• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Hamile kalır kalmaz mi.kullanmak.gwrekiyor benimde üç genim.de.var ama yatkınlık var dedi doktor benimde üc tane dusuğum var biri kimyasal biri mol biride boş en son bir sene önce kimyasal geçirdim ve daha hamile kalamadim kalırsam eğer hemenmi ilaç kullanmak gerekir birden soru sormuş oldum ama cevaplarsanız sevinirim
Hangi genlerin homozigot heterezigot olduğu önemli

2 kürtajım ve 3 kimyasal gebeliğim var ve şuan 5 haftalık hamileyim kızlar yorumlarmısınız . Tehlike arz ediyor mu

Eklentiler

• IMG_3337.webp
    IMG_3337.webp
    55,1 KB · Görüntüleme: 29
015a1550-675c-4808-b122-30f8f4234000.webp
kızlar benimde böyle sonuçlarım 11 haftalık bebeğimin kalbi durmıştu birde kimyasalım var şu an 7 haftalık hamileyim coraspirin içiyorum ama lekelenmelerim olduğu için doktorum iğne başlayamadı yoksa ilk 3 ay bi iğne kullanacaktım aspirin içiyorsun yeterli olur dedi sizce?

2 kürtajım ve 3 kimyasal gebeliğim var ve şuan 5 haftalık hamileyim kızlar yorumlarmısınız . Tehlike arz ediyor mu
Hayır bir tehlike yok. Doktorunda mthfr ler icin homosistein dengesine bakılsın demiş cok güzel. Senin folik asit değil metil folat kullanman gerekecek. Onun dozuda 400-1000 arası değişiyor. Homosistein denegesiyle dozu ayarlanıyor canım.

Eki Görüntüle 3651557 kızlar benimde böyle sonuçlarım 11 haftalık bebeğimin kalbi durmıştu birde kimyasalım var şu an 7 haftalık hamileyim coraspirin içiyorum ama lekelenmelerim olduğu için doktorum iğne başlayamadı yoksa ilk 3 ay bi iğne kullanacaktım aspirin içiyorsun yeterli olur dedi sizce?
Test sonucuna göre iğne kullanmalık bi durum yok. Hatta gereksiz iğne kullanımı kanama arttıran bi unsur zararları ve riskleri var. Annenin beyin kanaması gecirmesine kadar tehlikeli durumlar yaratabiliyor. Bazı doktorlar kayıp varsa cok şuursuzca ipne yazabiliyorlar. Ama bu konuda dr lr büyük tartışma yasıyor genelde coğu bu tarz durumlarda iğne kullanılmasını önermiyor. Hele senin kanaman lekeletnmen var hic kullanmaman gerek
Ben senin yerinde olsa folik asit yerine metil folat içerdim.

Test sonucuna göre iğne kullanmalık bi durum yok. Hatta gereksiz iğne kullanımı kanama arttıran bi unsur zararları ve riskleri var. Annenin beyin kanaması gecirmesine kadar tehlikeli durumlar yaratabiliyor. Bazı doktorlar kayıp varsa cok şuursuzca ipne yazabiliyorlar. Ama bu konuda dr lr büyük tartışma yasıyor genelde coğu bu tarz durumlarda iğne kullanılmasını önermiyor. Hele senin kanaman lekeletnmen var hic kullanmaman gerek
Ben senin yerinde olsa folik asit yerine metil folat içerdim.
Evet doktorda öyle dedi, iğne kullanmak şu an kanamanı arttırır keseyi bile bozabiliriz dedi ilk başta üzülmüştüm sanki iğne kullanınca daha güvende hissedecekmişim hibi. Metil folat olarak hangisini önerirsiniz

Hayır bir tehlike yok. Doktorunda mthfr ler icin homosistein dengesine bakılsın demiş cok güzel. Senin folik asit değil metil folat kullanman gerekecek. Onun dozuda 400-1000 arası değişiyor. Homosistein denegesiyle dozu ayarlanıyor canım.
Siz benden cok bılgılsınız 🌸 Sizce bende durum be

Eklentiler

• IMG_4063.webp
    IMG_4063.webp
    34,8 KB · Görüntüleme: 20
Eki Görüntüle 3651557 kızlar benimde böyle sonuçlarım 11 haftalık bebeğimin kalbi durmıştu birde kimyasalım var şu an 7 haftalık hamileyim coraspirin içiyorum ama lekelenmelerim olduğu için doktorum iğne başlayamadı yoksa ilk 3 ay bi iğne kullanacaktım aspirin içiyorsun yeterli olur dedi sizce?
Doktorlar o kadar zıt ki bende hem coraspirin hemde Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum Benimde doktorum adet olur gibi kanaman olursa bile coraspirini bırakıyorsun iğneye devam ediyorsun dedi

