan olan basit bir balık yağı yazdı,oysa hamilelerin içinde a vitamni olan balık yağlarını kullanmaları sakıncalıdır çocuğa,bu konuda deneyimi olan varmı?

SELAMÜNALEYKÜM ELENDİLCİM ben ist yaşıyorum tahlillerim çıktı.ama doktor bulamadım.lütfen bana yardımcı olurmusun hematoloji doktorunamı gitcem sizin gittiğiniz doktor varsa ben de ona gideyim tabi istanbuldaysan :) ayrıca benim protein s değerim 64 düşük yani

a.s. canım benimde değerim düşüktü.tekrar yaptırdım yükseldiğini gördüm.hayırlısı Allah tan.ben de hematoloji uzmanı bulamadım.

kızlar yine misafirim var yatılı eşimin amcası eşi ve çocukları gelemiyorum malesef ama bu yatılı misafirim bizden arkadaşlar ilk 3 sene çocuğu olmamış sonra 2 tane düşmüş 3.boş gebelik 4.bebeği 4.5 aylıkken ölü doğum yapmış şimdi biri beş biri 3.5 yaşında iki tane yaramaz oğlu var ve benim yanımda sürekli canım benim canım canım oğlum diyip duruyor aslında seviniyorum mutasyonu hangi gendeymiş bilmiyorum ama homozigotmuş yinede o çocuklara kızması beni kahrediyo ağzımdn bebeğim yapma etme dedikçe gözüme gözüme bakıyo ben artık ben pes ediyorum kızlar yoruldumm bunları yaşamaktan yoruldum çekip gidesim var ama bazende kalıp mücadele edesim biliyorum beterin beteride var ya hani nerde karanlık gecelerin sabahları......................................

nigar cahilliğime ver preeklemsi ne oluyor?çok geçmiş olsn bu arada.senin hiç çocuğun yok mu?ben seni formların birinde yine görmüştüm o zamanda yazışmıştık sanırım şu 5 günde 5 kilo olayındaydı galiba.pıhtılaşmada bana adetin gelmeden 2-3 gün önce test yaptır kanda poztif olursa beni ara dedi.sana da mı öyle demişti.hemen iğneye mi başlıyor?işin kötüsü ben sürekli ona gidemeyeceğim çünkü bulunduğumuz yer kayseriye 500 km sürekli git gel hem riskli hem izin açısından sıkıntılı bakalım artık hamilelik olursa başka bir doktor bakarız.
canım preeklemsi halk arasında gebelik zehirlenmesi deniyor 20. haftadan sonra çıkabiliyor benimki öyle olmuştu preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yaptım 2.5 ay küvözde kaldı ikinci bebeği düşündüğümüzden mustafa başbuğa gittik yapılan tahlillerde mthfr 677 homozigot birde protein s düşük çıktı seni hatırlayamadım doğrudur biryerlerde karşılaşmışızdır evet canım banada aynısını söylemişti adetime 5 gün kala öğrenip hemen aramıştım iğnelere başladık kontrolede gittim gelişimi 5 gün geride kalmıştı iğnenin dozunu ayarlayan tahlilden yaptırdık dozda uygundu ama olmadı 8. haftada kalbi durmuştu aradım tekrar gel birtakım tahliller daha yapacağız dedi ama ben gitmedim bayağı uzakmışınız canım hamilelik oluncada belirli haftalarda gidersin

ben 2 mutasyonlumuyum acaba onu da bılmek ıstıyorum benım gıbı olan yokmu kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr

evet canım 2 mutasyonlusun burda herkesin değişik mutasyonları var birebir aynısı varmı bilemiyorum çok kafana takıyorsun sakin ol

gülsümcüm sakin ol canım birşey olmayacak inşallah maalesef bizler rahat bir hamilelik geçiremiyoruz buda bizim sınavımız kesede normale döner takma kafanı sağlıcakla kal

