- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
- Konu Sahibi glitterpowder
-
Bilemiyorum zor bi durum, fikir alıyorum sadece?Ozaman aramayın
Bukadar kararsız olacak ne var
Allah görüyor, evet güzel özetlemişsiniz ama işte Allah herkesin yaptıklarını görüyor.Arayın bizde de bitane babanne var anneme bize eve çok huzursuzluk verdi çocukluğum onun yüzünden annemle babamın tartışmasını görerek geçirdim ama ufakta olsa bişey oldu aradım ben vicdanıma sonradan yenilirim kendisi bilmezse Allah görüyor
Cennete girmek okadar kolay olacağını sanmiyorum. Nasıl bir iftira atmış bilmiyorum. Belki çok pişman belki değil ben bilemem. Ama ben olsam arardım. İlerde keşke arasaydım demektense benim vicdanım rahat demek için arardım.İyi de hala özrünü dilemiş,pişmanlığını dile getirmiş mi?
Valla ben de iftiraya uğradım. Bildiğim, bilmediğim kim benim hakkımda olmayan şeyleri anlattiysa,kim benim sırlarımi yaydiysa asla hakkımi helal etmiyorum. Kul hakkı diye bir şey varsa ödesin hakkımi öyle gitsin cennetine ,
Aslında hiç kindar bir insan değilimdir. Arayıp kavga çıkarmam,ya da kendimi anlatmaya calismam, düşünüp durup kendime yük etmem ..İçimden hakkımı helal etmeyip Allah'a havale ederim, sonra hayatıma devam ederim.
Ben konu sahibinin yerinde olsaydım özür duymadan kimseyi aramazdim. Hiç de vicdanim sızlamazdi. Ama herkes kendi vicdanından sorumludur..eğer kötü hissediyorsa, sonrasan pişman olup 'ah konussaydim,helallik alsaydim' diyecekse arasın tabii.
Hoş,o kadar kavga çıkartan iftiralar atan kadın konu sahibi görmek istiyor müdür hasta yatağında,o da meçhul
Mesafe koruyarak aramak en iyisi sanırım, size de Allah kolaylık versin.İşte sizin durumunuz gibi bir şey olsa arar nasılsın geçmiş olsun diyebilirim sadece. Bak şöyle yapmıştın anladın mı şimdi desem bile acıdan kıvransa bile ne ben haklıydım orda der konuşacak durumda ise asla kabul etmez bir şeyi.
Acak hal hatr sormak isteğin var mı diye aranır gidince görüşlğr o kadar. Benim anlattığım klinik vaka ama başka bir tür boşverin. Allah iyi günlerini göstersin hep de.
Siz kendi durumunuza göre karar verin
peki o haldearamazdım.
Halamın kanser olduğunu öğrendim, çok üzülüyorum, kendisine çok kızgın olsam da ne yapacağımı bilemiyorum, evet yapılan iyilikler söylenmez ama ailecek ona çok değer verip her konuda yanında olmuştuk ama tüm aileme akla hayale gelmeyecek iftiralar attı, şuan aramalı mıyım, siz olsanız arar mıydınız? Çok üzgünüm.
Kesinlikle tam da korktuğum şey o, bir de en son benimle konuşmak istediğini söylemiş görüntülü, ya diyorum içimde kalırsa.
insanız hata yapabiliriz diyerek göz ardı edebileceğim durumlarda kimseyle bağlarımı koparmam ama iftiraya uğramışsam hiç affedici değilim, aksine çok afedersiniz şerefimi haysiyetimi ayaklar altına alan insanlara domuz gibiyimdir, hiçbir şeylerine de üzülmem, can boğaza dayanınca olan pişmanlıklarını da samimi bulmam ama siz kızgın bile olsanız halanızın hastalığı yüzünden üzgün olduğunuzu yazmışsınız, bir yanınız zaten halanızı affetmiş gibi, aramazsanız vicdanınız sızlayacak belli ki, o yüzden yüreğinizi dinleyin o ne derse onu yapın.Umarım verdiğim karardan pişman olmam, kararsızım çok hemde ama çok da üzgünüm, çocukken çok düşkündüm koynunda uyurdum..
Daha bugun tam 2 yildir gorusmedigimizHalamın kanser olduğunu öğrendim, çok üzülüyorum, kendisine çok kızgın olsam da ne yapacağımı bilemiyorum, evet yapılan iyilikler söylenmez ama ailecek ona çok değer verip her konuda yanında olmuştuk ama tüm aileme akla hayale gelmeyecek iftiralar attı, şuan aramalı mıyım, siz olsanız arar mıydınız? Çok üzgünüm.
Tabiki sorabilirsinizBilemiyorum zor bi durum, fikir alıyorum sadece?
Genelde iftirayı insanlar affetmez zaten, kendi içinde dert etmesen de o kişiyle görüşmek istemiyor insan, zaten şuan kötü durumda diye af dilemiyor asla da öyle biri değil, ya inkar ya üste çıkma, teşekkür ederim kalbimi dinleyeceğim bakalım inşallahinsanız hata yapabiliriz diyerek göz ardı edebileceğim durumlarda kimseyle bağlarımı koparmam ama iftiraya uğramışsam hiç affedici değilim, aksine çok afedersiniz şerefimi haysiyetimi ayaklar altına alan insanlara domuz gibiyimdir, hiçbir şeylerine de üzülmem, can boğaza dayanınca olan pişmanlıklarını da samimi bulmam ama siz kızgın bile olsanız halanızın hastalığı yüzünden üzgün olduğunuzu yazmışsınız, bir yanınız zaten halanızı affetmiş gibi, aramazsanız vicdanınız sızlayacak belli ki, o yüzden yüreğinizi dinleyin o ne derse onu yapın.