Doktorlar o kadar zıt ki bende hem coraspirin hemde Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum Benimde doktorum adet olur gibi kanaman olursa bile coraspirini bırakıyorsun iğneye devam ediyorsun dedi
Bilemiyorum kş ya bir doktora daha gittim o da aslında coraspirine bile gerek yok ama biz önlem amaçlı başlıyoruz dedi

Çok teşekkür ederim yanıt için . Bu dediğiniz folatı eczaneden kendimiz temin edebilirmişiz acaba . Bir de kan sulandırıcı kullanmam gerekli mi hamilelik sürecim de

Evet doktorda öyle dedi, iğne kullanmak şu an kanamanı arttırır keseyi bile bozabiliriz dedi ilk başta üzülmüştüm sanki iğne kullanınca daha güvende hissedecekmişim hibi. Metil folat olarak hangisini önerirsiniz
Marka hic önemli değil. 400 mg alsan yeterli. Ben solgsr almıstım. Ocean kullananlar da oluyor fiyatı daha uygunmus galiba. Hemde yine güvenilir

Bilemiyorum kş ya bir doktora daha gittim o da aslında coraspirine bile gerek yok ama biz önlem amaçlı başlıyoruz dedi
Evet senin testlerine göre hic gerek yok. Ama azınlıkta kalan bazı doktorlar bi de corasprin ve kan sulandırıcı ile denemeye calısıyorlar ama işte kanama vs oldugunda senin dr unun dediği gibi keseyi bile bozabiliyor. Geçmiş olsun 🙏🌸 endişe etme herşey yoluna girecek 😊

Ben bi konferans dinledim doktorlar konferansı. Bu tekrarlayan düşüklerde uyguladıkları proteokolleri konuşuyorlar farklı vakalar üzerinden sen ne yapardın böyle hasta gelse diye. 2 bucuk saat süren bi tartısma. Ve kan sulandırıcı iğne kısmınıda konustukar. Türkiyenin önde gelen dr ları 8-10 dr icinden sadece 1 tanesi testlerde pıhtılasma cıkmayan vakaya tekrarlayan gebelik kaybı var diye ben uygularım demişti hepsi karsı cıkmıstı. İşte bazısı deniyor 😊
Test sonuclarına göre kullanım gerektiren bi durum yok. Benim kan pıhtılasma sorunum olmasına rahmen ben kullanırken defalarca düşündüm. Cok korktum kac farklı hematologa ve genetik uzmanına gidip danıstım. Bana kesinlikle kullanmalısın hemde acil dediler. Bu gebeliğimdede dr 6. Haftayı bekledi iğne yazmak icin, hematoloji dr dedi ki 4. Haftada hamile olur olmaz baslanması gerekiyor. Senin pıhtılasmada sorun var bebegını pıhtı attıgı ıcın kaybediyorsun büyük ihtimald ki gercektende dogru düşük yaparken diğer kızlar hep 2 pıhtı parçası geldi diyor. Bende kocaman kocaman bir sürü pıhtı prçası geliyor cok korkutucu. Yani böyle belirtileriniz tespitleriniz yoksa kafanıza göre iğne kullanmayın. İğneninde tehlikeleri var maalesef. Cogu dr un karsı cıkmasınında ana sebebi bu aslında.

Çok teşekkür ederim yanıt için . Bu dediğiniz folatı eczaneden kendimiz temin edebilirmişiz acaba . Bir de kan sulandırıcı kullanmam gerekli mi hamilelik sürecim
Sonucunuza tekrar baktım sizin kn sulandırıcı kullanmanızı gerektiren bi durum yok. Ama corasprin kullanmak istiyorsan hamilelik öncesi kullanabilirsin. Pandemiden sonra zaten corasprinin ara ara içilmesini uzmanlar öneriyor. Ama hamile kaldıgında kendi basına corasprin içme kanama alanı varsa tehlikeli olabiliypr. Doktorunun tavsiyesi ile ilerle o zaman.
Evet eczaneden alabilirisn. Zaten devlet karsılamadıgı icin dr yazmıyor metil folatı, canım almısken eczaneden b12 vitamini olarakta metilkobalamin al bi de d vitamini 😊 yapabileceğin en güzel hazırlık bu olur. Gönlüne göre olsun🌸

Siz benden cok bılgılsınız 🌸 Sizce bende durum be
Canım senin kan sulandırıcı kullanman gerekiyor. Bi hematologa görün d dimer testide yapabilir hatta afas falan da ister belki. Hic düşük kürtaj vs olumsuz kayıp öykün var mı?