Öğrenebilirsen çok sevinirim canım. Fakülteden memnunsan oraya da gidebilirim. Önemli olan riskli gebelikler konusunda tecrübeli birini bulabilmek. Ben Ankara'dan bu yıl buraya yerleştim, ve neresi iyidir bilmiyorum.

canım ben fakülteden memnunum çok araştırıyorlar,ilgileniyorlar ama artık doktor seçme şansın yok orada.diğerleri özele geçti.birçok yerden riskli gebelikleri oraya yönlendiriyorlar.

ekol'deki doktorun ismi Prof.Dr. Mehmet Ali Yüce.ona gidenlerde çok memnun.gitmeden randevu alman gerekli çok doluymuş.Tel:0284 236 10 10

sagol canım benım cavabın ıcın.doktor randevuma10gun var.ben ilçede kalıyorum calıstıgım ıcınde ıle gıdemıyorum hafta ıcı.oyuzden burda radyolojı uzmanı bır velım var ondan rıca edecegım kesenın duzgun olup olmadıgına bakacagz:(((dua edıyorum canım baska yapabılecegım bır sey yok rabbım hayırlı olanı versın gonlumuzu de ona razı eylesın.
12m:sen nne yaptın doktora gıttınmı 3.gunu gıdecektın sanırım...
selın senın nasıl gıdıyor canım ne kadarlık olmustu bebısın

canım dr a gittim adetin 3. günü.klomene başladım.ilacı 5 gün kullandım.ilaç bitti,şimdi pazartesi gittiğimde çatlama iğnesi yapacak eğer yumurtalarım iyi durumda ise tabii..bakalım...kısmet...bekliyorum.

sen benden öndesin sana sorayım dedim.tetenoz aşısı oldun mu?doktorun ne dedi?olduysan kaçıncı haftada?bir zararı yoktur sanırım.sağlık ocagından arıyorlar yapalım diye.doktor kontrolüm 12 gün sonra sormadım.teldende ulaşamadım.şimdiden teşekkürler.

sayfamızda hiç heyecan yok ya kimse de yazmıyor.hamişler yazsa da okusak neler oldu merak ediyoruz.yeni hamileler kalp atışlarını gördüler mi?diğer sayfalara baktımda hamileliğini yeni öğrenenler ne komik geliyorlar.yorum yazmak istiyorum ama elim gitmiyor.sanki hemen doğurdular da bebekleri kucaklarında.öle rahat öle rahatlar ki çift çizgiyle iş bitseydi şubatta doğum yapıyordum :(( dünya onlara güzel.yoksa ben mi çok acımsızım.

ben de bi ara takılmıştım canım hamile kalmayı bekleyenlerin topiğinde :) ben de çok gülüyordum.ama ne kadar pozitifler ne güzel...çift çizgi çıkınca bebeklerini kucaklarına almışlar gibi düşünüyorlar.keşke onlar gibi biz de tozpembe bakabilsek...o yüzden ben fazla takılamadım o topikte.ben de doğum yapmıştım yaşına geliyordu neredeyse..ama kısmetimiz böyleymiş...İnşallah biz de bebeklerimizle mutlu günler göreceğiz...umutsuzluk yok...sabır....

canlarım merhaba işlerin yoğunluğundan bu ara girme imkanım olmadı umarım hepinizin moralleri yerindedir:):) benim tahlillerimin hepsi çıktı bebek materyali temiz, kromozom analizi temiz, immunoloji testleri negatif, protein C ve S ve homosistein normal aralıklarda...yarın doktora gidip tekrar konusacagız o baska neler yapmamızı önerecek bakalım...bir sağlık arkadasım 10.haftalıklaradki kayıplarda progestronunda etki edeceğini söyledi belki bu sefer progestronada başlarız hayırlısı biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz....sık sık Kuran okuuyup sizlerede dua ediyorum tek huzuru suan onda buluyorum...Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda yüzlerimizi güldürsün...