Büyüklük yapmışsınız belli ki, sebebi neydi bilmiyorum ama Allah şifa versin, ararsam da sırf Allah rızası için ararım zaten bir de annemin hatırı için.Daha bugun tam 2 yildir gorusmedigimiz
Heryerden engellenmis oldugumuz
Dayima hasta ziyaretine gittik
Ameliyat olmus
Cicegimi aldim, bide hediye gomlek aldim ailecek gittik.
Ölümlü dunya sen sadece ve sadece Allah rizasi icin ara veya git.
Olmayın zaten. Hiç kindar olan ya da zalim olan birinin herhangi bir şey-maddi hariç- kazandığını gördünüz mü?ben kindar olamıyorum ama sizin hikayenizi bilmiyoruz tabi, sizin bileceğiniz bi durum
Tabiki sayıya göre falan karar vermeyeceğim, bilemiyorum insan bazen vicdanını rahatlatmak ister ya da farklı görüşler almak ister, üzülürüm elbette ama, eskisi kadar değil maalesef.Tabiki sorabilirsiniz
Ama burda çoğunluk ne derse ona göremi karar vereceksiniz onu merak ettim. Sayıya göremi?
Kimse konuyu bilmiyor tam olarak bütün aileye iftira attığı dediğiniz nedir nasıldır, kimseyide ilgilendirmez zaten. Ortada hasta biri var ve kısa süre sonra istesenizde birdaha aramayacak olduğunuz biri bu. Öldüğü zaman aman iyiki öldümü dersiniz yada az da olsa üzülürmüsünüz en iyi siz bilirsiniz.
Evet farklı olabilirdi, ama bazen insanlar her şeyi kötüleştirme konusunda çok istekli, sanki kim ne fayda görmüş kötülükten, ama öyle biriydi işte.Ben aramam.
Ben kardeşinin parcasiydim hersey farklı olabilirdi derim kafa bile yormam ztn kafa yormam ztn yuk olarak hep taşıdığımı gösterir.
Görüşmediğim bir insanı babamın kardesini sildiysem bitmistir
Değerlendirmeyi kendiniz yapmalısınız, iftira affedilecek bir şey değil ama bir yandan da insanoğlu haksızlığa da uğrasa hastalık ölüm gibi hallerde vicdan yapan bir canlıdır, burada kimimiz size asla aramam der, kimimiz hastalık hali arayın der, siz yüreğinize sorunca çok daha doğru bir karar verirsiniz zira iftiraya uğrayan da, halanızla geçmişi olan da sizsinizGenelde iftirayı insanlar affetmez zaten, kendi içinde dert etmesen de o kişiyle görüşmek istemiyor insan, zaten şuan kötü durumda diye af dilemiyor asla da öyle biri değil, ya inkar ya üste çıkma, teşekkür ederim kalbimi dinleyeceğim bakalım inşallah
Evet farklı olabilirdi, ama bazen insanlar her şeyi kötüleştirme konusunda çok istekli, sanki kim ne fayda görmüş kötülükten, ama öyle biriydi işte.
Teşekkür ederim kitap öneriniz için, okumak isterim elbette, hiçbir zaman kindar olmadım, ama bazen insan saf yerine aptal yerine konmak istemiyor, sanki affettkçe insanlar bundan faydalanacakmış gibi geliyor, evet kin, intikam bunlar yük duygular ama, insanız işte var hepsinden birer parça belki de.Olmayın zaten. Hiç kindar olan ya da zalim olan birinin herhangi bir şey-maddi hariç- kazandığını gördünüz mü?
Manevi kazanma ihtimali yok çünkü ancak yük olabilir böyle şeyler bize sonradan. Hele ucunda ölüm varsa…
Siz içinizi dinleyin böyle şeylerde bence. Tamam hayat kısa tamam kim önce gider belli değil ama davranışlarımızı niye başkalarına göre şekillendirelim.
Bir kitap var “Dave adında bir adam” ismi gerçek hikaye. Bir okuyun alıp başlarsanız bir çırpıda biter zaten. Adam o kadar yaşadığı şeyin üstesinden affederek gelmiş. Biz onda birini yaşamadan konuşuyoruz belki ama…
Affetmek bizi Özgür kılıyor diğer türlüsü ben böyleyim diye aslında içimizde hiç bitiremediğimiz bir hesaplaşma olarak kalıyor
Evet kesinlikle vicdan yapıyorum, yüreğime sorduğumda ara diyor ama mantığım tersini söylüyor, umarım pişman olmam, teşekkür ederimDeğerlendirmeyi kendiniz yapmalısınız, iftira affedilecek bir şey değil ama bir yandan da insanoğlu haksızlığa da uğrasa hastalık ölüm gibi hallerde vicdan yapan bir canlıdır, burada kimimiz size asla aramam der, kimimiz hastalık hali arayın der, siz yüreğinize sorunca çok daha doğru bir karar verirsiniz zira iftiraya uğrayan da, halanızla geçmişi olan da sizsiniz
Ameliyat sebebini diyorsaniz buyuk bi ameliyat bagirsak pankreas safra kesesi valla genel bi durum seker hastasi...Büyüklük yapmışsınız belli ki, sebebi neydi bilmiyorum ama Allah şifa versin, ararsam da sırf Allah rızası için ararım zaten bir de annemin hatırı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?