Kanser, aramalı mıyım?

Umarım verdiğim karardan pişman olmam, kararsızım çok hemde ama çok da üzgünüm, çocukken çok düşkündüm koynunda uyurdum..
Ayni şeyleri yaşadığım için söylüyorum. Amcam cok haksizliklar yapti aileme küçükken ben çok severdim onu kızı olmadığı için oda beni çok severdi. Aklım ermeye başlayınca aileme yapılanlar karşısında kendisinden nefret ettim hakkimi helal etmeyeceğim diyordum ,rahmetli babamın hatırına saygıda kusur etmezdim yüz yüze geldiğimiz zaman. Hastaydı vefat etti inanır mısınız cenazesinde en çok ben ağladım. Meğer içimde tuttuğum o öfke beni esir almış ağlayacak kuş gibi hafifledim helal ettim hakkımı.

Evet evet küçükken ağlardım halama gidicem diye, o da beni çok severdi, affetmek zor geliyor zaten af da dilemiyor ki hiç yüzleşmedik yaptıklarıyla, bilmiyormuş gibi davrandık, ama insanın ailesine iftira atılınca affetmek zorlaşıyor..

Ben olsam arardım. Bu bana bir şey kaybettirmez. O kendine yakıştırdığı şeyleri gocunmadan yapmış. Bana yakışan da ölüme bu denli yaklaşmış, ağır bir hastalıkla mücadelede eden birini son kez dahi olsa aramak. Ailemde, çevremde yakın zamanda peşpeşe kayıplar verdim. Ölüm başka bir şey.

Çok üzücü bizi böyle durumlara sokmaya hakları yok.. Biz tüm samimiyetimiz ile gidiyoruz onlar bize bin katı kötülük ile geliyorlar.. İşte bazen yedi kat yabancı boşuna daha hayırlı olmuyor..

Kayıplar vermiş insanlar genelde aramamı tavsiye ediyor, ben de kendime bunu yakıştırıyorum ama içimde bi yerde ona çok kızgınım elimde değil.

Kayıplar vermiş insanlar genelde aramamı tavsiye ediyor, ben de kendime bunu yakıştırıyorum ama içimde bi yerde ona çok kızgınım elimde değil.
İçindeki kızgınlığı, kırgınlığı atmak kolay değil ama işin pişmanlık boyutu var. Her şey için geç olabilir.
Yani kırgın ve kızgınlığı içinizden atamasanız bile keşke dememiş olursunuz.

Ben olsam ileride belki pişman olurum diye arardım sanırım. Belki şu an ya kötü şeyler yaşattı ne arayacağım diye düşünüyor olabilirim ama ya iş işten geçtikten sonra artık arayamayacağım bir durumda pişman olup arasaydım keşke dersem diye düşünürsem diye aklıma düşer arardım. Çünkü diğer türlüsünün telafisi yok.
Ama diğer taraftan bakarsam o çok kötü bir şey yaptığını düşünse böyle bir durumda kendisi arayıp hal hatır sorardı diye de düşünmüyor değilim. O da ya bana bir şey olursa herkesle barışık gideyim diye neden düşünmüyor hala hep kendini mi haklı görüyor? Neden şu an o zor durumda diye biz acaba demeliyiz o niye geride bırakacaklarını düşünmüyor da diyebilirdim. Acaba evet öyle yaptım ama haklıydım diye mi düşünüyor hala???
Bu tür konular zor ya…

Pişman olmayı da istemiyorum dediğiniz gibi, haklısınız ama kalbim çok kırık.

Çok üzücü bizi böyle durumlara sokmaya hakları yok.. Biz tüm samimiyetimiz ile gidiyoruz onlar bize bin katı kötülük ile geliyorlar.. İşte bazen yedi kat yabancı boşuna daha hayırlı olmuyor..
Gercekten öyle bu dünya bir garip... Kendi halinde ki insanla hemde kardeşin ile neden uğraşırsın üç günlük dünya değil mi? Bütün aile ondan korkardı kırıp dökerdi herkesi baktım bütün o heybetini kaybetmiş öylece musalla taşında yatıyor. Hayat bu işte dedim...

O zaman gidin görün, bir duygunuz varsa ona karşı - üzülme de olsa sadece- içinizde kalmadan yaşayın. Aklınızın bir köşesinde kalmasından iyidir. Sevgi göstermek zorunda değilsiniz

Kıskançlık, laf sokma, hakaret, bunların hepsini silebilirim ama iftira? Bilmiyorum. Bence iftira atabilen insanlar çok tehlikeli insanlar. Merhameti de haketmiyorlar. O ara psikolojik bir rahatsızlığı falan olmuş olabilir mi?
Ben muhtemelen vicdanıma yenik düşerdim ya.. Sonuçta benden eksilen bir şey olmayacak. Yine hakkınızı helal edersiniz etmezsiniz size kalmış. Belli ki siz aramak istiyorsunuz, sonra pişman olmayın aramadım diye.

İnanın her konuda sadece kendini haklı gören biri, çok fazla yalan söyleyen biri, biz yine hasta üzülmesin diye sustuk yıllarca ama bunu hep kullandı, şuan çıkıp sorsam ya kendini savunur ya inkar eder, tabi sormam bu kadar ağırlaşan birine orası ayrı ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…