canlarım merhaba işlerin yoğunluğundan bu ara girme imkanım olmadı umarım hepinizin moralleri yerindedir:):) benim tahlillerimin hepsi çıktı bebek materyali temiz, kromozom analizi temiz, immunoloji testleri negatif, protein C ve S ve homosistein normal aralıklarda...yarın doktora gidip tekrar konusacagız o baska neler yapmamızı önerecek bakalım...bir sağlık arkadasım 10.haftalıklaradki kayıplarda progestronunda etki edeceğini söyledi belki bu sefer progestronada başlarız hayırlısı biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz....sık sık Kuran okuuyup sizlerede dua ediyorum tek huzuru suan onda buluyorum...Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda yüzlerimizi güldürsün...

duların için aminn diyorum sağolasın canım tahlillerinin temiz çıkması çok iyi umarım sağlıklı bir gebelik geçirip bebeğini kucağına alırsın

herkese günaydın arkadaslar,benm de gecen hafta keseyı görmustuk doktor ıkı hafta sonra gel demıstı dayanamadım dun gıttım.dun 6 haftalıktı.karından kalp atısını duyamadı ben cok üzüldum,ıstersen bı de alttan bakalım daha kolay gözukur dedı,ıcımde süphe olmasın dıye baktırdım,gec döllenmıs olabılır ama kalp atısını gördu haftaya karından tekrar baklım dedı.benımde dedıgınız gıbı artık hıcbısey umrmda degıl saglıklı olsun da herşey sonradan da alınır,hepımız bu sevıncı cok büyük yaşayamıyrz rabbım bızlerınde yüzünü güldürsün inş.
iğnelere devam,coraspırın folık asıt.progestan uyku yapıyr demıstım cvp veren arkadaslara da teskkur ederım ama bana gunde 3 kere yazmıs doktor o yuzden mecbur işe gıderkende alıyrm ve gunum hayalet gıbı gecıyr uykulu uykulu.dıger hafta ıkıye düşürelim dıyecem doktora artık...

herkese günaydın arkadaslar,benm de gecen hafta keseyı görmustuk doktor ıkı hafta sonra gel demıstı dayanamadım dun gıttım.dun 6 haftalıktı.karından kalp atısını duyamadı ben cok üzüldum,ıstersen bı de alttan bakalım daha kolay gözukur dedı,ıcımde süphe olmasın dıye baktırdım,gec döllenmıs olabılır ama kalp atısını gördu haftaya karından tekrar baklım dedı.benımde dedıgınız gıbı artık hıcbısey umrmda degıl saglıklı olsun da herşey sonradan da alınır,hepımız bu sevıncı cok büyük yaşayamıyrz rabbım bızlerınde yüzünü güldürsün inş.
iğnelere devam,coraspırın folık asıt.progestan uyku yapıyr demıstım cvp veren arkadaslara da teskkur ederım ama bana gunde 3 kere yazmıs doktor o yuzden mecbur işe gıderkende alıyrm ve gunum hayalet gıbı gecıyr uykulu uykulu.dıger hafta ıkıye düşürelim dıyecem doktora artık...

canım çok sevindim kalp atımını duymuşsun muhtemelen geç döllenmdir birdahki sefer karından duyarsınız sağlıcakla gelir inşallah bebeğin

canım çok sevindim kalp atımını duymuşsun muhtemelen geç döllenmdir birdahki sefer karından duyarsınız sağlıcakla gelir inşallah bebeğin

inşş canımm.artık öyle korkuyorum kı ultrasyonda bakarken doktor oılumsuz bişey dıyecek dıye...:( rabbım korktugumuza ugratmasın bızleri,bizlerde mutlu sonlara ulasacagız ınanıyorum ben

canım çok sevindim tahlillerinin sorunsuz olmasına..ben de bol bol dua ediyorum hepimiz için.sen hangi dr a gittin canım?dr konusunda neye karar verdin?

Back
X