Hamile kalmadan coraspirin kullan. Hamile kalmanı kolaylastırır cunku pıhtılasmaya eğilimin var. Hamile kalmadanda metil folat kullanmaya basla en az 1 ay en çok 3 ay önce 1 ay yeterli 3 ay beklemeye calısma. Metilkobalamin de al. B12 nin aktif formudur bu da. Hamile kaldıgını öğrenir öğrenmez iğne baslaman gerek bunu kdın dogum doktoru rapor cıkararak sana yazıyor. Ama tabi öncesinde takipli ol ki seni tanısın dr. Çünkü bazıları pürüz cıkarıyor ve süreci uzatıyor hatta başlamam yazmam diyen bile oluyor. O yüzden hamile kalmadan bu süreçleri ilerletmeni tavsiye ederim ki sorun yaşama 😊

Sorun olmaz mı değil mi bebegimde. Böyle korku be stresle nasıl geçecek zaman
Zaten coraspirin kullanıyorsunuz her hangi bir problem olacağını zann etmem bende dün perinatoloji bölümüne gitdim profdu bana koraspirini bıraka bilirsin zaten kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun ikiside aynı işi görüyor zaten dedi bende kendi doktoruma sordum hayır hem coraspirin hemde iğneyi kullanmam gerektiğini söyledi yani anlayacağımız ikiside aynı işlemi görüyor kanı sulandırıyor yani bence endişe edecek bişey yok

Ben bi konferans dinledim doktorlar konferansı. Bu tekrarlayan düşüklerde uyguladıkları proteokolleri konuşuyorlar farklı vakalar üzerinden sen ne yapardın böyle hasta gelse diye. 2 bucuk saat süren bi tartısma. Ve kan sulandırıcı iğne kısmınıda konustukar. Türkiyenin önde gelen dr ları 8-10 dr icinden sadece 1 tanesi testlerde pıhtılasma cıkmayan vakaya tekrarlayan gebelik kaybı var diye ben uygularım demişti hepsi karsı cıkmıstı. İşte bazısı deniyor 😊
Test sonuclarına göre kullanım gerektiren bi durum yok. Benim kan pıhtılasma sorunum olmasına rahmen ben kullanırken defalarca düşündüm. Cok korktum kac farklı hematologa ve genetik uzmanına gidip danıstım. Bana kesinlikle kullanmalısın hemde acil dediler. Bu gebeliğimdede dr 6. Haftayı bekledi iğne yazmak icin, hematoloji dr dedi ki 4. Haftada hamile olur olmaz baslanması gerekiyor. Senin pıhtılasmada sorun var bebegını pıhtı attıgı ıcın kaybediyorsun büyük ihtimald ki gercektende dogru düşük yaparken diğer kızlar hep 2 pıhtı parçası geldi diyor. Bende kocaman kocaman bir sürü pıhtı prçası geliyor cok korkutucu. Yani böyle belirtileriniz tespitleriniz yoksa kafanıza göre iğne kullanmayın. İğneninde tehlikeleri var maalesef. Cogu dr un karsı cıkmasınında ana sebebi bu aslında.
Bende ilk başta özel bir hastaneye gidiyordum kanamam oldu doktorum kan sulandırıcı iğneyi bırakmamı söyledi kanamayı artırırmış bundan öncede ikitane bebeğim biri 7 diğeri 9 haftalıkken karnımda kalbi durdu küretaj olmak zorunda kaldım sonra genetik test yapıldı iki genimde pıhtılaşma bozukluğu olduğunu öğrendim doktor iğneyi bırak diyince e bende pıhtılaşma var hocam bebeğe zararı olmazmı dedim Allah’a sığınıp bekliceksin dedi zaten o lafı kullandı ya benim gözümde o doktor bitdi aynı gün devlet hastanesine gitdim kadın bir doktor Allah razı olsun o kadar güzel anlatdıki her şeyi bak sende milyonlarca kan damarı var ve hepsi bebeği besliyor genellikle genetik testlerde belirli başlı damarlar var onlara bakarlar hepsine bakma şansımız yok bakamadığımız damarlarında pıhtılaşma olma olasılığı yüksek dedi iki tanede kaybın var dedi iğneye devam birde coraspirin verdi eğer kanaman adet kanaması gibi olursa acil coraspirini kes ama iğneye devam et dedi bir kaç tane daha ilaç verdi sağılsun şuan 18 haftalık gebeyim şuana kadar bir sorun yaşamadım inşallahda yaşamam o yüzden bir tane doktor seçin gözlünüze göre onunla devam edin ben öyle yaptım

Back
X