- 14 Ekim 2013
- 8.612
- 2.463
- 178
- Konu Sahibi kaderinguzelolsun
-
Merhaba kızlar,
Ben kapanmak istiyorum, aylardır düşünüyorum.
Ama şu anda bikiniyle denize giren, denizi çok seven, tayt falan giyinen açık bir bayanım.
İlerde tekrar açılmaktan çok korkuyorum.
Nasıl başlamalıyım, tavsiyeleriniz nelerdir?
Özel sektördeyim işimde engel değil.
Canımm ben de birkaç hafta önce böyle bir konu açmıştım. Daha kapanmadım ama yavaş yavaş biraz daha kapalı giyinmeye başladım. Tişört giyiyordum artık en kısası yarım kollu bluzlar giyiyorum. Daha sonra da inşaallah baş örtüsü alacağım bol bol nasipse:) inşaallah sana da nasip olur. Sen de yavaş yavaş başlayabilirsin benim gibi. Burada kapandık diye konu açarız inşaallah:))Çok teşekkür ederim kızlar.
Aileler kapalı, evet.
Kapansam herkes sevinirde.
Ama ben bu yaşıma kadar hep abiyeler falan elbiseler, açık seçik giyindim.
İçimden kapanmak çok geliyor.
Ama tereddütteyim şeytana uyuyorum malasef
Dua edin bana lütfen rabbim doğru yolu göstersin.
Bir an önce kapanmak nasip olsun hayırlısıyla.
Merhaba kızlar,
Ben kapanmak istiyorum, aylardır düşünüyorum.
Ama şu anda bikiniyle denize giren, denizi çok seven, tayt falan giyinen açık bir bayanım.
İlerde tekrar açılmaktan çok korkuyorum.
Nasıl başlamalıyım, tavsiyeleriniz nelerdir?
Özel sektördeyim işimde engel değil.
kuzum çokta pahalı değil markalara takılma sen, 10 liradan başlıyor ve fiyatlar ve çokta güzel eşarplar.
kare eşarp değilde, uzun şal gibi kullanırsan daha hoş olur heralde. ah sen bana yakın olsaydın ben sana hem destek olurdum hem birlikte alırdık, ben seni çok güzel motive ederdim. ama inşallah burdaki desteklerde san çok faydalı olur.
Okuyunca sanki kendimi gördüm bu yazılanlarda bende normalde açık biriyim açıktan kastım başım açık giyim olarak çok uçlarda yaşamam eşimde müsade etmez zaten açık seçik giyinmeme arada çok geliyor banada kapanma isteği ama aklıma hemen deniz geliyor düğünler felan geliyor şeytana uyuyorum sanırımkapalılar için artık o kadar güzel kıyafetler var ki insan imreniyor gerçekten bakalım benimde çok içimde var kapanmak Allah en kısa sürede bana da nasip etsin inşallah canım
Canımm ben de birkaç hafta önce böyle bir konu açmıştım. Daha kapanmadım ama yavaş yavaş biraz daha kapalı giyinmeye başladım. Tişört giyiyordum artık en kısası yarım kollu bluzlar giyiyorum. Daha sonra da inşaallah baş örtüsü alacağım bol bol nasipse:) inşaallah sana da nasip olur. Sen de yavaş yavaş başlayabilirsin benim gibi. Burada kapandık diye konu açarız inşaallah:))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Çok teşekkür ederim kızlar.
Aileler kapalı, evet.
kapanıp da bir yanı teredütte diye farklı hareketlere girişeceğine hiç kapanma daha iyi
zaten başını örtmek en son iş
anladığım kadarıyla rahat bi yapın varbirden yapma sanada zor olur
benim bi arkadaş vardı 3 karış miniyle bikiniyle resimlerini atardı feyse. 1 hafta sonra kapandı hemde kara çarşafa büründü
birden yaparsan olmaz mesela özel günlerde ges kol uzun elbiseler giy günlük hayatta ince hırkalar giy tunikler giy yavas yavas alıstır
sonrada hayırlısıyla tam takım kapanırsın
öncelikle hayırlı olsun bende 21 yaşımda kapandımmm
her gören kapandğıma inanmıyordu
aaa noldu sana demeler çokduuu
ilk başlarda çok zorlanmıştım sanki eşarp beni boğuyordu
yarım saatte yapabilyordum oda muntazam değilll
bence öncelikle işe kapalı giyinmekle başlamalısın en sonda kafanızı kapatırsınızzz
Haklısın sanıırm.
İmrendim sanada bende 24 yaşındayım rabbim banada nasip eder inşallah.
Dua et bana olur mu :)
bu kapalıların benden süslü püslü giyinmesi beni de düşündürmüyor değil , bende saç baş yapılı mini etek, kendisi kapalı bir bayan benden daha dikkat çekti ortama girince , herkes bana değil ona bakıyoayy güya kapanmanın amacı dikkat çekememek ya gidin Allasen artık kimse kuralına göre kapanmıyor. bence kapanmayın artık kapalılar bizden daha fenaaaa
hem zaten tam karar verememişsiniz önce kapanıp sonra açılmakta komik duruyor. kendinizi çok çok hazır hissettiğiniz zaman kapanın..
Çok teşekkür ederim kızlar.
Aileler kapalı, evet.
canım benim haklısın bazı kapalılar öyle gerçekten çok dikkat çekici giyinip süsleniyorlar. ama genelleme yapmasan çok daha iyi olur, her kapalı bir değil, her açıkta bir değil. bu genellemeler çünkü bazen kırıcı oluyor, gereği gibi kapananlar bu yazıları okuyunca bu genellemeden dolayı çok üzülüyorlar.
sevgilerimle
Benim bi arkadaşım vardı. Biraz dağınık bi ailesi vardı. Dinden kitaptan hiç haberi yoktu. Ama inanılmaz iyi bi kızdır. Sürekli yarı çıplak denecek kıyafetlerle gezerdi. Güzel de bi kızdı. Biz sürekli uyarırdık bak bu kadar da açma, hiç hoş görünmüyor, bu kadarı da abartı artık vs... Oruç, namaz nedir bilmezdi... Bu kız da benim en yakın arkadaşım. Kardeşten öteyizdir, her gün görüşürüz. Benim de ailem modernleşmeyi açılıp saçılmak zanneden, ben namaz kılarken, vakit kaybetme ders çalış diyen tiplerdendir. Ben merak sardım, namaza başladım. Namaz öğreten küçük kitapçıkları önüme koyarak namaz kılmaya çalışıyorum falan... Bu arkadaşım da benimle beraber namaz kılmaya başladı. Biz tabi yine aynı giyiniyoruz ama bi taraftan da namazı hiç bırakmıyoruz. Bi gün yine evlerine gittim. Dedi ki ''Yarın bana alışveriş yapmaya gidelim mi? Yeni kıyafetler alıcam, ben kapanmak istiyorum.'' dedi. Açıklama bile yapmadı neden diye... Ben de yanlış anlaşılmamak için gayet normal karşıladım ve hiç sormadım nedenini, bi kaç yıl sonra anlattı. Bi rüya görmüş. Rüyanın ne olduğunu anlatmadı hiç, özel bişey olmalı. Bu ona vesile olmuş. Bana da hep dua eder senin sayende tanıştım ben dinle diye. Halbuki ben kendime bile yetemem :) Ben de üniv.de dedemi kaybettiğimde (Dedemle çok yakındık.) bi anda kafama bişey düştü sanki. ''Aaaa , dedim. Ölüm var!'' Panikle daha çok dini kitap okumaya daha çok öğrenmeye çalıştım! Sürekli kitap okuyorum, araştırıyorum. Resmen İslam dinini tanımaya çalışıyorum. Annem kaç sefer okuduğum kitapları eline alıp ağlamıştır. Sen ne yapmaya çalışıyosun tarikatlara mı giriceksin, derslerine bak sen diyerek ne korkmuştu :) Halbuki ne alaka! Normal Kur'an meali, İslam ilmihali falan okuyodum :) Bi de tabi yeni yeni namazlar öğreniyorum: ebvabin, hacet, teheccüd vs... Onları da kılıyorum hevesle. kazalarımı kılmaya çalışıyorum bi taraftan. Dolayısıyla evin içinde sürekli namaz kıyafetlerimleydim. Kıştı o zaman. Sonra dedemin senesinin mevlüdü yapıldı köyde. Başımı falan örtmüştüm tabi. Mevlüt bitti, eve gidicez. Üzerimi değiştirmem lazım. Ben geçtim aynanın karşısına ağlamaya başladım hüngür hüngür! Kuzenim geldi noldu diye, ben başımı açmak istemiyorum diye ağlamaya başladım! Annem girdi odaya, hemen susmaya çalıştım, dedei özledim falan diye bahane uydurdum. Anneme söylesem bacaklarımı kırar! Demediğini bırakmaz. Öyle din düşmanı falan değildir ama herkesin kültürü farklı işte! Neyse o günden beri sürekli olabildiğince kapalı giyinirim. Ama süsüme de çok düşkünümdür bi taraftan. Kıyafetlerimi hep kendim tasarlar, diktiririm :) Çok nostaljik, sevimli bi tarzım vardır :) Böylece ne ailemin ne de çevremin gözüne batmıyorum. Başım açık ama inşaallah bi gün kısmet olursa tesettürü ben de çok isterim. Zira tesettürlüler için olan kıyafetler artık öyle muhteşem öyle güzel ki... :)
ben görmüyorum çevremde hiç gereği gibi kapanan o yüzden bişey diyemiycem varsa da kusura bakmasınlar kendilerinden nadir kaldı neyse polemik çıkmasın şimdi. konu sahibi çok iyi düşünsün kapanmak çok büyük bir sorumluluk işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?